Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mariuszd93 a no widzisz ja sprzedałem swoją C-330 z bodajże roku 71 za 10 tys zł, nie zarejestrowaną, bez tak naprawdę błotników, lakierniczo w stanie gorzej niż złym a nie stała dłużej niż tydzień ... I jakby mi C-330 było potrzebne czy coś innego a on miałby sprzedawać to chętnie bym kupił... Coś dobrego kosztuje ... Z resztą ja osobiście uważam że cena za ten ciągnik jest akurat do cen panujących obecnie ...

Opublikowano

mariuszd93 a no widzisz ja sprzedałem swoją C-330 z bodajże roku 71 za 10 tys zł, nie zarejestrowaną, bez tak naprawdę błotników, lakierniczo w stanie gorzej niż złym a nie stała dłużej niż tydzień ... I jakby mi C-330 było potrzebne czy coś innego a on miałby sprzedawać to chętnie bym kupił... Coś dobrego kosztuje ... Z resztą ja osobiście uważam że cena za ten ciągnik jest akurat do cen panujących obecnie ...

Cóż kwestia gustu, jak dla mnie cena za duża jak za ten traktor , a 10 tys za traktor z '71 r bez błotników , bez papierów i do malowania , to jakiś desperat musiał być ;)

A tak z ciekawości -gdzie ten traktor ma rozdzielacz od tura? bo na błotniku nie widzę

Opublikowano

W C-330 można to jakoś łatwo obejść poprzez ten normalny rozdzielacz :P ale nie powiem co i jak bo ja i mechanika to nie porozumienie :P Tata tam by wiedział.... Moja poszła gdzieś na Ukrainę a przyjechał po nią gościu gdzieś z pod Zakopanego czyli ponad 300km... papiery były ale w latach 80tych była wyrejestrowana...

Opublikowano

W C-330 można to jakoś łatwo obejść poprzez ten normalny rozdzielacz :P ale nie powiem co i jak bo ja i mechanika to nie porozumienie :P Tata tam by wiedział.... Moja poszła gdzieś na Ukrainę a przyjechał po nią gościu gdzieś z pod Zakopanego czyli ponad 300km... papiery były ale w latach 80tych była wyrejestrowana...

Można wpiąć wyjście na zewnętrzną hydraulikę, w podstawowy rozdzielacz c330 i podobne , ale wtedy jak opuszczasz narzędzie na tuz opuszcza się tur , jak opuszczasz tura opuszcza się narzędzie , masakra

@izydor - możliwe że jest to c330 , przed chwilą oglądałem znajomego c330 z '72r filtr , obciążniki i oś takie jak na tym z ogłoszenia , ale siedzenie nie na resorze

Opublikowano

76 r.też były na resorze,osobiście widziałem i młodsze z tym siedzeniem zamontowanym przez właściciela póżniej na “życzenie“ :ph34r: ,“wygodniej“ :wub: :mellow: ładować trolem ;)

Opublikowano

Okrągła oś , stary typ filtra powietrza , siedzenie na resorze , więcej szczegółów nie widać za bardzo, ale jeśli nawet to c 330, to z początku lat '70 , taka cena za ponad 40-sto letni traktor, to gruba przesada

Kolego miałem c 330 z 71 roku i była identyczna tyle że zielona ta nie posiada kompletu obciążników z tyłu ....A poza tym to były sądzę że najlepiej wykonane ciągniki..... tyle co nasza pola obrobiła to nie jednego Jelonka mogła by zawstydzić...

Opublikowano

Kolega wyżej dobrze mówi. Mój dziadek ma z 71 roku zieloną c-330 już z 10 tysięcy motogodzin spokojnie, na wygląd bardzo słabo ale jak przyjdzie co do czego to moja z 86 roku nie ma startu z nią żadnego mimo, że na zdjęciach wygląda super :)

Opublikowano

Panowie w poście cytowanym i w późniejszym- pisałem że może to być c330 z początku lat 70 , więc o czym ta rozmowa?

Co do tego że "Twoja" @koczas nie ma startu do jakiejś tam innej to świadczy głównie o " Twojej " a raczej twojego taty .

Ja mam c330M z 87roku i jakoś starsze wymiękają , kiedyś robiłem podorywkę pługiem 3*35 a sąsiad obok ursusem 3512 i pługiem 3 skibowym do podorywki czyli 25cm chyba i c330M nie kucało :P

Przez około 17 lat była jedynym traktorem w gospodarstwie i rocznie robiła ok 500mth , aktualnie jest po remoncie , oprócz pompy i wału , teraz używana do grabienia , przewracania siana , oprysków , owijarki i zwożenia bel

Opublikowano

Emek227 szczerze? Żadna! Przecież to chińskie badziewie które po 3 myciach wyrzucisz. Jak już chcesz coś kupić to tylko z Karchera i nie za 300zł tylko za minimum 1000zł lub używkę żeby w razie awarii można było ją naprawić a nie miała plastikową pompę ...

Opublikowano (edytowane)

Ja bym dołorzył i kupił myjkę karchera i pewna na parę lat a te jak się uda to pochodzi a jak nie to zaras się popsuje

Edytowane przez tomet1221
Opublikowano (edytowane)

ciśnienie ciśneniem ale z 800-1000 litr na godzine wydajności myjka musi mieć, żeby sie nie denerwować. no i żadnego plastiku w pompie. Karcher HD albo WAP

Edytowane przez lukbold
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez Awek
      witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp
  • Dodaj nową pozycję...
v