Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tym pługiem to zależy do jakiej mocy bo jak do slabego ciagnika to waga też ważna. :) Cena jest w miarę spoko, bo lemkena za to nie złapiesz a na pewno nie z obrotem na dwa węże

Opublikowano

Ale głupoty piszesz, co ma waga do uciągu,. To jak ja mam pług o wadzę 1720 kg to jaki ciągnik powinien z nim chodzić, 300 km, a jeszcze mam Vario od 160-270 cm, czyli przy pełnym 270 cm to ciągnik 150 nie ma szans mi go uciągnąć, a ja potrafię i 12km/h osiągnąć w czasie orki. Normalnie orzę około 9km/h.

Ursusem 1224 fortschrittem B 200 orałem 225cm a pług 1300 ważył

Opublikowano

a podnośnik to nie jest ważny ?? Może chciałby go do małego zetora?? Lemkena dałby rade unieść ale gorzej było by z kvernelandem

Opublikowano

http://tablica.pl/of...html#141ab6c0ca

Panowie a co o nim sądzicie? Szukam bezskutecznie pronara 82sa lub tsa ale ten wpadł mi w oko tylko cena wydaje mi się trochę za wysoka. W tych pieniądzach miałbym pronara młodszego o połowe

Jak on ma 4700 mtg w oryginalne to ,możesz mówić do mnie proboszczu na wejściu.Jeśli chcesz tani traktor w użytkowaniu i naprawach to polecam szukanie MTZ produkcji do 1997 roku

Opublikowano

Hamulce w mtz no są jakie są bo są mechaniczne bez wspomagania ale jeszcze nie zdarzyło mi się w coś uderzyć z powodu nie wyhamowania :) Koła blokuję tylko pedał trochę ciężko chodzi ale nie ma tragedii :) Chociaż muszę się przyznać że raz miałem stłuczkę ale to przez to ze nie chciało mi się pneumatyki podłączyć i co z tego ze ciągnik dęba stanął jak przyczepy go popchnęły ;P A późniejsze mtz to chyba chodzi o inne modele niż 82 na stożku bo z różnic to chyba tylko felgi przednie i w środku inny "kokpit" a tak to chyba w tym modelu więcej ich nie ma ;)

Opublikowano

Oglądaliśmy go i swoje lata świetności ma już dawno za sobą,ogólnie do sporych poprawek mechanicznych delikatnie mówiąc . Szkoda paliwa <_<

Dzięki za ostrzeżenie . B)

Opublikowano

Jak już claas to mnie ten zainteresował ale niestety ja nie decyduje, http://otomoto.pl/claas-dominator-88vx-A397237.html , znam gościa bo kupywałem poprzedni kombajn od niego to z czystym sumieniem moge powiedzieć ze bublami nie handluje a ceny nawet ma w miare, i przy zakupie powiedzał co trzeba zrobić i to zrobiłem po zakupie i poważniejszych awarii nie było wiadomo ze wszystkiego sie nie przewidzi ale konkretny koleś

Opublikowano

http://otomoto.pl/fe...ak-A393941.html wezmie ta przetrzasarka 3 pokosy bez " gimnastykowania sie" po kosiarce 165? nie mam wiele lak a musze cos kupic.

mam identyczną i na luzie zbierze, chyba najbogaciej wyposażona z tamtych lat super się nią pracuje, tylko trzeba się przyzwyczaić że na tym mocowaniu które działa na zakrętach że sama zakręca powoli to ciut sama podczas jazdy prosto lata ale tak minimalnie do 20cm jak jest nierówno, bo kopiowanie terenu fajne i te oponki bez powietrza by nawet chodziły

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez Awek
      witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp
  • Dodaj nową pozycję...
v