Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

całe szczęście forum jest anonimowe i nikt nie musi ukrywać swojej technologii, bo nie daj Bóg będziesz miał lepsze zbiory od niego...

tu jest wymiana doświadczeń i każdy się czegoś może nauczyć, jak nie w tym temacie to w innym bo Alfą i Omegą nikt nie jest...

Ja już dawno przestałem się pytać starszych gospodarzy w okolicy, bo tak jak u Ciebie odpowiedzi były o d*pie Maryny, nic sensownego....

Z kolei, jak mnie się ktoś zapyta, chętnie odpowiem co i jak, przecież z mojej kieszeni tych oprysków czy tam nawozów robić nie będą...

Opublikowano

Ja dzis pryskałem rzepak mikstura regulujaco odzywiajaca  a RSM II dawki był 29.03 i mam na jednym polu kontrole gdzie 3m pas nie było lane  i dzis to widac ewidentnie ze jasniejszy. Ostani tydzien rosliny bardzo ładnie podrosły wrecz wystrzelily i nie ważne czy ktos dał saletre czy RSM czy saletrzak ważne ze juz dał jakis czas temu. U tych co jeszcze nic nie dostało to wyglada marnie.

Opublikowano

Wszytko ładnie pięknie ale od zastosowania przez 3 tygodnie nie będzie deszczu  i dopiero na tydzień przed kwitnieniem zadziała, 

obecnie bardziej niż na termin trzeba zwrócić uwagę na to kiedy ten nawóz zacznie być dostępny dla roślin i zostanie pobrany...

Opublikowano (edytowane)

Witam

Mam pytanie :

Czy mogę jeszcze opryskać od jednoliściennych??

czy jest taka potrzeba ??

czy zabieg np. środkiem supero osłabia rzepak w obecnej fazie??

Pszenicy miejscami jest troszeczkę więcej (niżeli na zdjęciu), a miejscami nie ma wcale, nie opryskiwałem wcześniej ponieważ wyglądało ze pszenica wymarzła i nagle zaczęła się robić zielona.

Pozdrawiam

Przepraszam, że w tym temacie a nie w opryskach.

Mam otwarte dwa tematy i byłem pewien, że piszę tam.

post-31112-0-24993700-1491321347_thumb.jpg

post-31112-0-24656300-1491321405_thumb.jpg

Edytowane przez Radek88
Opublikowano

wczorja pryskałem w nocy to słodyszka na opryskiwaczu nalapało sie mnówstwo ale po pirineksie i buldoku to wszystkie trupy byly do tego tebusi toprex bormax rapsin i dziś czysto na polu

Opublikowano

Wszytko ładnie pięknie ale od zastosowania przez 3 tygodnie nie będzie deszczu  i dopiero na tydzień przed kwitnieniem zadziała, 

obecnie bardziej niż na termin trzeba zwrócić uwagę na to kiedy ten nawóz zacznie być dostępny dla roślin i zostanie pobrany...

Co nie zmienia faktu że azot rozsiany za wcześnie będzie czekał na deszcz a nie rozsiany wogóle?....

Opublikowano

Czemu rzepak tak szybko puszcza pęd główny w gore? Regulowany byl ccc 0,8 l/ha

Kula ma racje ciepło sie zrobiło to z dnia na dzien rośnie jak na drożdżach. Ale gatunek rzepaku tez ma znaczenie.

Mam Galileo to powoli zaczyna pokazywac sie pąk. Obok mam Vapiano to szyje wyciąga jak żyrafa;) nawożenie identyczne ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Domek96
      Cześć.Chciałbym się dowiedzieć jakie najlepiej zastosować nawóz np.wapno na wiosnę lub po żniwach,klasy gleby IV-VI.Już kilka lat nie było wapnowane.Pozdrawiam
    • Przez mieczownik
      Cześć Na samym początku proszę bardzo Was bez głupich komentarzy 😘 Czy ktos z Was stosował nawóz Prosam FAC z firmy Procam 🙄😏 Jesli tak piszcie w kom 🙄 Czy ktos z obecnych dawal na zboza nawoz w plynie taki jak ;😉😉😉 ENERGY MIX 1 dawka MI ZBOŻE 2 dawka Prosze o pomoc tych ktorzy to stosowali ,ponieważ chciałbym to zastosować i porozmawiać z tymi którzy to stosują
    • Przez MafiaRuszkowo
      Witam co lepiej posiać na żyto:saletre , saletrosan 26 czy polifoske 21 ? Jesienią był dawany obornik.
    • Przez Szukająca_rzepaku
      Jestem studentką kierunku Odnawialnych źródeł energii na Uniwersytecie Rzeszowskim i poszukuję pomocy w zrealizowaniu pracy inżynierskiej. Jedyne czego mi potrzeba, to pole uprawne zasiane rzepakiem ozimym do którego mogłabym dojeżdżać co drugi weekend od kwietnia do lipca. Wszystko po to, by przeprowadzić badanie populacji żuków na plantacji, które polega na łapaniu owadów i późniejszym ich przeliczaniu. Pułapka w którą zamierzam łapać zwierzątka jest niewidoczna i obojętna dla roślin. Jeśli przypadkiem jest tutaj ktoś z okolic Tarnowa i nie miałby nic przeciwko badaniom, to byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc  :) 
    • Przez Harnas16
      Cześć. Będę siał pszenicę jarą czy 200 kg saletrzaku i 200 kg polifoski na 1ha,wystarczy?
  • Dodaj nową pozycję...
v