Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, dysydent napisał(a):

te komory gazowe mi się jakoś tak z tym skojarzyły
https://ksiegowosc.infor.pl/podatki/podatki-osobiste/spadki-darowizny/7494664,darowizna-od-brata-miala-ratowac-przed-egzekucja-skarbowka-zobaczyla-cos-innego-jeden-przelew-wystarczyl-by-stracic-zwolnienie.html

brat zapłacił zaległy podatek siostry wprost do państwowej haraczowni i formalista urzędas nie uznaje tego za darowiznę i jeszcze podatku od darowizn żąda z tego .. podatku

tylko skąd mi te komory gazowe się skojarzyły? no nie wiem ;) 

tak samo jak mandat karny musisz zapłacić osobiscie czy z osobistego konta , prawo jest i klarowne 

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No i to powinno wystarczyć, by zrozumieć że Braun to debil.

ja nie wiem czy były te komory gazowe czy nie bo skąd? z oficjalnej propagandy? 
tak że wiele innych dowodów na debilstwo brauna jest bezsprzecznych ale używanie tego jest ryzykowne a to że se jedna nacja ży...czyła by sobie aby świat bezkrytycznie wierzył w te komory ot tak, bez dowodów to jest już inna sprawa

16 minut temu, jarecki napisał(a):

tak samo jak mandat karny musisz zapłacić osobiscie czy z osobistego konta , prawo jest i klarowne 

na rachunek mandatu przy płatności "z kwitu" gotówką nikt nie pyta o personalia wpłacającego, nno; najczęściej nikt nie pyta.

po za tym podatek to nie mandat ani nic karnego a już na użytek tego przypadku to sam fakt uregulowania czyjegoś podatku jest bezsprzecznym dowodem na fakt darowizny i ktoś kto na pewno to wie a mimo to automatyzm literalnie prawny stosuje wykazuje cechy prostego automatu i logiki mózgu poziomu owadów co najwyż... aaa - już wiem skąd mi ten gaz "dezinsekcyjny" się skojarzył :ph34r:

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
30 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No i to powinno wystarczyć, by zrozumieć że Braun to debil.

Jak ktoś się upomina i polskie sprawy to debil ? Najlepiej wszystko wszystkim oddać 

25 minut temu, dysydent napisał(a):

tak że wiele innych dowodów na debilstwo brauna jest bezsprzecznych ale używanie tego jest ryzykowne a to że se jedna nacja ży...czyła by sobie aby świat bezkrytycznie wierzył w te komory ot tak, bez dowodów to jest już inna sprawa

Bez powodu braun nie ruszał tematu  komór gazowych 

Opublikowano
31 minut temu, dysydent napisał(a):

po za tym podatek to nie mandat ani nic karnego a już na użytek tego przypadku to sam fakt uregulowania czyjegoś podatku jest bezsprzecznym dowodem na fakt darowizny i ktoś kto na pewno to wie a mimo to automatyzm literalnie prawny stosuje wykazuje cechy prostego automatu i logiki mózgu poziomu owadów co najwyż... aaa - już wiem skąd mi ten gaz "dezinsekcyjny" się skojarzył :ph34r:

,, DURA LEX , SED LEX '' 

Opublikowano

Nie ma jak to, że wsiowe debile i chorzy psychicznie wypowiadają się o Krakowie..

Świry byliście kiedyś w zimie?

Tak 30-40 a nawet 10 !lat temu ?

Półgłówki z Polski c..

16 godzin temu, racyl napisał(a):
Raz się biedaki wybrały z prowincji do Krakowa-Zdroju, a już nas dojechali i zdyskryminowali za zbyt stare auto i kazali bulić za kopcenie na terenie małopolskiego uzdrowiska.
A tak na poważnie to z okazji wdrożenia Strefy Czystego Absurdu na większości powierzchni Krakowa od 1.01.2026 postanowiliśmy się wybrać do Krakowa i zobaczyć na żywo te odkręcone lub zamalowane znaki SCT, myśliwskie fotopułaki, które je obserwują, protest przeciwko strefie oraz patrole Straży Miejskiej które wyłapują na drodze stare samochody.
I widzieliśmy to wszystko. Było wesoło, a na koniec zrobiliśmy na siebie samodonos za to, że jeździmy cały dzień po Krakowie bez opłaty którą mamy w d*pie. Jako, że w ramach interwencji odmówiłem przyjęcia mandatu to będzie wniosek o ukaranie do sądu i zobaczymy co na ten rodzaj dyskryminacji i ograniczania swobody poruszania się po jednym z polskich miast powie sąd.

Może być zdjęciem przedstawiającym ‎odcinek biletu i ‎tekst „‎STRAŻ MIEJSKA MIASTA KRAKOWA Oddział IV Podgórze 30-390 Kraków, زاد .Zawita57B tel. 688 22 56, fax ax12 12 688 22 data 10012226 400 2026 Pan(i) rsa USWEWOR poczta gmina WEZWANIE Na podstawie art. 54 2026 kpw wzywa się Pana(ią) do osobistego stawiennictwa w dniu godz. 100 LALILA w Straży Miejskiej Miasta Krakowa ul. pokój nr w charakterze osoby, co do której istnieje uzasadniona podstawa do sporządzenia przeciwko niej wniosku AR ukaranie za wykroczenie: KW c円 blл 21- More ¿NAUL To STRERY CUSTEGO TRANSPORIU potrechne potrzchneskreślić skreślić RAB/TS ሲያሊ ΑΑй Sh azwisko strażnika‎”‎‎

I bardzo dobrze 

Po co nam świry z priwislanskiegi kraju jak swojskich nie brak.

Nie przypadkiem psychiatryk jest po wschodniej stronie Wisły 😭

14 godzin temu, Rowan napisał(a):

Widzisz… A @jacus jeździ po tej dziurze autobusem po buspasie i w doopie ma SCT🤣 

Świrze ja nawet samochodem mogę jechać 😭

7 godzin temu, Rowan napisał(a):

Ta strefa w Krakowie, to sposób na jawne rżnięcie  w doope obywateli. Przez pierwsze 7 dni chyba około 2.5mln zł zarobili na tym. Nijak się to ma do faktycznej czystości powietrza, bo jak zapłacisz, to już możesz jeździć samochodem nie spełniającym normy, czyli i tak będą jeździć te, które jeździły, z tą tylko różnicą, że ich właścicieli będzie haratać w doope urząd miasta…

To po żeby tacy jak ty autobusami i pociągami przyjeżdżali a najlepiej wcale

6 godzin temu, witejus napisał(a):

Skończ pier**lić😂

Niejaka Mucha tak samo mówiła, że starzy ludzie z nudów chodzą do lekarzy.

Do twojego specjalisty to z większymi problemami przychodzą..

kazdy kto bywa w ośrodku z chorym ciałem a nie głową to potwierdzi..

6 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Niezły odlot. On chyba jak wypuszczą ze szpitala to z nudów jeździ po mieście samochodem. Później myśli że inni też tak robią- nie mają co robić to pakują dupe w auto i robią objazd.🤦‍♂️

Trzeba mieć ostro nasrano we łbie.

No po Suwałkach to nikt dla zabawy nie jeździ .

5 godzin temu, witejus napisał(a):

Tylko ta komunikacja musiała by być sensownie zorganizowana, a nie tak jak jest obecnie np. w Krakowie, gdzie aby przejechać z jednego końca miasta na drugi to trzeba zaliczyć pięć tramwajów i kilka autobusów.

Z którego rejonu w który??

Konkretnie ulica do ulicy

Załóż sobie jak dojadę i przestań głupoty pisać 

5 godzin temu, witejus napisał(a):

Teraz, przedtem były linie pospieszne z jednego końca na drugi, ale celowo to rozp,,, by więcej kasy na biletach zarobić.

W tym roku pospieszne zlikwidowali , bo w grudniu jeszcze byly

2 godziny temu, jarecki napisał(a):

Od sześciu nastawów, czyli mniej więcej od początku roku obserwuję zdecydowaną zmianę ilości uzyskiwanego alkoholu.
Dla precyzyjnej informacji - robię wszystko tak samo od 5 lat, ten sam sprzęt, te same drożdże, te same ilości cukru, tyle samo wody, te same warunki, te same temperatury. Metoda 2,5.

Do tej pory uśredniając, po pierwszym razie uzyskiwałem około 5,5-6 litrów materiału do dalszej obróbki, przy wkładzie 12 kg cukru. Producent cukru nie miał znaczenia szczególnego. Natomiast ostatnie razy, o których piszę, to około 4,5 litra i to na różnych cukrach.

Na początku myślałem, że może się gdzieś za zimno zrobiło i przegapiłem, bo jednak człowiek robi już rutynowo. Ale 6 razy pod rząd daje już do myślenia..

Czy ktoś zauważył cokolwiek podobnego? Czy jest możliwe że w obecnych czasach robią coś z cukrem?

Ale ten fachowiec od poziomu cukru we cukrze już umarl

1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

coca coli bym sie nie czepiał , ma w miare dobry skład jak na taki typ napoju , cukru tez aż tak duzo w porównaniu do konkurencji nie ma ale ma cukier anie słodziki 

Weź przeczytaj etykietę CC...

A potem Pepsi 🤣

Godzinę temu, dysydent napisał(a):

te komory gazowe mi się jakoś tak z tym skojarzyły
https://ksiegowosc.infor.pl/podatki/podatki-osobiste/spadki-darowizny/7494664,darowizna-od-brata-miala-ratowac-przed-egzekucja-skarbowka-zobaczyla-cos-innego-jeden-przelew-wystarczyl-by-stracic-zwolnienie.html

brat zapłacił zaległy podatek siostry wprost do państwowej haraczowni i formalista urzędas nie uznaje tego za darowiznę i jeszcze podatku od darowizn żąda z tego .. podatku

tylko skąd mi te komory gazowe się skojarzyły? no nie wiem ;) 

Zmień dilera albo bierz połowę 

58 minut temu, nie napisał(a):

Urban popatrz na daty niedojdo pisowska🤣🤣🤣

53 minuty temu, galan99 napisał(a):

Nikt nie ucieknie przed podatkiem .

Gminy zaczęły używać dronów i zdjęć satelitarnych by sprawdzić naszą posesję. Słone koszty

Zaległy podatek od nieruchomości plus odsetki .

Rachunek za niezgłoszenie obiektu może być bardzo wysoki, bo gmina ma prawo naliczyć zaległy podatek od nieruchomości za ostatnie 5 lat. No i trzeba jeszcze doliczyć odsetki. 

U nas już za pis-u to zrobili 

Co się działo na gminie🤣

51 minut temu, dysydent napisał(a):

na rachunek mandatu przy płatności "z kwitu" gotówką nikt nie pyta o personalia wpłacającego, nno; najczęściej nikt nie pyta.

Brat babki był szewcem i mieszkał w Oświęcimiu więc każdemu takiemu mogę w mordę napluć.

Dobrze pamiętam co opowiadał..żaden Pilecki nie był potrzebny

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

Nie ma jak to, że wsiowe debile i chorzy psychicznie wypowiadają się o Krakowie..

Świry byliście kiedyś w zimie?

Tak 30-40 a nawet 10 !lat temu ?

Media o waszej SCT piszą . Coś ludziom nie za bardzo się podoba. Zorro znaki scp ściąga 😂

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, jacus napisał(a):

Weź przeczytaj etykietę CC...

chyba żę zmienili skład bo coca cola zle nie wyglądała , pepsi ma słodzik a coca cola była na cukrze , aż sprawdziłem i coca cola jest ok .bez słodzików i tego cukru 10 % to nie tragedia , 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

W mediach to się wypowiadają świry i biedota co mnie strefa obchodzi jeśli za parking musiałbym zapłacić więcej niż za bilet ??

Jedynie dla tych co naprawdę muszą wjechac- chorych pacjentów bym zrobił wyjatek

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Weź no swoją podopieczną wychowaj 

https://vm.tiktok.com/ZNRhPLba5/

A idź z taką...

Toż to jakieś głupie ono🙆

58 minut temu, racyl napisał(a):

Jak ktoś się upomina i polskie sprawy to debil ? Najlepiej wszystko wszystkim oddać 

Nie.

Wystarczy wypowiedź o komorach gazowych, by zrozumieć z kim ma się do czynienia.

Opublikowano
22 minuty temu, racyl napisał(a):

Media o waszej SCT piszą . Coś ludziom nie za bardzo się podoba. Zorro znaki scp ściąga

Wypisz, wymaluj cuś ja Niedrzwicę ogłosili kiedyś Strefą Wolną id LGBT. Nawet znaki poustawiali, aleeeee jakiś Zorro je pozdejmował.

• Haha 1
Opublikowano
31 minut temu, jacus napisał(a):

To po żeby tacy jak ty autobusami i pociągami przyjeżdżali a najlepiej wcale

Ja mam pajacu elektryka i moge po tej dziurze jeździć jak mi pasuje🤣

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Wypisz, wymaluj cuś ja Niedrzwicę ogłosili kiedyś Strefą Wolną id LGBT. Nawet znaki poustawiali, aleeeee jakiś Zorro je pozdejmował.

Tylko że sami działacze tfu LGTB te znaki poustawiali, narobili zdjęć i poszło w świat, a idioci uwierzyli że są prawdziwe. 

Opublikowano
11 minut temu, mirro napisał(a):

Przez niedrzwicką strefę wolną od zboczeńców nikt nie musiał nic płacić 

• Haha 1
Opublikowano
34 minuty temu, jacus napisał(a):

W mediach to się wypowiadają świry i biedota co mnie strefa obchodzi jeśli za parking musiałbym zapłacić więcej niż za bilet ??

Jedynie dla tych co naprawdę muszą wjechac- chorych pacjentów bym zrobił wyjatek

No to żeś prawdziwy biedak jak cie na parking nie stać w mieście 😄

Teraz, mirro napisał(a):

Nooooo chyba zboczeńcy musieli płacić za wjazd?

Jak cię skasowali no to trudno 

• Haha 2