Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, jahooo napisał(a):

na podstawie danych historycznych zakładam, że pokój  w Europie nie będzia trwał wiecznie, zawsze problemy społeczno-gospodarcze większych państw skutkowały wojnami, które miały przycmic problemy trapiące społeczeństwo, a w razie sukcesu gwarantowały chwilowy oddech rządzącym

ja jestem realistą, a nie idealista i miłośnikiem ruskiego miru czy niemieckiego

No to masz zajęcie na teszte życia - zamartwianie się ze kiedyś będzie wojna. 

Opublikowano

Musimy więcej zainwestować w nasze zdolności obronne i przekonać do tego Europejczyków. Musimy też mieć jak najlepsze relacje ze Stanami Zjednoczonymi – wskazał prezydent.

Musimy być silni. Musimy zniechęcić Rosję i Putina. Zrobiliśmy to w Polsce, mocno inwestując w nasze zdolności obronne. Wydajemy 5 proc. PKB na obronność.

Musimy wsłuchać się w słowa prezydenta Trumpa. Musimy przekonać Europejczyków, by poważnie traktowali swoje bezpieczeństwo i wzięli na siebie część ciężaru. Wiem, że prezydent Trump chce pokoju.

Prezydent Trump ma absolutnie rację – Europejczycy muszą wziąć odpowiedzialność i wydawać więcej na obronność. Musimy przekonać inne państwa kontynentu – i Polska to robi – by poważnie traktowały groźby Rosji.

Polska jest lojalnym sojusznikiem Stanów Zjednoczonych oraz "jednym z najbardziej proamerykańskich państw na świecie".

Opublikowano
13 minut temu, mirro napisał(a):

Użyj cudzysłowia, bo chyba to nie Twoje myśli, przemyślenia i konkluzje.🤣

33 minuty temu, nie napisał(a):

wskazał prezydent.

Opublikowano (edytowane)

Co tak nic nie wspomnieli o naszym wielkim Marszałku - Włodzimierz Czarzasty wielki szanowny polityk KOKO . Wstydzicie się Marszałka żadnych pochwał dla niego co ku...wa z wami nie tak ?. Elitarni wyznawcy -Tuska nie pochwalą Marszałka  ?.

Owacje na stojąco dla Czarzastego . Potępił Putina .

To było rok temu za Marszałka -Szymona Hołowni  .

"Polska nie godzi się, by rosyjski reżim mordował ukraińskiego ducha." Marszałek Sejmu w Kijowie .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Image

najpierw dotowali farmy wiatrowe i fotowoltaiczne, żeby mieć zieloną tanią energię, a teraz muszą dotować rachunki za tą samą energię bo jest kosmicznie droga 🤣🤣🤣

takiej utopii to nawet za komuny nie było 

1 bilion euro wydali na zieloną transformację 🤣

głupi jak niemiec🤣

Opublikowano
12 godzin temu, nie napisał(a):

Musimy więcej zainwestować w nasze zdolności obronne i przekonać do tego Europejczyków. Musimy też mieć jak najlepsze relacje ze Stanami Zjednoczonymi – wskazał prezydent.

Musimy być silni. Musimy zniechęcić Rosję i Putina. Zrobiliśmy to w Polsce, mocno inwestując w nasze zdolności obronne. Wydajemy 5 proc. PKB na obronność.

Musimy wsłuchać się w słowa prezydenta Trumpa. Musimy przekonać Europejczyków, by poważnie traktowali swoje bezpieczeństwo i wzięli na siebie część ciężaru. Wiem, że prezydent Trump chce pokoju.

Prezydent Trump ma absolutnie rację – Europejczycy muszą wziąć odpowiedzialność i wydawać więcej na obronność. Musimy przekonać inne państwa kontynentu – i Polska to robi – by poważnie traktowały groźby Rosji.

Polska jest lojalnym sojusznikiem Stanów Zjednoczonych oraz "jednym z najbardziej proamerykańskich państw na świecie".

to hasła z jakichś bannerów propagandowych?

jedno nawet jeszcze raz zacytuję

12 godzin temu, nie napisał(a):

jeszcze tylko musimy to przetłumaczyć na ruski a w zasadzie - "Wydajemy 5 proc. PKB na obronność." - wystarczy i wokół po wszystkich granicach takimi bykami kilometrowymi literami cyrylicą po polach powypisywać to tłumaczenie (coś jak te znaki na pustyni Nazca)
Ruskie rakiety jak to zobaczą natychmiast zawrócą bo 5%PKB to nie w kij dmuchał i takiej kopuły antyrakietowej to nic nie pokona

a poważnie to tak śmierdzi ordynarną prymitywną propagandą że tylko na umysły które nie są zdolne opanować nawet nauki czytania to moooże by zadziałało tylko że... no właśnie

qwa w Polsce która jeszcze pamięta tępotę komunistycznej propagandy takie coś? poważnie?

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

jedno nawet jeszcze raz zacytuję

jeszcze tylko musimy to przetłumaczyć na ruski a w zasadzie - "Wydajemy 5 proc. PKB na obronność." - wystarczy i wokół po wszystkich granicach takimi bykami kilometrowymi literami cyrylicą po polach powypisywać to tłumaczenie (coś jak te znaki na pustyni Nazca)
Ruskie rakiety jak to zobaczą natychmiast zawrócą bo 5%PKB to nie w kij dmuchał i takiej kopuły antyrakietowej to nic nie pokona

a poważnie to tak śmierdzi ordynarną prymitywną propagandą że tylko na umysły które nie są zdolne opanować nawet nauki czytania to moooże by zadziałało tylko że... no właśnie

qwa w Polsce która jeszcze pamięta tępotę komunistycznej propagandy takie coś? poważnie?

o to toto,  na tych tablicach jeszcze różańce zawiesić

Opublikowano
13 godzin temu, nie napisał(a):

Goebbels i jak to odnieść do waszego wrzasku nie dla safe? Pożyczać na wolnym rynku bo jak twierdzi Kaczyński co to 30 mld oszczędności. Stać nas zapłacimy?

d23a190d94872f76ac005162e42cad3f.jpg

dd9123e5c3f66c917371af5196236d0b.jpg

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, jahooo napisał(a):

o to toto,  na tych tablicach jeszcze różańce zawiesić

no gdzieżby taką prymitywną propagandą tak wyrafinowaną modlitwę profanować! :o

a, czekaj ... xD 

na profilku Trumpa w jakimś publicznym ścieku społecznościowym pojawia się fotomontaż rodziny Obamów z doklejonymi głowami małp a za kilkanaście dni w ramach protestu i hasłem - "czarni ludzie to nie małpy" wyskakuje takie coś (ten po prawej)
mina Trumpa mówi wszystko że już nic nie trzeba dopisywać xD 

Screenshot 2026-02-25 at 09-26-05 Orędzie Trumpa. Kongresmen wyprowadzony z sali. Poszło o transparent - Wydarzenia w INTERIA.PL.png

w/g wszelkich danych z neta "ten po prawej" to naprawdę już nie fotomontaż |(jeszcze żeby się choć qwa ogolił o.O )

fotka i info wychwyciłem tam
https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-pokazal-trumpowi-wiadomosc-kongresmen-wyprowadzony-z-sali,nId,22604576

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał(a):

mniej więcej, to wypowiedzi trzaskowskiego z wywiadu z kampanii wyborczej

• Thanks 1
Opublikowano

Polskie służby dowiedziały się o skażonej wołowinie z Brazylii 11 listopada 2025 r. - donosi RMF FM. Mimo tego Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju zleciło "pilne kontrole" dopiero w tym tygodniu.

niemiecka umowa ważniejsza niż zdrowie polaków

po-łgłówki robić pokłony dla niemca

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał(a):

eszcze tylko musimy to przetłumaczyć na ruski a w zasadzie - "Wydajemy 5 proc. PKB na obronność." -

Odpowiedź ruskich będzie brzmiała. "I ch*j z etom. Prijdiom uwidim"🤣

Opublikowano
7 minut temu, nie napisał(a):

Polskie służby dowiedziały się o skażonej wołowinie z Brazylii 11 listopada 2025 r. - donosi RMF FM. Mimo tego Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju zleciło "pilne kontrole" dopiero w tym tygodniu.

niemiecka umowa ważniejsza niż zdrowie polaków

po-łgłówki robić pokłony dla niemca

trwała walka o dopchnięcie kolanem Mercosur, gdyby sprawa wyszła na jaw wczesniej - pewnie by się nie udało, więc kosztem zdrowia obywateli niemcy znowu zrobili biznes, wczesniej ich przemysł kosztem "zdrowia obywateli" robił biznes na ZyklonB

• Like 2