Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Coś ci się pomieszało. On próbował być opozycją do popaprańców od początku co pokazał w kampanii prezydenckiej i za co zapłacił. 

no to przeczytaj jeszcze raz co napisałem bo dokładnie to co Ty tylko innymi słowami
to tak w kwestii "pomieszania"

doprecyzuję - Hołownia powinien stanąć w opozycji od samego początku
a że wtedy nie było by Tuska?
a co to Hołownię powinno obchodzić?

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano

Czego nie rozumiesz jest tu grupa osób twierdząca, że wszystko na świecie to wina Tuska. Ja tłumaczę, że Tusk Hołowni nie zaszkodził bo Hołownia zaszkodził sobie sam.

1 minutę temu, mirro napisał(a):

Oglądałem wczoraj Błaszczaka i reguł jest jedna, Wina Tuska.🤣

Nie przebije prezydenta Stalowej Woliz pisu będącego przeciw inwestycji 20 mld w swoim mieście. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, mirro napisał(a):

Oglądałem wczoraj Błaszczaka i reguł jest jedna, Wina Tuska.🤣

pisdzielce mają dosyć specyficzny system ocen; nawet jeśli ktoś uczciwie z nimi wygra to powiedzą że to nie z ich słabości czy winy a jego

p.s.
to można jakoś błyskotliwiej u jąć ale jakoś dziś mi .. no nie idzie
o, @hubertuss zawsze łapał w lot o co mi chodzi a dziś nie możemy się dogadać co do rodzaju kwiatków do wieńca na polityczny pogrzeb Hołowni

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
10 minut temu, dysydent napisał(a):

pisdzielce mają dosyć specyficzny system ocen; nawet jeśli ktoś uczciwie z nimi wygra to powiedzą że to nie z ich słabości czy winy a jego

p.s.
to można jakoś błyskotliwiej u jąć ale jakoś dziś mi .. no nie idzie
o, @hubertuss zawsze łapał w lot o co mi chodzi a dziś nie możemy się dogadać co do rodzaju kwiatków do wieńca na polityczny pogrzeb Hołowni

może mu się matryca wypaliła od tych codziennych sprzecznych SMS-ów z centrali

akurat dziś przeczytałem coś od Błaszczaka, z czym o dziwo się zgadzam, i zapomniałem co

• Haha 2
Opublikowano
11 minut temu, hubertuss napisał(a):

Nie przebije prezydenta Stalowej Woliz pisu będącego przeciw inwestycji 20 mld w swoim mieście. 

a tutaj zakwestionuję niepotrzebne nabijanie hajpu wokół safe; to tylko jedna z opcji kredytowania militaryzacji Polski i jakoś podejrzanie za głośny krzyk się wokół tego zrobił. Optowanie za innymi formami finansowania nie jest zaraz blokadą finansowania w ogóle i jeśli wokół takiego szczegółu tyle krzyku to diagnoza jest jedna - ani pisdzielce ani popaprańce tak naprawdę ŻADNEGO pomysłu na skuteczne podniesienie sprawności militarnej Polski skoro tylko o takie różnice są w stanie sobie oczy powydrapywać.

Niemcy np wybrały opcję finansowania zbrojeń w oparciu o inne od safe linie kredytowe i dobrze, Polska może wybrać safe i też tylko może ale nie musi i tutaj jednaki czynnik ryzyka bo nikt nie wie co drożej wyjdzie; czy tym Niemcom czy Polsce bo mimo iż teraz obligacje niemieckie są tańsze od polskich to któż to wie jak będzie w przyszłości wszak gospodarka niemiecka już dawno wpadła w trend stagnacji z opcją krachu choćby na wypadek fiaska umowy z mercosur i wywalenia już na stałe ich od ruskiego surowcowego cycka a jeszcze jeślki przez jankesów to Niemcy mają gospodarczo bardziej przeebane niż Polska we w miarę przewidywalnej przyszłości o ile Polska usadowi się bliżej tych jankesów niż Niemców

safe to jest tylko dyskusja na wyborem jednej ale nie jedynej z możliwych opcji gdzie wszystkie są ryzykowne i o co tyle krzyku?

Opublikowano (edytowane)

@jahooo Nie mierz wszystkich swoją miarą z tymi sms ami. Tu żadnej centrali nie trzeba wystarczy normalne zwykłe obserwowanie życia politycznego w Polsce. Partia Hołowni była w dużych tarapatach zanim zaczęły się na niego naciski w sprawie tego zamachu stanu.

4 minuty temu, dysydent napisał(a):

a tutaj zakwestionuję niepotrzebne nabijanie hajpu wokół safe; to tylko jedna z opcji kredytowania militaryzacji Polski i jakoś podejrzanie za głośny krzyk się wokół tego zrobił. Optowanie za innymi formami finansowania nie jest zaraz blokadą finansowania w ogóle i jeśli wokół takiego szczegółu tyle krzyku to diagnoza jest jedna - ani pisdzielce ani popaprańce tak naprawdę ŻADNEGO pomysłu na skuteczne podniesienie sprawności militarnej Polski skoro tylko o takie różnice są w stanie sobie oczy powydrapywać.

Niemcy np wybrały opcję finansowania zbrojeń w oparciu o inne od safe linie kredytowe i dobrze, Polska może wybrać safe i też tylko może ale nie musi i tutaj jednaki czynnik ryzyka bo nikt nie wie co drożej wyjdzie; czy tym Niemcom czy Polsce bo mimo iż teraz obligacje niemieckie są tańsze od polskich to któż to wie jak będzie w przyszłości wszak gospodarka niemiecka już dawno wpadła w trend stagnacji z opcją krachu choćby na wypadek fiaska umowy z mercosur i wywalenia już na stałe ich od ruskiego surowcowego cycka a jeszcze jeślki przez jankesów to Niemcy mają gospodarczo bardziej przeebane niż Polska we w miarę przewidywalnej przyszłości o ile Polska usadowi się bliżej tych jankesów niż Niemców

safe to jest tylko dyskusja na wyborem jednej ale nie jedynej z możliwych opcji gdzie wszystkie są ryzykowne i o co tyle krzyku?

Jak by się ten program nie nazywał skąd by ta kasa nie była z punktu widzenia prezydenta bodajże 50 tysięcznego miasta włożenie takiego szmalu w zakład który w zasadzie jako jedyny jest dużym stabilnym pracodawcą to zawsze będzie duży plus i korzyści. Pisowcy chyba mu spluwę do głowy przystawili że wyszedł na ten ich wiec i to z siebie wydusił. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, hubertuss napisał(a):

Jak by się ten program nie nazywał skąd by ta kasa nie była z punktu widzenia prezydenta bodajże 50 tysięcznego miasta włożenie takiego szmalu w zakład który w zasadzie jako jedyny jest dużym stabilnym pracodawcą to zawsze będzie duży plus i korzyści. Pisowcy chyba mu spluwę do głowy przystawili że wyszedł na ten ich wiec i to z siebie wydusił.

no tu jestem nieprzygotowany bo nie znam co tam ten ... kto?; aa , prezydent Stalowej Woli powiedział 
a zwłaszcza - i tyczy to nas tu wszystkich - nie znamy szczegółowych zapisów warunków tego safe i ja nadal nie mam sprecyzowanego własnego zdania; czy to safe gorsze czy lepsze od innych form finansowania zbrojeń
na pewno takie idealne nie jest jak malują popaprańce ani tak wraże jak plują pisdzielce i nawet nie chce mi się dociekać w których bardziej stronę od przysłowiowego środka leży prawda bo było by zbyt idealnie aby dokładnie pośrodku

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Prezydent Stalowej Woli z pisu powiedział to co pis mówi. Pomimo, że ma w mieście zakład który na tym ma skorzystać 20 mld. 

tak jak skorzystały stocznie na inwestorze z kataru 🤣

koleś nie jest głupi i wie, że tusk to oszust, już raz sprzedał część huty

Teraz

Usłyszysz

Same

Kłamstwa

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

Prezydent Stalowej Woli z pisu powiedział to co pis mówi. Pomimo, że ma w mieście zakład który na tym ma skorzystać 20 mld. 

nie mam pojęcia co pis mówi tak słowo w słowo
nie słucham aż tak uważnie żadnych popisdzielców i naprawdę nie wiem jakie tam swoje argumenciki zapodają popaprańce a jakie [pisdzielce ze swych stron bo zaczynam coraz bardziej się obawiać że z takimi elitami to my żadnego finansowania nie będziemy mieli z brojeń bo się nie dogadają i co zmiana opcji władzy to wywalanie wszystkiego do góry nogami

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał(a):

tak jak skorzystały stocznie na inwestorze z kataru 🤣

koleś nie jest głupi i wie, że tusk to oszust, już raz sprzedał część huty

Teraz

Usłyszysz

Same

Kłamstwa

Głupi nie jest wie, że jak chce karierę w pise robić to uj z miastem polityka pisu ważniejsza. 

Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

co zmiana opcji władzy to wywalanie wszystkiego do góry nogami

puki co to KO nic niw wywaliło , samochód jest , CPK też , elektrownia atomowa też , . W zasadzie to KO nic nie zaproponowało pro rozwojowego nowego i wątpie czy zaproponuje z projektów długoterminowych 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, jarecki napisał(a):

puki co to KO nic niw wywaliło , samochód jest , CPK też , elektrownia atomowa też , . W zasadzie to KO nic nie zaproponowało pro rozwojowego nowego i wątpie czy zaproponuje z projektów długoterminowych 

jaja se robisz z tym kolorowym? 
co?

a ze skutecznością namiestników uj wie kogo w polskich władzach w służebności Polsce to ja porzuciłem wszelkie nadzieje już gdzieś tak z pół roku po okrągłym stole i mało kim bardziej gardzę niż polskim urzędasem dowolnej opcji politycznej

przynajmniej Bruksela nagnała do rozbudowy sieci dróg a prywatna inicjatywa do jako takiej cyfryzacji i to by było na razie tyle
z tą cyfryzacją tylko dlatego że przeciętny urzędas za głupi aby się wtrącać bo nie rozumiał w co, choć sqrw..yny już i tego się uczą czyli i cyfryzacji już widać koniec rozwoju w Polsce tak jak to ma miejsce w reszcie tej tzw starej xujni

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
10 minut temu, jarecki napisał(a):

A co byś chciał by ci zaproponowali? I za co? Ja myślę, że na razie dość inwestycji cpk atom dalej budują drogi S i A do tego modernizacja armii rozbudowa szpitali. W Siemiatyczach w ciągu ostatnich 10 lat kolejna rozbudowa trwa.  CO nowego pro rozwojowego ten rząd mógł by dla ciebie zrobić?

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, hubertuss napisał(a):

CO nowego pro rozwojowego ten rząd mógł by dla ciebie zrobić?

tak a'pro pos to CO2 sie pisze :P;) (sorry że literówkę "nadużyłem" ale sama się prosiła xD )

walkę tu lokalną z gazem powszechnym w atmosferze całej planety nie dla kogokolwiek a przeciwko nam wszystkim jeszcze tylko ten rząd wdroży i wtedy to ostatecznie "będzie na tyle" i tych rządów i nas

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ludzie piszą, że ten rząd nic dla nich nie zrobił więc pytam co by chcieli by dla nich zrobiono. Ja uważam, że w kraju dzieje się dużo. A kasy i tak nie starcza i lament że kredyty.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, hubertuss napisał(a):

A co byś chciał by ci zaproponowali? I za co? Ja myślę, że na razie dość inwestycji cpk atom dalej budują drogi S i A do tego modernizacja armii rozbudowa szpitali. W Siemiatyczach w ciągu ostatnich 10 lat kolejna rozbudowa trwa.  CO nowego pro rozwojowego ten rząd mógł by dla ciebie zrobić?

skierowanie srodków na wzrost inwestycji na Podkarpaciu , Wyprowadzic sąd najwyzszy ze stolicy , wprwadzenie oznaczenia wyprodukowano w Polsce dla produktów które powstały w co najmniej 70 % w naszym kraju , zakaz wspoółfinansowania projektów które powstaja przy udziale towarów z poza UE 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Ludzie piszą, że ten rząd nic dla nich nie zrobił

a ja właśnie o tym marzę by nic nie zrobił bo cokolwiek który zrobi to przeciwko nam a nie dla nas i tylko tyle mamy ileśmy mimo tych rządów potrafili uratować mimo tym rządom
tak że pytanie z drugiej części posta nie do mnie to i niedocytowałem całego

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, jarecki napisał(a):

skierowanie srodków na wzrost inwestycji na Podkarpaciu , Wyprowadzic sąd najwyzszy ze stolicy , wprwadzenie oznaczenia wyprodukowano w Polsce dla produktów które powstały w co najmniej 70 % w naszym kraju , zakaz wspoółfinansowania projektów które powstaja przy udziale towarów z poza UE 

No chcą skierować np do Stalowej Woli a pis nie chce namawia Nawrockiego by zawetował. Sąd najwyższy musi być w stolicy bo tam są główne urzędy. I lokalizacja to nie jest największy problem SN> Co do produktów to w sklepach miały wyjeść oznaczenia dla owoców i warzyw chyba,

4 minuty temu, dysydent napisał(a):

a ja właśnie o tym marzę by nic nie zrobił bo cokolwiek który zrobi to przeciwko nam a nie dla nas i tylko tyle mamy ileśmy mimo tych rządów potrafili uratować mimo tym rządom
tak że pytanie z drugiej części posta nie do mnie to i niedocytowałem całego

Ot widzisz każdemu nie dogodzisz. Dla mnie też może nic nie robić aby nie kradł jak tamten i gonił pisowskich złodziei.

Opublikowano (edytowane)

Rzecznik PiS: Robert Telus został odwieszony w prawach członka partii

I czego nie rozumiecie... Telus nie winny!!! ziemia sie sama sprzedała😏

Edytowane przez spwrp
  • Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

No chcą skierować np do Stalowej Woli a pis nie chce namawia Nawrockiego by zawetował. Sąd najwyższy musi być w stolicy bo tam są główne urzędy. I lokalizacja to nie jest największy problem SN> Co do produktów to w sklepach miały wyjeść oznaczenia dla owoców i warzyw chyba,

o stalowej woli nie słyszałem notomiast strategicznie nie jest to dobry pomysł , z białorusi kilka rakiet dośc szybko zrównało by fabrykę z zięmia lub uszkodziło , jesli wydawać tyle mld , to bezpieczniejsze było by centrum Polski  . Pewnie nie da się sądu najwyzszego odpolitycznić ale wyprowadzenie by trochę pomogło , co do oznaczeń to bardziej przemysłowe rzeczy , chemia gdzie oznaczenie powinno być wyrazne kraju pochodzenia 

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, jarecki napisał(a):

stalowej woli nie słyszałem notomiast strategicznie nie jest to dobry pomysł , z białorusi kilka rakiet dośc szybko zrównało by fabrykę z zięmia lub uszkodziło , jesli wydawać tyle mld , to bezpieczniejsze było by centrum Polski  .

Wiesz gdzie jest Stalowa Wola?🙂

• Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, jahooo napisał(a):

akurat dziś przeczytałem coś od Błaszczaka, z czym o dziwo się zgadzam, i zapomniałem co

Pewnie powiedział że dziś wtorek

• Haha 2