Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

No jak spierdalali z Afganu to widziałem ... A na żydowskich zbrodniarzach wojennych bym wolał żeby nasza armia się nie wzorowała ...

Przede wszystkim czas i skuteczność a nie banialuki 

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A to dlaczego twój ukochany, mądry PiS nie ograniczył wydatków socjalnych tylko brał kredyty na 6% na amerykański złom ??

Już dzisiaj maślak bocheński robił fikołki że musieli na szybko kupować bo wojna na Ukrainie.

(Chociaż wcześniej mieli 7 lat na to)

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał(a):

jak nie popierasz, jak krzyczysz, że trzeba brać kredyt i wyzywasz tych co są innego zdania?

Bo widzisz, socjal nie zostanie ograniczony przez naszych politykierów, więc zostaje nam tylko zbrojenie na kredyt, albo brak zbrojenia, to wybieram to pierwsze, może kiedyś raty do spłaty ich zmuszą do ograniczenia socjalu ...

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja wiem, że prawda boli racuch, ale nic nie poradzę xD 

Nie popieram ... Mówię tylko jak wygląda prawda ... I będzie tak samo, nawet jak się ukochana prawacka konfa dostanie do władzy ... Jak zabiorą ludziom socjal to w następnych wyborach mogą nie startować ...

Zabiorą, bo budżet się nie spina, po kolejnych wyboraz w 100 dni zabiorą socjal z uśmiechem na twarzy, strasząc wojną w ruskimi, będzie kilka incydentów na granicy i ludzie jeszcze przyklasną sami, że trzeba ojczyznę w potrzebie ratować

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, nie napisał(a):

Image

Ten mem idealnie obrazuje zakupy na pałę wykonywane przez Blaszczaka po ruskiej inwazji w 2022r ... Nie czytał co kupuje, aby podpisywał, a potem jak przyjechało, to rozczarowanie, bo nam złom w cenie złota wcisnęli ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Bo widzisz, socjal nie zostanie ograniczony przez naszych politykierów, więc zostaje nam tylko zbrojenie na kredyt, albo brak zbrojenia, to wybieram to pierwsze, może kiedyś raty do spłaty ich zmuszą do ograniczenia socjalu ...

Wszystko trzeba będzie ograniczyć jak pracujących będzie mniej np za 20 lat a wy chcecie brać kredyt na 40 lat i wędzidło polsce zakładać 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, racyl napisał(a):

a wy chcecie brać kredyt na 40 lat i wędzidło polsce zakładać 

Za jakiś czas PiSda wróci do władzy, to uzyska reparacje od Niemiec i za te reparacje spłacimy ten kredyt i jeszcze mnóstwo kasy nam zostanie ... Czy się mylę ?? Przecież te reparacje to podobno łatwe do uzyskania, wystarczy tylko chcieć ;) 

Opublikowano

trzeba wybrać takich co ograniczą

apacze, abramsy, hajmarsy, f35, k2, k9, patrioty

co jeszcze chcą kupić, że potrzebują 190mld zł? oprócz już zapisanych w budżecie 50mld

i które polskie firmy są w stanie wyprodukować to w 4lata?

Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał(a):

Przede wszystkim czas i skuteczność a nie banialuki 

Tak, racja, więc ja bym chciał aby oni byli tak samo traktowani jak Rosjanie w upadlinie. Nie wygrzebaliby sie wtedy z zarzutów o ludobójstwo i zbrodnie wojenne.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Za jakiś czas PiSda wróci do władzy, to uzyska reparacje od Niemiec i za te reparacje spłacimy ten kredyt i jeszcze mnóstwo kasy nam zostanie ... Czy się mylę ?? Przecież te reparacje to podobno łatwe do uzyskania, wystarczy tylko chcieć ;) 

Teraz donald ma lepsze relacje z niemcami nawet jak jeździ w innym wagonie a nie może nic zrobić to pisiory coś ugrają 😂

Opublikowano
1 minutę temu, Rowan napisał(a):

Tak, racja, więc ja bym chciał aby oni byli tak samo traktowani jak Rosjanie w upadlinie. Nie wygrzebaliby sie wtedy z zarzutów o ludobójstwo i zbrodnie wojenne.

Tak wiemy wszystkiemu winni amerykańscy żymianie 😂

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Za jakiś czas PiSda wróci do władzy, to uzyska reparacje od Niemiec i za te reparacje spłacimy ten kredyt i jeszcze mnóstwo kasy nam zostanie

Reparacje odebraliśmy już w passatach B5😆

1 minutę temu, racyl napisał(a):

Tak wiemy wszystkiemu winni amerykańscy żymianie 😂

Dokładnie tak. Wszyscy w płaskich czapeczkach występują, „nasi” tak samo…

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Rowan napisał(a):

Reparacje odebraliśmy już w passatach B5😆

Dokładnie tak. Wszyscy w płaskich czapeczkach występują, „nasi” tak samo…

Jak lewactwo amerykańskie sponsorowało te fundacje w naszym kraju to było dobre 

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

No jak będą razem w koalicji z Konfą to nie ugrają ?? Koledzy z AfD na pewno im z tym pomogą xD 

Już k**wa mięszają ci się rządy u nas i u niemiec 😂

Opublikowano
59 minut temu, mirro napisał(a):

Żadnego sprzętu z Niemiec nie będzie. Zrozumiesz to w końcu czy dalej będziesz napierdalał łbem w ten mur?

Im nie wytłumaczysz. Dostali przekaz propagandowy to żle bo to Tusk bo kasa będzie do budżetu i walą łbami w ścianę ze wszystkich sił.  Najgorsze to, ze tacy ludzie mają prawa wyborcze. Kolejny przykład poniżej. On już wszystko wie i wie, ze wszystko będzie żle.

41 minut temu, nie napisał(a):

nawet nie wiadomo jakie będzie ostateczne oprocentowanie, a już podpisują i wyzywają każdego kto zapyta o warunki 🤣

👏 po-łgłówki jeśli tak zarządzacie swoimi gospodarstwami

Goebbels to weźcie wy w tym pisie powiedzcie wprost, że nie ma co armii rozwijać już wystarczy i będzie wszystko jasne. Po co ta demagogia po co te bzdury wymyślacie?

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

Dostali przekaz propagandowy to żle bo to Tusk bo kasa będzie do budżetu i walą łbami w ścianę ze wszystkich sił.  

Kasa będzie do budżetu a to dobre 😂 

6 minut temu, hubertuss napisał(a):

Najgorsze to, ze tacy ludzie mają prawa wyborcze. 

Źle bo rozumieją że to kredyt który trzeba będzie spłacać od 2036-2070r 🤣 

Być posłusznym w postaci np przyjmowania uchodźców żeby dostać wypłatę transzy tego kredytu 🤣

Może TY masz niemieckie prawa wyborcze ?😄

Opublikowano
55 minut temu, racyl napisał(a):

Weź bo jeszcze ktoś uwierzy że próżniak który spędza dnie przy kompie ma jakieś pieniądze z ziemi 😂

za truskawki ub.  roczne mógł kupić, jak by twierdził że za kartofle to trudniej nawet jeśli by je sprzedał w detalu; nie ten rok nie ta plantacja

• Haha 1
Opublikowano

Co by nie robił to ze spędzaniu tutaj czasu i traceniu energii na politykowanie pieniędzy nie przybywa.

Za ziemniaki to chyba nigdy nie było takiego roku żeby aż tyle zarobić .

Z truskawkami to nigdy tak nie ma jak na tych filmikach w internecie że każdy zbiera 40 ton i wszystko to jest owoc w najwyższej klasie handlowej 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, racyl napisał(a):

Co by nie robił to ze spędzaniu tutaj czasu i traceniu energii na politykowanie pieniędzy nie przybywa.

A co mam teraz robić ?? Maszyny ogarnięte, folii nie ma jak rozwijać, bo ziemia zamarznięta, papierologia pouzupełniana ... Może mam iść truskawki zbierać ?? xD Albo fertygacje puścić ? xD Nawet pielić kurba nie ma jak, bo motyka nie chce w tych warunkach współpracować xD 

Blachę z rozrzutnika z podłogi zrzuciłem przed niedzielą, ale na razie pogody nie nadają żeby nową w plenerze przyspawać ;)