Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał(a):

wojen się nie wygrywa tym z czym się w nie wchodzi a rezerwami które w przypadku safe będą oddane pod zastaw

Te rezerwy zostaną zużyte na danie czasu sojusznikom wejścia do działania. Tzn zastanowienia się czy opłaca się im ruszać dupsko. Nie mamy tak głębokiego zaplecza ani rezerw aby było co oddawać pod zastaw.

Opublikowano (edytowane)

@nie Umorzą jak Gierkowi😀 człowieku jak pis kupował od Korei czołgi to nie krzyczałeś, że nie można będzie spłacić Jak teraz politycy pis mówią pożyczmy na rynku na wyższy % to też ci nie przeszkadza kto i jak spłaci.

Czyli co teraz w pise jesteście przeciwko zwiększaniu wydatków na obronność i kupowaniu sprzętu? A jeszcze niedawno krzyczeliście że Tusk nic nie robi.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
11 minut temu, nie napisał(a):

jak już nie będziesz w stanie spłacić tej pożyczki, wciskanej przez niemców, to będziesz mógł powiesić się na drzewach kupionych od niemców 🤣

Ty z pewnością spłacał nie będziesz tego....🤭

Opublikowano
29 minut temu, nie napisał(a):

tak samo safe trafi do polski

Warszawa:

🔻 24 drzewa za 14 tys. zł każde, na Placu Trzech Krzyży, sprowadzone z Niemiec
🔻22 drzewa za 24 tys. zł każde, na Placu Pięciu Rogów, sprowadzone z Holandii
🔻 100 drzew za 14 tys. zł od sztuki, na Placu Centralnym, sprowadzone z Niemiec

To źle?.

Chronią naszą przyrodę...nie wyrywają tego co już jest....

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Ale sznurek będzie z Korei, albo z Chin?

sznurek będzie z 80%, które trafią do polski 🤣

6 minut temu, hubertuss napisał(a):

Czyli co teraz w pise jesteście przeciwko zwiększaniu wydatków na obronność i kupowaniu sprzętu? A jeszcze niedawno krzyczeliście że Tusk nic nie robi.

biuro@pis.org.pl

7 minut temu, hubertuss napisał(a):

człowieku jak pis kupował od Korei czołgi to nie krzyczałeś, że nie można będzie spłacić Jak teraz politycy pis mówią pożyczmy na rynku na wyższy % to też ci nie przeszkadza kto i jak spłaci.

wczoraj ci napisałem

zmień tabletki jeśli źle ci działają na pamięć 🤣

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, nie napisał(a):

sznurek będzie z 80%, które trafią do polski

Wreszcie będzie się można powiesić na polskim sznurku. Tego mi brakowało.

Opublikowano
31 minut temu, hubertuss napisał(a):

Jak już to od wszystkich członków NATO, a nie tylko głównie od Niemców, a Niemcy za to kupią sobie nowocześniejszy sprzęt od Amerykanów i nie mów że nie, bo dobrze wiesz że tak będzie.

Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał(a):

tak samo safe trafi do polski

Warszawa:

🔻 24 drzewa za 14 tys. zł każde, na Placu Trzech Krzyży, sprowadzone z Niemiec
🔻22 drzewa za 24 tys. zł każde, na Placu Pięciu Rogów, sprowadzone z Holandii
🔻 100 drzew za 14 tys. zł od sztuki, na Placu Centralnym, sprowadzone z Niemiec

Godzinę temu, nie napisał(a):

jak już nie będziesz w stanie spłacić tej pożyczki, wciskanej przez niemców, to będziesz mógł powiesić się na drzewach kupionych od niemców 🤣

Ahh safe złe bo USrAelski pan nie zarobi...

Nie będą nam tutaj w żydowskich językach narzucali, jaki ustrój mamy mieć w Polsce i jak mają być prowadzone polskie sprawy.

1d8b309fa2905fbe62f902b6a3185573e91fed1018d9c70567c3251b7b71d740.jpg

Opublikowano
7 minut temu, tomek222 napisał(a):

właśnie na safe zarobi, bo kupi obligacje wyemitowane przez eu na wzmocnienia niemieckich firm zbrojeniowych 🤣

Opublikowano
11 minut temu, tomek222 napisał(a):

Nie będą nam tutaj w żydowskich językach narzucali, jaki ustrój mamy mieć w Polsce i jak mają być prowadzone polskie sprawy.

Już niemiecki Pan pilnował w sejmie swojego zarobku 😂

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, tomek222 napisał(a):

Ja tam ufam Błaszczakowi ma chłop racje.💪 Do roboty panie Tusk 😁...

Po co kupować i się zadłużać jak ukraina ładnie poprosi to ma za darmo  😂

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał(a):

Te rezerwy zostaną zużyte na danie czasu sojusznikom wejścia do działania. Tzn zastanowienia się czy opłaca się im ruszać dupsko. Nie mamy tak głębokiego zaplecza ani rezerw aby było co oddawać pod zastaw.

no jak będzie zastawione i to co jest to na miejscu tych sojuszników ja tam bym niczego nie ruszał

z safe nie tyle problem że to pożyczka co politycznie warunkowana; o czym już wcześniej wspomniałem i istnieje ryzyko że będzie zablokowana w pół inwestycji bo się puzle polityczne w xujni pozmieniają i nie dość że trzeba będzie spłacać to za rozbabrane a nieskończone i miast możność dokoczyć za swoje to swojego z czego jak długi

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał(a):

trzeba mieć rezerwy i sojuszników, my nie amy aktualnie ani jednego, ani drugego

90% poborowych deklaruje, że spier.... do niemiec

Opublikowano (edytowane)

OficjalneZero

Donald Tusk : „Niektórzy mówią, że Ukraina powinna być za wszystko wdzięczna, a prawda jest dokładnie odwrotna - to cała reszta nas powinna być wdzięczna Ukrainie”.

---------------------------------------------------------------------------------------

Image

nie wiadomo jakie bedzie oprocentowanie safe

a w styczniu rząd wyemitował obligacje w euro"

Obligacje 5-letnie, uzyskano rentowność 2,964 proc.

Obligacje 10-letnie. uzyskano rentowność 3,739 proc.

niżej oprocentowane i możemy pieniądze z tych obligacji wydać na co chcemy i kiedy chcemy

safe to niemiecka pętla na polską szyję, a rząd pracuje dla niemca jako kat 🤮

Edytowane przez nie
  • Like 1