Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, DTaras napisał(a):

Ja tak mam z jabłkami, winogronem, śliwką, jerzyną, agrestoporzeczką... Kiedyś mi wino się uda.

Ja po tej jednej próbie postanowiłem że więcej nie warto się bawić, lepiej od razu iść w destylat ;) Potem tym destylatem zalać co tam sobie kto lubi, do kwaśnych owoców typu porzeczka dodać cukru i gotowe.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
mirro napisał:

No poszli ale jeszce raz pytali czy się nie boję.🤣

Z tym bojaniem i jehowymi to Ci powiem, że jak patrzę na tę głupiznę w pułku to idealnie to samo.. A jak powiesz że i tak się wszystko sprowadza do tego aby zrobić wszystko żeby tanio skóry nie oddać to mruczą coś o podejściu i żeby iść do cywila - to chyba pójdę.

Nieustraszony1044 napisał:

https://www.topagrar.pl/articles/polityka-rolna/w-sejmie-awantura-o-swinie-czy-polska-odbuduje-poglowie-trzody-chlewnej-2646745

W sejmie akurat pogłowie się nie zmniejszyło od 89 roku 

Aaale wcześniej też był sejm..

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał(a):

to mruczą coś o podejściu i żeby iść do cywila -

k**wa, znowu to samo i tak samo. A już przez chwilę większość wiedziała o co kaman. 

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

8 minut temu, DTaras napisał(a):

Ja tak mam z jabłkami, winogronem, śliwką, jerzyną, agrestoporzeczką... Kiedyś mi wino się uda.

Ja po tej jednej próbie postanowiłem że więcej nie warto się bawić, lepiej od razu iść w destylat ;) Potem tym destylatem zalać co tam sobie kto lubi, do kwaśnych owoców typu porzeczka dodać cukru i gotowe.

Nie zajarzył Ty?

Opublikowano
5 minut temu, DTaras napisał(a):

Aaale wcześniej też był sejm.

Nooooo był ale coś musiało sie zmienić. Może trzoda uzyskała bierne prawo wyborcze?

Opublikowano
mirro napisał:

2 minuty temu, DTaras napisał(a):

to mruczą coś o podejściu i żeby iść do cywila -

k**wa, znowu to samo i tak samo. A już przez chwilę większość wiedziała o co kaman. 

Dej spokój. Wywalili młodego chłopaka co sobie go mogli jeszcze ulepić bo on chcial zostać ale był pyskaty - to o czym to świadczy?

mirro napisał:

5 minut temu, DTaras napisał(a):

Aaale wcześniej też był sejm.

Nooooo był ale coś musiało sie zmienić. Może trzoda uzyskała bierne prawo wyborcze?

Kurde... nie idę w to...

• Sad 1
Opublikowano

I pyk...

-Odmowa podpisania nominacji generalskich

-Odmowa podpisania awansów w służbach

-Wkrótce weto dla SAFE

Grunt że w Święto Wojska Polskiego krzyknie "CZOŁEM ŻOŁNIERZE", co nie?

fd2e15ec7af4b2121de375ad14fe11d4e1c6fbd5e1a9041b0a5548578a5e344b.jpg

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, DTaras napisał(a):

... istnieje tylko "dziś", na "wczoraj" wpływu już nie mam a "jutro"? Można polegać tylko na sobie aby je zaplanować.

no pono Bóg dowcipy lubi  
"chcesz rozśmieszyć Boga? pochwal się swoimi planami" xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
25 minut temu, tomek222 napisał(a):

Tylko że bez tej drobnicy to te istniejące zamówienia to se będzie można na paradzie pokazywać... 

I dalej nie dostałem odpowiedzi jak to chcecie inaczej zfinansować?

toć napisałem przyjąć można tylko wydatki przemyslęć  nie tak jak pis wydatkować 

Opublikowano (edytowane)

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/media-o-slowach-kanclerza-merza-nie-zamierza-dluzej-tolerowac-wszystkiego-co-robi/5qdxp6k

Amerykanin przyjechał do niemiec nacjonalistyczne doktryny głosić
Rubio; poebało Cię?
Niemcy bez żenady mogą Cię zapytać mniej więcej w takim stylu - "niuniu; przyjechałeś uczyć ojca dzieci robić?"

to właśnie oderwanie gospodarki od nacjonalizmów zapewniło pokój w Europie w okresie powojennym, tylko co wyodrębniły się gospodarczo rozdzielne dwa nacjonalizmy; ruski i ukraiński i już jest tam wojna

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Dysydent , Wiesz jak USA przystąpiło do 1 wojny swiatowej ?  A po drugie to onet jest przedłużeniem interesu niemieckiego a w interesie niemiec jest osłabienie pozycji usa w polsce co doskonale robi czarzasty 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

Widocznie jesteś z tych co nie pytaja o szczegóły tylko biorą kredyt , takich też trzeba 🤣, przy istniejących juz zamówieniach w trakcie dostaw wydac kolejne 150 mld zł to nie lada wyzwanie a tym bardziej żę to będzie drobnica bo główne zakupy juz zostaly zamówione , .        OK do programu przystąpić tylko rozwaznie wydawać i juz nie ważne czy zakupy w pl czy w de 

Kluczowe jest to czy te szczegóły to realne fakty czy pisowskie urojenia.

55 minut temu, Desperado napisał(a):

A co niby żołnierze będą mieli z SAFE? chyba tylko to, że będą kredyt spłacać i jeszcze ich dzieci i wnuki

A choćby nowoczesny sprzęt. Lepsze warunki pracy.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Kuźwa, może choć w końcu rozwiążą problem butów i gaci? 

10 minut temu, jarecki napisał(a):

a w interesie niemiec jest osłabienie pozycji usa w polsce co doskonale robi czarzasty 

Tooooo może na RBNie ostatnim trza było pytać Marszałka o powiązania niemieckie a nie rosyjskie?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jarecki napisał(a):

Dysydent , Wiesz jak USA przystąpiło do 1 wojny swiatowej ? 

dobra; sprawdziłem i nic się w mojej ocenie nie zmienilo

odpowiadam - bo niemcy były (jak zwykle) głupie i uwierzyły w wyższość swoich technologii wojennych i swojej armii w tym i marynarki wojennej która dysponowała nowum technologicznym jak na owe czasy, czyli flotą podwodną i nie przewidziały że Nauka pod presją potrafi wielokrotnie szybciej wynajdywać - w tym przypadku - radar sonar (pomyliło mi się bo radar to dopiero w kolejnej wojnie gdy niemcy z kolei uwierzyły w potęgę swojego lotnicwa). Ta wiara przyprawiła niemcy o błędne mniemanie że mogą wqrwiać kogo im się tylko chce i uda im się wszystkich zastraszyć

ostatnio też jest taki jeden co się puszy jakie to jego kraj ma "niedościgłe wojska" i technologie ;) 

2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

wojen się nie wygrywa tym z czym się w nie wchodzi a rezerwami które w przypadku safe będą oddane pod zastaw
no chyba że się wierzycieli podbije ale tak to ruskie do pomocy potrzebne a nie jako wróg 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
mirro napisał:

A nie, nie, nie, To tylko moje obserwacje, nie zawsze trzeźwe.

A to spoko. Tylko coś napisałem i se jednak odpuściłem.

mirro napisał:

2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Kuźwa, może choć w końcu rozwiążą problem butów i gaci? 

10 minut temu, jarecki napisał(a):

a w interesie niemiec jest osłabienie pozycji usa w polsce co doskonale robi czarzasty 

Tooooo może na RBNie ostatnim trza było pytać Marszałka o powiązania niemieckie a nie rosyjskie?

Jeśli idzie o buty - jest gorzej. Ponieważ chcieli ich na wartę miałem póki co rozmowę zatem przy najbliższej okazji przyjmę z uśmiechem na twarzy i karę...

Opublikowano

tak samo safe trafi do polski

Warszawa:

🔻 24 drzewa za 14 tys. zł każde, na Placu Trzech Krzyży, sprowadzone z Niemiec
🔻22 drzewa za 24 tys. zł każde, na Placu Pięciu Rogów, sprowadzone z Holandii
🔻 100 drzew za 14 tys. zł od sztuki, na Placu Centralnym, sprowadzone z Niemiec

• Haha 1
Opublikowano

jak już nie będziesz w stanie spłacić tej pożyczki, wciskanej przez niemców, to będziesz mógł powiesić się na drzewach kupionych od niemców 🤣