Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał(a):

"Jakie alternatywne źródła ogrzewania poleca Pani właścicielom pomp ciepła w przypadku braku prądu?"

Odpowiedź już była, autonomiczna trzecia linia metra.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, witejus napisał(a):

Odpowiedź już była

Tak se myślę. Bo skoro wystawiali tej zimy koksowniki do ogrzewania na przystankach, to taki koksownik chyba jakiś modernizowany musi być? Bo przecież powinien spełniać  normę 5 klasy dla kotłów? Kuźwa ale przecież ognisk też palić nie wolno nawet jakbym se gałązki z jabłoni chciał spalić na swojej posesji. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał(a):

Tak se myślę. Bo skoro wystawiali tej zimy koksowniki do ogrzewania na przystankach, to taki koksownik chyba jakiś modernizowany musi być? Bo przecież powinien spełniać  normę 5 klasy dla kotłów? Kuźwa ale przecież ognisk też palić nie wolno nawet jakbym se gałązki z jabłoni chciał spalić na swojej posesji. 

Bo jest zimny koksownik, poza tym - nie podpada ani pod kominek, ani kocioł do CO ani kuchnię, więc jako koksownik nie jest objęty zakazami

Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał(a):

Kuźwa ale przecież ognisk też palić nie wolno nawet jakbym se gałązki z jabłoni chciał spalić na swojej posesji. 

Edytowane 4 minuty temu przez mirro

...no co wolno wojewodzie, to nie.....🤷

Opublikowano
Teraz, jahooo napisał(a):

Bo jest zimny koksownik

Ale to jak zimny, to trza latem wystawiać. Będzie działał jak klimatyzacja. W zimie to chyba trza ciepły raczej?

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał(a):

Generator diesla o mocy 16 kW, wyprodukowany w Polsce. Posiada trójfazowy układ zasilania (380 V) i rozrusznik elektryczny. Nadaje się do szerokiego zakresu zastosowań.
Zalety generatora diesla FOGO FD 20M-ST:
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/generator-dizelniy-16kvat-fogo-fd-20m-st-polscha-3-h-fazniy-fogo-IDZJSGz.html?reason=ip|cool_rec_platform

bo mswa zaprzeczyło 🤣

dla debila 16 czy 600 kv wsio  rawno..

• Haha 2
Opublikowano
Godzinę temu, jacus napisał(a):

Tak dla ścisłości, to nawet w Polsce nie są w tej chwili używane linie WN powyżej 400KILOVOLT, a Ty sie chciałeś popisać znajomością mocy, agregatów, którą się wyraża w KILOWATACH, a Ty piszesz o KILOVOLTACH. I kto tu jest debilem w tym momencie?🤣

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał(a):

Sikorski zadał bardzo ważne pytanie. Polska płaci Muskowi za Starlinki dla Ukrainy, więc jeśli Musk bierze kasę również od ruskich, to chyba mamy prawo zadawać takie pytania? Iiiiiiii teraz niech Musk odpowie na takie dictum to może się okazać że wszelkie działania Amerykanów w sprawie zakończenia wojny są pozorowane. 

sory ale pier**lisz kocopoły. Dlaczego Musk ma odpowiadać jakimś nonejmom z bulandy, która jest na równi z bantustanem na arenie międzynarodowej i to od lat zmiana władzy nic nie zmieniła w tym temacie, choć niby potęgą i 20 gospodarką.

Będzie się jakiś amerykaniec i to z RPA (że też go pomarańczowi nie chcą deportować) tłumaczył polakom, jak się nawet polakom nie tłumaczył Tusk gdy podpisywał rok temu z kawałkiem nielegalnie umowę  z ukrainą bez tej akceptacji krajowej co tak dorotka forumowa nawrockiemu wrzucała jeśli chodzi o radę pokoju w sprawie strefy opatrunku trampka (co jak co widać było kto zna konstytucję i nie tfusk tylko kibol o dziwo) Także się nie tłumaczyła Sikorka gdy 10% budżetu swojego ministerstwa przeznaczyła dla amerykanów by za tą kasę dali uzbrojenie ukrainie, a przypominam że sikorka to szef ministerstwa spraw żymiańskich, chociaż pewnie wolałby być jak u Kaczyńskiego ministrem wojny.

BTW akurat USA chce konća wojny z tym gabinetem, to europie potrzebna dalej trwająca wojna by kupic czas, jako wojskowy powinieneś to rozumieć

Edytowane przez Takeda
Opublikowano

Nie ubliżaj mu, on już żyje tym, że będzie musiał sie nauczyć oprócz rozkładu jazdy autobusów i trajek w Krakowie, jeszcze rozkładu jazdy metra, które mają tam budować🤣

12 minut temu, Roman176 napisał(a):

baranie na olx ukraina masz wszystkie ja ci dałem jeden przykład ... 

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, Roman176 napisał(a):

baranie na olx ukraina masz wszystkie ja ci dałem jeden przykład ... 

Nie szalej już każdy może sobie wszystko wystawić gdzie chce. Możesz sobie wystawić ogłoszenie że sprzedajesz boeinga.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, racyl napisał(a):

Dla was lewaków to pewnie powinien mieć z drugim gejem i obrączkami na palcach 

Czyli on sobie wiesza zdjęcia z Putinem a wy nadal jak debile latacie w tych czerwonych czapeczkach ?? xD Tusk ma zdjęcie z Putinem - zdrajca, takie samo zdjęcie ma Trump - wspaniale, chwalmy pana xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Czyli on sobie wiesza zdjęcia z Putinem a wy nadal jak debile latacie w tych czerwonych czapeczkach ?? xD Tusk ma zdjęcie z Putinem - zdrajca, takie samo zdjęcie ma Trump - wspaniale, chwalmy pana xD 

Po ch*ja mamy latać ? , kampania się skończyła 

Nie sobie stary dziad wiesza co chcę 

• Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał(a):

Aaaa nie pamiętam gdzie, ale gdzieś mi sie rzuciło w oczy na internetach.

W stanie wojennym

2 godziny temu, jacus napisał(a):

Nooo, aleś zabłysnął  ,,wiedzą" bez sypania brokatem😂, jełopie

• Like 1
Opublikowano
47 minut temu, hubertuss napisał(a):

Nie szalej już każdy może sobie wszystko wystawić gdzie chce. Możesz sobie wystawić ogłoszenie że sprzedajesz boeinga.

masz racje tylko tam było pare ogłoszeń i to same derdy i chińczyki teraz PL 

• Like 1
Opublikowano

Francja likwiduje Strefy Czystego Transportu. Korzyści: 0⃣. A lista problemów które stworzyły była długa:

1⃣ najbardziej poszkodowane były biedniejsze osoby
2⃣ludzie zwalniali się z pracy w Strefach bo nie mieli ja dojechać do pracy spad miejscowości, a komunikacja w  wioskach i na wsiach nie istniała
3⃣poziom pyłów nie spadł, większość nie pochodzi od motoryzacji
4⃣spadł ruch w centrach miast, zamykały się kawiarnie i sklepy
4⃣większość starszych samochodów to małolitrażowe auta, a nowe to często SUV które emitują znacznie więcej a więc dochodziło do absurdalnych sytuacji
5⃣ rosło bezrobocie wśród osób dojeżdżających, a pracownicy żądali dużych podwyżek by się dostać do pracy. Wliczano również czas na dojazdy
6⃣ rzemieślnicy i budowlańcy którzy dokonują napraw, remontów odmawiali przyjmowania zleceń. Poruszają się przeważnie starymi samochodami do zadań remontowych i nie mogli wjeżdżać do Stref. Koszty napraw rosły
7⃣ firmy kurierskie przenosiły się do miejsc gdzie nie było Stref albo ograniczały działalność na danym terenie
8⃣ spadały ceny nieruchomości, najmu
9⃣ obszary w Strefach były postrzegane za gorsze.
🔟 Starsi ludzie z niskimi dochodami zostali odcięci od przemieszczania się.

a u nas głupie lewactwo zaczęło tworzyć

Francja likwiduje Strefy Czystego Transportu. Korzyści: 0⃣. A lista problemów które stworzyły była długa:

1⃣ najbardziej poszkodowane były biedniejsze osoby
2⃣ludzie zwalniali się z pracy w Strefach bo nie mieli ja dojechać do pracy spad miejscowości, a komunikacja w  wioskach i na wsiach nie istniała
3⃣poziom pyłów nie spadł, większość nie pochodzi od motoryzacji
4⃣spadł ruch w centrach miast, zamykały się kawiarnie i sklepy
4⃣większość starszych samochodów to małolitrażowe auta, a nowe to często SUV które emitują znacznie więcej a więc dochodziło do absurdalnych sytuacji
5⃣ rosło bezrobocie wśród osób dojeżdżających, a pracownicy żądali dużych podwyżek by się dostać do pracy. Wliczano również czas na dojazdy
6⃣ rzemieślnicy i budowlańcy którzy dokonują napraw, remontów odmawiali przyjmowania zleceń. Poruszają się przeważnie starymi samochodami do zadań remontowych i nie mogli wjeżdżać do Stref. Koszty napraw rosły
7⃣ firmy kurierskie przenosiły się do miejsc gdzie nie było Stref albo ograniczały działalność na danym terenie
8⃣ spadały ceny nieruchomości, najmu
9⃣ obszary w Strefach były postrzegane za gorsze.
🔟 Starsi ludzie z niskimi dochodami zostali odcięci od przemieszczania się.

a u nas głupie lewactwo zaczęło tworzyć

• Like 1