Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, nie napisał(a):

Donald Tusk
Czas wstać z kolan, panowie @NawrockiKn i @OficjalnyJK. Ludzie patrzą.

Karol Nawrocki
Wolne żarty, Panie Premierze – trzecią dekadę Pan klęczy, od Berlina po Brukselę. W Moskwie też się zdarzało…

Naprawdę są takie miejsca na świecie, gdzie nikt nie oczekuje, żeby klękać. To tylko Pana złe przyzwyczajenia.

piękna riposta 👏

i jeszcze od Morawieckiego

Mateusz Morawiecki
Mocne słowa w ustach człowieka, który wytarł tuzin par spodni przed brukselskimi i niemieckimi panami. 

Dlaczego to sobie robisz, Donaldzie?

46 minut temu, Roman176 napisał(a):

ale jak gówno to zostali bardziej żołnierze potraktowani na granicy ... i przez całe środowisko lewackie wiec wyborcy rudego morda 

Dobra prawaki już zmieńcie tę płytę z Niemcami, bo przez 15 lat to już się przejadło...

Batyr cwany w stosunku do tuska, ale odpowiedzieć pomarańczowemu pedofilowi nie potrafi, i tylko zlizuje ślinę z podłogi to jest wasz idol, pisowskie ułomy. Wymyślacie sobie jakieś klękanie w moskwie, a nie pamiętacie jak Trump nie dawno rozkładał czerwony dywan przed maupą z kremla. I potem komuś takiemu batyr podaje rękę i się z nim szczerzy jak głupi do sera na zdjęciach. Obrzydliwe, ale nie dziwi mnie że walicie konia do takich typów.

Opublikowano
10 godzin temu, mirro napisał(a):

Noooo teraz sygnalista.

.🤣

Panie ja to bym raczej nazwał wymiar sprawiedliwości 😛 a nie żaden konfident, i wypraszam sobie bo na nikogo nie donosze , Jacusia zgłosiłem publicznie zwracając uwagę moderatora bo się przypieprzał do mnie o wszystko i miarkę przebrał, ale już mu odpuściłem to chory człowiek na głowę być może skute używkę jakiś dragów i wypaliło łeb  , ale teraz mam spokój nie muszą czytać co pisze 😉

• Haha 2
Opublikowano
7 godzin temu, jarecki napisał(a):

jak ze sie nie znam to sie wypowiem..

jedzie se bus z niepelnosprawnymi -z tego polowa umyslowo wiec kasa rzeczywiscie zmarnowana, oni nie maja swiadomosci czego sluchaja i co ogladaja...

krzycza ,belkocza i wez sie czlowieku skup na edukacji..

no i na dodatek za darmo ..

7 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

a on dzsija jeszcze pamieta co wczoraj mowil ??

wie gdzie lezy polska ??

4 godziny temu, mirro napisał(a):

Kłamstwem jest to, że polscy żołnierze siedzieli na tyłach i nie bardzo rwali sie do walki. Obiektywnie patrząc mam prawo do takiej opinii, bo mnie tez dotyczy. A Pan Trump nie ma prawa tak pleść bo go tam nie było.

nie klam-on walczyl na pierwszej lini frontu ..no.przynajmniej takie ma wrazenie.

3 godziny temu, mirro napisał(a):

Allach był łaskawy i rozsądku mi nie odebrał.

niestety nie dla wszystkich..

3 godziny temu, mirro napisał(a):

Zobaczyli jak Trump prowadzi do nich gatunek inwazyjny, czyli pingwiny, to się zmobilizowali.

https://wiadomosci.wp.pl/trump-z-pingwinem-w-grenlandii-zaskakujaca-grafika-bialego-domu-7246717583608000a

tak naprawde i na polkuli polnocnej pingwiny zyja..

1 godzinę temu, mirro napisał(a):

Kuźwa mać. To za koguta na rosół ile dostanę?

na szczescie dzsiaj szwagier zabil..stary wojak -na majdanku sluzyl.

1 godzinę temu, racyl napisał(a):

Ta umowa gminy ze schroniskiem dziwna . Nie da się latami utrzymywać psów za te 3 tys

obawiam sie ze wiekszosc taka ma .nasi placa 3,6 ..

Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Pewnie że nie tylko nie za taką kase. A najgorsze w tym wszystkim jest to że nie chcą dawać psów do adopcji. Nikogo nie wpuszczają na teren schroniska a telefonu w ogłoszeniach nikt nie odbiera. Chętnie za to organizują zbiórki na karme, mtórą można zostawić przed bramą. Wiele razy było poruszane na radzie miasta ale wyjebane.

Miałem doczynienia z inną instytucją. Chciałem wziąć kota to jak dali mi kwestionariusz do wypełnienia i warunki to dziecko z domu dziecka byś szybciej dostał. Mowie że biore tego kota a ta piz*a w schronisku że musze kilka razy przyjechać żeby się z nim zapoznać🤦‍♂️. qr** cyrk jakiś.

Oni robią tak specjalnie bo za każdego biorą co miesiąc kase i nie chcą oddawać.

wszedzie jest to samo..

psow na wies w ogole nie chca dac a potem placxa ze na mrozie stoja..

ej,konfident,konfident..pytalem tylko o slazaczke 🤣

ktos kto mial kilka jesli nie kilkanascie  kont zdrowy na umysle nie jest..🤣

widac ze kolejna kobieta  go odeszla... 

pamietacie jeszcze jak 2 lata ciagnik kupowal 🤣

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, jacus napisał(a):

ze sie nie znam to sie wypowiem..

jedzie se bus z niepelnosprawnymi -z tego polowa umyslowo wiec kasa rzeczywiscie zmarnowana, oni nie maja swiadomosci czego sluchaja i co ogladaja...

krzycza ,belkocza i wez sie czlowieku skup na edukacji..

no i na dodatek za darmo ..

Tam nie chodzi o zmarnowanie bo sam cel ok . Jestem ze wsi i jeszcze mam bydło to śmierdzi ale jak bym musiał to bym wolał ten bus niż ten wóz bo mi po prostu śmierdzi 🤦, chodzi o sposób naboru podejrzewam że zainteresowane osoby skorzystały 

Opublikowano

ja po s-wirusie mam wech uszkodzony.wiec ci nie powiem czy bus albo woz smierdzial 🤣

nawet nie pamietam jakiej firmy motoryzacyjnej , byly te busy.

po prostu goralom sie nie podoba konkurencja i to ze moga im zakonczyc biznes.

tam dziennie idzie gruba kasa ..to jest biznes i wszystkie chwyty dozwolone.

ja moze bym i doszedl na nogach -ale mi sie nie chcialo..dosc sie nachodze na codzien..

• Thanks 1
Opublikowano

Arkadiusz Myrcha, wiceminister sprawiedliwości

Posłów wybiera Sejm, a senatorów Senat. Dlaczego więc sędziowie nie mieliby wybrać swoich przedstawicieli?

Image

peowski idiota, doktor prawa - 👏

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, jarecki napisał(a):

No właśnie o wszystkich sojusznikach , a ciekawe jak zareagowały Media na te słowa , a szczególnie te które promowały film granica , bo zbytnio  je interesowało mnie to

a te szumowiny co ten film nakręciły to inny rodzaj qrew politycznych co na robieniu brudu medialnego swoje kariery budują
Jeśli kto tylko jednostronnie pokazuje tylko część prawdy to lepiej żeby zamilkł czy to ta ... jak jej tam? co granicę nakręciła? czy to i sam prezydent usrajlandu.
Właśnie na takie okoliczności ukuto powiedzenie - "milczenie jest złotem" 
Zauważ że i ten film i trumpowa recenzja sojuszników ma jednako tyle samo zajadłych obrońców co przeciwników podczas gdy w obu tych przypadkach jest prawda ale tylko w części; co całkowicie fałszuje pełny obraz Prawdy i deprecjonuje takich niepełnych głosicieli. Półprawdy bywają jeszcze gorsze od kłamstwa.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Roman176 napisał(a):

holand 

toś mnie dopilnował o pierwszej w nocy i na zawołanie tak...
no oczywiście dzięki

zapomniałem bo nie ma kogo pamiętać i jeśli już jakąś fikcję wolę to coś typu literatury Pilipiuka 
a noble jakiejś Tokarczuczce dają
oba ukraińskie nazwiska ale tą noblistką się brzydzę a Pilipiuk i owszem; gdyby po kneblacku* pisał to by pewnie i jakiego oskara.. choć nie; tam za literaturę jakieś book awardy dają

*kneblacki - odfonetyczna nazwa języka angielskiego w którym perfekcyjną dykcję można uzyskać tylko z częściowo zakneblowaną gębą

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

ukradli nam, ukradli! słowo nam ukradli, nazwę - "bulbulatora" a "przyczłapnik" Trump ich wysypał że nie dość co ukradli to jeszcze przekręcili na "discobombulator"
https://businessinsider.com.pl/technologie/donald-trump-wykorzystalismy-discombobulator-kulisy-akcji-usa-w-wenezueli/nqw5dqg

a już na poważnie to czy jest możliwe istnienie takiej broni która mogła by być w ten sposób jak w artykule opisano skuteczna na sporym obszarze i polegać na zasilaniu tylko z dronów i już mniej istotna idea działania co bilans energetyczny? bo może to być próba przykrycia zdrady w szeregach madurowskiej armi
Ostatnio @DTaras tu nie zagląda a - pamiętam - nieźle się orientuje w kwestiach technologicznych ogólnie a militarnych nowinkach technicznych choćby i teoretycznych; szczególnie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

zwykła reczna wyrzutnia rakietowa by zadziałał 

czytałeś linka?
"W pewnej chwili coś zastosowali, nie wiem, jak to opisać. To było jak bardzo intensywna fala dźwiękowa. Nagle poczułem, jakby moja głowa miała eksplodować od środka" — mówił jeden z nich. Dodawał, że po użyciu tej broni wszyscy padli na ziemię, nie mogli się ruszyć i doświadczyli silnych objawów fizycznych. "Wszyscy zaczęliśmy krwawić z nosa. Niektórzy wymiotowali krwią" — opisywał.

... dotyczące kupna przez administrację byłego prezydenta Joe Bidena energetycznej broni pulsacyjnej. Może być to ten sam rodzaj uzbrojenia, który wywoływał tzw. syndrom hawański "

• Thanks 1
Opublikowano

Mało oglądacie amerykańskich filmów..

Taka bronią nawet kosmitów załatwili.

9 godzin temu, jarecki napisał(a):

I tak trzeba sporo jeszcze iść pieszo mimo podwuzki .

A samo morskie oko przereklamowane , Dolina Kościeliska jest ładniejsza i równie łatwa 

Busem podjedziesz pod samo schronisko, 4 kursy i tylko te są darmowe. Dla osoby niepełnosprawnej i opiekuna .

Nad morskim okiem byłem że 3 razy.

Po lodzie chodziłem .nogi moczylem i kurna naszej klasy w TV nie pokazywali 🤣

W dolinie Kościeliskiej też byłem 

8 godzin temu, racyl napisał(a):

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „KTÓRY obóz polityczny w 2026 roku najbardziej SZKODZI zwykłym Polakom? PiS PIS 7% Koalicja Obywatelska Ko 91% CC ECPHLGRACTOL 100010150 RORUNY POLIKIDIK Korona 1% 1 KONFEDERACJA WOLNOSCINEPOOLEOLOSC WOLNOŚĆ Konfederacja 1% 3,4 tys. głosów”

W psychiatryku ten sondaż robili?

Opublikowano

ja sie skupiłem na obszarze działania i czasie trwania przelotu , oczywiscie nie wykluczam użycia takiej broni ale nie na tak dużym obszarze , chyba że Wenezuela faktycznie nie brała pod uwagę akcji militarnej , bo gdyby brała to powinno być czesciowe rozproszenie wojsk 

6 minut temu, dysydent napisał(a):

czytałeś linka?
"W pewnej chwili coś zastosowali, nie wiem, jak to opisać. To było jak bardzo intensywna fala dźwiękowa. Nagle poczułem, jakby moja głowa miała eksplodować od środka" — mówił jeden z nich. Dodawał, że po użyciu tej broni wszyscy padli na ziemię, nie mogli się ruszyć i doświadczyli silnych objawów fizycznych. "Wszyscy zaczęliśmy krwawić z nosa. Niektórzy wymiotowali krwią" — opisywał.

... dotyczące kupna przez administrację byłego prezydenta Joe Bidena energetycznej broni pulsacyjnej. Może być to ten sam rodzaj uzbrojenia, który wywoływał tzw. syndrom hawański "

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, dysydent napisał(a):

a już na poważnie to czy jest możliwe istnienie takiej broni która mogła by być w ten sposób jak w artykule opisano skuteczna na sporym obszarze i polegać na zasilaniu tylko z dronów

Obszar wcale nie był duży bo ograniczał sie do ochrony bezpośredniej Maduro, czyli budynek i to nie wiadomo czy cały. To że przestały działać radary na wyrzutniach BUK , to inna bajka. Wyrzutnie wraz z radarami i tak zostały zniszczone konwencjonalnie, czyli rozpiżdżone.

Poza tym nie dowiemy się kto i co powyłączał po stronie Wenezuelskiej a przecież ktoś musiał bo wywaliło prąd w mieście, ale Wenezuela nie zgłaszała strat w infrastrukturze energetycznej.

43 minuty temu, jacus napisał(a):

Taka bronią nawet kosmitów załatwili.

Aaaaa raz to nawet przez radio ich załatwili, bo im puścili AC/DC Thunderstruck znienacka.🤣

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

w Wenezueli na codzień częściej prąd jest wyłączony niż włączony; tam już nic nie działa jak to pod rządami socjalistów
u nas niewiele lepiej było i stan wojenny nie pomógł
a teraz jeszcze jakieś pokomusze wypierdki dopuszczamy na marszałków sejmowych (abstrahując od prywatnej osoby Czarzastego czy wcześniej tego komuszego sędziego od pisowców bo to tylko pionki niekoniecznie wadliwe ale wadliwego systemu) to mimo nie wybicia tej pokomuszej szumowiny jakoś oddolnie i z pomocą prywatnego z zewnątrz udało nm się kraj na nogi postawić to liczymy że tym razem to już się uda "zbudować ustrój równości i sprawiedliwości społecznej" i znów te szumowiny tym razem sami dobrowolnie sobie na kacyków wybieramy

to już tak nawiązując do naszego podwórka

edit
tak sobie przeczytałem swoje i może ja walę Trumpowi jak świni w koryto to jednak jestem też i rzecznikiem Jego postrzegania rzeczywistości w wielu kwestiach tylko ja trochę bardziej szanuję zasady; no ale mnie na to stać - nie jestem politykiem
end edit

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

w Wenezueli na codzień częściej prąd jest wyłączony niż włączony; tam już nic nie działa jak to pod rządami socjalistów

No i odnalazłeś wunderwaffe  Trumpa. 🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

znalazłem czy nie to wracając do tego ...bulatora to na ciężkim śmigłowcu transportowym... nno; miast moc silników wykorzystać do dźwigania ładunku puścić na pusto a nadwyżkę mocy na generator zasilający ustrojstwo typu działa mikrofalowego to i by wyjaśniało że pociski z naramiennych wyrzutni tam latały ale chaotycznie niecelnie a jeśli to jakie ruskie igły czy ich modyfikacje to na podczerwień się naprowadzają czyli jakaś elektronika tam jest a nie ma przełączników półprzewodnikowych działających na częstotliwościach podczerwieni a co najwyżej mikrofal i nawet by się to zgadzało

edit
oj tu znowu dużo skrótó i niedomówień technicznych i nie oczekuję aby ktokolwiek to w pełni zrozumiał bo zdolnych do tego jest ułamek promila w populacji i tacy tu raczej nie zaglądają
end edit

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

znalazłem czy nie to wracając do tego ...bulatora to na ciężkim śmigłowcu transportowym... nno; miast moc silników wykorzystać do dźwigania ładunku puścić na pusto a nadwyżkę mocy na generator zasilający ustrojstwo typu działa mikrofalowego

Trza by sprawdzić czy 160 SOAR ma Chinooki w Stealth ubrane, bo Black Hawki to na bank ma, Na Chinooka pewnie i mocne generatory wlezą , Black Hawk już ubrany w Stealta z całym dodatkowym wyposażeniem jak rozpraszacze gazów wylotowych ciężki się robi.