Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał(a):

PSL - Popierają chłopi .

Tiaaaa Boryna , Jagna i spółka.

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Chyba nawet ta zbieranina z pałacu o minimalnym IQ to zauważyła ...

Yyyyyy sama? Raczej nie. Pewnie dopiero na AF wyczytali i spodobała im się ta myśl.

49 minut temu, dysydent napisał(a):

no śmierdzi to z daleka i że co? że tylko dlatego że Trump? 

Na razie śmierdzi Trumpem ale potem będzie śmierdzieć trupem.

15 minut temu, jahooo napisał(a):

będzie dobrze, pod warunkiem, że z naszej strony wszyscy będą grać do jednej bramki

Przecież grają. Cały czas samobóje lecą.Może trza im pokazać jaką inną bramkę?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał(a):

przez grzecznosc nie bede zaprzeczal 😂

że też zawsze musisz być grzeczny akurat tylko i wyłącznie wtedy kiedy nie musisz? ;) 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Ciekawe dlaczego?

To, że coś jest na niego to ciekawe czy prowadzi czy jest słupem. Z finansami tej kancelarii też tam różnie to wychodzi. Ale ok powiedzmy prowadzi i jakoś idzie. Ale w polityce to już głupek totalny.

Co do Bosaka on mówi jak kiedy pasuje generalnie konfa kiedyś mega prorynkowa teraz lawiruje bywało, ze i za 500 plus bywała i podobnym socjalem. Itd

Ten trzeci jednak okradł tę ikeę bo nawet paragonu nie chciał pokazać. Kompromitacja. Wpisz w google Berkowicz zaraz obok pojawia się ikea.

Ale pal licho to. Oni nawet sensownego programu nie mają Petru zaorał i Mentzena i Wawra. Ich bon zdrowotny to czysta kpina. Podobnie jest tam wiele innych nonsensów i bajek. 

Braun żydzi i aborcja. Zła unia. To już w ogóle mnie nie interesuje ale czasami pośmiać się można jak pisałem jaja są 

No tak, Berkowicz jest zły po UKRADŁ patelnie... Ale jak teraz PO rozje**ało 46 mln.. na broszurkę do sracza to jest dobrze xD albo jak Sasin 70 mln na wybory, które się nie odbyły... to wtedy tego nie widzicie, bo "jak tak można moją ukochana partię obrażać, POMYLILI SIĘMMMM!... SUPER PARTIA QRWO!!". Odejdźcie od telewizorów jamochłony i zacznijcie ogarniać to co się dzieje dookoła, przestańcie głosować popis z przystawkami. To MOŻE coś się zmieni... a nie... co 8 lat... sru... w to samo G... bo oczywiście pamięć złotej rybki i nawet nikt nie pamięta co jadł w zeszłym tygodniu na śniadanie... "BRAUN ZŁY! bo jak mógł świeczki zgasić! o nie!".. nie... lepiej jechać jak beatka szydło vel broszka, w pierwszym tygodniu swoich rządów do rzydomordoru i obijać głową o ścianę i ciągnąć z kręcone długie włosy... co ja mówię... ciągnąć... memlać kapelucha... bo trzeba przyjąć słuszną strategią swoich panów, albo jak półtsuk... od razu za Odrę, i płacić rachunki za gaz sprzed 80 lat.... ale tego nie widzicie... bo po co... lepiej znowu pójść do urny i zagłosować na tych samych z bandy czworga, bo "No teraz to już na pewno zrobią dobrze, przecież jakby rządzili jeszcze 4 lata, to na pewno wszystko by zrobili..." żal.... 

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, mirro napisał(a):

Na razie śmierdzi Trumpem ale potem będzie śmierdzieć trupem

polska język - podła język; jedna literówka a taki skandal

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/150-balonow-szpiegowskich-wlecialo-nad-polske-bialoruski-dyplomata-wezwany-na-dywanik/rzz5re1,79cfc278

"Choć pod każdym ze znalezionych balonów były rzeczywiście podczepione papierosy, znaleźliśmy też sprzęt wskazujący na działania profesjonalistów — mówi nasz rozmówca."

ale że co? tak profesjonalnie te fajki były zapakowane? 
no to już żenada; wszystko wskazuje że tym razem białorusini mówią prawdę i to tylko przemytnicy to aż ambasadora wezwali. 
nawet nie chce mi się jakiegoś dowcipnego komentarza klecić bo to samo w sobie jest śmieszne

Opublikowano
6 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Ale tu nie ma o czym dyskutować

Petru orze Mentzena w kampanii wyborczej. Mentzen ma dość zaczyna jęczeć by Petru za nim więcej nie jeździł. Przykład zaorania podatki. W bajce konfy nie spina się temat zmniejszania i likwidacji podatków z potrzeba mi socjalnymi społeczeństwa które jest do socjalu przyzwyczajone. Petru rozłożył Mentzena prostym pytaniem skąd na utrzymanie państwa kasę brać. Mentzenowi po pewnej dyskusji wyszło, że z podatków. Podobnie Petru rozłożył Wawra z bonem zdrowotnym i też wyszło, ze trzeba podatki podnosić  Spora część społeczeństwa ma jako taką wiedzę ekonomiczną i takie pierdzielenie populistyczne do nich nie trafia. 

Ostatnia kampania. Mentzen najpierw idzie na piwo z Trzaskowskim a potem podpisuje coś Nawrockiemu albo odwrotnie. Potem popiera Nawrockiego czym dodaje siły pisowi zamiast pis osłabiać jako konkurenta na prawicy i nie poprzeć nikogo. Przykłady można mnożyć.

To że za nim jeździł to nie jest do końca normalne. Musi mieć chłop jakąś obsesję. 

Podatki?  Toż zerknij co Petru postulował kilka lat wstecz https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/konwencja-teraz-petru-chce-zmian-w-500-i-w,103,0,2423655.html

nie wiedział wtedy że to podobno niemożliwe? Kłamał? Głupi jest?

Społeczeństwo ma wiedzę ekonomiczną ? No to żeś pojechał po całości. Jakby to była prawda to POPIS miałby 5% poparcia. Głupia większość nie ma żadnej wiedzy ekonomicznej. 

Poparł Nawrockiego ? Ano poparł jak ten się wyraźnie podlizywał. To było przedstawienie obliczone na przeczołganie obydwu. Trzaskowski starał sie pokazać swoją odrębność zamiast znajdować wspólne punkty  więc sam się skazał na brak poparcia. 

4 godziny temu, jacus napisał(a):

Głupi to są ci co korzystają z kancelarii mecenas..

Daj linka z tym zatrudnieniem .

https://strefainwestorow.pl/wiadomosci/20240212/kancelaria-mentzen-dzieki-obsludze-ponad-33-tys-przedsiebiorcow-wypracowala

Opublikowano
24 minuty temu, Ulman napisał(a):

Głupia większość nie ma żadnej wiedzy ekonomicznej.

dobrze, że się przyznałeś :D 

--------------------------------------------------------------------------------

Jak podało Radio ZET, to minister obrony narodowej przekonał premiera Donalda Tuska, by Polska nie uczestniczyła w ćwiczeniach, jakie we współpracy z Danią organizuje na Grenlandii kilka państw – w tym Niemcy, Szwecja, Holandia, Norwegia, Finlandia, Wielka Brytania oraz Francja. Następnie prezydent USA Donald Trump zdecydował o obłożeniu tych państw karnymi cłami.

Defence24.pl nieoficjalnie poznał podstawy decyzji premiera, do której przekonał go minister obrony. Szef MON argumentował, że sprawy obronne i związane z tym relacje z USA są jego kompetencją i powinien on mieć swobodę w decydowaniu o pobycie wojsk, by móc prowadzić politykę w tym zakresie. Koordynowaną zresztą z Pałacem Prezydenckim.

niemiecki sługus chciał wysyłać żołnierzy na grenlandię, brak słów na działania tego idioty

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał(a):

A ja uważam że Nawrocki może być dobrym strategiem może być wilk syty i owca cała 

no ja bym bardziej obstawiał, że zeżrą i owce i wilka potem sprzedadzą pastwisko tej owcy, a na koniec każą nam to grodzić, byśmy nie mogli na nie wejść. I zrobimy to za własne pieniądze...🤣

• Haha 1
Opublikowano

Ewa Zajączkowska-Hernik
Kochani, UDAŁO SIĘ Parlament Europejski właśnie zagłosował za skierowaniem umowy z Mercosur do Trybunału Sprawiedliwości UE👏

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, nie napisał(a):

Defence24.pl nieoficjalnie poznał podstawy decyzji premiera, do której przekonał go minister obrony. Szef MON argumentował, że sprawy obronne i związane z tym relacje z USA są jego kompetencją i powinien on mieć swobodę w decydowaniu o pobycie wojsk, by móc prowadzić politykę w tym zakresie. Koordynowaną zresztą z Pałacem Prezydenckim.

niemiecki sługus chciał wysyłać żołnierzy na grenlandię, brak słów na działania tego idioty

Powód był bardziej prozaiczny. Nie mamy umundurowania w kamuflażu  Arctic.🤣 Aaaaaaa założenie na siebie prześcieradła w czasie silnego wiatru wcale proste nie jest😂

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)

Ewa Zajączkowska-Hernik
Kochani, UDAŁO SIĘ Parlament Europejski właśnie zagłosował za skierowaniem umowy z Mercosur do Trybunału Sprawiedliwości UE👏

Sukces ma wielu ojców a nawet i madka się znalazła. Teraz wyborcy każdej partii usłyszą w Polsce że to sukces ich posłów. Goebbels to ten sam trybunał co psiwoskie buble prawne tępi.

9 godzin temu, Ulman napisał(a):

Społeczeństwo ma wiedzę ekonomiczną ? No to żeś pojechał po całości. Jakby to była prawda to POPIS miałby 5% poparcia. Głupia większość nie ma żadnej wiedzy ekonomicznej. 

Nie ma wiedzy ekonomicznej bo nie wierzy konfie ,że można obniżać podatki i utrzymywać świadczenia państwa na rzecz obywateli i wszelkie inne na obecnym lub wyższym poziomie. No tak faktycznie głupia. 

Petru jest liberałem ekonomicznym ale takim nie oczadzonym aborcją religią kościołem patriotyzmem wymieszanym z ciągotami do nazizmu itd. Tylko liberalizm gospodarczy w kraju w którym ludzie kochają socjalizm słabo się sprzedaje. Dlatego ani szczery liberał a ni taki co to mówi obniżać podatki i co najmniej zachować świadczenia państwa jak nie podnieść nie mają u nas racji bytu.

Ewa Zajączkowska-Hernik

Oj Goebbels przekaz wam się rozjeżdża. Pisowscy politycy właśnie szaleją w telewizyjnych studiach zakrzykując wszystkich od rana, że to nie jest żaden sukces. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Chciał byś mnie przywitać w szpitalu w którym jesteś? Niestety nie mam czasu cię odwiedzić.

A tak naprawdę tylko to jesteś w stanie z siebie wyrzucić na więcej twój mózg ci nie pozwala. Goebbels po prostu się zaorał bo u niego sukces u pisowców sukces od rana jest zakrzykiwany że to nie sukces.

Opowiedz lepiej lekarzom jak to tam z tymi ss manami było może to jest przyczyną twoich problemów.

Opublikowano (edytowane)

NO widzi i wielu zostaje teraz więcej bo zatrzymano Gla inflację i dlatego Tusk zyskuje a pis traci. Pisałem tu już kiedyś mi bez awansu zmiany stanowiska pracy pensja przez ostatnie 3 lata wzrosła o 5 tys.. A ceny w sklepach i wszędzie już nie szaleją jak za pisu. Wniosek zostaje więcej.

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, hubertuss napisał(a):

Sukces ma wielu ojców a nawet i madka się znalazła.

wiem że to literówka ale czy przypadkiem podświadomość Twoja tak nie spolonizowała ortograficznie żeńskoosobowej formy przymiotnika "mad"? ;) xD

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, mirro napisał(a):

Tiaaaa Boryna , Jagna i spółka.

Przecie to  chłopi :D Nie wiedział że już w tedy był - PSL widać że to chłopska partia .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
W dniu 20.01.2026 o 14:11, Ulman napisał(a):

PIS rządził i nie było nowego promu, PO rządzi i jest. I co ty na to?

Po co cytujesz komucha z ZSLu?

lepiej popracuj na swoich liczbach 

W dniu 20.01.2026 o 13:00, hubertuss napisał(a):

Bijesz twardo łbem w ścianę, że twoi święci. Szydło i Morawiecki głosowali za przyspieszeniem prac nad mercosur zielony ład wprowadził pisowski komisarz. Morawiecki zgadzał się na fit for 55 pisowski minister  rolnictwa zalał Polskę zbożem z UA. Ale ty twardo wina Tuska. 

Głosował i gdzie wtedy wszedł mercosur ? 🤣. nawet nie rozumiesz tego co piszesz 🤣

• Haha 2
Opublikowano
18 minut temu, dysydent napisał(a):

wiem że to literówka ale czy przypadkiem podświadomość Twoja tak nie spolonizowała ortograficznie żeńskoosobowej formy przymiotnika "mad"? ;) xD

Madka jest napisane specjalnie. Często używane w memach i innych żartach na określenie pewnej grupy mam.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, hubertuss napisał(a):

Madka jest napisane specjalnie. Często używane w memach i innych żartach na określenie pewnej grupy mam.

znaczy co? samodzielnie i niezależnie wynalazłem coś w swej nieświadomości że już zostało wynalezione?
a chociaż taka sama jest "logikologia" tych memów jak moja czyli "madka" to inaczej po angielskopolsku - "szalonka, szalejka etc."?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Bambaryły   z Konfederacji michę cieszą  że coś ugrali słonia na fujarce .

Parlament Europejski minimalną przewagą przyjął rezolucję wzywającą TSUE do sprawdzenia legalności umowy z krajami Mercosur. 

Oznacza to, że będzie sobie tam leżeć a nawet latami . Umowa została podpisana iiiiiiiiiiiiiiiiii żadna Konfa tego nie zatrzyma wielkich światowych korporacji .

Opublikowano (edytowane)

@racyl bij  łbem w ścianę dalej. Tak pisior Wojciechowski w 2019 zachwal mercosur. Nie chce mi się już szukać tutaj bo pewnie znalazł bym kilku z was co też krzyczeli tu, ze to nic takiego ten mercosur.

https://www.facebook.com/KrajewskiStefan/videos/w-2019-roku-wojciechowski-z-pis-został-komisarzem-ue-ds-rolnictwa-i-dał-zielone-/1475940130785101/

A tutaj pisior łże, że mercosur podpisali zanim został komisarzem a teraz negocjują 

https://www.facebook.com/mareksowa.fanpage/videos/pis-mercosur️komisarz-wojciechowski-z-pis-w-2023-wielkość-kontyngentów-z-mercosu/870916838858834/

Pisowiec tłumaczy, że mercosur jest dobry i polscy rolnicy nie bedą mieli strat. 

Tutaj Wojciechowski tłumaczy, ze umowa nie była zła ale on nad nią nie pracował. Ale nie była zła 😀 zła zrobiła się dopiero w roku 2024. ale w wywiadzie dla TPR powyżej mówi, że jest dobra.

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/wiesci-rolnicze/pozostale-wiesci-rolnicze/41431-janusz-wojciechowski-za-mojej-kadencji-umowa-z-mercosur-lezala-w-zamrazarce

Tak pis buja ciemnotę