Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
45 minut temu, jarecki napisał(a):

Ciekawe czy Rosja dołączy , czy bedzie dalej udawac złego za zatrzymanie statków , to jest chyba taki gest w kierunku Rosji żeby ja troche dowartosciować 

to jest próba spędzenia małp wszystkich stad do jednej klatki by wyczaić które zbaranieją a później się orzeknie czy te zbaraniałe co weszły czy te co olały.
Nic nie było o Zelenskym i na razie nie wiem co o tym tak naprawdę myśleć ale jestem pewien że Trump też nie wie

ot taki eksperyment a co z tego wyjdzie to się zobaczy

Opublikowano

"Pierwsze miesiące współpracy to kompletne fiasko, drony były praktycznie niezdolne do działania" - ukraińscy operatorzy.

"Mało zrobili, ale marketing mają świetny" – anonimowy oficer Luftwaffe.

Niemiecki producent dronów Helsing przedstawia się jako europejski gigant dronów. Na fali zainteresowania związanego z wojną na Ukrainie i dzięki agresywnemu marketingowi osiąga coraz wyższe wyceny inwestorów. 

Jednak dokumentacja z testów ich produktów na Ukrainie do której dotarł „Welt am Sonntag” oraz rozmowy z przedstawicielami przemysłu, ukraińskimi operatorami, urzędnikami i żołnierzami Bundeswehry wskazuje, że marketing firmy charakteryzuje znaczny przerost formy nad treścią...

BLOOMBERG: Ukraiński MON wstrzymuje zamówienia dronów prowadzącej agresywny marketing jako rzekoma "przyszłość europejskiej zbrojeniówki", niemieckiej firmy Helsing.

Drony HX-2, reklamowane jako wspomagane sztuczną inteligencją cuda techniki, kompletnie zawiodły na testach na pierwszej linii frontu

Tylko 25% maszyn udało się w ogóle wzbić w powietrze - trzy osoby potwierdziły Bloombergowi, że pojawiły sie potężne problemy mechaniczne z katapultą.

Te, które udało się wystrzelić, okazały się niezdolne do radzenia sobie z zakłóceniami i straciły połączenie z operatorami...

niemiecka technika :D 

Opublikowano
4 minuty temu, nie napisał(a):

BLOOMBERG: Ukraiński MON wstrzymuje zamówienia dronów prowadzącej agresywny marketing

Łoooooo tez mi nowość w tej branży. Sam ropiździłem kiedyś polskie cudo techniki w postaci pistoletu, co go dostałem do łapy w ramach testu iiiiii obrazili sie na mnie. Że nie wspomnę o tysiącach par butów zamówionych bez serii testowej, mundurów rozłażących się na szwach, czy choćby karabinku Grot co go znany lobbysta (obecnie zgarniający kasę w WB Elecronic ) wcisnął do łap żołnierzom. Oni chyba agresywnego marketingu nie widzieli.

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, nie napisał(a):

być spokrewnionym a mieć cechy wspólne to jest duża różnica

znowu dostałeś szmatą w peowski ryj :D :D 

chcesz powiedzieć, że jesteś krewnym żyrafy? z linii ojca czy matki?

mój kolega mówi na takich tępaków: dziecko k**wy i muła (podaję to tylko jako ciekawostkę) :D 

Pewnie mówił tak o tobie Goebbels 😀. Widać twoja frustracje ta agresja i wyzwiska to woda na mój młyn. Pokrewieństwo może być różne. A twój skowyt mnie bawi. Pisowski gamoń został zaorany tak jak ty tutaj.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

a ja  za tydzień mam zamiar zadać na spotkaniu pewnemu panu pułkownikowi pytanie - czy my jako kraj mamy plan na wypadek wojny "Z" czy znowu będziemy go klecić na kolanie jak w 1938 ?

Opublikowano (edytowane)

W sumie to mogli by oscypka dorzucić ale i tak go brakuje na lokalnym rynku dla turystów , tu mi sie przypomina zamykanie browarów i przenoszenie produkcji ale brend pozostaje z dawnego miasta np . Namysłów , najpierw trzeba zrobic porządek na własnym podwórku , tam nie jest zwykła wódka tylko -Polska wódka , i Żubrówka , wiec tu raczej dobry krok 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał(a):

- czy my jako kraj mamy plan na wypadek wojny "Z" czy znowu będziemy go klecić na kolanie jak w 1938 ?

Aleeeeee że zombi maja nas zaatakować?

1 godzinę temu, jahooo napisał(a):

a ja  za tydzień mam zamiar zadać na spotkaniu pewnemu panu pułkownikowi pytanie

Ta wiedza nie jest dostępna dla wszystkich. Może Ci zwyczajnie powiedzieć że nie wie, albo że nie może podzielić się wiedzą. Każda inna odpowiedź dyskwalifikuje go jako dyskutanta, Jak zacznie kluczyć, motać albo rżnąć jarząbka, to daj se spokój.

Opublikowano
10 minut temu, mirro napisał(a):

Aleeeeee że zombi maja nas zaatakować?

Ta wiedza nie jest dostępna dla wszystkich. Może Ci zwyczajnie powiedzieć że nie wie, albo że nie może podzielić się wiedzą. Każda inna odpowiedź dyskwalifikuje go jako dyskutanta, Jak zacznie kluczyć, motać albo rżnąć jarząbka, to daj se spokój.

na to liczę, że wykaże się brakiem kompetencji

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał(a):

na to liczę, że wykaże się brakiem kompetencji

Yyyyyyy znaczy się ustawka? Tylko druga strona jeszcze o tym nie wie?

• Haha 1
Opublikowano

Były minister finansów, profesor Leszek Balcerowicz w rozmowie z "Rzeczpospolitą" alarmuje, że deficyt budżetowy, osiągnął już rekordowy poziom 7 proc. PKB. Wyższy niż w Czechach czy na Węgrzech. W jego opinii obecne programy socjalne, w tym 800 plus, nie spełniają oczekiwanej funkcji demograficznej, a jedynie generują ogromne koszty.

"Taka polityka nie może doprowadzić do happy endu, tylko zderzenia ze ścianą" - uważa ekonomista.

Według niego konieczne jest ograniczenie nieprzemyślanych wydatków, które - jak szacuje Forum Obywatelskiego Rozwoju, którego Balcerowicz jest twórcą - sięgają setek miliardów rocznie.

Opublikowano

szok

Janusz Schwertner
Polityczne ataki na adwokatów, takie jakie spotkały ostatnio mec. Bartosza Lewandowskiego, w kraju demokratycznym są niedopuszczalne. I mówię to z pozycji osoby, która przez mec. Lewandowskiego bywa ostro krytykowana (o co swoją drogą nie mam pretensji, bo to demokracja właśnie).

dziennikarz onetu, zajadły antypisowiec masakruje działania rządu, to pokazuje dokąd doszliśmy z "przywracaniem praworządności"

to "przywracanie praworządności" zatopi tych po-lszewików

Opublikowano

Michał Szczerba. Michał jest europosłem. Prominentny polityk KO.

- jakie alternatywne źródło ogrzewania, które nie jest na prąd zainstalowałby sobie w domu? (postulat taki jest w rządowym poradniku bezpieczeństwa)

odpowiedz: 

- Jestem podłączony do sieci ciepłowniczej. ...........Rafał Trzaskowski buduje w Warszawie autonomiczną linię metra. ............ To nie jest mój problem.

skąd biorą się tacy idioci??

Opublikowano
3 minuty temu, nie napisał(a):

- jakie alternatywne źródło ogrzewania, które nie jest na prąd zainstalowałby sobie w domu? (postulat taki jest w rządowym poradniku bezpieczeństwa)

Yyyyyyy tam też jest o gromadzeniu opału. Tak że te, tego.

Opublikowano
37 minut temu, racyl napisał(a):

Były minister finansów, profesor Leszek Balcerowicz w rozmowie z "Rzeczpospolitą" alarmuje, że deficyt budżetowy, osiągnął już rekordowy poziom 7 proc. PKB. Wyższy niż w Czechach czy na Węgrzech. W jego opinii obecne programy socjalne, w tym 800 plus, nie spełniają oczekiwanej funkcji demograficznej, a jedynie generują ogromne koszty.

"Taka polityka nie może doprowadzić do happy endu, tylko zderzenia ze ścianą" - uważa ekonomista.

Według niego konieczne jest ograniczenie nieprzemyślanych wydatków, które - jak szacuje Forum Obywatelskiego Rozwoju, którego Balcerowicz jest twórcą - sięgają setek miliardów rocznie.

Zgadzasz się z nim?

Opublikowano
16 minut temu, mirro napisał(a):

Yyyyyyy tam też jest o gromadzeniu opału. Tak że te, tego.

najpierw wprowadzają zakazy używania węgla i drewna a później zalecają gromadzić opał 👏

• Haha 1
Opublikowano
37 minut temu, jarecki napisał(a):

prawdę mówi ograniczyć wydatki trzeba .

Balcerowicz to najchętniej opierdolił by jeszcze pozostałe polskie firmy i ziemie z KOWRu. Jego jedyna rada to wszystko oyebać.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, nie napisał(a):

a później zalecają gromadzić opał 

Kiedyś już tu pisałem że przeczytałem ten poradnik i nie chcę się znęcać nad dziełem. Ale wielu przez niego zginąć może.( jak się o opał pobiją)

Edytowane przez mirro
Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał(a):

Zgadzasz się z nim?

Taki prosty chłop ze wsi to patrzy na to co powie tusk i jego koledzy . Jakoś jak rządzą to nie drą mordy że rząd zadłuża polskę i będą spłacać pokolenia 🤣

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, nie napisał(a):

szok

Janusz Schwertner
Polityczne ataki na adwokatów, takie jakie spotkały ostatnio mec. Bartosza Lewandowskiego, w kraju demokratycznym są niedopuszczalne. I mówię to z pozycji osoby, która przez mec. Lewandowskiego bywa ostro krytykowana (o co swoją drogą nie mam pretensji, bo to demokracja właśnie).

dziennikarz onetu, zajadły antypisowiec masakruje działania rządu, to pokazuje dokąd doszliśmy z "przywracaniem praworządności"

to "przywracanie praworządności" zatopi tych po-lszewików

Co w tym niedopuszczalnego, że opublikowali że adwokata rekomendują ruscy? Goebbels. Toż to szczera prawda. To, że adwokat rekomendowany przez Ruskich broni bronił polityków pisu lub ludzi związanych z pisem którzy między innymi uciekli na Orbanowskie Węgry to też prawda. To jaki to atak?

8 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Balcerowicz to najchętniej opierdolił by jeszcze pozostałe polskie firmy i ziemie z KOWRu. Jego jedyna rada to wszystko oyebać.

Ziemie z kowr u to póki co dobrze opier pis. Nawet pod cpk działki opierd. Ten od tego traktora co to kiedyś Zero nim jeździł też sobie w kowr sporo hektarów załatwił. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
31 minut temu, racyl napisał(a):

Taki prosty chłop ze wsi to patrzy na to co powie tusk i jego koledzy . Jakoś jak rządzą to nie drą mordy że rząd zadłuża polskę i będą spłacać pokolenia 🤣

Co by o tobie nie mówić to jedno trzeba przyznać  - konsekwentnie nie masz ani własnych przemyśleń ani swojego zdania. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał(a):

Co by o tobie nie mówić to jedno trzeba przyznać  - konsekwentnie nie masz ani własnych przemyśleń ani swojego zdania. 

Mam doskonałą pamięć której tobie najzwyczajniej brakuje 😄

To nie ja latałem i darłem mordę o zadłużaniu Polski , to nie ja mam teraz władzę żeby temu zaradzić 🤣