Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
17 minut temu, witejus napisał(a):

Na pewno będzie miała dwa głosy, twój i swój🔨😝🤣

Popatrz na Premiera jak ciężko pracuje dba o Polskę wszystko na niego spadło i daje rady nie protestuje na ulicy .

Może być zdjęciem przedstawiającym co najmniej jedna osoba

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał(a):

Popatrz na Premiera jak ciężko pracuje dba o Polskę

Dzięki Allachowi że w końcu (po tych nierobach z PiS)  mamy Premiera jak należy.  😂

Opublikowano (edytowane)

PSL - niedobrzy są działają na szkodę Polski i Unii .

Skarżymy umowę Mercosur do TSUE!
Jak zapowiadało Polskie Stronnictwo Ludowe nie poddamy się bez walki! Minister rolnictwa i rozwoju wsi Stefan Krajewski oraz europoseł Krzysztof Hetman w najbliższych dniach zaskarżą umowę z krajami Mercosur do Trybunału Sprawiedliwości UE! To kolejny etap walki o sprawiedliwość i interesy polskich rolników. Realne działanie, które jest kontynuacją ostatnich miesięcy, gdy to właśnie Krzysztof Hetman toczył bój o zablokowanie szkodliwej dla naszych rolników umowy oraz wprowadzenie do niej dodatkowych klauzul bezpieczeństwa.
Bartoszewski z MSZ upiera się, że przeczytali umowę Mercosur od A do Z, ale ich minister rolnictwa mówił co innego .

To jest za***iste .

Minister rolnictwa mówi, że nikt nie zna w całości umowy z MERCOSUR, a wiceminister MSZ twierdzi, że ją przeczytał.

https://www.facebook.com/reel/887486100878938

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Godzinę temu, nie napisał(a):

nie będzie łatwo

duńskie wojsko na Grenlandii liczy 250-300 żołnierzy i ma do dyspozycji sześć psich zaprzęgów :D 

ale weź tam do mojego cytatu pytajnik dostaw na końcu boś zjadł i niedoznaczył przy cytowaniu
ja tego nie stwierdzam, ja tylko pytam

Opublikowano
Godzinę temu, nie napisał(a):

nie będzie łatwo

duńskie wojsko na Grenlandii liczy 250-300 żołnierzy i ma do dyspozycji sześć psich zaprzęgów :D 

Stalin z Finlandii też się śmiał, a co potem wyszło to wszyscy wiemy ...

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Było tylko ten Stalin wymordował kadrę .

W 1940 roku, po klęsce Związku Radzieckiego w wojnie zimowej z Finlandią, doszło do jednej z najbardziej niezwykłych scen w historii stalinowskiego Kremla. Gdy Józef Stalin obarczył winą za katastrofę swojego ministra obrony, generał Kliment Woroszyłow wpadł w furię, rzucił talerzem o stół i krzycząc, oskarżył dyktatora o zniszczenie Armii Czerwonej poprzez czystki i egzekucje najlepszych oficerów.
Woroszyłow należał do najstarszych i najwierniejszych towarzyszy Stalina, walczył u jego boku już podczas wojny domowej w Rosji. Do końca lat 30. był jednym z najpotężniejszych ludzi w ZSRR, pełniąc funkcję ludowego komisarza obrony. Jednak wojna z Finlandią (1939–1940) okazała się dla Związku Radzieckiego upokorzeniem na skalę międzynarodową. Niedoświadczone dowództwo, fatalne planowanie i fanatyczny opór Finów doprowadziły do ogromnych strat.
Wściekłość Woroszyłowa była reakcją na hipokryzję Stalina. Wiedział, że katastrofa na froncie była skutkiem wielkiej czystki w armii, podczas której tysiące oficerów – w tym najzdolniejsi dowódcy – zostało rozstrzelanych lub uwięzionych. W normalnych warunkach taki wybuch gniewu wobec dyktatora oznaczałby natychmiastową śmierć. Ale Woroszyłow należał do „starej gwardii bolszewików”, ludzi, którzy mieli wobec Stalina osobiste zasługi i cieszyli się jego względną ochroną.
Choć po tym incydencie został odsunięty od realnego dowodzenia, nigdy nie popadł w niełaskę. Przetrwał wojenne lata, a po śmierci Stalina w 1953 roku żył jeszcze szesnaście lat, aż do 1969 roku — w spokoju i dostatku, z honorami państwowymi.
Brak dostępnego opisu zdjęcia.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

finlandia straciła 10% powierzchni

Opublikowano

REKORD WSZECHCZASÓW NA MORZU: Hiszpańska policja przejęła prawie 10 TON kokainy!  

Statek handlowy na Atlantyku, ok. 535 km od Wysp Kanaryjskich – pod ładunkiem soli ukryto 9 994 kg kokainy w 294 belach. To największa konfiskata morska w historii Policii Narodowej Hiszpanii (operacja „Marea Blanca” / Biała Fala).  Załoga: 13 osób aresztowana (Indusi, Turcy, Serbowie), znaleziono też broń. Statek płynął z Brazylii do Europy. Współpraca: DEA, NCA, Brazylia, Francja, Portugalia.  Kontekst? Hiszpania to już nie tylko punkt tranzytowy – to główna brama kokainy do Europy. W 2024 skonfiskowano 123 tony (rekord za rekordem).  Jeśli prawie 10 ton zmieścili w jednym frachtowcu… ile jeszcze płynie? 

umowa merkosur już działa :D 

• Haha 4
Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jaaa tam do Finlandii wielki respekt czuję , gdyż nie raz widziałem kiedy wielkiego pyszałka kładła jak małe dziecko.

Tu nie ma żartów kiedy sie do Finlandii siada.

• Haha 3
Opublikowano
5 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Miejsce może i jest, ale spaślak Sakiewicz chyba nie za bardzo się do tego nadaje... Podobno taka super oglądalność a kasy brakuje ...

hmmm sprawdzam co gadasz i znalazłem to Oglądalność TV Republika w ostatnim czasie jest wysoka, często plasuje się w czołówce, szczególnie wśród stacji informacyjnych, wyprzedzając TVN24, co potwierdzają dane z końca 2025 i początku 2026 roku, choć z wahaniami w zależności od miesiąca i konkretnych wydarzeń, notując wzrosty w porównaniu do roku poprzedniego, ale również spadki w ujęciu miesiąc do miesiąca. 

czekaj a kto ciągle nawołuje żeby reklamodawcy sie wycofali ? 

12 minut temu, mirro napisał(a):

Tu nie ma żartów kiedy sie do Finlandii siada.

dawno ją nie piłem smakuje jeszcze ? 

Opublikowano

ja od paru lat pije z bielska polmosu chodź tamten rok zakończyłem może 10 razy piłem alkohol 

5 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Taaa, kota mu dali pogłaskać xD Rodzina królewska nie chciała się z tym czymś spotkać ... Może wracać do swoich kolegów nazistów ...

proszę wymienić wszystkie szczyty jakie odbyły się w Warszawie w ramach naszej prezydencji w UE. Od razu proszę też o wskazanie czy na tych szczytach była podnoszona sprawa Mercosur? Proszę też o wskazanie działań naszego MSZ oraz MR w sprawie utworzenia koalicji blokującej.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Roman176 napisał(a):

proszę wymienić wszystkie szczyty jakie odbyły się w Warszawie w ramach naszej prezydencji w UE. Od razu proszę też o wskazanie czy na tych szczytach była podnoszona sprawa Mercosur? Proszę też o wskazanie działań naszego MSZ oraz MR w sprawie utworzenia koalicji blokującej.

A co ja, rzecznik rządu albo jakiegoś ministerstwa ? Do nich kieruj takie pytania.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał(a):

Popatrz na Premiera jak ciężko pracuje dba o Polskę wszystko na niego spadło i daje rady nie protestuje na ulicy .

Może być zdjęciem przedstawiającym co najmniej jedna osoba

Dobrze się czujesz?

• Haha 3
Opublikowano

Leszek Miller

W poprzednim poście napisałem o ekshumacji pomordowanych przez UPA Polaków w Puźnikach. Napisałem też, że państwowe komunikaty powtarzane w mediach, iż ludobójstwo w Puźnikach jest częścią rzezi wołyńskiej to kłamliwy skrót, który spłaszcza i zaciera prawdę. Puźniki leżą na Podolu, nie na Wołyniu, a masakra, która tam się rozegrała, stanowi odrębny rozdział kresowej tragedii. Mieszanie Podola z Wołyniem nie jest przypadkowe. Na Wołyniu ekshumacje nie są prowadzone, a sprawa Puźnik ma stworzyć wrażenie, że podejmuje się działania w sprawie kresowych zbrodni. Co gorsza Polskie władze, ulegając naciskom strony ukraińskiej, zgodziły się, by na tablicach nagrobnych w Puźnikach nie umieszczano nazwisk ofiar ani informacji o UPA jako sprawcach. Powód śmierci ofiar został wygnany z cmentarza – ma istnieć jedynie w książkach historyków i w słowach polityków, gdy akurat potrzebują wzniosłych przemówień. Zgodnie z tym ukraiński IPN poinformował, że w Puźnikach „odbyła się ceremonia ponownego pochówku szczątków znalezionych podczas prac ekshumacyjnych. Osoby te zginęły w 1945 roku. Łącznie pochowano 42 ekshumowane ciała”. Pominięto narodowość ofiar i sprawstwo UPA. To jednak nic w porównaniu do haniebnego wyskoku ukraińskiego IPN, który na swojej stronie internetowej w wersji anglojęzycznej napisał, że pochowani byli „ofiarami sowieckich represji”. Po publikacji http://Kresy.pl, która zwróciła uwagę na fałszywe przypisanie winy, fragment ten został usunięty. Zmieniona treść nie zawiera już sformułowania o sowieckich represjach, jednak nadal nie precyzuje odpowiedzialności za mord, pomijając udział oddziałów UPA. Kijów konsekwentnie kłamie, milczy, zniekształca, opóźnia i unika pełnego rozliczenia z przeszłością. Niestety, w Polsce ma wielu pomocników wspierających politykę manipulacji i zapomnienia.

stary komuch ma rację

gdzie te ekshumacje na wołyniu, którymi chwalili się tusk z sikorskim?

• Like 3
Opublikowano

W ciągu trzech tygodni, w woj. mazowieckim, umarły 3 kobiety na porodówkach

co zrobiłyby peowskie hieny i ich prestytutki gdyby to było za rządów pis? pytanie retoryczne

🤮🤮

• Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

☝️

NO przecież wiemy już co ci jest.

57 minut temu, nie napisał(a):

W ciągu trzech tygodni, w woj. mazowieckim, umarły 3 kobiety na porodówkach

co zrobiłyby peowskie hieny i ich prestytutki gdyby to było za rządów pis? pytanie retoryczne

🤮🤮

Umarły to przykre ale co w związku z tym?