Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

a sama Polska by dumnie staneła do odbudowy Ukrainy 😉

Dobra, dobra. Już Irak odbudowaliśmy. Wiesz jaki tam będzie cyrk? 🤣

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Spierdolił bo miał w ch... długu.

o; Drugi co w dostępne dla wszystkich informacje wierzy na tym guglu 

kredyt jest głównym sposobem finansowania wszystkich inwestycji a jedynym mechanizmem pieniądzotwórczym pieniądza fiducjarnego. tylko ten kto potrafi balansować między ryzykiem biznesowym a inflacją ma szanse stworzyć coś materialnie wartościowego w warunkach obecnego tego czegoś co jeszcze kapitalizmem zachodnim nazywają zwłaszcza w iście rabunkowych stawkach fiskalizmu 

nie ma takich zysków których by haracze państwowe nie zabrały to trzeba kombinować; od długu podatków nie śmią jeszcze naliczać co i też już nie zawsze

4 minuty temu, mirro napisał(a):

Dobra, dobra. Już Irak odbudowaliśmy. Wiesz jaki tam będzie cyrk? 🤣

to będzie jeszcze większy niż tam już jest?

pytanie tyczy i Ukrainy i Iraku i jest raczej retoryczne :D 

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

o; Drugi co w dostępne dla wszystkich informacje wierzy na tym guglu 

kredyt jest głównym sposobem finansowania wszystkich inwestycji a jedynym mechanizmem pieniądzotwórczym pieniądza fiducjarnego. tylko ten kto potrafi balansować między ryzykiem biznesowym a inflacją ma szanse stworzyć coś materialnie wartościowego w warunkach obecnego tego czegoś co jeszcze kapitalizmem zachodnim nazywają zwłaszcza w iście rabunkowych stawkach fiskalizmu 

nie ma takich zysków których by haracze państwowe nie zabrały to trzeba kombinować; od długu podatków nie śmią jeszcze naliczać co i też już nie zawsze

Że tobie sie chce pisać takie głupoty.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Że tobie sie chce pisać takie głupoty

Twoja sprawa
uważaj sobie to za głupoty
postaram się zapamiętać i Tobie będę pisywał że "pieniądze się biorą z uczciwej pracy, rzetelności, uczciwości i kultury osobistej"

wężykiem se to ostatnie podkreśl (bo ja tu w tym edytorze nie wiem jak) i powtarzaj wszystkim napotkanym xD 

Edytowane przez dysydent
  • Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

pieniądze się biorą z uczciwej pracy, rzetelności, uczciwości i kultury osobistej"

A nie?

Sugerujesz że należy przestać uczciwie pracować, bo tylko kradnąc i kłamiąc można zarobić pieniądze?

...tak tylko z ciekawości się pytam...

...bo możliwe że źle Cię zrozumiałem...🤔

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Sugerujesz że należy przestać uczciwie pracować, bo tylko kradnąc i kłamiąc można zarobić pieniądze?

sugeruję że pogrubione to za mało i niczego po za zwyrodnieniami konstrukcji anatomicznej organizmu nie gwarantuje

kraść i kłamać bezkarnie mało kto potrafi a nawet jak coś wyłudzi czy ukradnie to musi się nieźle napracować aby zamienić w mu służebne i tylko niepotrzebnie zwiększa ryzyko 
no ale i to drugie to jakaś opcja tylko trzeba wiedzieć komu

większość okradzionych nawet nie ma tego świadomości w obecnych realiach - nazwijmy - ustrojowych 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
11 minut temu, dysydent napisał(a):

"pieniądze się biorą z uczciwej pracy, rzetelności, uczciwości i kultury osobistej"

Oczywiście. 

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Polacy sami zbudują, za swoje pieniądze a w zamian ukraińcy dostarczą nam zboże i banderowców.

My tam nie mamy co odbudować, na zachodzie mało co zostało zniszczone, mało tego, za pieniądze, które wszyscy dostarczali, nabudowali kurortów itp rzeczy, a na wschodzie, to i tak tam sobie Rosja po swojemu odbuduje. No chyba, że mając na myśli odbudowe mówimy o wysłaniu kolejnych pieniędzy, to tak, oni je przyjmą…

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, dysydent napisał(a):

większość okradzionych nawet nie ma tego świadomości w obecnych realiach - nazwijmy - ustrojowych

Burzysz mi mój świat...i niszczysz sens nauk jakie otrzymałem...😢

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 3
Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

no to bankier z Ciebie byłby żaden

Dlatego muszę się ozapieprzać.🤣 Ale też rozumiem swoje ograniczenia i nie pcham się do bankowości.😂

Opublikowano
14 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A nie?

...tak tylko z ciekawości się pytam...

...bo możliwe że źle Cię zrozumiałem...🤔

w zasadzie bez stosowania szerokich możliwosci jakie dopuszcza ustawodawca nie da się zarobić większych pieniedzy 

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Burzysz mi mój świat...i niszczysz sens nauk jakie otrzymałem...😢

pracą tworzysz wszystko inne po za pieniędzmi, no chyba że jesteś mennikiem (poprawniej - "mincerzem") a czy to potrafisz na adekwatną ilość pieniędzy zamienić to już kwestia innych zdolności niż sama pracowitość

nie wiem czy choć trochę udała mi się renowacja "Twojego świata" ale ... no próbuję jak mogę

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

... też kłamią?🤔

nie
kalkulują

Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

nie wiem czy choć trochę udała mi się renowacja "Twojego świata" ale ... no próbuję jak mogę

Chyba mi się ....nie podoba ...ten wystrój....

Pozostanę przy dawnej ... aranżacji...🤷

Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

w zasadzie bez stosowania szerokich możliwosci jakie dopuszcza ustawodawca nie da się zarobić większych pieniedzy 

Dokładnie. Ale to trzeba się trochę w tym środowisku poobracać, poinwestować itp żeby zrozumieć że większość korporacji bazuje na dymaniu na wszelkie sposoby ustawodawców, państw gdzie funkcjonują- zakładanie dziesiątek spółek w spółce, w rajach podatkowych jakieś dziwne  obroty finansowe itp itd. Jak pracowałem w olbrzymiej korporacji to normalne było, że towar który wyjeżdżał z Polski do Anglii byl fakturowany na cypryjską spółke(po cenie poniżej kosztów wytworzenia) a ta z kolei fakturowała dopiero na spółke angielska.(Oczywiście wszystkie te spółki miały jednego właściciela w USA albo Izraelu,  bez znaczenia).

Opublikowano
13 godzin temu, nie napisał(a):

głupek znowu nie rozumie o czym jest mowa, ale musi się wypowiedzieć, żeby pokazać swoją głupotę :D 

Goebbels tobie o CPK mówić tak samo pasuje jak Nawrockiemu prać brudy z Czarzastym. Jeden wart drugiego. Robisz zarzuty, ze wydali 4 miliony na promocje i samochody. Za pisu to co niby piechota wszyscy chodzili. Horałą przewalił 3,2 mld złotych 4 miliony obecnych to jest kurz. Robisz z siebie głupka a jak to pokazują to zaczynasz wyzywać bo już nic nie napiszesz. 

13 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

I już PiSowski murzyn tłumaczy swoich partyjniaków xD Weź się Krzysiu nie ośmieszaj xD Robią was bez mydła, wielcy patrioci a niemieckie kupują xD 

Przecież tłumaczył tu w grudniu, że są dobrzy Niemcy bo ss man przysiągł im paczki. 

13 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

A co tu tłumaczyć? Fakty są jakie wszyscy widzą. Jest konkurs na sponsora, reklame itp. Kto daje korzystniejsze warunki ten wygrywa i tyle.

Forumowe głupki robią z tego problem.

A najsmieszniejsze jacy to oni wielcy patrioci. 🤢🤢🤮

Ty sie nie osmieszasz bo juz bardziej nie możesz. Ciebie to robią że nawet nie tłumaczysz debilizmu swoich idoli.

Jest konkurs bo złodziejowi Piesiewiczowi zachciało się kosmicznych zarobków i żadna państwowa firma kasy nie dała. 

12 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie będe robil tak jak ty. Ja swoją godność mam.

Jaką godność? Człowieku gościliście ss mana żarliście od niego paczki. Wiem z głodu i nędzy ale jednak. Na dodatek ta twoja godność mówi ci by się tu tym chwalić Nie ośmieszaj się