Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zima sie zrobila..

12 godzin temu, Ulman napisał(a):

ciągnie swój do swego

Skąd takie wnioski ?

patrzac jaki ty poziom trollowanie prezentujesz to zeszla na psy..

48 minut temu, dysydent napisał(a):

w tle se eremefu słucham i oni tam dokładnie w tej chwili modern talking puścili

qwa; wszystko na psy schodzi

i co z tego że niemieckie?

na sylwestrze w chelmie nie byles ??

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, jarecki napisał(a):

zawsze wszedzie jak radio to eska 😍🤣

ja tylko z neta radio a eska nie ma stałego IP dla streamingu i musowo przez ich stronę gdy RMF byle foobarem VLC-kiem czy innym dowolnym odtwarzaczem który potrafi stream odtwarzać

np ten adres który należy skopiować do notatnika systemowego i zapisać jako - dowolna nazwa.m3u8 i ten plik otworzyć dowolnym odtwarzaczem multimediów

http://195.150.20.8:8000/rmf_fm

oo; edeytor af rozpoznał jako link, ciekawe jak firefox mi to otworzy?

no; otwiera jako stream i to bez tego steku reklam i telemetrii jaki jest na macierzystych stronach 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, jarecki napisał(a):

Rosyjska dominacja poległa na przewadze ,, mięsa armatniego ''nikt ich nigdy nie sprawdził czy są aż tak mocni a sprawdziła ich Ukraina i się okazało żę są słabi , teraz to mięso armatnie produkują Rosyjskie dalekie prowincje z dużych miast jest mały pobór a to się skończy , nawet jesli kiedyś wrócą na rynek europejski z ropą i gazem to już nie będzie ten sam handel co przed Ukrainą więc kasy będzie mniej na nowoczesną technikę zresztą i tej techniki kto to kupi jak jest nie przydatne co pokazała Wenezuela .  

Ja myslę że los Putina jest już przesądzony i długo na Kremlu nie posiedzi  .

Czemu skupiasz się ino na aspekcie militarnym? Potencjał jest zupełnie gdzie indziej

Opublikowano

jaki potencjal -onuca nie bredz.. mroz i snieg wiec czujesz sie jak w leningradskiej oblasti i odlot od razu..

13 minut temu, jarecki napisał(a):

zawsze wszedzie jak radio to eska 😍🤣

u nas radio bzdet gra 🤣

eska to kiedys bylo radio solidarnosc   .

zgubilem antene w samochodzie i tylko rmf i zet odbiera.. trzeba na zlom jechac i cos poszukac..

Opublikowano

pytanie czy ktokolwiek  da radę zaufać Rosji na tyle i uzależnić się ponownie tak jak było to w przypadku gazu i ropy od pierwiastów ? Swiat zmienia podejscie i to na niekorzyść Rosji a po drugie to i tak spory obszar złóż zdominowały Chiny I to one będą rozdawac karty 

6 minut temu, Ulman napisał(a):

Potencjał jest zupełnie gdzie indziej

gdzie jest ten potencjał w rolnictwie /?

8 minut temu, dysydent napisał(a):

oo; edeytor af rozpoznał jako link, ciekawe jak firefox mi to otworzy?

COŚ gra bez tła na gogle

nawet Chiny niezbyt chetnie podchdza do gazocigu - SIŁA SYBERI 2 -

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Ulman napisał(a):

Czemu skupiasz się ino na aspekcie militarnym? Potencjał jest zupełnie gdzie indziej

noo w/g ortografii @jarecki-ego to potencjalną potęgą planety Ziemia jest Antarktyda

a poważniej to potencjałem kraju są ludzie i ich wzajemne relacje jakie w systemie wzajemnych relacji między sobą stworzyli i wyżej tam wspomniałem czym się kończy brak zdrowego automatyzmu rotacji w przywództwie kiedy to dochodzi gdy krajem zarządza podemencyjna galareta a nie mózg.
To jest właśnie ta feudalna słabość pomysłów konfy i dlatego feudalizm przegrał z nowocześniejszymi systemami selekcji struktur zarządzających i weźmy takiego putina; gdy był młodszy i sprawniejszy umysłowo potrafił wyprowadzić rosję z tej właśnie pobreżniewowskiej galarety a na starość wpakował w wojnę która niesie zarodek kolejnego wroga rosji organicznie zainteresowanego tej rosji totalnym rozpiżeniem jak i wyprowadzenie tej rosji z pozycji względnie wiarygodnego gracza międzynarodowego czy to gospodarczego czy militarnego.
Podobny los czeka Chiny bo ichniejszy ten siku ping też ma zapędy na przemodelowanie tam wprawdzie tylko wewnątrzpartyjnego mechanizmu rotacji przywódców na dożywotni i co będzie gdy na starość z siku pinga zostanie tylko siku?

Chm - u Trumpa też słyszano pomysły złamania zasady max dwukadencyjności prezydentury

a ja się przejmuję że RMF schodzi na psy bo niemiecką szmirę muzyczną puszcza
cały świat schodzi na psy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

A to Rosja odcięła Europie gaz czy Europa odcięła sobie gaz z Rosji? 

Świat to już nie Europa i USrael. Te rejony są w fazie autodegradacji. Azja Ameryka Południowa Afryka , to są przyszłościowe rynki. Oni mają zdrowe podejście do biznesu , nie skażone lewicowymi bzdurami i uprzedzeniami. Putin na Kremlu będzie do końca swoich dni lub do przekazania władzy według własnego scenariusza.  Oczywiście Rosja może skończyć jak Wenezuela jeśli zacznie rządzić jakiś dureń ale na to bym nie liczył bo tzw. demokratów trzymają ma dystans.

Opublikowano
18 minut temu, jarecki napisał(a):

nawet Chiny niezbyt chetnie podchdza do gazocigu - SIŁA SYBERI 2 -

podeślijmy Im Tuska na konsultanta; Ten raz dwa nazwę na "siła smoka" czy coś podobnego zmieni i podejście w mig im się poprawi :P 

23 minuty temu, jarecki napisał(a):

COŚ gra bez tła na gogle

przeczekaj reklamy i na stream bezpośredni stacji przełączy

• Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Nie spełnił żadnych obietnic dla Amerykanów. W tym głównej obniżenia cen. I takimi akcjami mydli im oczy.

Hmm… Tłumaczysz to tak jakby rządził z 4 lata, a jak ktoś powie, że KO czegoś nie zrobiło z obiecanych rzeczy to powiesz, że to wina poprzedniej władzy, „bo oni…”… Tak samo pis sie tlumaczył przez 8 lat, „bo platforma wczesniej przez 8 lat”… i tak na zmiane, a ludzie sie dalej na to łapią…🙈

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Nie ośmieszaj się Trump aż taki głupi nie jest wie, że cen nie obniży a obiecał i na to liczą Amerykanie. Nie ma co do tego mieszać pisu i po bo mówimy o Trumpie i USA> I tam zarówno sam Trump jak i republikanie poparcie tracą stąd taka zadyma dla odwrócenia uwagi społeczeństwa amerykańskiego. Za  lata Trump tez cen nie obniży bo nikt nie przyjdzie pracować za mniej zwłaszcza jak wyrzuci z USA więcej imigrantów.

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, dysydent napisał(a):

a poważniej to potencjałem kraju są ludzie i ich wzajemne relacje jakie w systemie wzajemnych relacji między sobą stworzyli i wyżej tam wspomniałem czym się kończy brak zdrowego automatyzmu rotacji w przywództwie kiedy to dochodzi gdy krajem zarządza podemencyjna galareta a nie mózg.
To jest właśnie ta feudalna słabość pomysłów konfy i dlatego feudalizm przegrał z nowocześniejszymi systemami selekcji struktur zarządzających i weźmy takiego putina; gdy był młodszy i sprawniejszy umysłowo potrafił wyprowadzić rosję z tej właśnie pobreżniewowskiej galarety a na starość wpakował w wojnę która niesie zarodek kolejnego wroga rosji organicznie zainteresowanego tej rosji totalnym rozpiżeniem jak i wyprowadzenie tej rosji z pozycji względnie wiarygodnego gracza międzynarodowego czy to gospodarczego czy militarnego.
Podobny los czeka Chiny bo ichniejszy ten siku ping też ma zapędy na przemodelowanie tam wprawdzie tylko wewnątrzpartyjnego mechanizmu rotacji przywódców na dożywotni i co będzie gdy na starość z siku pinga zostanie tylko siku?

Chm - u Trumpa też słyszano pomysły złamania zasady max dwukadencyjności prezydentury

a ja się przejmuję że RMF schodzi na psy bo niemiecką szmirę muzyczną puszcza

Komu potrzebna czerwona zaraza dzicz cała ta Rosja jedno wielkie zło dla świata .

Wielbiciele tej czerwonej zarazy powinni mieć możliwość zamieszkania na .   Syberii region Irkucka, północna Syberia, tajga mieli możność  wycinania drzew i wielbienia - samej Carycy po Putina .

Jak można być takim durnym stale wspominać  o Rosi . Rosie można porównać do Orków  Morgotha, służące złu . Orków pokonywali różne   armie . Świat dla spokoju nic nie powinien kupować sami się rozpadną i podzielić żeby nigdy się nie poskładali .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

no

46 minut temu, dysydent napisał(a):

a psy rozbiegają się w pojedyncze pomniejsze stada
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2026-01-08/usa-wycofuja-sie-z-66-organizacji-miedzynarodowych-instytucje-zbyteczne/

cywilizacja człowieka się ewidentnie cofa ze ślepej uliczki i zajmuje pozycje wyjściowe charakterystyczne przed wielkimi wojnami

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano
47 minut temu, Ulman napisał(a):

Świat to już nie Europa i USrael. Te rejony są w fazie autodegradacji. Azja Ameryka Południowa Afryka , to są przyszłościowe rynki. Oni mają zdrowe podejście do biznesu , nie skażone lewicowymi bzdurami i uprzedzeniami. Putin na Kremlu będzie do końca swoich dni lub do przekazania władzy według własnego scenariusza.  Oczywiście Rosja może skończyć jak Wenezuela jeśli zacznie rządzić jakiś dureń ale na to bym nie liczył bo tzw. demokratów trzymają ma dystans.

A tak to Rosja  odcięła , poważnie ograniczyła dostawy przez co ceny poszybowały w górę gazu  , Afrykę zdominowały Chiny zresztą dla Rosji Afryka jest bardziej konkurentem niż sprzymierzeńcem Ameryka Południowa tak jak pisałem wyżej nic nie ma do zaoferowania Rosji ani Rosji jej , pomijasz zupełnie Chiny w swoich rozważaniach a to jest klucz do zrozumienia przyszłości  świata a w tle czekają Indie i za 10-15 lat też coś będą chciały zagarnąć 

• Like 1
Opublikowano
55 minut temu, dysydent napisał(a):

noo w/g ortografii @jarecki-ego to potencjalną potęgą planety Ziemia jest Antarktyda

To się nazywa ,, dwie pieczenie na jednym ogniu upiec "🤣.   Lód - lodowy niech będzie to na chiński słownik 🙃

• Haha 1
Opublikowano
38 minut temu, Ulman napisał(a):

Ameryka Południowa Afryka , to są przyszłościowe rynki. Oni mają zdrowe podejście do biznesu , nie skażone lewicowymi bzdurami i uprzedzeniami.

buahaahaaaaaaaaaaaaaa 🤣 mocny masz towar

48 minut temu, Ulman napisał(a):

miłość do putina tak cię zaślepia, że nie zauważyłeś, że to rosja zerwała kontrakty i przestała przesyłać gaz do europy gazociągami Nord Stream 1 i Jamał-Europa

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał(a):

ź pan w ch... same reklamy🤬

mógł być doprecyzować?
ogólny przekaz chwytam kropki se prawidłowo z literami łączę ale w pozostałej reszcie albo jakieś literówki, albo mam braki w slangu internetowym

4 minuty temu, jarecki napisał(a):

To się nazywa ,, dwie pieczenie na jednym ogniu upiec "🤣.   Lód - lodowy niech będzie to na chiński słownik 🙃

a tak pobocznie to Giertych u Chińczyków będzie miał swój rok

Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

mógł być doprecyzować?

No włączyłem ten link, co podałeś i akurat tylko reklamy były, tam się nie obraź o to ch , bo to tylko takie powiedzenie😁

• Thanks 1
Opublikowano
21 minut temu, dysydent napisał(a):

Giertych u Chińczyków będzie miał swój rok

chiny (korea też) mają teraz - od 17.02. - rok ognistego konia, a giertych to raczej zajechana chabeta :D 

• Haha 1
Opublikowano
26 minut temu, jarecki napisał(a):

A tak to Rosja  odcięła , poważnie ograniczyła dostawy przez co ceny poszybowały w górę gazu  , Afrykę zdominowały Chiny zresztą dla Rosji Afryka jest bardziej konkurentem niż sprzymierzeńcem Ameryka Południowa tak jak pisałem wyżej nic nie ma do zaoferowania Rosji ani Rosji jej , pomijasz zupełnie Chiny w swoich rozważaniach a to jest klucz do zrozumienia przyszłości  świata a w tle czekają Indie i za 10-15 lat też coś będą chciały zagarnąć 

Jak Rosja odcieła?  To na kiego te sankcje gazowe ? Pomyśl trochę zanim napiszesz. Ruscy w Afryce też mają przyczółki tyle ze trzeba o tym poczytać w zagranicznych opracowaniach. Z Ameryka południowa będzie z ruskim współpracować by stworzyć przeciwwagę w stosunku do USraela Chiny potrzebują Ruskich bo są ubodzy w zasoby a produkcja przemysłowa idzie pełną parą. Indie podobnie. Generalnie podziel na pół to co czytasz o upadku Rosji i spojrzyj na świat nieco szerzej. 80% świata ma w d*pie że napieprzaja się z banderowcami bo w tej piaskownicy sa tylko UE i Usrael. Z upadkiem Rosji jest tak jak u PISowców z aresztowaniem Tuska - zaklęcia, czekanie i nadzieja - a wiadomo czyja to matka.