Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, wojak1986 napisał(a):

A co tam ludzie mają za towar w tych ogłoszeniach max jakiś mieszaniec po hf. U mnie dzisiaj wycielona sztuka angus/angus/blond i co taka puścić w cenie mieszańca?

No pewnie przecie to nic nie worte ani nie ogłaszej 

Ps dawej adres jutro jestem 🫣🤣🤣

Opublikowano
10 minut temu, livebird napisał(a):

No pewnie przecie to nic nie worte ani nie ogłaszej 

Ps dawej adres jutro jestem 🫣🤣🤣

Nawet nie mów bo mam problemy z kręgosłupem i może trzeba będzie przewietrzyć stado 

Opublikowano
11 godzin temu, karol091193 napisał(a):

A skąd chcesz w budynku mieć sucho, jak całą jesień masz wilgotność na poziomie 70% w górę... Mam dwa termometry łącznie z wskaźnikiem wilgotności i w środku obory mam wilgotność na poziomie 80-90% w zależności od pogody a na zewnątrz w tym samym czasie 70%. Jak na zewnątrz jest 40% to i w środku jest mniej.

A jakby dał w dachu co jakąś odległość komin wentylacyjny ? Pomogłoby to coś czy niewielka poprawa ?

Opublikowano
8 godzin temu, wojak1986 napisał(a):

Nawet nie mów bo mam problemy z kręgosłupem i może trzeba będzie przewietrzyć stado 

A no wszystko fajnie piknie ładnie dopóki zdrowie jest 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, robkos napisał(a):

Może bydła nie było do sprzedaży bo coś teraz cicho.

Gdyby była za darmo by wypaliła. Ale że trzeba zapłacić jakiś % od transakcji więc nie było chętnych. Na Łotwie działa kilka lat i w zasadzie tylko przez aukcje idzie większość odsadka.

Edytowane przez AdamRo
Opublikowano
W dniu 25.01.2026 o 15:10, wojak1986 napisał(a):

Dokąd sprzedana? WBC żywa 

Kupił krowę lokalny handlarz a sprzedaje tam gdzie dzwonią że bydła potrzebują. Z tego co mi wiadomo sprzedaje do kilku ubojni a najwięcej do Wysokiego Mazowiecka. Krowa poszła na żywo cena już max duży hf ale długo dojona i ładna budowa 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 25.01.2026 o 18:29, zojda96 napisał(a):

Możecie coś powiedzieć o ARTURRO Artur Domagała? Za R-kowe byki proponuje 17 netto, gdzie lokali złotówkę mniej. Magiczna waga czy co?

Moje okolice, ogólnie bardzo dużo bydła kupują, pieniądze wypłacają bez przeciągania . Stawki również u nas oferują większe aniżeli inni kupujący. 

Edytowane przez karol19920
Opublikowano
19 godzin temu, Karl123 napisał(a):

Leję się po ścianach bez względu na konstrukcje mimo dobrej wentylacji wszystko oszronione namokniete.  

Co do ceny wcześniej pisali że mocno spada ale bez zmian

Umnie nic sie nieleje ,niezamarza,nieparuje strop na stropie sloma,belki okna po obu stronach uchylone tak jak w lato no ale cos za cos jezeli mialo byc taniej i wygodniej to niestety

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, nexeqadore napisał(a):

Umnie nic sie nieleje ,niezamarza,nieparuje strop na stropie sloma,belki okna po obu stronach uchylone tak jak w lato no ale cos za cos jezeli mialo byc taniej i wygodniej to niestety

Masz hale łukową? Jest w niej wentylacja?

Opublikowano
Teraz, wojak1986 napisał(a):

Masz hale łukową? Jest w niej wentylacja?

Pisze ze strop

Pisze ze strop

A ponoc zimy z przed lat maja powrocic

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, wojak1986 napisał(a):

Te zimy wiedzą dokładnie kiedy wrócić dokładnie kiedy ogrzewanie najtańsze 💵💵💵

No niestety ,a i gminy sie otkuja przy karach za kopciuchy , czy szamba

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, nexeqadore napisał(a):

i bdb, wieczorami udychać nie idzie tak żre w gardło ludzie sami życie sobie skracają kopciuchami i innym 

Edytowane przez Mateusz1q
  • Haha 3
Opublikowano

Parę lat udawania krainy szczęścia a teraz rzeczywistość wystawia rachunek. Politycy nic nie dają za darmo

Opublikowano
3 godziny temu, nexeqadore napisał(a):

O to nowe zjawisko.Podejrzewam że mieszkasz na zachodzie nie wschodzie ale mimo wszystko powinno cos parować ,przymarznąć