Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Cybulek17 napisał(a):

Mam na myśli modele od E w górę 

Technologia jest fajna tylko gdzie podziały się te materiały co były kiedyś. To co kiedyś było dla ludu teraz jest dla wybranych

Opublikowano
11 minut temu, wojak1986 napisał(a):

Technologia jest fajna tylko gdzie podziały się te materiały co były kiedyś. To co kiedyś było dla ludu teraz jest dla wybranych

No tak to wygląda . W Gla jest biednie, ale już Gle bardzo przyjemnie , tak samo bmw czy volvo. Piękne auta , ale za dużą kasę. Chińczyki celują w segment dla ludu 

Opublikowano
11 minut temu, Cybulek17 napisał(a):

No tak to wygląda . W Gla jest biednie, ale już Gle bardzo przyjemnie , tak samo bmw czy volvo. Piękne auta , ale za dużą kasę. Chińczyki celują w segment dla ludu 

Druga sprawa że to w ogóle nie przetrwa próby czasu. Taki gadżet jak smartfon obecnie jest nowoczesny samochód. Stary Mercedes to przy tych zabawkach to jak dzieło sztuki. Zabytkowy kredens czy obraz. Podchodzisz patrzysz na skórę po 30 latach i widzisz jakość a nowe wyrzucasz i zapominasz 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Bartekj1994 napisał(a):

Handlarz z okolic Rypina wozi cielaki autem na rejestracji CBR ogłasza się na OLX aktualnie nic nie ma. Sekcja była robiona niby wszystko ok a sztuki padają z badań z kału wyszło jak to lekarz mówił cała tablica Mendelejewa 

Jakie to sumienie te ludzie mają. Tak odjebać. Skoro wszystko usunął to wiedział doskonale co będzie się działo. 

1 godzinę temu, Nintendo napisał(a):

Kto chce niech kupuje, ale sprzedaż im spada, więc nie do końca jest tak jak mówisz.

Mercedesy są mocno plastikowe, żeby były ładnie wykończone to już trzeba gruby hajs zostawić. Brałem niedawno nowe auto i przymierzałem się do mercedesa, ale coś sensownego to chyba z pół bańki trzeba dać, a te tansze to plastik fantastik.

"

• Mercedes Samochody osobowe 2025: Ok. 1,8 miliona, spadek o 9% rok do roku, ale z rekordami w segmencie Top-End (samochody luksusowe)."

X5 G05 lift polecam. Żadnego plastiku nie ma jak w Volvo. Wszystko pięknie, mięciutko, nic a nic nie trzeszczy. Tylko szum przy 140+ przy słupkach mocno irytuje. I motor 3.0d mild hybrid. Dość oszczędny, a jak potrzeba to jest czym się odepchnąć. Ale 400k bez szaleństw 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
2 godziny temu, Bartekj1994 napisał(a):

Pytanie z innej beczki może ktoś miał podobny problem. 

Kupiłem 15 cielaków 2-3 tygodniowych od handlarza. Po przywozie cialakow wszystko było ok sztuki ładne zdrowe. Po 2 dniach zdechły mi 2 sztuki następnego dnia kolejne 2 dziś też w sumie 5 sztuk. Lekarz rozkłada ręce czemu to się tam dzieje. Handlarz nie odbiera telefonu i nie wiem co w tej sytuacji zrobić. Macie jakiś pomysł? Czy można jakoś pociągnąć do odpowiedzialności ów handlarza za te cielaki 

Żadnych objawów? Piją chętnie? Sam piszesz ze były ładne zdrowe to i handlarz pewnie będzie się tak bronić 

Opublikowano
10 minut temu, Karl123 napisał(a):

Żadnych objawów? Piją chętnie? Sam piszesz ze były ładne zdrowe to i handlarz pewnie będzie się tak bronić 

Jedyny objaw to biegunka ale przerabiałem to już biorąc cielaki z innych źródeł zazwyczaj leki pomagały a w tym przypadku nic nie pomaga jest coraz gorzej 

Opublikowano
25 minut temu, Bartekj1994 napisał(a):

Jedyny objaw to biegunka ale przerabiałem to już biorąc cielaki z innych źródeł zazwyczaj leki pomagały a w tym przypadku nic nie pomaga jest coraz gorzej 

A może to kokcydioza . I padają z odwodnienia o czym wspomniał też @Cybulek17. Ale czy naprawdę może tak być że sekcja nic nie wykaże ?

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Azor07 napisał(a):

A może to kokcydioza . I padają z odwodnienia o czym wspomniał też @Cybulek17. Ale czy naprawdę może tak być że sekcja nic nie wykaże ?

Jedyne co lekarz stwierdzil podczas sekcji to że na nerkach nie mają tłuszczu a powinny mieć ze to odpowiada że wytwarzanie ciepła przez cielaki no i + z badań wyszedł coronawirus bakteria w coli kokcydioza i wiele innych 

• Like 1
Opublikowano
46 minut temu, Bartekj1994 napisał(a):

Ja na różnego rodzaju biegunki stosuje carbo calf i pectospid niebieski i widzę  efekty. A mleko jakie dajesz?

Opublikowano

To co podałeś to na lekkie biegunki i od razu gdy się zaczną .Tu to elektrolity ,antybiotyk i na kokcydiozę . Ja jak kupuję cielaka nawet z pewnego źródła to podaję elektrolity mleko stopniowo zwiększam bo to zawsze zmiana i stres dla cielaka . 

Opublikowano
3 godziny temu, Bartekj1994 napisał(a):

Nafaszerowane antybiotykami i różnorakim świnstwem, aby na bazie i na zdjęciach były piękne i zdrowe. Po dwóch dniach widać to wszystko zaczęło puszczać i o, dziękuję. W taką pogodę cielaki od handlarza to przepis na porażkę. Nie czytałem dogłębnie, ale z polskim kolczykiem ?

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, pedro2 napisał(a):

.

X5 G05 lift polecam. Żadnego plastiku nie ma jak w Volvo. Wszystko pięknie, mięciutko, nic a nic nie trzeszczy. Tylko szum przy 140+ przy słupkach mocno irytuje. I motor 3.0d mild hybrid. Dość oszczędny, a jak potrzeba to jest czym się odepchnąć. Ale 400k bez szaleństw 

BMW to pewnie kawaler bo wnętrze dzieci małe dobrze by przetestowały. Od teścia BMW stare facet ostatnio kupował to rozwodnik 

Edytowane przez wojak1986
Poprawka
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Azor07 napisał(a):

To co podałeś to na lekkie biegunki i od razu gdy się zaczną .Tu to elektrolity ,antybiotyk i na kokcydiozę . Ja jak kupuję cielaka nawet z pewnego źródła to podaję elektrolity mleko stopniowo zwiększam bo to zawsze zmiana i stres dla cielaka . 

Kupiłam z pewnego źródła. Jak sr** mi zaczęły to nie wiedziałam co robić. Jeszcze pod krowę były dopuszczane.  Kokcydioza wyszła.

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, pedro2 napisał(a):

Jakie to sumienie te ludzie mają. Tak odjebać. Skoro wszystko usunął to wiedział doskonale co będzie się działo. 

A nie wolałeś Touarega ? Przynajmniej wygląda jak prawdziwy suw i napęd lepszy niż w BMW 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, wojak1986 napisał(a):

BMW to pewnie kawaler bo wnętrze dzieci małe dobrze by przetestowały. Od teścia BMW stare facet ostatnio kupował to rozwodnik 

Ja myślałem, że jak coś się kupuje to po to by używać. Traktor nowy trzymasz w garażu bo się ubrudzi czy uszkodzi?

12 godzin temu, Taurus83 napisał(a):

A nie wolałeś Touarega ? Przynajmniej wygląda jak prawdziwy suw i napęd lepszy niż w BMW 

Dlaczego lepszy? A co ja nim po bagnach z terenwizją będę jeździł? 😉 

Prawdziwy SUV 😳 przecież to wygląda jak kupa. Jeszcze to światło na całej klapie z tyłu rodem z chińskiej zabawki. Jak dla mnie tandeta z wyglądu. 

X to coś pięknego 

Edytowane przez pedro2
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, pedro2 napisał(a):

Ja już kupiłem. Za suvami nie przepadam więc wziąłem. Coś innego.

Tzn SUV jako robocze auto może być. Na codzien wolę klasyczny sedan.

W BMW dają dobre upusty od ceny wyjściowej. Nawet 20%.

Godzinę temu, Taurus83 napisał(a):

Na co komu taki Paździoch. Taki Touareg do X5 to jak metal fach do Fendta. 😅

Edytowane przez Nintendo
Opublikowano
29 minut temu, pedro2 napisał(a):

Ja myślałem, że jak coś się kupuje to po to by używać. Traktor nowy trzymasz w garażu bo się ubrudzi czy uszkodzi?

Dlaczego lepszy? A co ja nim po bagnach z terenwizją będę jeździł? 😉 

Prawdziwy SUV 😳 przecież to wygląda jak kupa. Jeszcze to światło na całej klapie z tyłu rodem z chińskiej zabawki. Jak dla mnie tandeta z wyglądu. 

X to coś pięknego 

ChatGPT Image 5 sty 2026, 17_17_47.png

Jak to się mówi o gustach się nie dyskutuje ale twój jest h.u.j.o.w.y ;)

mi akurat bardziej Vw leży z wyglądu no i kwestia napędu akurat niepodważalna

17 minut temu, Nintendo napisał(a):

Ja już kupiłem. Za suvami nie przepadam więc wziąłem. Coś innego.

Tzn SUV jako robocze auto może być. Na codzien wolę klasyczny sedan.

W BMW dają dobre upusty od ceny wyjściowej. Nawet 20%.

Na co komu taki Paździoch. Taki Touareg do X5 to jak metal fach do Fendta. 😅

Chyba nigdy nawet nie widziałeś z bliska na trzeźwo takiego turasa, jak i tego komentarza nie pisałeś 

• Haha 1