Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, kampl napisał(a):

Pajacu. To ty udzielasz się w zakładce ceny mleka i robisz podsmiechujki że cena spada a skręca cię bo jesteś sam jestes pipa nie rolnik i co chwila ci się zmienia.  Mam dużo ziemi. I dla mnie różnica paru procent to twoja wypłata. Więc spadaj boś wk***iajacy. I nie ja jeden co ci tak powie

Ojojojojoj 🙆 Wielki panicz bogacz. Kłaniam się nisko 🙋

Widać właśnie z kogo rolnik, a z kogo pipa jak ty taki kołchoźnik, a nogami przebierasz bo brakuje parę złoty dopłaty 😉

Jak dorośniesz do roli prawdziwego gospodarza to zrozumiesz, że lepiej jest  mniej się narobić, ale zarobić niż zasypiać pod krową i "duć oporowo fest " zaglądając co 5 min na epue za jałmużną 🙂 

Unia ma cię uwiązanego za oba jaja na porządnym blokowym łańcuchu. 

• Haha 1
Opublikowano
11 godzin temu, STACH1234 napisał(a):

1 200 000  wniosków  , średnio 10 płatności na gospodarstwo , pewnie idzie to z automatu , ale tego nie pokazują bo by nic nie robili tylko telefony odbierali w biurach powiatowych , wypłacili zaliczki prawie wszystkim i dalej żle , bo w finansach nie ma . Mając stawki i wniosek sam sobie policz ile tego dostałeś , albo dostaniesz zamiast lamentować 

czytając grupy na fb a to co podaje oficjalnie arimr to coś się nie zgadza. Wydaje mi się że przez ostatnie strajki troche się mszczą na rolnikach ( nie koniecznie tych co uczestniczyli w strajkach) a raczej całej grupie, przeciągając wypłaty możliwie jak najdłużej - sam bym tak robił, bo wolałbym żeby u mnie ta kasa się kręciła na %. 

Mam troche doczynienia z wojskowością/obronnością i tu tak samo - w tv ile to nie wydaje sie na zbrojenia  a w rzeczywistości stagnacja jaka od lat nie była i jedna wielka niewiadoma w która stronę to zmierza . 

obecnie onw brak a bezpośrednich wypłacili 60% ( i wlasnie po grupach fb widze podobny schemat jak nie gorszy, nielicznym sie tylko zgadza co do grosza). 

Opublikowano

Mnie się z kolei wydaje że im szybciej zapłacą to szybciej budżet na tym zarobi , bo poleci jeden z drugim i wyda w tym samym dniu całe zaliczki i dopłaty . Z racji tego że tych poborców jest ponad milion , pewnie połowa poleci do banku po gotówkę żeby się fizycznie nią nacieszyć  , a tyle gotówki to w całej Polsce nie ma nadrukowane i znowu problem bo niewypłacalne państwo i na banki ruszą pozostali i pozamiatane . Tak że takie proste to nie jest  jak by się wydawało , być może się mylę , ale podejrzewam że do banku w tym okresie się trudno dodzwonić ze względu na zapytania czy przyszedł przelew 

Opublikowano
3 godziny temu, kampl napisał(a):

Jestem przeciwny wyjściu z UE. Sprzedaję byki, mleko i zboże, ojciec świnie. Jestem wystarczającym rolnikiem czy jeszcze nie? Mogę wyżyć, nie mam z tym problemu. Nie można po prostu zapytać o cokolwiek na tym forum bo od razu ktoś dorabia teorie że rolnik czeka na każdą złotówkę? Skoro podali jakie procenty zostaną wypłacone zł, a suma się nie zgadzała to mnie to zastanawiało dlaczego 

Tu nie trzeba dorabiać żadnej teorii, prawda jest taka, że większość nie może się doczekać pieniędzy z tej niedobrej EU. Czytając ten temat i przeglądając grupy na FB można sobie bardzo łatwo wyrobić opinię na temat pseudo rolników, wyciągających łapska po każdą złotówkę, a nawet a agrofakcie o was piszą.. Podali jasno i wyraźnie do, a nie konkretną kwotę

https://samorzad.gov.pl/web/gmina-bodzechow/wyplata-zaliczek-doplat-bezposrednich-i-obszarowych-za-2025-r

https://www.agrofakt.pl/komu-wyplacaja-doplaty-2025-ostatnie-zaliczki-trafiaja-na-konta/

Opublikowano
4 godziny temu, pedro2 napisał(a):

Ojojojojoj 🙆 Wielki panicz bogacz. Kłaniam się nisko 🙋

Widać właśnie z kogo rolnik, a z kogo pipa jak ty taki kołchoźnik, a nogami przebierasz bo brakuje parę złoty dopłaty 😉

Jak dorośniesz do roli prawdziwego gospodarza to zrozumiesz, że lepiej jest  mniej się narobić, ale zarobić niż zasypiać pod krową i "duć oporowo fest " zaglądając co 5 min na epue za jałmużną 🙂 

Unia ma cię uwiązanego za oba jaja na porządnym blokowym łańcuchu. 

k**wa

Człowieku. O czym ty do mnie piszesz. Jesteś na tym forum żeby ludzi wk***iac czy co? Jak tylko sa na forum jakieś dymu to oczywiście ty w nich musisz uczestniczyć i się przed ludźmi madrowac. Zapytałem jak to jest z tymi procentami bo mi się nie zgadza i czy w regionalnym pytać bo myślałem że coś źle zrobilem. Celownik i jacor potrafili jak ludzie normalnie odpowiedzieć że faktycznie nie jest 70% tylko mniej. A ty robisz całą historię że jestem zarobiony jak głupi, a i tak na kasę czekam bo mi brakuje. 

A zresztą kogo ty chcesz pouczać kto jest prawdziwym gospodarzem jak wydupczyles kasę na nową oborę jeszcze dobrze jej nie skończyłeś a już ci się odwidziały krowy. Więc nie wiem gdzieś ty taki madry. 

Opublikowano

Mały zawistny niemądry chłopczyku sam chwalisz jaki jesteś wielki bogacz i obszarnik co takich jak ja nosem wciąga.

A za dopłatami będzie dzwonił poganiał 😉

Tu nie ma co się usprawiedliwiać i kończyć tą jałową przepychankę 

Ale żeby nie było, że nie chce pomóc to podpowiem ci jak mój kolega potrzebował do jakiegoś programu żeby mu się wielkości spięły czy gva nie pamiętam...

Na początku grudnia poszedł do BP opowiedział o co chodzi i poprosił o wydanie decyzji jak najszybciej i w ciągu tygodnia miał decyzję końcową i zaraz kasę. 

Także możesz spróbować, zawsze trochę jeszcze pociągniesz

13 minut temu, kampl napisał(a):

jak wydupczyles kasę na nową oborę jeszcze dobrze jej nie skończyłeś a już ci się odwidziały krowy. Więc nie wiem gdzieś ty taki madry. 

Mimo tego, że kawał wuja i gnidy z ciebie to nie życzę tobie żeby ci się z tego samego powodu "odwidziały" smarku 🙂 

Opublikowano

myślisz że skoro mój ojciec jeszcze gospodarzy to znaczy że jestem młodszy od ciebie. Super dedukcja. I znajdź gdzie napisałem że potrzebuje pilnie kasy i kogoś chce poganiać za nią. Ja po prostu zastanawiałem się czy nie mialem  we wniosku jakiś błędów i nie dzwonić. Bo nie wiem jak u was ale w mojej pracują tacy ludzie że można do nich dzwonić, rozmawiać na temat dopłat albo sami informują telefonicznie żeby zmieniać coś bo się nie zgadza. 

Teraz wiem że mam ok i tyle. A przeżywasz cudze pieniądze jak głupi. Ogarnij się, czy po prostu na codzien taki upierdliwy do ludzi jesteś. 

Opublikowano
5 godzin temu, STACH1234 napisał(a):

Mnie się z kolei wydaje że im szybciej zapłacą to szybciej budżet na tym zarobi , bo poleci jeden z drugim i wyda w tym samym dniu całe zaliczki i dopłaty . Z racji tego że tych poborców jest ponad milion , pewnie połowa poleci do banku po gotówkę żeby się fizycznie nią nacieszyć  , a tyle gotówki to w całej Polsce nie ma nadrukowane i znowu problem bo niewypłacalne państwo i na banki ruszą pozostali i pozamiatane . Tak że takie proste to nie jest  jak by się wydawało , być może się mylę , ale podejrzewam że do banku w tym okresie się trudno dodzwonić ze względu na zapytania czy przyszedł przelew 

Kto tam do banku dzwoni? Teraz nawet osobniki w wieku emerytalnym ogarniają aplikacje

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, kampl napisał(a):

myślisz że skoro mój ojciec jeszcze gospodarzy to znaczy że jestem młodszy od ciebie. Super dedukcja. I znajdź gdzie napisałem że potrzebuje pilnie kasy i kogoś chce poganiać za nią. Ja po prostu zastanawiałem się czy nie mialem  we wniosku jakiś błędów i nie dzwonić. Bo nie wiem jak u was ale w mojej pracują tacy ludzie że można do nich dzwonić, rozmawiać na temat dopłat albo sami informują telefonicznie żeby zmieniać coś bo się nie zgadza. 

Teraz wiem że mam ok i tyle. A przeżywasz cudze pieniądze jak głupi. Ogarnij się, czy po prostu na codzien taki upierdliwy do ludzi jesteś. 

Po twoich wypocinach, a szczególnie części posta, którą wyżej zacytowałem wnioskuję, ześ smarkacz nie chłop.

Wiek czy posiadanie majątków nie ma znaczenia w tym kontekście 

Godzinę temu, piotrp88 napisał(a):

Teraz nawet osobniki w wieku emerytalnym ogarniają aplikacje

Wczoraj w sklepie dziadek grubo po 70tce, ze smartwatcha odebrał telefon i potem nim zapłacił. 

A mój nawet karty do bankomatu boi się wyrobić, chodzi do kasy wypłacać. 

Opublikowano
2 minuty temu, krzysiek277 napisał(a):

A - Bieda

B - Uśmiechnięta Polska

C - Pieniędzy niema i nie będzie 

E - Prognozy nie są przesadnie alarmujące

3 minuty temu, krzysiek277 napisał(a):

A - Bieda

B - Uśmiechnięta Polska

C - Pieniędzy niema i nie będzie 

E - Prognozy nie są przesadnie alarmujące

a tv i inter kła mie