Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Tam może tylko wyciekać od spodu pompki na zewnątrz, albo do oleju do miski olejowej, bo te ciągniki mają centralne smarowanie pompy wtryskowej, inne możliwości wycieku, to brak uszczelnień na podkładkach miedzianych, innej możliwości wycieku na zewnątrz nie ma, chyba że korpus walnięty. Zresztą temat pompka paliwa ręczna, ja piszę o całej pompce zasilającej, sama ręczna to nie wiem co może wyciekać.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
50 minut temu, Desperado napisał(a):

Tam może tylko wyciekać od spodu pompki na zewnątrz, albo do oleju do miski olejowej, bo te ciągniki mają centralne smarowanie pompy wtryskowej, inne możliwości wycieku, to brak uszczelnień na podkładkach miedzianych, innej możliwości wycieku na zewnątrz nie ma, chyba że korpus walnięty. Zresztą temat pompka paliwa ręczna, ja piszę o całej pompce zasilającej, sama ręczna to nie wiem co może wyciekać.

https://youtu.be/BlUi2rWxhrs?si=od9UqwFe2xwGvWQN zobaczcie nagrałem film

Opublikowano
36 minut temu, pawel86lhr napisał(a):

Rozkręć tą pompkę ręczną i wymień o ring

Też tak zrobię 

1 godzinę temu, Desperado napisał(a):

Nie no nie stwarzaj problemów, odkręć samą ręczną pompkę, kup nową i po problemie, co tam chcesz naprawiać.

Nie stwarzam problemów tylko chciałem się dowiedzieć dziękuję 

57 minut temu, wojtal24 napisał(a):

ja pier..le trzeba temat założyć film nagrać bo nie można wziąść klucza 17 czy 19 odkręcić pompki i kupić za 40 zł drugiej 🤦🤦🤦

Nie myli się ten co pyta myli się ten co nosi dumę jak paw

Opublikowano
1 godzinę temu, pawel86lhr napisał(a):

Jaki oring ? Te pompki mają tłoczek metalowy bez uszczelnienia , a oring jest na dole w w innym celu.

Zużyte - wymienić na nowe.

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, andrzej78 napisał(a):

Jaki oring ? Te pompki mają tłoczek metalowy bez uszczelnienia , a oring jest na dole w w innym celu.

Zużyte - wymienić na nowe.

Jeśli tak to pardonsik😐. Sugerowałem się budową pompki do MTZ czy Władka tam jest oring na tłoczku który się wymienia.

Opublikowano
23 minuty temu, pawel86lhr napisał(a):

Jeśli tak to pardonsik😐. Sugerowałem się budową pompki do MTZ czy Władka tam jest oring na tłoczku który się wymienia.

Niewykluczone , że produkty robione przez " małe rączki " mogą być wykonane inaczej ,ale te fabryczne oryginały-  tłoczki miały metalowe bez o-ringów.

Opublikowano
6 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

ja pier..le trzeba temat założyć film nagrać bo nie można wziąść klucza 17 czy 19 odkręcić pompki i kupić za 40 zł drugiej 🤦🤦🤦

dopisz jedno zero, jeżeli kolega dobrze opisał pompkę to motorpal kosztuje prawie 400 złoty, chińczyka za 120 zł nie warto zakładać 😉

6 godzin temu, pawel86lhr napisał(a):

w tych pompkach nie ma czegoś takiego, trzeba wymienić całość

11 godzin temu, rolnikgospodarny95 napisał(a):

Słuchajcie pompuje pompką paliwowa ręczna paliwo ale tryska wszędzie wiem że są tam oringi ale jak wykręcić? 

chwila roboty, odkręcasz starą pompkę, kupujesz nową i przekładasz, tam nie ma nic do zmiany w środku, zmieniasz całość. po prostu się skończyła, identyczny przypadek mnie czeka bo poszła ropa do oleju. Ja osobiście dołożyłbym do motorpal , te chińczyki są mówiąc łagodnie do niczego

Opublikowano
8 godzin temu, ŻakowskiSławomir napisał(a):

motorpal kosztuje prawie 400 złoty, chińczyka za 120 zł nie warto zakładać

Pewnie chodziło mu nie o całą pompkę zasilająca, tylko o cylinder z tłoczkiem.

Opublikowano
ŻakowskiSławomir napisał:

6 godzin temu, wojtal24 napisał(a): ja pier..le trzeba temat założyć film nagrać bo nie można wziąść klucza 17 czy 19 odkręcić pompki i kupić za 40 zł drugiej 🤦🤦🤦 dopisz jedno zero, jeżeli kolega dobrze opisał pompkę to motorpal kosztuje prawie 400 złoty, chińczyka za 120 zł nie warto zakładać 😉  

nic nie musse dopisywac https://allegro.pl/oferta/pompka-reczna-paliwa-ursus-c-385-zetor-m14x1-5-9749141321 a po co wymieniać całą pompkę jak tylko tu jest nieszczelnosc autor chciała wymieniać tylko oringi żeby uszczelnić a Ty byś mu wymienił całą pompę wtryskowa

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, ŻakowskiSławomir napisał(a):

chwila roboty, odkręcasz starą pompkę, kupujesz nową i przekładasz, tam nie ma nic do zmiany w środku, zmieniasz całość. po prostu się skończyła, identyczny przypadek mnie czeka bo poszła ropa do oleju.

Wymieniałeś kiedyś w tych ciągnikach całą pompkę zasilającą?  i zrobisz to w chwila roboty? chwila to jak pompa wtryskowa wyjęta, inaczej dla niektórych w ogóle nie do wyjęcia.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
4 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

nic nie musse dopisywac https://allegro.pl/oferta/pompka-reczna-paliwa-ursus-c-385-zetor-m14x1-5-9749141321 a po co wymieniać całą pompkę jak tylko tu jest nieszczelnosc autor chciała wymieniać tylko oringi żeby uszczelnić a Ty byś mu wymienił całą pompę wtryskowa

Nie pompę wtryskową tylko pompkę, jeżeli nie opisał problemu to obstawiałem że leje się z całości.

Opublikowano
Desperado napisał:

9 godzin temu, ŻakowskiSławomir napisał(a):

chwila roboty, odkręcasz starą pompkę, kupujesz nową i przekładasz, tam nie ma nic do zmiany w środku, zmieniasz całość. po prostu się skończyła, identyczny przypadek mnie czeka bo poszła ropa do oleju.

Wymieniałeś kiedyś w tych ciągnikach całą pompkę zasilającą?  i zrobisz to w chwila roboty? chwila to jak pompa wtryskowa wyjęta, inaczej dla niektórych w ogóle nie do wyjęcia.

bez odpowietrzania zajmuje to z 7÷10 minut i nie trzeba do tego pompy wtryskowej wymieniać

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Desperado napisał(a):

No właśnie pompkę to chwila. Pompę gorzej, a i poskładać trzeba dobrze, jak źle złoży a nie na znaki to sobie biedy narobi. A pompkę może jedynie źle przykręcić.

Opublikowano
47 minut temu, ŻakowskiSławomir napisał(a):

A pompkę może jedynie źle przykręcić.

Mówię o pompce zasilającej, nie o wtryskowej, nie ma dobrego dojścia do jednej śruby żadnym kluczem, jak nie dorobisz swojego klucza, to nie odkręcisz niczym.

51 minut temu, wojtal24 napisał(a):

bez odpowietrzania zajmuje to z 7÷10 minut i nie trzeba do tego pompy wtryskowej wymieniać

Ale co odpowietrzać po zmianie pompki zasilającej? przepompujesz i tyle, sęk w tym że nie ma dojścia do jednej ze śrub, wiem o czym mówię, bo dopiero co to robiłem.

55 minut temu, ŻakowskiSławomir napisał(a):

Nie pompę wtryskową tylko pompkę, jeżeli nie opisał problemu to obstawiałem że leje się z całości.

Jemu leje się tylko z pompki ręcznej i to jak pompuje, a to żaden problem zmienić.