Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, Desperado napisał(a):

Co mnie śmieszy? wasza głupota i tyle w temacie.

Miesiąc przed kwitnieniem azot ma być w roztworze glebowym. Rok temu żółto na polu było w połowie kwietnia...

Opublikowano
12 minut temu, Zapracowany napisał(a):

Miesiąc przed kwitnieniem azot ma być w roztworze glebowym. Rok temu żółto na polu było w połowie kwietnia...

To tylko jeden taki rok był ,po inne lata zazwyczaj na koniec kwietnia /początek maja kwietnie 

Opublikowano

Jak jest możliwość że nawóz się rozpuści i wchłonie w glebę to jechać i się nie oglądać. A jak nie ma warunków do wysiewu to wiadro stoperanu i czekać na deszcz i lepsze temperatury 

Opublikowano
19 minut temu, arnoldino napisał(a):

Jak jest możliwość że nawóz się rozpuści i wchłonie w glebę to jechać i się nie oglądać. A jak nie ma warunków do wysiewu to wiadro stoperanu i czekać na deszcz i lepsze temperatury 

Ale jaka może być możliwość jak ziemia obecnie zmarznięta pewnie ze 30-40 cm i ktoś pieprzy że drugą dawkę dał, to samo ten redaktorek, pisanie bzdur że jak ktoś nie dał to jest w plecy jak azot można było legalnie stosować tylko w niektórych powiatach, a teraz przy tej zmarzlinie chyba nawet w żadnych, to co to ma być z takim durnowatym pisaniem i wkur*ianiem ludzi.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Kiedyś pamiętam to drugą dawkę azotu w postaci saletry dawałem gdy już rzepak zaczynał iść w pęd i jakoś złych efektów nie było. Podkreślam drugą dawkę. Bo pierwsza to jak najwcześniej da się wjechać 

Edytowane przez SawekBraczyk
Opublikowano
9 minut temu, SawekBraczyk napisał(a):

Kiedyś pamiętam to drugą dawkę azotu w postaci saletry dawałem gdy już rzepak zaczynał iść w pęd i jakoś złych efektów nie było. 

Bo po podaniu azotu padało , nie ważne kiedy siejemy, ważne kiedy będzie dostępny, a patrząc na prognozy , to nie prędko będzie dostępny

Opublikowano
Godzinę temu, Desperado napisał(a):

Ale jaka może być możliwość jak ziemia obecnie zmarznięta pewnie ze 30-40 cm i ktoś pieprzy że drugą dawkę dał, to samo ten redaktorek, pisanie bzdur że jak ktoś nie dał to jest w plecy jak azot można było legalnie stosować tylko w niektórych powiatach, a teraz przy tej zmarzlinie chyba nawet w żadnych, to co to ma być z takim durnowatym pisaniem i wkur*ianiem ludzi.

Po pierwsze czytanie ze zrozumieniem, masz warunki jedziesz, nie masz nie jedziesz. Proste jak konstrukcja cepa. Że ktoś wysypał druga dawkę to jego sprawa jak uznał że już się da zastosować, świat nie kończy się na granicy twojej wioski więc wyluzuj. A że jakiś redaktor coś tam pisze, nie musisz traktować tego jak prawdę objawiona. Im płacą za pisanie, niekoniecznie za pisanie wartościowych rzeczy. 

Opublikowano

lubelskie od poniedziałku opady , trzeba piątek sobotę wykorzystać z przymrozkiem i rozsiewać chyba i na rzepaki i na zboża , na ten moment mimo pozwolenia od 1 lutego ruch na polach był minimalny

Opublikowano
Teraz, lukasz493 napisał(a):

lubelskie od poniedziałku opady , trzeba piątek sobotę wykorzystać z przymrozkiem i rozsiewać chyba i na rzepaki i na zboża , na ten moment mimo pozwolenia od 1 lutego ruch na polach był minimalny

prognozy zmieniają się chyba co godzinę, raz pokazuje deszcz po niedzieli, a zaraz juz nie ...
Miejmy nadzieje, ze po tych mrozach przyjdzie zapowiadana odwilż od soboty i przyciągnie deszcz :P 

Opublikowano

nie wiem gdzie ten deszcz widzicie, imgw do końca tygodnia nie przewiduje opadów dla całego kraju, dopiero po niedzieli maja przyjść zmiany ale czy spadnie deszcz to jak wróżenie z fusów.

Opublikowano
19 minut temu, Tigon napisał(a):

nie wiem gdzie ten deszcz widzicie, imgw do końca tygodnia nie przewiduje opadów dla całego kraju, dopiero po niedzieli maja przyjść zmiany ale czy spadnie deszcz to jak wróżenie z fusów.

Mi chodziło właśnie o te zapowiadane zmiany w pogodzie po niedzieli 

Opublikowano
41 minut temu, Michall51 napisał(a):

prognozy zmieniają się chyba co godzinę, raz pokazuje deszcz po niedzieli, a zaraz juz nie ...
Miejmy nadzieje, ze po tych mrozach przyjdzie zapowiadana odwilż od soboty i przyciągnie deszcz :P 

Prognozy się narazie zbytnio nie zmieniają.. zmieniają się za to "klikbajtowe" wysrywy na interiach, onetach, sretach i temu podobnych bzdetach

Opublikowano
46 minut temu, lukasz493 napisał(a):

Po co ci przymrozek skoro nie masz nadmiaru wilgoci? 

Opublikowano
2 godziny temu, arnoldino napisał(a):

Po pierwsze czytanie ze zrozumieniem, masz warunki jedziesz, nie masz nie jedziesz. Proste jak konstrukcja cepa. Że ktoś wysypał druga dawkę to jego sprawa jak uznał że już się da zastosować, świat nie kończy się na granicy twojej wioski więc wyluzuj. A że jakiś redaktor coś tam pisze, nie musisz traktować tego jak prawdę objawiona. Im płacą za pisanie, niekoniecznie za pisanie wartościowych rzeczy. 

Uspokój się, nie ciskaj, bo warunków jak się na nie powołujesz nie ma nigdzie obecnie, ziemia jest zamarznięta wszędzie albo pod warstwą śniegu i sam przeczytaj co napisałem i potem filozofuj.

Opublikowano

Jak chcesz robić jakaś gówno burze to od tego jest portal farmer i sekcja komentarzy u nich. Będziesz się mógł wykazać w rozmowach tam z niektórymi komentującymi. 

Opublikowano
10 minut temu, arnoldino napisał(a):

Jak chcesz robić jakaś gówno burze to od tego jest portal farmer i sekcja komentarzy u nich. Będziesz się mógł wykazać w rozmowach tam z niektórymi komentującymi. 

Jak to głos rozsądku boli co? Jaja jak berety tu ostatnio, pewnie jak jutro wstanę to już ktoś od chowacza będzie wiadra stawiał 

• Like 1
  • Haha 1