Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszyscy mówią że nie zamawiają nawozu a na podwórku już dawno stoi 😁 

18 godzin temu, king12 napisał(a):

Podobno w listopadzie azot o co najmniej 70 zł do góry. Dziś kupiony pulan po 1530 netto.Platnosc na wrzesień 

Podobno po nowym roku pszenica po 1500 będzie w nawóz po 800 😁 

Opublikowano
2 godziny temu, piotr89 napisał(a):

Po ile u was Saletra amonowa MegAN 33,5 dzisaj ?
Bo u mnie dolnysląsk 1510 zł netto 

1700 brutto do spuszczenia, LRA

2 godziny temu, Sawyer021 napisał(a):

po ile macie kizeryt>? lubelskie

1200 brutto ten z Siarkopolu, LRA

Opublikowano
3 godziny temu, wilkołak napisał(a):

To jest cena w porcie za 14 białka , takiej u nas w tym roku niema bo sypała rekordowo, 750 to tealna cena , nie widze prognoz , aby miało być drożej , 25 % sprzedałem , do świąt do połowy raczej dobje

To jest cena na gospodarstwie na >14.5 białka, niewiem ile w porcie. 

Ja mogę powiedzieć że pszenica nie sypała rekordowo, wręcz słabo. 

Nie wiadomo co będzie Trump pierdnie i mamy cenę. 

Opublikowano

Ja osobiście 80 % pszenicy sprzedałem w żniwa. Kilka transportów po 780 netto i ostatni już po 750 netto ale parametry były. Jak już coś nie łapało to lekko gęstości. Mam jeszcze trochę w domu, bo już byłem za bardzo zmęczony tymi kolejkami tegorocznymi. 

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Badwolf napisał(a):

Ja osobiście 80 % pszenicy sprzedałem w żniwa. Kilka transportów po 780 netto i ostatni już po 750 netto ale parametry były. Jak już coś nie łapało to lekko gęstości. Mam jeszcze trochę w domu, bo już byłem za bardzo zmęczony tymi kolejkami tegorocznymi. 

To na ten moment dobra decyzja. Ale rok jest długi i wszystko możliwe. Nawóz też już kupiony?

Opublikowano
4 minuty temu, PAN88 napisał(a):

To na ten moment dobra decyzja. Ale rok jest długi i wszystko możliwe. Nawóz też już kupiony?

50 procent azotu do zniw kupione (trochę saletry i rsm), poza tym polidap kupiony po kukurydzę. Muszę kupić mocznika trochę pod kuku i trochę jakiegoś saletrosanu/enplus na rzepak wiosna. Mam też kupiony mocznik ale tylko tyle co na rzepak jesienia

Opublikowano
1 godzinę temu, Pchela napisał(a):

Bóg ich opuścił pszenica po 700 a saletra cały czas do góry chyba chcą panikę wywołać jak z bykami

Wiedzą że i tak polski rolnik kupi. Co raz skuteczniej blokują import a dawka musi być dana.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
21 godzin temu, king12 napisał(a):

Podobno w listopadzie azot o co najmniej 70 zł do góry. Dziś kupiony pulan po 1530 netto.Platnosc na wrzesień 

toż wrzesień już minął

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomek90 napisał(a):

To jest cena na gospodarstwie na >14.5 białka, niewiem ile w porcie. 

Ja mogę powiedzieć że pszenica nie sypała rekordowo, wręcz słabo. 

Nie wiadomo co będzie Trump pierdnie i mamy cenę. 

Dlatego masz białko, u nas 12,5 -12,9

Opublikowano
8 godzin temu, jahooo napisał(a):

U mnie w okolicy słyszałem o cenach na nawozy około 4 tys, większych sum na cennikach nie widziałem nawet, jak był największy kryzys, poza Bontarem i innymi bezchlorowymi, ale one zawsze drogie

Jak paszówka przebije 700 brutto u mnie, trzeba będzie się pozbyć, żeby jeszcze ktoś jęczmień kupował, to by było git, rzepak będzie leżał do następnego sezonu pewnie

5tys saletra była w mojej okolicy, mocznik 6tys i nie było . Tu na af było pisane . 

4 godziny temu, Pchela napisał(a):

Bóg ich opuścił pszenica po 700 a saletra cały czas do góry chyba chcą panikę wywołać jak z bykami

Co roku jak nie ma ruchu w sprzedaży to ceny podnoszą, a komu pampers puśći to kupuje  😎

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Też mam na to chrapkę, bardzo fajny skład. Granula taka sama jak w Salmagu, po rozpuszczeniu zostaje biały ślad po wapiennej otoczce 

Nic rewelacyjnego nowy worek i zmniejszona zawartosc azotu i taka to nowość, miałem.  Odrazu syp więcej bo te kółka procent mniej widać było na polu względem salmag.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1