Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

ale wam temat podrzuciłem z tymi  gratami, hehe. Ledwo się przebudziłem po ostatkach , a tu taka burza.

9 minut temu, rocknrollnik1 napisał(a):

Jeden ze znajomych potrafił kupić wrak wski za 4500 zł i jeszcze jechać po to pół Pl. Inny kupił za 7 tys wskę tak brzydką, że strach było na nią patrzeć. Trochę ją ponaprawiał, ale niestety po kilku miesiącach spłonęła w pożarze , razem z  małą Virago jego ojca. Sam mam sentyment do tych gratów, ale na pewno wolałbym dać te 10-15 tyś za jakiegoś Schadowa 750 , Maraudera czy Vulcana niż starą fumkę.

Edytowane przez rocknrollnik1
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, melon10641 napisał(a):

Sieliście już saletrę? U mnie każdy rów suchy :( 

Nie tylko u ciebie   ja poczekam kilka dni jeszcze grunt zmarznięty  może pogoda podejdźie lepsza  ale jest ciśnienie 😂

Opublikowano
3 godziny temu, melon10641 napisał(a):

Sieliście już saletrę? U mnie każdy rów suchy :( 

Granuli nie sieje już 14 lat , ale w płynie to jak najbardziej rozlane już 

• Like 1
Opublikowano

Takie "pełne" 3mm. u mnie i koniec. Saletre wczoraj do poludnia na rzepak sypałem, to z rana suchutko, ale musiałem przerwać i ostatni raz jechałem koło południa, to już sie ziemia mazała, kleiła do opon.. Dziś patrzylem, to już nie było śladu po saletrze (białej) Na innym polu poszedł saletrosan, ale nie byłem tam dziś zobaczyć..

Opublikowano

Tam gdzie pulan poszedł, to po 16 godzinach śladu nie ma, megAn po 24 leży sobie w najlepsze🤔. Niby fajna gruba granula, ładnie się sieje, ale za tą rozpuszczalność u mnie dostał bana.

Opublikowano

Ale to cena chyba na terminalu + transport? Wiem, że na te chwile z tym Białoruskim jest problem. To co było wysprzedali i narazie wstrzymany import 😕

Opublikowano
23 minuty temu, jacus napisał(a):

az 4 mm spadlo.

to ze granula sie rozpuscila to dopiero poczatek procesu. pare mm to za malo zeby n zaczal dzialac.

Wiadomo że malo deszczu ale dobre i tyle bo azot który był wysiany zwiąże się z ziemią na te kilka cm 

Opublikowano
Godzinę temu, jacor73 napisał(a):

Tam gdzie pulan poszedł, to po 16 godzinach śladu nie ma, megAn po 24 leży sobie w najlepsze🤔. Niby fajna gruba granula, ładnie się sieje, ale za tą rozpuszczalność u mnie dostał bana.

Granule dotykales czy tylko widziałeś z góry że leży?

Opublikowano
Godzinę temu, Rowan napisał(a):

Ale to cena chyba na terminalu + transport? Wiem, że na te chwile z tym Białoruskim jest problem. To co było wysprzedali i narazie wstrzymany import 😕

A ile transport będzie kosztował. Tu za 28 chcą 1850 a 32 pod 2000  a tam da się wytargować jeszcze z tych 1200.

Opublikowano
5 minut temu, Jurniczek napisał(a):

A ile transport będzie kosztował. Tu za 28 chcą 1850 a 32 pod 2000  a tam da się wytargować jeszcze z tych 1200.

Cena wydaje się bardzo dobra choćby to była cena netto i trzeba by doliczyć transport nawet na południe polski to raczej w 1500 brutto na gotowa powinno się zamknąć 

Opublikowano
5 godzin temu, Jurniczek napisał(a):

Chyba skuszę się na RSM 32 z Łotwy za 1200 

Gdzie można dostać w takiej cenie ? Litewski pytałem 2 tygodnie temu był 1500 netto ~

Opublikowano

Nie wierzcie w cudowne oferty że ktoś wam coś sprzeda kilkaset zł za tone taniej niż ceny rynkowe.

Ogłoszenia na olx z niskimi cenami dzieła się na dwie kategorie - 1. typowi oszuści , wplac zaliczkę a potem zwodzenie, a następnie zero kontaktu. 2. Normalne firmy a niska cena po to żebyś zadzwonił , w treści zwykle jest zapis że to nie jest oferta i że ceny mogą być nieaktualne w każdej chwili.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, strzechu napisał(a):

Nie wierzcie w cudowne oferty że ktoś wam coś sprzeda kilkaset zł za tone taniej niż ceny rynkowe.

Ogłoszenia na olx z niskimi cenami dzieła się na dwie kategorie - 1. typowi oszuści , wplac zaliczkę a potem zwodzenie, a następnie zero kontaktu. 2. Normalne firmy a niska cena po to żebyś zadzwonił , w treści zwykle jest zapis że to nie jest oferta i że ceny mogą być nieaktualne w każdej chwili.

W końcu ktoś mądry , ludzie się sami oszukują i myślą że ktoś kupił po starej cenie to jest taki dobroduszny i teraz po takiej sprzeda. Rozumiem różnicę 100/150 zł na korzyść importu ale 400 czy 500 ... jeszcze konieczność przedpłaty czy zaliczki . 

Edytowane przez ozotek
błąd
  • Like 1
Opublikowano

jaki problem z bezpieczeństwem wpłata na rachunek powierniczy i po zrealizowaniu dostawy sprzedajacy dostaje kasę -ale do tego trzeba trochę jaj