Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, grzesiu napisał(a):

sierpc podali już ceny?

Sierpc utrzymał cenę. W tym miesiącu bez potrącenia na udziały ale też bez premii. Chyba pierwszy raz odkąd odstawiam nie będzie premii..... 

Opublikowano
Godzinę temu, Grinch1 napisał(a):

Sierpc utrzymał cenę. W tym miesiącu bez potrącenia na udziały ale też bez premii. Chyba pierwszy raz odkąd odstawiam nie będzie premii..... 

Jesli to nie tajemnica to ile tej tzw premii daja ? 

Czyli jesli premi nie ma to jest to obnizka tylko inaczej wykonana

• Confused 1
Opublikowano

Może to zabrzmi dziwnie ale cała gospodarka jest dotknięta przez "efekt TUSKA" już nawet to pasuje . Baryłka najniżej od x lat a ropa najwyżej. 

TUSKA efekty widać wszędzie . 🤣🤣🤣🤣

13 minut temu, Akardin napisał(a):

Może to zabrzmi dziwnie ale cała gospodarka jest dotknięta przez "efekt TUSKA" już nawet to pasuje . Baryłka najniżej od x lat a ropa najwyżej. 

Obecnie firmy które przez ostatnie prawie 10 lat dobrze prosperowały i fajne były dywidendy, ( sektor budowlany drogi publiczne itd) wszystkie firmy kończą jedynie projekty które jeszcze zły PIS uruchamiał. W 2026 roku idzie zapaść ( ilość kontraktów zmniejszona o 80%) o 2027 roku nie ma co mówić bo jak mi znajomy który jest w zarządzie jednej z firm ,  powiedział " jesteśmy w czarnej d*pie"

• Like 2
  • Thanks 3
  • Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, komizmo napisał(a):

Grinch, świąt nie będzie 

Dokładnie 

Godzinę temu, timasz napisał(a):

Jesli to nie tajemnica to ile tej tzw premii daja 

Jak dobrze pamiętam to to było 5gr do każdego litra od stycznia do listopada więc zależy ile kto tego mleka miał ale to i tak są albo tysiące albo dziesiątki tysięcy...

Opublikowano
2 godziny temu, Akardin napisał(a):

Obecnie firmy które przez ostatnie prawie 10 lat dobrze prosperowały i fajne były dywidendy, ( sektor budowlany drogi publiczne itd) wszystkie firmy kończą jedynie projekty które jeszcze zły PIS uruchamiał. W 2026 roku idzie zapaść ( ilość kontraktów zmniejszona o 80%) o 2027 roku nie ma co mówić bo jak mi znajomy który jest w zarządzie jednej z firm ,  powiedział " jesteśmy w czarnej d*pie"

Wejdzie sobie dzbanku w temat ceny paliw .

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Grinch1 napisał(a):

Dokładnie 

Jak dobrze pamiętam to to było 5gr do każdego litra od stycznia do listopada więc zależy ile kto tego mleka miał ale to i tak są albo tysiące albo dziesiątki tysięcy...

To spora strata np. 50 tys l mies x 11 miesiecy =550 000 l x 0,05 zł = 27 500 zl premii ktorej nie bedzie 

Opublikowano
21 godzin temu, Akardin napisał(a):

To się nazywa że jest głupii....

A ten to już poprostu Stary debil.... 

Ludzie życia nie macie , robotą żyjecie . Kretyni i nic więcej 

Co za różnica? Ważne żeby być szczęśliwym i nie krzywdzić innych. Jeden woli prasować prześcieradło z kobietą, a drugi wozić gnój. Nikomu nic do tego puki kobieta jego😉

Opublikowano

Wiecie może gdzie hurtowo kupie mleko uht 3,2 z mlekovity ? bo jak w dyskontach po 1,25 l to ja takie mogę przelać i do mlekpolu po 2 pln sprzedać i nie trzeba doić złoty interes hehe

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
1 godzinę temu, Supersebusiek napisał(a):

Jak wy w tej mlekowicie macie tłuszcz np 4,4 jak ja mam w ocenie 4,2-4,3 a w mlekovicie 3,6 

To chyba tam norma. Szwagier ze swoją Mlekowitą też wojował bo po ocenie co innego i u nich też. Nie wygrasz. Możesz robić badania w niezależnym laboratorium i nic to nie da.... 

• Like 2