Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W Szczekocinach rewolucja po przejęciu przez polmlek. Narasta społeczne niezadowolenie. 

Mowil mi gosc że jak im produkcja mleka spadnie chyba o 20% to mają jakieś kary płacić. 

Opublikowano

Panowie jaki ciągniki macie przy paszowozach bo c 360 mi się kończy 

2 godziny temu, komizmo napisał(a):

W tym momencie to chyba jedna z najsłabszych cen w mlekovicie, w polmleku nie będzie to samo?

Za polmlekiem nie trafisz ...cena poniżej 2zl do 2.5 u Radka😉

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, plati napisał(a):

W Szczekocinach rewolucja po przejęciu przez polmlek. Narasta społeczne niezadowolenie. 

Mowil mi gosc że jak im produkcja mleka spadnie chyba o 20% to mają jakieś kary płacić. 

A czego się chłopy spodziewali? Że prywaciarz przywiezie wór srebrników i będzie za free rozdawał? Ludzie wy się nigdy nie nauczycie.

Teraz pretensje bo oszukali bo obiecywali miało być tak kolorowo i pięknie.  Ciemnota ludzka mnie przeraża.  

Przeprasza że tak Ostro ale czas grzeczności minął. 

Edytowane przez grzesiu
  • Like 3
Opublikowano
Godzinę temu, Marcin133 napisał(a):

Panowie jaki ciągniki macie przy paszowozach bo c 360 mi się kończy 

Za polmlekiem nie trafisz ...cena poniżej 2zl do 2.5 u Radka😉

60 dawała radę? Jak dawała, to kapitalka silnika albo wymień na silnik po kapitalce i się nie baw w coś innego. Nic tańszego w eksploatacji nie znajdziesz. Chyba że jumz 🤔

Opublikowano
31 minut temu, karol091193 napisał(a):

60 dawała radę? Jak dawała, to kapitalka silnika albo wymień na silnik po kapitalce i się nie baw w coś innego. Nic tańszego w eksploatacji nie znajdziesz. Chyba że jumz 🤔

Też słyszałem że jumz najlepszy 

Opublikowano
31 minut temu, karol091193 napisał(a):

10lat dawała. Teraz ślimak wymieniłem i ładnie bierze ale przy dwóch belkach dusi się. Coś właśnie myślę o jakimś MTZ tym bardziej że jednego już mam

Za 30tys to już coś kupi w miare.Kolega ma zwalił kabinę i też chwali

Opublikowano

W mtz są słabe taśmy od napędu wałka i zawsze coś kapie, ja myślę nadv4512 zamiast c360 , myślałem nad czymś zachodnim ale to chyba bez sensu 

Opublikowano (edytowane)

Mtz 6 lat kręcę po roku wysiadły orginalne wąskie taśmy a właściwie rozsypała się cała przekładania wom (poszło łożysko narobiło bałaganu w satelitach i wylupało obudowę) Teraz jest na szerokiej taśmie (nowy typ )5 rok paszowoz raz dziennie + w sezonie kosiarka dyskowa i daje rade.  Zdarzało się że po 3 bele ładowane były i kręcił. Najgorsze w tym wszystkim jest to że muszę cofać pod sporym kątem więc wjeżdżam na wyłączonym wom i przy ponownym uruchomieniu taśmy mają co robić . Spalanie na mtg ok 5.5 l  a mtg robię przeważnie w 2 mieszania wiec chyba jest ok . 

Edytowane przez atrol123
  • Like 1
Opublikowano

To jakiś dobry ci się trafił:) u mnie zawsze coś to taśmy to cieknie to sprzęgło i boję się go do paszowozu bo muszę kabinę zdjąć a wtedy dożywocie. To może chce ktoś kupić? Mtz 920 2008rok od nowości u mnie most krzyżakowy z turem coś około 8 tys godzin tak jakby dał ktoś 60netto to będę zadowolony 

Opublikowano

Kiedyś jak się dorobię dokupie MTZ nawet w orzeszku hydraulika przerobie na zwykły rozdzielacz 2 sekcje (podnośnik i jedna para na paszowoz .Reszta ruskiego osprzętu do wywalenia.I więcej nie potrzeba . Mało pali części tanie jak zdrowy motor to i elegancko pali w większe mrozy (zawsze można dołożyć grzałkę)

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, plati napisał(a):

Nie znam szczegółów, ale jeśli faktycznie jest tak źle to Kto się zgodził na przejęcie przez prywaciarza? Gorzej być nie mogło.

Niech składają skargi do UOKiK. Zrobi porządek.

Edytowane przez Nintendo
Opublikowano (edytowane)

Przecież rolnicy się zgodzili. Sami na siebie złoża? :d

Czyli byłemu prezesowi osm końskie trzeba oddać to ze w jakimś sensie mail łeb na karku i sprawnie wynegocjował wypłacenie 150% udziałów, oczywiście odjac podatek. Aa no i cenę póki co mają tam lepsza niż u innych prywaciarzy, mlekowicie i wloszczowie

Edytowane przez ubogiwladek
Opublikowano
1 godzinę temu, ubogiwladek napisał(a):

Wbrew obiegowej opini mtz przeliczając na wykonana pracę mniej spali niż 360

Mojq 60 jak dostała niepoociety balot to czarny dym , kwiczalo 10 min ale dawała radę. Teraz  z pociętym to spalanie prawie jak w transporcie 

Opublikowano

U mnie dodatkowo na pewno uszczelka poszła pod głowicą. Pali od strzała ale wodę rzuca. Zobaczymy wolałbym ja zostawić bo kto wie ile będę trzymał ake znowu remontować a jak i tak to tylko 60....

Opublikowano
1 godzinę temu, ubogiwladek napisał(a):

Przecież rolnicy się zgodzili. Sami na siebie złoża? :d

Czyli byłemu prezesowi osm końskie trzeba oddać to ze w jakimś sensie mail łeb na karku i sprawnie wynegocjował wypłacenie 150% udziałów, oczywiście odjac podatek. Aa no i cenę póki co mają tam lepsza niż u innych prywaciarzy, mlekowicie i wloszczowie

Straszą ze jak ktoś nie podpisze z nimi umowy to tych 150% nie dostanie. 

Ale może ktoś tu jest ze szczeko i wie więcej 

Opublikowano
2 godziny temu, kampl napisał(a):

Mojq 60 jak dostała niepoociety balot to czarny dym , kwiczalo 10 min ale dawała radę. Teraz  z pociętym to spalanie prawie jak w transporcie 

Z szejsetą jest ten plus że można przez bieg wałek włączyć i da radę. 

Opublikowano
Godzinę temu, Marcin133 napisał(a):

U mnie dodatkowo na pewno uszczelka poszła pod głowicą. Pali od strzała ale wodę rzuca. Zobaczymy wolałbym ja zostawić bo kto wie ile będę trzymał ake znowu remontować a jak i tak to tylko 60....

Jak pali od strzała to jeszcze motor jest dość zdrowy, moim zdaniem żeby nie pchać się w koszty tego remontu to jak na razie to zmienić tą uszczelkę pod głowicą, zamiast oryginalnego wentylatora założyć wentylator 6 łopatkowy od Zetora 7211 i niech hula dalej, wiesz jak coś się dobrze sprawdza to po co zmieniać i pchać się w dodatkowe koszta zakupu drugiego traktora

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Mlekovita ilość do 20k 2.14 netto. Parametry ojebane w tym miesiącu ponadprzeciętnie. Gratuluję, firma się rozwija jak widać 

Edytowane przez komizmo