Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, slawek74 napisał(a):

tylko co za dureń to bierze...🤦 nie było by popytu to i towar nie potrzebny🤷‍♂️

Nie jeden nawet nie będzie wiedział że kupił ze Słowacji. Zrobią czary mary z kolczykami i tyle 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

zapros ich na film ,, blizniacy '' potem wejda do obory i jeden byk 200 kg a drugi 50 kg 😉 , często jak miałem blizniaki to nie były jednakowe a najczesciej rózne umaszczenie , wagowo zazwyczaj podobne przy wycieleniu 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
50 minut temu, jarecki napisał(a):

na blizniaka , a jak trzeba to i trojaczki się znajdą 🙃

No tak bo poza tobą to wszyscy ciemniaki i debile , ile tych bliźniaków zrobisz dwie trzy parki w roku , bo chyba nie powiesz ze handlarz przywiezie 50 sztuk cielaków i to będą same bliźniaki i że urzędasy to łyknęli,  to gratulacje takiego toku myślenia. 

Opublikowano

Będzie tragedia jak to przyjdzie do Polski Zaraz mleko będzie za grosze bo nie będzie gdzie go sprzedać. A później będzie w ciul drogie bo go nie będzie jak zaczną wybijać 

Opublikowano

Jak dla mnie to mleczarnie powinny wprowadzić całkowity zakaz zakupu zwierząt do gosp mlecznych, nawet z Polski. 

Lepiej jak rolnicy przez jakiś czas mniej zarobią,niż później wybijać stada i patrzeć na bankructwa mleczarni i rolników....

• Like 6
Opublikowano
50 minut temu, alfa napisał(a):

Świadomość chłopów o pryszczycy jest taka że mowia  i krzyczeli o tym niebieskim języku a nic nie ma. 

Ciekawe czym się objawia ta "świadomość" krzewem gorejącym czy głosami w głowie?

Opublikowano

Godzinę temu, alfa napisał(a):

Świadomość chłopów o pryszczycy jest taka że mowia  i krzyczeli o tym niebieskim języku a nic nie ma. 

Ty, panie świadomy, a może ty żeś to do Europy przywlókł jak byłeś na stekach w Argentynie

• Like 1
Opublikowano

Może tak być 😁  będzie dobrze ze 3 4 lata najwyżej nas pomęczy pryszczyca i odpuści a może wcale nie przyjdzie zobaczymy. Weterynarze różnie o tym mówią jedni że przyjdzie napewno inni że nie pożyjemy zobaczymy 

Opublikowano
15 minut temu, raven18 napisał(a):

A strefy niebieskiego języka nadal trzymają? zachorowania na początku stycznia a już początek kwietnia 

Strefy asf latami trzymali mimo braku nowych przypadków

9 godzin temu, Primula94 napisał(a):

Jak dla mnie to mleczarnie powinny wprowadzić całkowity zakaz zakupu zwierząt do gosp mlecznych, nawet z Polski. 

Lepiej jak rolnicy przez jakiś czas mniej zarobią,niż później wybijać stada i patrzeć na bankructwa mleczarni i rolników....

Jak latami sprowadzano choroby z za granicy to nic nikomu nie przeszkadzało i się śmieli z takich jak ja że kupuje u gospodarza z sąsiedniej wioski zamiast zagraniczne to u tych co z zagranicy kupowali syf zrobić zakaz a ja jak chcę kupić od sąsiada 1km dalej to se kupię i guzik komu do tego.

Jak latami sprowadzano choroby z za granicy to nic nikomu nie przeszkadzało i się śmieli z takich jak ja że kupuje u gospodarza z sąsiedniej wioski zamiast zagraniczne to u tych co z zagranicy kupowali syf zrobić zakaz a ja jak chcę kupić od sąsiada 1km dalej to se kupię i guzik komu do tego.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, robert1226 napisał(a):

No tak bo poza tobą to wszyscy ciemniaki i debile , ile tych bliźniaków zrobisz dwie trzy parki w roku , bo chyba nie powiesz ze handlarz przywiezie 50 sztuk cielaków i to będą same bliźniaki i że urzędasy to łyknęli,  to gratulacje takiego toku myślenia. 

Niektórzy mają 100%  bliźniaków 

A z tymi co mają zobowiązania agencyjne co zrobić 

Mleczarnie się dostosują, ale agencja nie 

2 godziny temu, Ursusc385 napisał(a):

Mlekpol się chwali że średnia podkreślam średnia cena mleka u nich w kwietniu to 2.65 😂😂😂

Dużo coś 

Edytowane przez Karol6130