Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, ogorek_kiszony napisał(a):

Brat się wkur.... i rzuca wypowiedzenie. Mlekpol albo Sierpc

To ciekawe.

W zeszłym roku mlekpol sporo więcej płacił niż Sierpc. A w tym roku bardzo podobnie wychodzi

Opublikowano
1 godzinę temu, bronek napisał(a):

w lutym przy Bi 3,4 i Tł 4,7 wyszło 2,47zł/litr

Ryki przy podobnych parametrach 19tys kg ledwo ponad 2,3zl VATowiec. Za kwiecień bez zmian… Aż wstyd na spółdzielnie, która według rady chce się zbliżyć do Piątnicy…

Opublikowano
59 minut temu, Dodi napisał(a):

Ryki przy podobnych parametrach 19tys kg ledwo ponad 2,3zl VATowiec. Za kwiecień bez zmian… Aż wstyd na spółdzielnie, która według rady chce się zbliżyć do Piątnicy…

maja nieźle poczucie humoru. Ale wiedzą że Piątnica to już chyba ze dwa lata płaci po 3zl a nie dwa miesiące?

• Like 1
Opublikowano
Dodi napisał:

1 godzinę temu, bronek napisał(a):

w lutym przy Bi 3,4 i Tł 4,7 wyszło 2,47zł/litr

Rozmawiałem dziś z klientem który od marca przeszedł z Korczewa do Łukowa i też 2,30 mu obiecali

Opublikowano
51 minut temu, dabrowskit napisał(a):

W mlekpolu w Zambrowie 200 tys mleka ubyło na dzień z początkiem marca. Piatnica podebrała kilku większych paru zakończyło.

A i pewnie na koniec marca się wypowiedzeń trochę posypało. I na koniec kwietnia jeszcze więcej by było. Skoro zaraz obok Giżycko płaci 2.8 zł a mlekpol 2.5. Jakby było 5 max 10 groszy różnicy to może rolnicy by tak nie myśleli o przeniesieniu. Ale jak już 3 miesiąc z różnica 30 groszy to trochę słabo 

Opublikowano
6 minut temu, kocmen24 napisał(a):

A my w Mlekovicie mamy rekordowy przychód największy w kraju💪💪💪💪😃

To w biznesie liczy się przychód czy dochód? 😁😄 

Teoretycznie: Mam wzrost przychodu o 10% i wzrost kosztów o 20%, to lepiej czy gorzej stoję?

• Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, slawek74 napisał(a):

to ile skupu ma mlekpol w Zambrowie?

U mnie z wioski do Zambrowa jedzie prawie cały skład czyli auto+przyczepa co 2 dni

11 godzin temu, danielhaker napisał(a):

Rozmawiałem dziś z klientem który od marca przeszedł z Korczewa do Łukowa i też 2,30 mu obiecali

Sąsiad daje do łukowa to ma 20gr mniej niż ja u lidera. Za luty miał 2,2 brutto a u mnie 2,43