Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 1.12.2025 o 13:31, tytanowyJanusz napisał(a):

Nie chce tam który obszarnik Lexiona? 

IMG_20251201_121412_HDR~2.jpg

Sprawny!! 8 tys zł

Szwagier wyjął z takiego silnik a resztę wywiózł na złom. Nie było chętnych ale raczej dlatego, że wyglądał podobnie jak ten na zdjęciu. Jakby był zadbany to by amatora znalazł.

Opublikowano
20 minut temu, Grzechooo napisał(a):

Tu jest sporo części do odzysku, późniejsze merkatory bazowały na matadorach, sam silnik to połowa wartości. 

niestety, jest też sporo różnic, nie wszystko da się przełożyć, ale ogólnie te kompajny są proste jak budowa cepa, na kilka ha, mimo, że wydaje się wielki klamot - to mało awaryjny i mało pali

Opublikowano
4 godziny temu, Grzechooo napisał(a):

Tu jest sporo części do odzysku,

też widze potencjał 

przenośniki ślimakowe ziarna , koła z felgami a nawet cały tylny most do jakiegoś sadownika można wsadzić , 

ślimaki z hedera pociąć  na podgarniacze TMRu przerobić

Opublikowano
50 minut temu, konteno napisał(a):

też widze potencjał 

przenośniki ślimakowe ziarna , koła z felgami a nawet cały tylny most do jakiegoś sadownika można wsadzić , 

ślimaki z hedera pociąć  na podgarniacze TMRu przerobić

Mamy podobne wizję, ja juz widzę wspomaganie z niego w mojej c330🙃

Opublikowano

panowie ile jest wart zł agregat uprawowo siewny 2,7m z hydropakiem i wałem packera i siewnik poznaniak, znajomy cos mówił że ma w planie sprzedać 

6 godzin temu, KlimekPL napisał(a):

Szwagier wyjął z takiego silnik a resztę wywiózł na złom. Nie było chętnych ale raczej dlatego, że wyglądał podobnie jak ten na zdjęciu. Jakby był zadbany to by amatora znalazł.

kuzyn ma takiego to bizon z056 nie ma z nim szans 

Opublikowano
16 minut temu, Skowron16 napisał(a):

panowie ile jest wart zł agregat uprawowo siewny 2,7m z hydropakiem i wałem packera i siewnik poznaniak, znajomy cos mówił że ma w planie sprzedać 

kuzyn ma takiego to bizon z056 nie ma z nim szans 

7-8 tysiecy

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Desperado napisał(a):

Kup, albo pokaż gdzie są za tę cenę.

Dla mnie 2,7 nie jest warte nawet tyle co napisałem, bo jedyne co można do tego podpiąć to archaiczne polskie siewniki ... 2,5 czy 3m to inna sprawa.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, jaco512 napisał(a):

Pytał ile jest wart, a nie ile kosztuje nowy u dealera na placu... Raz że teraz jest zastój w handlu maszynami, dwa to szerokość 2,7 nie jest teraz popularna.

Cenę podają tych najmniejszych czyli 2,5 i nie ma dla producentów znaczenia że 2,7 mniej popularny, ważne że więcej metalu w niego wchodzi, a skąd wiesz w jakim stanie jest ten kolegi co ktoś pytał?

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dla mnie 2,7 nie jest warte nawet tyle co napisałem, bo jedyne co można do tego podpiąć to archaiczne polskie siewniki ... 2,5 czy 3m to inna sprawa.

No pokaż z Pakerem za tą cenę, czekam.  

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Desperado napisał(a):

Cenę podają tych najmniejszych czyli 2,5 i nie ma dla producentów znaczenia że 2,7 mniej popularny, ważne że więcej metalu w niego wchodzi, a skąd wiesz w jakim stanie jest ten kolegi co ktoś pytał?

Dla producentów nowych samochodów nie ma znaczenia że samochód wygląda jak gówno przy ustalaniu ceny, na rynku wtórnym ma to duże znaczenie ... Tak samo awaryjny silnik, w nowym na to zniżki nie dostaniesz, na rynku używek te awaryjne silniki będą momentalnie traciły na cenie ... 

I tak samo jest z agregatem 2,7m, nowy cenowo będzie między 2,5m a 3m, na rynku używek to towar trudnozbywalny ...

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v