Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, Grzechooo napisał(a):

Ja ich nie produkuję i nie mam interesu w tym żeby ktoś to kupił

Ależ ja nic do ciebie nie 😄mam.

W dniu 24.09.2025 o 16:26, konteno napisał(a):

filologii w skręceniu tego z części nie ma raczej 

A nie fizjologii?

Opublikowano
1 minutę temu, turion23 napisał(a):

Panowie jaki nowy rozrusznik do c-330m czy może lepiej stary oddać do regeneracji?

W starym wymieniłem wirnik i hula już 12lat. 

Opublikowano
12 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Przydały by mi się jeszcze jedne krótsze do drewna🤷‍♂️

kup długie i zawieź w pewno miejsce do POłamania i będziesz miał krótkie 

Opublikowano
W dniu 19.09.2025 o 17:00, daron64 napisał(a):

Łączniki od góry

- do MTZ - chodzi, obie strony jabłka na ~23mm

- obie strony chodzą

- obie strony chodzą

- jedna strona chodzi

- żadna strona nie chodzi (albo jedna, już mi się pierniczyć)

Jabłka w jednych mniejszy luz, w jednych większy. Nie próbowałem rozkręcać, tak lekko ręką, czy jakimś prętem nie dało się.

Wałki wom w różnym stanie - jedne krzyżaki stoją, jedne chodzą itd. Przewalilem je jak robiłem miejsce na zboże i nie chciało mi się znowu wyciągać, układac itd. 

IMG_20250919_122743493_HDR_copy_2048x1152.jpg

IMG_20250919_122843527_HDR_copy_1152x2048.jpg

Darek, tak się tylko przypomnę. 

Opublikowano
3 godziny temu, ZetorMisio napisał(a):

Wiem wiem, pamiętam. Na wyjeździe jestem a siałem przed weekendem. Jutro wracam do domu i zabieram się za porządki powoli, to napisze

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, konteno napisał(a):

@jacor73 mam taki motorek jakbyś chciał , 230V 380W 2800obr/min z pompy paliwa PO2 ale osłone na wiatrak musze doszukać i duże przełożenie trzeba do niej by było sensownie tzn jakies koło z kolarzówki 28" 

P_20250927_213007.jpg

Dzięki za pamięć, pociągnie to wialnie WLS5, myślałem o czymś większym ponad 1 kW

Opublikowano
1 godzinę temu, Grzechooo napisał(a):

@jahooo tak to ta sama, ogolnie ona jest do zaprawiania ale drugą co typowo do zboża mialem zawieszoną przy silosie wiec na szybko poszla ta i tak trzeba bylo wyłączać bo mlynek nie dawal radę przerobić.

Ja ustawiam zasuwę w przyczepie tak żeby nie przesypywalo ale ciągle pracowała 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacor73 napisał(a):

Dzięki za pamięć, pociągnie to wialnie WLS5, myślałem o czymś większym ponad 1 kW

WLR-05? na spokojnie bo u wielu chodzi to na silnikach z pralek o połowe słabszych i wolniejszych od tego i raczej takiego na jakieś ok 1400obr lepiej szukać bo łatwiej przełożenia dobrać kół pasowych 

ten mój  to bardziej pod wialnie bez sit chyba lepszy 

Edytowane przez konteno
  • Thanks 1
Opublikowano
W dniu 28.09.2025 o 17:23, jacor73 napisał(a):

U mnie 0,25kw w tej wialni chodziło. Od frani mam silnik jak by co

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Grzechooo napisał(a):

@konteno a jak nie ma hodowli?

Nie odczułem znaczących strat przy takim ustawieniu ale fakt odpad poszedł dla kur, w sumie jak każdy odpad na gospodarce. A jak macie faktycznie takie duże ilości to warto z myśliwymi pogadać chętnie to wezmą za jakąś małą gratyfikację. Ważne aby oszczędzać zdrowie i czas

Opublikowano
W dniu 28.09.2025 o 14:16, ZetorMisio napisał(a):

Łączniki od 60tki po 30zl, od MTZ 60zl

Walki 40zl/każda połówka.

Ceny przy zakupie najlepiej całości (wtedy jakoś to tam się zaokrągli odpowiednio żeby kupujący był zadowolony) + wysyłka, pewnie nie tania, bo to już by trzeba było kurierem i parę kg to wazy.

Walki:

1. Długość połówki ~50, krzyżaki chodzą, lekkie luzy, w jednej polowce jedno ucho urwane 

2. ~50cm, krzyżaki do wymiany

3. ~55cm, krzyżaki na wewnętrznej czwsci chodzą, minimalny luz, na zewnętrznej części krzyżaki stoja

4. ~60cm, krzyżaki chodzą, bez luzów, brak zatrzasków

5. ~65cm, 1 ucho urwane, krzyżaki chodzą, maly luz 

6. ~85cm, krzyżaki chodzą, bez luzów, końcówka zewnętrznej części jest na drobny frez (nie rura, tylko sama końcówka), cześć wewnętrzna normalny

7. ~85cm, krzyżaki bez luzu, ciężko chodzą, zatrzask rusza się tylko minimalnie. 

Długości mierzone mniej więcej. Krótkie walki chodziły przy 60. 

Jeśli rzucone ceny są przesadzone, to proszę mnie nie opierdalac, tylko nakierować w odpowiednim kierunku.

IMG_20250929_180525615_HDR~2_copy_2048x1152.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v