Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, ZetorMisio napisał(a):

Pewno ma papiery od 7211, handlarzyna opowiedział mu taka bajkę, a ten to puszcza dalej w świat.... U mnie po okolicy starszy pan jeździ jakimś 50/5211 a na masce ma 7745. I jeździ już tak kilka ładnych lat 🤷

Następny lubelak, ciągnik z 900mth i musiał mieć wymieniony alternator, tłumik, rozrusznik, wspomaganie, od stania się popsuło, podłość ludzka nie zna granic.    xD

https://www.olx.pl/d/oferta/zetor-7211-897-mth-produkcja-1990-pierwszy-wlasciciel-CID757-ID13lH4P.html?reason=ip|cool_rec_platform

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano

Ale co by nie mówić to ładny ten Zetor. W te 900 godzin to chyba nikt nie uwierzy, ale ładny jest. Ciekawe po co to doinwestowane bylo🤔 

Teraz dojrzałem , cena też ładna 🤦 znajdzie się jakiś wariat ci tyle da ????

Opublikowano
8 minut temu, ZetorMisio napisał(a):

Ale co by nie mówić to ładny ten Zetor. W te 900 godzin to chyba nikt nie uwierzy, ale ładny jest. Ciekawe po co to doinwestowane bylo🤔 

Teraz dojrzałem , cena też ładna 🤦 znajdzie się jakiś wariat ci tyle da ????

900 godzin to pewnie od remontu silnika, filtr bąk też nie wiem czemu zmieniony.

Opublikowano

Filtr zmieniają żeby podnieść ciśnienie oleju. Ja tam w swoim mam bąka i nie zamierzam zmieniać. Ciągnik ma ok 10 tyś godzin i miał raz robiony silnik. Teraz na zimnym ma ciśnienie 3,5 na gorącym 2,5. Po remoncie silnika już z 10 lat. 

Opublikowano
Godzinę temu, konteno napisał(a):

coś więcej o nim ? zyebałem że tego polo co Darek linkował nie wziąłem 

Co mogę powiedzieć, jeździ poprawnie, hamuje poprawnie, ręczny działa bez zarzutu, odpala na dotyk. Tylko że pognił strasznie, na szczęście tylko na bokach, od spodu jest zdrowy. Przyjemnie się nim jeździ ale że rodzice kupili se nowsze auto i podarowali mi swoją starą Octavie to postanowiłem już nie inwestować w passata, pojeździć trochę Skodą i za jakiś czas kupić sobie coś fajniejszego. Jak na razie nadal jeżdżę passatem póki go nie sprzedam, więc na chwilę obecną jest w pełni sprawny, nie zastały, garażowany.

Ale jak miałbym go sprzedać za 3tys tak jak już kilku kupców mi proponowało to pierd...e, kupuje nowe drzwi i dalej będę nim jeździł.

Opublikowano
53 minuty temu, pawel885 napisał(a):

Czytałem o tym gdzieś

Zastanawia mnie jedno 

Jak wygląda mycie tej aparatury 

Skoro tam idzie stężony środek 

normalnie. Jak wypryskam środek przełączam na zbiornik z czystą wodą  ok 20 l i tryb płukania, wypryskam ze 2 razy i tyle. Ale staram się dobierać kolejność zabiegów tak , żeby nie szkodziły poszczególnym uprawom. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby coś popalić.

Opublikowano
21 minut temu, ZetorMisio napisał(a):

Filtr zmieniają żeby podnieść ciśnienie oleju. Ja tam w swoim mam bąka i nie zamierzam zmieniać. Ciągnik ma ok 10 tyś godzin i miał raz robiony silnik. Teraz na zimnym ma ciśnienie 3,5 na gorącym 2,5. Po remoncie silnika już z 10 lat. 

No właśnie, tylko czemu tak numer w ciągniku który ma niby 900 godzin od nowości.

Opublikowano
52 minuty temu, KlimekPL napisał(a):

Ale jak miałbym go sprzedać za 3tys tak jak już kilku kupców mi proponowało to pierd...e, kupuje nowe drzwi i dalej będę nim jeździł.

Jaki silnik ? 

Lokalizacja mniej więcej 

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, KlimekPL napisał(a):

A który to rocznik ?

3 tys to trochę przegięcie, włoży 150zł w klapę i drugie tyle w drzw w kolorze i zaraz wystawi za 10

10 godzin temu, ZetorMisio napisał(a):

Bąka wywalają ci, co maja na nim w ch..... MTH i trzeba ro remontować, albo ci, co nie wiedzą, że trzeba go regularnie czyścić i nie mają pojęcia, jak to robić. Już widziałem kilka baków po takich zabiegach, głowa boli, co ludzie potrafią wyczyniac. A bąk to dobry filtr i szybkopokazuje bolączki układu paliwowego. Nie widac dymienia, a bąk zawalony już sadzą, wiadomo, że trzeba zajrzeć,

Edytowane przez jahooo
  • Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, pawel885 napisał(a):

Już nie te czasy 

Sam szukam ciągnika i widzę  że np 9540 kupi w cenie zdezelowanej renówki gdzie jeszcze 5 lat temu trzeba było x 2 zapłacić za Zetora 

https://www.olx.pl/d/oferta/zetor-9540-rok-produkcji-1996-stan-dobry-szerokie-opony-CID757-ID13MKGj.html

@Nieustraszony1044 ja bym się nie zastanawiał na twoim miejscu jak szukasz czegoś mocniejszego do tura oprócz zetora 

Opublikowano
konteno napisał:

11 godzin temu, pawel885 napisał(a):

Już nie te czasy 

Sam szukam ciągnika i widzę  że np 9540 kupi w cenie zdezelowanej renówki gdzie jeszcze 5 lat temu trzeba było x 2 zapłacić za Zetora 

https://www.olx.pl/d/oferta/zetor-9540-rok-produkcji-1996-stan-dobry-szerokie-opony-CID757-ID13MKGj.html

@Nieustraszony1044 ja bym się nie zastanawiał na twoim miejscu jak szukasz czegoś mocniejszego do tura oprócz zetora 

ale on chyba nie szuka

Opublikowano
11 godzin temu, krilan06 napisał(a):

Ten ciągnik nie wygląda mi na 900mtg

Mi też nie, zwłaszcza po takich zmianach, te części które były wymieniane, zwłaszcza w Zetorach nie psują się po 900 godzinach, ciągnik z takim przebiegiem to powinien być w stanie praktycznie nowego ciągnika.

3 godziny temu, jahooo napisał(a):

Bąka wywalają ci, co maja na nim w ch..... MTH i trzeba ro remontować, albo ci, co nie wiedzą, że trzeba go regularnie czyścić i nie mają pojęcia, jak to robić. Już widziałem kilka baków po takich zabiegach, głowa boli, co ludzie potrafią wyczyniac. A bąk to dobry filtr i szybkopokazuje bolączki układu paliwowego. Nie widac dymienia, a bąk zawalony już sadzą, wiadomo, że trzeba zajrzeć,

Małe przejęzyczenie zrobiłeś, układu smarowania, ale to szczegół, wiadomo co miałeś na myśli, bąk to jeden z najlepszych filtrów, odwirowuje jeszcze sadzę, czego inne filtry nie są w stanie zrobić, tylko tak jak mówisz trzeba o to zadbać i trzymać się pewnych zasad przy rozbieraniu i składaniu filtra.

Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał(a):

Mi też nie, zwłaszcza po takich zmianach, te części które były wymieniane, zwłaszcza w Zetorach nie psują się po 900 godzinach, ciągnik z takim przebiegiem to powinien być w stanie praktycznie nowego ciągnika.

Małe przejęzyczenie zrobiłeś, układu smarowania, ale to szczegół, wiadomo co miałeś na myśli, bąk to jeden z najlepszych filtrów, odwirowuje jeszcze sadzę, czego inne filtry nie są w stanie zrobić, tylko tak jak mówisz trzeba o to zadbać i trzymać się pewnych zasad przy rozbieraniu i składaniu filtra.

nie, właśnie paliwowego, bo bąk odwirowuje z oleju substancje smoliste , które są wynikiem nieprawdłowego spalania, nadmiar sadzy z oleju wyłapuje, jak i podlewają wtryskiwacze

Opublikowano
2 godziny temu, Shaun napisał(a):

Ile wołać za takie koło ?? To opona w teren??

20250107_130150.jpg

20250107_130131.jpg

20250107_130046.jpg

Nie wiem ile wołać ale wiem i ile kosztowało w listopadzie w Bater Polu nawet bieżnik taki sam na Urzędowskiej 

Opublikowano
3 godziny temu, jahooo napisał(a):

nie, właśnie paliwowego, bo bąk odwirowuje z oleju substancje smoliste , które są wynikiem nieprawdłowego spalania, nadmiar sadzy z oleju wyłapuje, jak i podlewają wtryskiwacze

Aj Panie, ja zakładam prawidłowe spalanie, gdzie i tak wytwarzają się substancje smoliste.   😜 Tak czy srak, po bąku olej spuszczany jest dużo czyściejszy.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ten akurat nie z Jamniaków xD 

Siewke mam od tamtej "mafii" ogólnie nie narzekam, nie było żadnych wad ukrytych, trochę podkoloryzował jak to handlarz ale ogólnie ok. 

A chciał mi wmówić że talerz graniczny to chodzi o to że cię łopatki na jednej stronie przestawia 😅 ale mi to nie potrzebne, cena była ok więc już się nie kłóciłem 

Opublikowano
2 godziny temu, Wiesio80 napisał(a):

Nie wiem ile wołać ale wiem i ile kosztowało w listopadzie w Bater Polu nawet bieżnik taki sam na Urzędowskiej 

powiesz ile i do czego zostało użyte?

2 godziny temu, izydor6280 napisał(a):

nowa felga około 300-350zł, opona nic lub niewiele watra, bo do przyczepy bez indeksu C średnio się to nadaje

chcesz sprzedać to startuj od tych 300zł

to zostaje tak jak jest, a taka w dobrym stanie 9.00x20 nalewana na skręcanej feldze?