Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Prokuratura sprawdziła szereg, bo aż 7 wątków, dotyczących nabycia kawalerki Jerzego Ż. przez Karola Nawrockiego. 

Prokuratura Rejonowa Gdańsk-Śródmieście, która badała sprawę od 13 czerwca, uznała jednak, że nie ma podstaw do wszczęcia postępowań.

3713 dni do końca drugiej kadencji prezydenta karola nawrockiego :D :D :D 

Image

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ty świat znasz z opowieści szurow ja z własnego doświadczenia

Za niedługo będą wam wmawiać że w Bułgarii jest drogo bo weszło euro, a tutaj jest drogo i dzisiaj.

Aż dziw że nikt nie wstawia paragonów grozy że złotych piasków 

Edytowane przez jacus
Opublikowano
11 godzin temu, dysydent napisał(a):

miał by ten Orłoś gdzie powrócić bo nie nadążył za nowoczesnymi mediami

Orłoś miał na yutubie kanalik który, sądząc po ilości wyświetleń, oglądał on sam i jego rodzina.

• Like 2
Opublikowano
13 godzin temu, Ulman napisał(a):

Eeee tam........Oni wszyscy maja swoje zdanie tyle tylko że ono jest zupełnie zgodne ze zdaniem Jarosława i partii. Chyba nawet komuchy za Bieruta nie byli tak zgodni. 

Nie możesz strawić że nie popierają Twego idola Brauna .

10 milionów Popiera rewolucję 13 paź i Ponad 10 milionów popiera PiS w tym sam twój idol Braun poparł Nawrockiego . W tym Bosak i Mentzen . Co  zrobiłeś  nie głosowałeś  dlaczego nie posłuchałeś idola Brauna ?.

Jesteś jeszcze gorszy jak cała zbieranina 13 paź . Herr @Ulman .

Opublikowano
nie napisał:

Prokuratura sprawdziła szereg, bo aż 7 wątków, dotyczących nabycia kawalerki Jerzego Ż. przez Karola Nawrockiego. 

Prokuratura Rejonowa Gdańsk-Śródmieście, która badała sprawę od 13 czerwca, uznała jednak, że nie ma podstaw do wszczęcia postępowań.

Jak dziecko... Na papierze się wszystko zgadza. Jak w większości takich przypadków. Z takich powodów sądy zwracały też te przeklęte kamienice. Robisz to aby pograć na emocjach Galana?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, witejus napisał(a):

Orłoś miał na yutubie kanalik który, sądząc po ilości wyświetleń, oglądał on sam i jego rodzina.

no trzy wyświetlenia moje bo tyle razy uległem presji nazwiska i liczyłem na coś ciekawego ale tylko naciągana na siłę stronniczość antypisowska no może z raz uzasadniona ale już nie pamiętam ani które filmy oglądałem ani o co po za ową z tysięcy kilometrów widoczną stronniczością tam chodziło. Sposób w jaki popaprańskie lemingi usiłują dyskredytować pisdzielców jest tak prymitywny że nawet jeśli i kiedy mają rację to wypada to tak niewiarygodnie że tylko pisdzielcom robią przysługę
w drugą stronę z resztą podobnie i mam jednaki stosunek do jednych i drugich - szkoda czasu na poważne traktowanie i co najwyżej czasem uda się im taka gafa że choć pośmiać się jest z czego; co ogólnie smutne bo to te prymitywy na przemian rządzą  wybierają, decydują kto rządzi mną i moim krajem.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Na szczęście są jasnie oświeceni co z kosmosu widza lepiej 🤣

Mamy taka na wycieczce 

Karty nie używa.telefon co chwilę wyłącza.

Tylko nie wiem czy używa linuksa 🤣

Opublikowano
Roman176 napisał:

taka różnica ze platforma nawet radaru na górze sw Anny nie udało sie wybudować a pisowi udało się w 8 lat  taka wielka różnica ze zbiornik w Nieboczowach to samo ...... 

To dyskutuj o tym a nie o tym komu zaslugi przydzielić za ustawienie pierwszego z wielu śmigła na pierwszym z kilku pól.

Desperado napisał:

Wcale się nie zdziwię jak żywność będziemy też trzymać w niemieckich chłodniach, w ciągu 50 dni nam oddadzą w razie czego. 

https://wgospodarce.pl/informacje/151038-nasz-gaz-ma-stac-w-niemieckim-magazynie

A masz linka do całego artykułu? To co tam się da przeczytać to jakieś mdła aspiracja do loży szyderców.

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, jacus napisał(a):

co Ty z tym Linuksem? za tani dla Ciebie? wszak darmowy, za trudny? no raczej nie bo łatwiejszy już się w obsłudze zrobił od łindołsa w tych dystrybucjach które ... no takie mają być
jakieś szurskie fobie że tylko jedno bo inne to passe?

obstawiał bym pierwszą i trzecią opcję.

a z resztą; szkoda czasu nawet wtedy gdy przez pogodę nie mam co robić i wyjaśnianie do czego jaki system operacyjny najlepszy bo kto chce to wiedzieć już dawno to wie a kto zakapior to chyba cecha genetyczna a tego "systemu operacyjnego" przeinstalować jeszcze nie potrafimy :P na razie a przynajmniej niech tak sobie większość myśli :D 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
dysydent napisał:

wyjaśnianie

A poco wyjaśniać. Toć on na bank korzysta i nawet o tym niewie i go nie przekonasz...

Patrzę se że ukraińcy na miga upchali 8 bomb GBU... No to by znaczylo iż ruski oplot przysiadł znacząco. Amerykany wycofują A10 - czyżby na Ukrainę?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, DTaras napisał(a):

nie przekonasz...

jeszcze czego? najwartościowszą Wiedzę niech se każdy zdobywa sam i na własny koszt ;)

no w dotykowych interfejsach Windows przegrał z Linuksem czy to na smartfonach czy w tabletach wszak były próby - taka np Nokia Lumia do wersji chyba 950
Obecnie i Nokie już na uniksowych systemach, Android i łatwiejszy i logiczniejszy w obsłudze
z resztą Unix był dużo wcześniej niż nawet DOS a Linux to tylko jedna z implementacji i to Unix był pierwszym naprawdę komercyjnym systemem i naprawdę solidnym *pierwszy akronim DOS pochodził od Dirty Operating System  tak że "z szamba (brudu) powstałeś do szamba powracasz" można by fundamentalnym windowsowcom sentencję ...:P ) i to w Uniksie pierwsze pojawił się interfejs graficzny - protoplasta X Window ale naprawdę nie chce mi się tutaj dalej ten temat kopać
Windows powoli już się kończy i stratą czasu jest się obecnie uczenie pod kątem tego środowiska a wątpię aby stetryczały Microsoft był drugi raz zdolen na tej klasy wynalazek jakim były systemy NT i szczytowym XP oraz Vista poprawiona do win 7

polityka dokończy dzieła upadku bo trumpowski izolacjonizm zmusi inne regiony planety do własnych alternatyw i takowe już są nawet niekoniecznie uniksowe a tym bardziej linuksowe

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
13 godzin temu, jarecki napisał(a):

A może najpierw był wyborca i do niego dostosował się PIS , zauważył jakie potrzeby ma część społeczeństwa i przygotował ofertę swoją 

Doga była odwrotna. Pis to się dostosował ale do swoich potrzeb zdobywania władzy i pieniędzy. A potem dostosowali do tego ciemnotę. Wmawiając jej pewne rzeczy i karmiąc ochłapami. Za które ciemnota musiała zapłacić w podatkach i inflacji.

W marketingu od lat uczą, że nie sztuką jest sprzedać towar który ludzie chcą kupić. Sztuka jest sprzedać im to czego oni nie chcą ale wmówić im, że to chcą i jest im niezbędne. I tak pis otumanił ciemnotę  Patrz fala uchodźców z Niemic która zalewa Polskę a której tak naprawdę nie ma.

9 godzin temu, nie napisał(a):

Z ta drugą kadencją to zobaczymy jak będzie. A co do 7 wątków. 3 się przedawniły i dotyczyły poświadczenia nie prawdy. natomiast 4 to po prostu decyzja uznaniowa bo tak już ci wcześniej zostało to wytłumaczone. Naiwny jesteś jak dzieciak nie rozumiesz jak to działa trudno. Ale pamiętaj że kilak lat temu Ziobro przeprowadził ustawę, że prokurator generalny może wszcząć każde postępowanie po latach o ile się nie przedawniło i inny prokurator może dopatrzyć się czego innego. 

Opublikowano
Godzinę temu, dysydent napisał(a):

jeszcze czego? najwartościowszą Wiedzę niech se każdy zdobywa sam i na własny koszt ;)

Popaprańcy z 13 paź zdobyli wiedzę i to jaką określają się jako ono jeno i tak dalej . Rano określa się jako truskawka zaś wieczorem jako misia lub kalafior . Ministra i tym podobnie i zdobywają wiedzę .

• Like 2
Opublikowano
23 minuty temu, hubertuss napisał(a):

fala uchodźców z Niemic która zalewa Polskę a której tak naprawdę nie ma.

Jak to cię tusek otumanił, skoro niema fali to po co kontrole na granicach postawił?

przeciąłeś to aluminium szlifierką, magisterku?

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

Mamy taka na wycieczce 

Karty nie używa.telefon co chwilę wyłącza.

No bo to jest cała wycieczka biedaków, ty np. jedzenie z biedry, jeszcze inny pewnie ziemniaki swoje zabrał i frytki w pokoju sam robi.   xD Wycieczka z krainy mlekiem i miodem płynąca.   xD

Edytowane przez Desperado
  • Haha 2
Opublikowano

Napiszę z doświadczenia - cięcie aluminium za pomocą szlifierki kątowej akumulatorowej wymaga naprawdę pewnej ręki, bardzo dobrego sprzętu i mocnego akumulatora. Zrobienie tego za pomocą taniej szlifierki z marketu graniczy z cudem. WIęc ktoś musiał mieć kasę na naprawdę porządny sprzęt i czas, bo na szybko tego się nie da zrobić. Tak samo z lewarkiem - da się, ale trzeba wiedzieć dobrze, jak ten lewarek założyć, w którym miejscu, ile cm podkładki trzeba. Czyli ktoś to musiał dokłądnie wczesniej opracować, pomierzyć, obmyśleć. 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Qwazi napisał(a):

żeby nie było to trza podać i to 🤣

https://trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/7,35612,32026620,prokuratura-wszczela-dochodzenie-ws-przejecia-kawalerki-przes.html

Artykuł 286 Kodeksu karnego, a konkretnie jego paragraf 1, dotyczy przestępstwa oszustwa. Zgodnie z tym przepisem, karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat podlega ten, kto w celu osiągnięcia korzyści majątkowej doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd, wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania.

tamte się przedawniły ale to chyba nie ...więc batyr lub jego żona może być jeszcze aresztowany 🤣

Przedawnienie przestępstwa oszustwa 

Przestępstwo oszustwa, jako zagrożone w typie podstawowym (art. 286 § 1 k.k.) karą do 8 lat pozbawienia wolności, przedawnia się z upływem lat 15 (art. 101 § 1 pkt 2a k.k.). Taki sam okres przedawnienia zajdzie w przypadku gdy przestępstwo oszustwa odnosi się do mienia znacznej wartości (art. 286 § 1 k.k. w zw. z art. 294 § 1 k.k.). Z kolei w wypadku mniejszej wagi (art. 286 § 3 k.k.) przedawnienie nastąpi z upływem lat 5 (art. 101 § 1 pkt 4 k.k.). 

Co jednak istotne, w każdym z powyższych przypadków, wskazany termin ulegnie wydłużeniu o lat 10, jeżeli przed jego upływem, dojdzie do wszczęcia postępowania karnego (art. 102 k.k.). 

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 1
Opublikowano

I tak ukręcą łeb tej sprawie. Zasada jest prosta jeśli się chce coś osiągnąć robi się to w sposób taki aby nie dało się czegoś wyrzuć z aktu oskarżenia. Widać tutaj że choć chcą ale im nie wychodzi tutaj za bardzo. 

Opublikowano (edytowane)

poprostu jest przedawnienie ,więc po co śmiecić w akcie oskarżenia czymś co jest przedawnione ...

jest wszczęte postępowanie o oszustwo które się nie przedawniło ....batyr ma immunitetu ale jego żona nie i będzie odpowiadać bo brała w tym udział ...może zostać nawet aresztowana aby nie doszło do mataczenia 🤣🤣🤣🤣🤣 

ale jaka radość dla głupców że 7 zarzutów się przedawniło 🤣🤣🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v