Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tym językiem Ukrainskim jest problem bo polskim uczniom raczej się nie przyda , raczej zmierzamy ku zachodowi i język angielski , niemiecki ale jest dużo Ukraińskich uczniów wiec w szkołach gdzie uczy się dużo Ukrainców może się przyda 

Opublikowano (edytowane)

@Nieustraszony1044Jedno i drugie oszczędzam.🤣

25 minut temu, jarecki napisał(a):

Z tym językiem Ukrainskim jest problem bo polskim uczniom raczej się nie przyda , raczej zmierzamy ku zachodowi i język angielski , niemiecki ale jest dużo Ukraińskich uczniów wiec w szkołach gdzie uczy się dużo Ukrainców może się przyda 

A ja tam żałuję że nie uczyłem się ukraińskiego na kursie w MONie. Poszedłem na ruski na którym sie nudziłem a obok była grupa z ukraińskim. Może by i mozna było zrobić choc podstawowy. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

Teraz w szkołach zamiast Rosyjskiego będzie Ukraiński wracają same dobre czasy. 

Z tym tylko różnicą  taka że my tu jako naród chcieliśmy im pomóc a nie aby się zadomowili i robili z naszego państwa swój własny folwark. 

Ci pierwsi  robili sobie z nas folwark zwierzęcy a ci chcą tylko taka jest różnica

Może się stać że Ukraiński będzie naszym ojczystym językiem niedługo 🤣

Edytowane przez Patrycja2
  • Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, GRZES1545 napisał(a):

To jest ta inteligencja popierajaca PO i wyborcy Rafałka...? Brawa dla was ciekawe środowiska wychodza PO wyborach. 

https://www.facebook.com/share/v/1U3jpFthhm/

To są tacy sataniści jak z Jacusia baletnica :ph34r:.

6 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Powiem ci że nawet jeden znajomy, mieszka w wiosce obok, ma firme robiącą posadzki/tynki, kilka lat temu kupił chate w Hiszpanii pod wynajem.

Jakaś firma na miejscu tam to ogarnia, on tylko raz na jakiś czas tam lata posiedzieć z 2 miesiące w roku.

Tych górskich chamów gubi niesamowita wręcz pazerność. Im w głowach tylko dutki i dutki. Mają tak kosmiczne ceny że taniej wychodzi polecieć do Grecji czy innej Hiszpanii niż do Zakopanego.

6 godzin temu, jarecki napisał(a):

Sąsiad też ma dom nad morzem jest za***iście , jedzie sobie i odpoczywa , i przypadkiem odwiedziłem go i raczej nie chciał bym tam spędzić weekendu nawet , siostra interesowała się Hiszpania kilka lat temu ale olała temat , dobre miejsce nie było tanie 

6 godzin temu, DTaras napisał(a):

Termos i kanapki znajdzie też swój byt jeno jak za lokum na czterech doroslych i czworo dzieci masz za tauzena ojro za tydzień a i mniej to kto tam wynajmie hotel? Kto te mieszkania ludkom lokalnym zaoferuje jak sezonu jest niemal cały rok? Przy czym lipiec to gorszy czas a jak przyjdzie chłodek to masz czas coś ogarnąć na nieruchomości i startujesz znów. Chaty godzinkę od lotniska teraz mają dupną wartość.

Ja to się wam dziwię, że nie spytacie co o tym sądzi największy turysta na AF :ph34r:. Może ta Hiszpania jest przereklamowana 🤫.

5 godzin temu, Agrest napisał(a):

@mirro  rolnik z Lublina  wystawił działkę pomiędzy blokami na sprzedaż. Bierz pod uprawę marchwi  na samozbiór🤣

11mln za 0,56ha

To ten co o nim głośno było swego czasu, jednak się przełamał ?

Opublikowano
44 minuty temu, dsbh napisał(a):

To ten co o nim głośno było swego czasu, jednak się przełamał ?

Tak, ten

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał(a):

@Nieustraszony1044Jedno i drugie oszczędzam.🤣

A ja tam żałuję że nie uczyłem się ukraińskiego na kursie w MONie. Poszedłem na ruski na którym sie nudziłem a obok była grupa z ukraińskim. Może by i mozna było zrobić choc podstawowy. 

z ukraińskim trzeba się po prostu osłuchac, bo jeśli znasz rosyjski, to pojmiesz i ukraiński, po prostu niektóre słowa na siłę (pisze celowo - na siłę, bo to zmieniło się w ostatnich 20 latach) europeizują, aby się odróżniać od rosyjskiego

jeszcze 20 lat temu ukraiński niewiele różnił się w zapisie od rosyjskiego, ale im palma odbija, że oni niz c rosjanami nie mają wspólnego i tworzą różne gramatyczne potworki

Opublikowano
4 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Chłopaki po co nerwy, pogódźcie się 😂

Źle to widzisz...jak zwykle...

Chyba jeszcze nigdy z Jacus się nie gniewaliśmy...

3 godziny temu, mirro napisał(a):

Yyyyyyyy a ja mam, ale nie używam.😂

Nie pochwalam...

Opublikowano
15 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Źle to widzisz...jak zwykle...

Chyba jeszcze nigdy z Jacus się nie gniewaliśmy...

Nie pochwalam...

Myślałem że z Bobkiem nie możecie się dogadać.

Jacus to inna liga, gdzie mi tam do Polskia A. Nie wtrącam się.

Opublikowano

sie lato chwilowo skonczylo.kukurydza posiana,mozna sprzet odstawic do zniw. pada 

niedlugo w kazdej wschodniopolskiej wsi bedzie moj fan..

swiry,kryptogeje,motocyklisci, wsioki. pis-owskie zjeby..jak zyc premierze jak zyc..

dobrze ze jest choc jeden gatunek normalnych-turysci.. 

taki z kazdy zyczliwie pogada,kazdemu pomoze, z kazdym zamieni chocby uprejmosci. poozmawia o polsce i swiecie.zabytkach,atrakcjach, wydarzeniach anawet o pogodzie.

temu wsochodniopolska elita nigdzie nie jezdzi-dla nich to niepojete..

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

niedlugo w kazdej wschodniopolskiej wsi bedzie moj fan

Tiaaaa....i oglądać się będą za tobą....🤭

5 minut temu, jacus napisał(a):

temu wsochodniopolska elita nigdzie nie jezdzi-dla nich to niepojete

Z dobrego się nie ucieka...

Jak kogoś w domu straszy, to lata ...nad morze w zimie...🤭

Opublikowano
14 minut temu, jacus napisał(a):

sie lato chwilowo skonczylo.kukurydza posiana,mozna sprzet odstawic do zniw. pada 

swiry,kryptogeje,motocyklisci, wsioki. pis-owskie zjeby..jak zyc premierze jak zyc..

dobrze ze jest choc jeden gatunek normalnych-turysci.. 

taki z kazdy zyczliwie pogada,kazdemu pomoze, z kazdym zamieni chocby uprejmosci. poozmawia o polsce i swiecie.zabytkach,atrakcjach, wydarzeniach anawet o pogodzie.

temu wsochodniopolska elita nigdzie nie jezdzi-dla nich to niepojete..

Spotkanym turystom również meldujesz o swoim szlachetnym pochodzeniu? Czy o szczękę i dupsko dbasz, nie wspominając, Żeś z Polski A? 

Opublikowano
20 minut temu, jacus napisał(a):

Jak się zgodzisz, to zostanę prezesem Twojego fan klubu w Priwislanskim Kraju.🤣

• Haha 1
Opublikowano
32 minuty temu, bezbarwny napisał(a):

Spotkanym turystom również meldujesz o swoim szlachetnym pochodzeniu? Czy o szczękę i dupsko dbasz, nie wspominając, Żeś z Polski A? 

ja z chlopow pansczyznianych.prababka z czworakow...nie tak ja ty z ukrainskiej szlachty..

28 minut temu, mirro napisał(a):

Jak się zgodzisz, to zostanę prezesem Twojego fan klubu w Priwislanskim Kraju.🤣

niestety nie nadajesz sie .za bardzo normalny jestes.🤣

Opublikowano
15 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Siema zyeby z różnych shitów, wstawać, lizać rowa Tuskowi i opluwać Kaczora!

Kto mi w końcu to wytłumaczy? Pytam któryś raz i nic. Jak to jest wygraliście prezydenta a żyjecie na pełnym wkurwie. Jad i żółć się leje wciąż. Oj widać zabolały te zjeby i shity.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v