Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

pewnie że to obciach przegrać z ciemnogrodem ..ale co zrobisz głupców jest więcej to jest udowodnione  nawet naukowo 🤣🤣🤣

tak, ale nawet głupiec ma instynkt samozachowawczy, rządzący nie mają czyli co jeszcze gorzej? Trzaskowski to też byłby wybór ciemnogrodu

Opublikowano
55 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Widać że ten cały Hubertuss to największy platwus na af , broni ich jak własnego ojca 🤣

Ja się cieszę że koalicja 13 grudnia ma utartego nosa i ta ich pycha wszędzie już mnie tak wkurwiała , prezydent jak prezydent ale satysfakcja jest 

FB_IMG_1748823010474.jpg

• Haha 6
Opublikowano (edytowane)

oglądłem konferencje Hołowni i przyznam żę dobry jest , według mnie trafnie zdiagnozował przegraną Trzaskowskiego i jak wyciągną wnioski to możę coś z tego byc           A to jak kołodziejczak odejdzie to jest plusem tego rzadu , jeszcze kilku mogło by odejść 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
23 minuty temu, Takeda napisał(a):

Nie muszą, mają czas bo są młodzi i mają inny horyzont, po co sie dogadywać gdy ma się te 15-20% jak za chwilę mogą mieć 30. A każde wejście w układy czy to z pisem czy KO spowoduje, że zamiast 30 będze znów 6-10

40+ to młodzi? ile można głosować na partię, która nigdy nie rządzi/współrządzi? nigdy nie wprowadza swojego programu?

zawiązują koalicję, spisują umowę, mają swoich ministrów (może premiera) i realizują wspólnie przyjęty program - tak robi się politykę

• Haha 1
Opublikowano
59 minut temu, hubertuss napisał(a):

Widziałeś bym tu pisał ,ze Tusk dobrze rządził i jest najlepszy?

Cały czas to piszesz, teraz się go wyrzekasz?

35 minut temu, hubertuss napisał(a):

Po prostu dyskusja w której wielu z was nie ma argumentów

Twoje ,,argumenty" to kłamstwa, manipulacje i odwracanie kota ogonem.

Opublikowano
4 godziny temu, Roman176 napisał(a):

no i wróciliśmy na stare tory ... wyborca rudego  znowu bd plucie jadem 

ale za to jaka tolerancja. Prawicowcy to dla nich ciemna ruska nietolerancyjna i homofobiczna  masa, ale dla potrzeb chwili nazywają innych pedrylami. Mowa miłości i jedności narodowej. BRAWO WY hehe.

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, witejus napisał(a):

Może tam u was na wschodzie, i to pewnie pop, u nas nic takiego od dawna już niema

"bo uwierzę" no chyba że "Wy" to jacyś luteranie czy protestanci to moooże...

sakrament spowiedzi'ście zreformowali ? żeby zbytnio się w temat nie zagłębiać bo już powinieneś załapać o co mi chodzi

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

jarecki napisał:

3 minuty temu, DTaras napisał(a):

Ale co? Że chiński wiatrak będzie zagrożeniem bo mu chip zamiast zbierać wiater nakaże go robić? Chinole produkują tak jebitne te wiatraki, ze tylko oni potrafią je serwisować co jest pewnym zagrożeniem musisz przyznać. Wygrał Roch Kowalski - dosłownie bo tak samo jak w "Potopie" wymyślony. Gorzej, że nic nie wskazuje aby inny.

https://www.gramwzielone.pl/energia-sloneczna/20315607/ukryte-urzadzenia-komunikacyjne-w-chinskich-falownikach-fotowoltaicznych               jak się nie myle to i Duńczycy cos znalezli 

Znajdują te furtki i będą znajdować. To służy (potencjalnie) do szpiegowania sieci a nie pracy falownika. Tak naprawdę to pewnie odpowiedź na "panie jo siem nie znom" właściciela sprzętu.

Opublikowano
16 minut temu, Takeda napisał(a):

tak, ale nawet głupiec ma instynkt samozachowawczy, rządzący nie mają czyli co jeszcze gorzej? Trzaskowski to też byłby wybór ciemnogrodu

politycy są od lat ci sami tylko barwy zmieniają ..więc o czym ty pierdaczysz ,głupcy się cieszą że coś zyskali a nie mają nic z tego o tortu 🤣

Opublikowano
42 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

PiS niczego więcej nie ugrał ... miał  głupca prezydenta a teraz tyko gorzej 🤣

Ma dalej swojego człowieka  i to zmienia bardzo dużo, zwłaszcza w Unii która dzisiaj sra w galoty , mało tego ma prezydenta którego popiera Trump.

• Like 3
Opublikowano
4 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

politycy są od lat ci sami tylko barwy zmieniają ..więc o czym ty pierdaczysz ,głupcy się cieszą że coś zyskali a nie mają nic z tego o tortu 🤣

to co ty byś miał z tego tortu gdyby Trzaskowski wygrał? I dlaczego według ciebie Trzaskowskiego wybierali sami światli z tego narodu?

• Like 2
Opublikowano
26 minut temu, racyl napisał(a):

Ty ale zdążył kła wstawić 😉

37 minut temu, hubertuss napisał(a):

Sondaż sondażem a zżycie życiem. Może i za Tuska wyjechało 2 miliony obywateli tak jak za pisu upadło najwięcej gospodarstw rolnych. A teraz co co wyjechali najwięcej głosowali na Trzaskowskiego 

Ile upadło za PiSu a ile za pierwszych rządów PO ?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, nie napisał(a):

40+ to młodzi? ile można głosować na partię, która nigdy nie rządzi/współrządzi? nigdy nie wprowadza swojego programu?

zawiązują koalicję, spisują umowę, mają swoich ministrów (może premiera) i realizują wspólnie przyjęty program - tak robi się politykę

tak w polityce 40 lat to mało. Bosak ma 43, Bryłka 33, Mentzen 36, Zajączkowska 36, berkowicz 41, a to są twarze i lokomotywy konfy. I do tego pamiętaj to nie jest partia która jest w wiecznej stagnacji jak pis czy PO. Dopiero zaczęli się budować jakieś max 4 lata temu jeśli chodzi o struktury terenowe bez których nie ma szans na stały wzrost. i dopiero przestają być partią niszową po wywaleniu korwina i Brauna.  

A Konfa ma większe ambicje niż jak ty to napisałeś wspólnie przyjęty program. PSL tak jak ty piszesz działał i co? Jakie postulaty spełnia leiwca czy 3 droga? Jakie postulaty ze swojego programu spełniali kukizowcy? Chyba tylko program koryto. Po kij im ryby jak mogą mieć wędkę, zwłaszcza, żez obecnym pisem jest bardzo nie po drodze. Tak jak ty piszesz nie robi się polityki w długofalowym horyzoncie, tylko robi partię efemerydę jak palikot chociażby, chapiemy przez 1 kadencję, po zmianie barw i rozpadzie może jeszcze jedna i tyle. Jak ty chcesz tego typu polityków to i możesz na kogo chcesz głosować jeśli jesteś za miernością

31 minut temu, marek1977 napisał(a):

Ma dalej swojego człowieka  i to zmienia bardzo dużo, zwłaszcza w Unii która dzisiaj sra w galoty , mało tego ma prezydenta którego popiera Trump.

jesteś pewien, że pis ma swojego człowieka? Nawrocki jest zbyt cwany na marionetkę i podobno w kij ambitny no jako bokser i kibol to tym bardziej🤣 Więc może i z konfą romansować i celować we władzę w pisie, albo zatkać wszystkim gęby ma też 42 lata i bycie przydupasem pisu i kaczyńskiego kariery na lata mu nie zrobi, a te romanse z konfą w końcówce też podejrzanie wyglądają

Edytowane przez Takeda
Opublikowano

Konfederacja dziś już oczywiście odcina się od pisu, gra na siebie

Zwłaszcza Bosak, i to tylko ruch narodowy ma struktury partyjne w tym zbiorowisku

Tylko te struktury są poniekąd obciążeniem 

Opublikowano
4 minuty temu, Takeda napisał(a):

tak w polityce 40 lat to mało. Bosak ma 43, Bryłka 33, Mentzen 36, Zajączkowska 36, berkowicz 41, a to są twarze i lokomotywy konfy. I do tego pamiętaj to nie jest partia która jest w wiecznej stagnacji jak pis czy PO. Dopiero zaczęli się budować jakieś max 4 lata temu jeśli chodzi o struktury terenowe bez których nie ma szans na stały wzrost. i dopiero przestają być partią niszową po wywaleniu korwina i Brauna.  

A Konfa ma większe ambicje niż jak ty to napisałeś wspólnie przyjęty program. PSL tak jak ty piszesz działał i co? Jakie postulaty spełnia leiwca czy 3 droga? Jakie postulaty ze swojego programu spełniali kukizowcy? Chyba tylko program koryto. Po kij im ryby jak mogą mieć wędkę, zwłaszcza, żez obecnym pisem jest bardzo nie po drodze. Tak jak ty piszesz nie robi się polityki w długofalowym horyzoncie, tylko robi partię efemerydę jak palikot chociażby, chapiemy przez 1 kadencję, po zmianie barw i rozpadzie może jeszcze jedna i tyle. Jak ty chcesz tego typu polityków to i możesz na kogo chcesz głosować jeśli jesteś za miernością

co psl robił? wcześniej podnosił wiek e. a teraz jest różowy

jaką kukiz miał siłę?

palikota 🤮 czy rotacyjnego porównujesz z konfederacją?

obecny pis jak chce współrządzić (bo sam nie będzie) to musi się zmienić i wtedy razem z konfederacją mogą objąć władzę

konfederacje stojąc ciągle w blokach skarze się na odpływ wyborców i części polityków