Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

12 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ale jeszcze nie było żadnego sondażu co pokazywał wygraną Nawrockiego. Chyba, ze republice.

A to musi być sondaż? Kto normalne na tęczę i pajaców będzie głosował? I żadne czary z mieszkaniami nie pomogą. 

Szkoda tylko bo ludzie mogli obie te partie pognać. 

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Prawda jest taka że w II turze pójdą na noże. Różnica będzie kilkadziesiąt tys głosów. 

Najwięcej do stracenia ma Rafał bo jak przegra to 3 szansy nie będzie, Tusk zrówna go z glebą i wskaże jako przyczyne wszystkich porażek. Nawrocki ma dużo mniej do stracenia, praktycznie nic.

Strzeli buraka i pójdzie jak po debacie z Braunem 😆

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, wojtal24 napisał(a):

będzie ostro jak Rafał przegra to na jesieni mamy wybory parlamentarne to już wczoraj wszyscy mówili o rozłamie i żółtych kartkach w koalicji

Wyborów nie będzie. Będą trwać, wegetować, wszystko aby być przy korycie i brać kaske co miesiąc.

Zero  reform czy ważniejszych ruchów aby tylko być.

Jak wygra Rafał to będą tarcia o aborcje itp.

Opublikowano (edytowane)

Zero reform bo Nawrocki zawetuje.  Tak na to patrz. Bądź uczciwy i przyjmij do wiadomości, że jak by wygrał Nawrocki to tak jak rząd będzie trwał tak Nawrocki będzie wszystko blokował.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 2
Opublikowano
mirro napisał:

3 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

będzie ostro jak Rafał przegra to na jesieni mamy wybory parlamentarne

Iiiiiii co w związku z tym?

nic kolejna nasza kasa wydana na wybory I kampanie

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jak wygra Rafał to będą tarcia o aborcje itp.

Aaaaaa co będzie jeśli wygra Nawrocki? Ta ręka która go teraz karmiła zapięła mu również smycz. Będziemy mieli niby obywatelskiego ale wykastrowanego sprawczo przez PiS Prezydenta.

• Like 2
Opublikowano
hubertuss napisał:

2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

będzie ostro jak Rafał przegra to na jesieni mamy wybory parlamentarne to już wczoraj wszyscy mówili o rozłamie i żółtych kartkach w koalicji

Co już rząd pisu się śni? Poczekaj.

Tobie? czy jak bo nie rozumie ?

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Zero reform bo Nawrocki zawetuje.  Tak na to patrz. Bądź uczciwy i przyjmij do wiadomości, że jak by wygrał Nawrocki to tak jak rząd będzie trwał tak Nawrocki będzie wszystko blokował.

Reformy podbijające poparcie to są w obietnicach zawsze tylko

3x15 , 100 konkretów, benzyna po 5,19.

Oni nawet nie złożyliby tych pomysłów do sejmu co sami obiecali

Opublikowano
hubertuss napisał:

no tak tak jak Duda zawetował ustawę o kwocie wolnej od podatku 60 tys tak jak zawetował ustawę o powrocie fotowoltaiki na stare zasady i wiele innych ustaw... Tylko tych ustaw które obiecali w kampani nie przygotowali wcale 😀😀😀😀 i nikt ich nie musiał vetowac

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ciebie bym nie posądzał o tak naiwne dodawanie głosów na poszczególnych kandydatów. To tak prosto nie działa.

no dobra - złapałeś mnie na prymitywnym uogólnianiu  ale nie mam czasu na dogłębniejsze analizy choćby usiłujące zrozumieć paradoks gdzie niemal po tyle samo mają dwie główne szajki polityczne minionego już niemal półwiecza oraz opcja deklaratywnie antydemokratyczna i zdobywają głosy Mentzen co za Korwinem pluwał na demokrację z monarchistą i ciemniakiem wyznaniowym Braunem. Demokracja w niemal jednej trzeciej głosuje za feudałami
Rozumiesz coś z tego? nawet jeśli to tym bardziej nie podejmiesz się inaczej niż na "statystyczne skróty" prognozować kierunek polityczny w Polsce bo to co się dzieje nie ma logicznego sensu

emocje zaczynają dominować politykę a tych przewidzieć nie sposób

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

NO ale przecież o to wyborcom pis chodzi, rząd ma się zmienić. Na pis. z konfą 

nie koniecznie , niektórzy tupią nóżkami dla samego tupania .         

Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał(a):

Aaaaaa co będzie jeśli wygra Nawrocki? Ta ręka która go teraz karmiła zapięła mu również smycz. Będziemy mieli niby obywatelskiego ale wykastrowanego sprawczo przez PiS Prezydenta.

Tyle że on będzie siedział cicho i unikał tematów niewygodnych dla niego. To chyba logiczne.

W Polsce zawsze jak są wybory albo inne problemy to wywala się temat aborcji, związków partnerskich i kościoła. Taki już klasyk.

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Jakieś ustawy jednak przygotowali i Duda wetował. 

@racyl A od kiedy benzyny cenę reguluje ustawa? Ty w to wierzyłeś?

Czy wierzyłem czy nie ale tym zdobywa się głosy wyborców. Są narzędzia do zbicia ceny bo tych podatków w cenie jest więcej niż połowa 

Duda to nie miał nawet bardzo co wetować

Opublikowano
10 minut temu, mirro napisał(a):

Różnie może być. On nie jest partyjny i poradzi sobie bez parti. Będzie np pisał książki o polskich gangusach 🤣🤣.

• Haha 3
Opublikowano
hubertuss napisał:

Jakieś ustawy jednak przygotowali i Duda wetował. 

@racyl A od kiedy benzyny cenę reguluje ustawa? Ty w to wierzyłeś?

dal byś się pokroić za KO a piszesz ze jakieś ustawy przygotowali 😀😀😀😀 szczególnie jedna o zmianie stawiki zdrowotnej dla przedsiębiorców gdzie nie było jednogłośności w całej koalicji i by sie rozpadła koalicja przez tą ustawę Tak z ciekawości Tobie ktoś płaci za tą propagandę? (Było by to zrozumiałe że dla pieniedzy) czy tak sam z siebie bo zarówno jedni I drudzy nie są idealni i jedni I drudzy za 3 tygodnie będą mieli obywateli w dupie a Ty się nakręcasz tylko po co ? no chyba że jesteś posłem KO ?

• Like 3
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v