Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

doktorat na 70 stron kiepska praca? pamietam jak robilem krotka prezentacje na sympozjum naukowym. docent mowil mi by nie bylo za dlugie, bo bedzie nudne ,a czas jest ograniczony. rece trzesly mi sie jak diabli, ale kumple mowili ze praca byla najciekawsza. nie zawsze to wszystko musi byc rozwleczone ,by bylo ciekawe. prace mgr i inz na politechnice maja 20 do 40 stron, maja sie w tym zmiescic. co do bramkarza, hmmmm. jesli trenuje boks bo lubi sporty walki, to szacun. kondycja, refleks , pewnosc siebie, panowanie nad stresem. to sa pozytywne aspekty sportow walki. nie boisz sie kazdego poerdnieca, taka pipa nie facet to tez nie fajnie. 😎

• Haha 1
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Gdzie podali że to katolicy? W TWNie czy po prostu zmyśliłeś sobie?

A jaka wiara dominuje w Kolumbii ?? Islam a może judaizm ?? xD 

2/3 Kolumbijczyków to katolicy, kolejne 17% to protestanci, czyli dominuje tam szeroko pojęty chrześcijanizm ...

Co to za różnica? Codziennie dwa gwałty są zgłaszane. Ile nie zgłaszanych? Wszystko to w katolickiej Polsce... Koleżka pokazywał mi z dziesięć lat temu papier za co mu sprawę założyli. Jak ściągał młodego żonkosia z odurzonej kwasem dziewuchy jakoś tak mu to wyszło, że gościa przy tym połamał. Katolickie Mielno... Teraz wychodzi, że gwałty z Pewexu.

Siedzacybyk napisał:

maja 20 do 40 stron

Jak w inżynierskiej wypierdzieliłem 4 strony wstępu profesor kazał skrócić. Zeszlo do póltora to mi narysował na stronie co ma się tam zmieścić...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Kryzys w Lasach Państwowych. "Sytuacja bez precedensu w 100-letniej historii"

To musi być jakaś pisoska prowokacja, bo jak wyjaśnić, że w 2021 r. zysk netto wyniósł 701,32 mln zł, w 2022 r. aż 986 mln zł, z kolei w 2023 r. 639,9 mln zł, a w 2024 r. 785,4 mln zł, a w 2025 r. prognozowana jest strata 700mln - i to przy większej sprzedaży??

Kilka dni temu pojawiła się informacja, że ten rok przedsiębiorstwo zamknie stratą w wysokości aż 700 mln zł. ale dyrektor generalny LP deklaruje, że "spróbują wyjść na zero".

W Dyrekcji Generalnej trwa gorączkowe szukanie pieniędzy. Może w ściółce coś się jeszcze znajdzie? Może dziki coś zakopały? Bo przecież jak tu przyznać, że coś poszło nie tak, skoro od stu lat wszystko szło git i nagle jak przyszli kompetentni specjaliści, wyłaniani w konkursach, to wszystko poszło się...?

pis im pewnie ukradł :D tak się frajerów dyma

---------------------------------------------------------------------------------------------

Image

Szymon Jadczak
Prawda vs Donald Tusk czyli 458 dni później: Hejter dostaje robotę w państwowym totalizator sp, rząd ukrywa jak i ile zarobił, wiceprezes państwowej firmy ma udziały w spółce powiązanej z największym profilem siejącym hejt w sieci, a 
R. Kropiwnicki,  wiceminister MAP, któremu to wszystko podlega, ma gdzieś media i nie odpowiada na żadne pytania.

Edytowane przez nie
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

...

Zmienia sie świat .. nazewnictwo też...nic złego w tym..

a nawet Taki jeden to przewidział i to jeszcze w 1949-ym tylko machnął się o jakieś 50 lat bo proroctwo ma tytuł "Rok 1984"

Edytowane przez dysydent
  • Like 2
Opublikowano
8 godzin temu, nie napisał(a):

Kryzys w Lasach Państwowych. "Sytuacja bez precedensu w 100-letniej historii"

To musi być jakaś pisoska prowokacja, bo jak wyjaśnić, że w 2021 r. zysk netto wyniósł 701,32 mln zł, w 2022 r. aż 986 mln zł, z kolei w 2023 r. 639,9 mln zł, a w 2024 r. 785,4 mln zł, a w 2025 r. prognozowana jest strata 700mln - i to przy większej sprzedaży??

Kilka dni temu pojawiła się informacja, że ten rok przedsiębiorstwo zamknie stratą w wysokości aż 700 mln zł. ale dyrektor generalny LP deklaruje, że "spróbują wyjść na zero".

W Dyrekcji Generalnej trwa gorączkowe szukanie pieniędzy. Może w ściółce coś się jeszcze znajdzie? Może dziki coś zakopały? Bo przecież jak tu przyznać, że coś poszło nie tak, skoro od stu lat wszystko szło git i nagle jak przyszli kompetentni specjaliści, wyłaniani w konkursach, to wszystko poszło się...?

pis im pewnie ukradł :D tak się frajerów dyma

Może i ukradł. Mądry człowiek nie bezie o tym rozmawiał bez wglądu w bilans przedsiębiorstwa. Takie teksty są dobre dla gawiedzi. Wystarczy, ze przez kilka lat np była prowadzona gospodarka rabunkowa bez np nasadzeń a teraz trzeba to np odtwarzać. Dopiero wgląd w bilans może powiedzieć, czy tam faktycznie siedzą teraz barany czy np muszą ogarniać temat po poprzednikach.

• Like 1
Opublikowano
38 minut temu, hubertuss napisał(a):

Mądry człowiek nie bezie o tym rozmawiał bez wglądu w bilans przedsiębiorstwa.

To już półtora roku siedzą w lasach i jeszcze nie ,,wglądneli" w bilans?

42 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Takie teksty są dobre dla gawiedzi.

Dla takiej jak ty i reszta ciemnych lemingów.

43 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Wystarczy, ze przez kilka lat np była prowadzona gospodarka rabunkowa bez np nasadzeń a teraz trzeba to np odtwarzać.

Twoje tłumaczenia są tak nieudolne jak rządy tych...

45 minut temu, hubertuss napisał(a):

tam faktycznie siedzą teraz barany

jakich nie było tam od stu lat.

Oni kopalnię złota potrafią doprowadzić do bankructwa.

• Like 1
Opublikowano

kazdy normalny czowiek-nawet pare % pis-uarow powinien wiedziec ze najwieksza rentownosc polskie lasy mialy za III rzeszy ..drewno szlo na zachod,robotnicy byli darmowi.. niewiele gorzej bylo za prl-u drzewo szlo na wschod a robotnicy byli prawie darmowi....

dziwne przeciez pis-iuary plr-u nie uznaja za prawdziwa polske wiec skad sie wzielo to 100 lat ???

zreszta ktos sprawdzil dane za tamte lata i jak byly falszowane ??

11 godzin temu, Wpaw napisał(a):

Ty mi kiedyś pisałeś o zmiokach Red Sonia? Dobre są? A Soraya? Orientujesz się coś?

jesli nie nawalisz swinskiego gnoju i przesadnie nawozu to kazdy ziemniak jest dobry..

11 godzin temu, Roman176 napisał(a):

z was  tu czerwonych szczególnie ........... 

propaganda wchodzi i to dobrze @12Pafnucy nie wierzy ale bo mu tak wmawiają tym czasem 

https://filmiki.tv/mieszkancy-srody-wielkopolskiej-kontynuuja-spontaniczne-patrole-obywatelskie_55541

rudy was jebał jak psa 

teraz sie obudzili ?? 

to byl moldawianin ..

https://www.infodent24.pl/newsdentpost/znana-dentystka-zamordowana,124880.html

10 godzin temu, Siedzacybyk napisał(a):

nie wiem jak to bylo z kaczynskimi, obecnie info bez znaczenia. mówimy o przyszlym prezydencie, osobie ktora bedzie decydowala o naszych losach. ty wrzucasz info o jakims starszym facecie, ktory moze i jest prezesem, ale na wylocie i gowno moze. taka rozmowa jak z typowa zona , facet mowi ze porysowala samochod, a ona ze 8 lat temu on tez porysowal, zderzak sasiadowi! no litosci, trzymajmy sie tematu!

a kto bedzie sterowal alfonsem nowogrodzkim ??

10 godzin temu, Siedzacybyk napisał(a):

haha tak bywa z promotorami. natomiast wracajac do gwaltow. mamy swoje problemy, wiec nie potrzebne nam nowe!

masz problemy z gwaltem ?? moze wiagra pomoze 🤣, zapisz sie do seksuologa .mlody chlop i nic ??

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał(a):

zreszta ktos sprawdzil dane za tamte lata i jak byly falszowane ??

Sprawdziłeś?

8 minut temu, jacus napisał(a):

zapisz sie do seksuologa

TY DO PSYCHIATRY, dawno byłeś?

Opublikowano
Godzinę temu, witejus napisał(a):

To już półtora roku siedzą w lasach i jeszcze nie ,,wglądneli" w bilans?

Dla takiej jak ty i reszta ciemnych lemingów.

Twoje tłumaczenia są tak nieudolne jak rządy tych...

jakich nie było tam od stu lat.

Oni kopalnię złota potrafią doprowadzić do bankructwa.

To mamy jakieś kopalnie złota serio? Serio uważasz, ze kopalnia złota nie może zbankrutować? To pokazuje jakim dyletantem z ekonomii jesteś.

Oni w bilans może wglądnęli i widzą jak jest. Ja mówię o tym, zę aby dyskutować my powinniśmy to zrobić. Bo przyczyny mogą być zarówno zależne od obecnych władz jak i nie zależne.

Więc sam widzisz, ze na końcu wychodzi ciemnota wyborcy pisu.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, jacus napisał(a):

jesli nie nawalisz swinskiego gnoju i przesadnie nawozu to kazdy ziemniak jest dobry..

no aż tak radykalnie to nie bo dużo zależy od odmiany.
prawda z tym gnojem ale już nawozami niekoniecznie bo fosforem można co najwyżej niedonawozić a praktycznie nigdy przenawozić i jednakowo niedobre będą z nadmiaru azotu jak z niedoboru fosforu, magnezu czy nawet siarki.

z resztą; kto dzisiaj ma świński gnój w nadmiarze aby kartofle nim przenaważał?

lobby fermiarskie skutecznie skasowało chów drobnotowarowy dewastacyjną polityką ponadsensownej opresji weterynaryjnej plus oczywiscie ekonomia skali ale tu mniej bo ten kto by chciał na własny użytek sobie stadko świnek utrzymać ten nie kieruje się ekonomią a względami - nazwijmy - kulinarnymi tylko siepactwo państwowe pseudosanitarne skutecznie zniechęca do użerania się z weterynarią która gorsza zrobiła się w kontakcie od tych świń

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Godzinę temu, jacus napisał(a):

masz problemy z gwaltem ?? moze wiagra pomoze 🤣, zapisz sie do seksuologa .mlody chlop i nic ??

ktoś z twojej opcji lewakowej pisal, ze w polsce jest duzo gwałtów, dlatego napisalem ze jesli mamy tego tyle, to z jakiego powdu mielibysmy dorzucac nowe ? z jednej strony piszecie , ze w polsce jest duzo gwaltow , gdzie sprawcami sa polacy, macie sklonnosci do obnizania wartosci Polaka, a z drugiej nie przeszkadzaja wam masowe gwałty sowodowane przez imigrantów. Poczytajcie, porozmawiajcie z osobami mieszkajacymi w niemczech, we francji w duzych miastach. Tam po 20 sie nie wychodzi !!! to nei sa bajki z tvp-po tylko bezposrednie relacje od osob tam mieszkajacych. Za taka wolnosc, gdzie po 20 nie bedzie mozna wyjsc do żabki po piwo, to ja dziekuje. Dalej uwazam , ze jesli tak mocno chcecie tych imigrantow, to jak kazdy lewak przygarnie 1 inzyniera badz lekarza, problem z ich ulokowaniem zniknie :)

Opublikowano
4 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

macie sklonnosci do obnizania wartosci Polaka

doskonale lewacka szumowina wie że nic jest warta a że jest też i Polakami to swoją miara mierzy i w tym przypadku ma rację skoro lewactwa coraz więcej
no ale tak to się kończy gdy się selekcję naturalną wyłączy ;)

• Like 1
Opublikowano

no w niemczech do zabki nie wyjdziesz.. u mnie zreszta tez nie- z 4,5 km jest najblizsza.. sklpe jest do 22 wiec przed 23 nie ma sensu isc ..

masowe gwalty -wystepowaly tylko w prawicowym scieku, jz mniej w statystykach policji.

ile jest miejsc gdzie w nocy nie powinno sie chodzic ..

Godzinę temu, witejus napisał(a):

Sprawdziłeś?

TY DO PSYCHIATRY, dawno byłeś?

to destynacja dla wyborcow pis-u..co ja bym tam szukal wsrod takich ja ty i reszta pis-uarow ? 

to bylaby tortura i lamanie praw normalnego czlowieka,🤣

Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał(a):

doskonale lewacka szumowina wie że nic jest warta a że jest też i Polakami to swoją miara mierzy i w tym przypadku ma rację skoro lewactwa coraz więcej
no ale tak to się kończy gdy się selekcję naturalną wyłączy ;)

skoro lewak zawsze ma źle, to czemu inni mają miec lepiej ?

Opublikowano

mierzysz wszystkich swoja miara, jak to lewak. Jesli ty masz do najblizszego sklepu 3,5 km, nie znaczy ze wszyscy mieszkaja na koncu swiata. Kolezanak mieszkala 15 lat w dortmundzie. Na ulicy az czarno, ciagle cie ktos obserwuje, bo jestes biały. To nei tak , ze na ulicy idzie 2 czarnych raz na godzine. W godzinach pracy na ulicy jest 80-90 % czrnych i policja. Po 20 sie nie wychodzi, chyba ze sie szuka przygody. Napady, rabunki, gwalty to rzecz powszednia. Jedyne czego sie naprawde boja to psy. kupila wiec sobie owczarka, fajnie wyszkolila, jezdzila na takie grupy szkoleniowe. Zrobila z niego super wyszkolonego psa w sumie obronnego, ale szukac tez umial. Czarni omijali ja z daleka, ale mimo to na wieczor nie wychodzila. Nie chce miec tak samo, w swojej miejscowosci, dlatego jestem przeciwny tej imigracji. My do nich nie walimy drzwiami i oknami, nie mamy wiec obowiazku ich tutaj wpuszczac. Po drugie, piszecie tak bo nigdy was nic takiego nie dotknelo. Jesli jednak jakas grupka czarnych zgwalci wam corke, siostre badz zone zmienicie zdanie! czego wam nie zycze, natomiast chcialbym byscie zmądrzeli w tej kwestii!

Opublikowano

dziecko co dzien w polsce tez sie takie rzeczy dzieja ..

ile razy byles w miescie ?? byles kiedys w nocy ?? na blokowiskach ?? widziales bitwy kiboli na ulicach ??

chyba w niedziele rozgonili ustawke 200 kiboli ,ktorzy chcieli napasc na pociag z kibicami miedzi legnica

https://www.rmf24.pl/regiony/wroclaw/news-to-miala-byc-bitwa-kibole-chcieli-napasc-na-pociag-z-legnicy,nId,7941274

w niemczech czy francji o tym pisza cale media ??

cos slabo kontaktujesz-prostego posta nie potrafisz zrozumiec  ???

3 a 4 to to samo ??

najblizszy sklep ?? ja pisalem o najblizszej zabce ...

skad jestes ?? ze tak niewiele wiesz o swiecie  i polsce ??

skad masz takie dane ???  

Opublikowano

bitwy kiboli to ich sprawa, ludzi na ulicy nie atakuja. Ich wojny to tzw sprawdziany sily i oddania, najlepszych sie potem werbuje do swojego gangu.

Chodze po miescie na co dzien,jakos nie mam obawy o swoje zdrwie , aczkolwiek dzieci juz nie puszczam, bo u nas duzo czeczenow i ukraincow. Jeszcze raz napisze, moze wyrazniej: mamy swoje problemy, nie potrzebne nam dodatkowe!!!

wiec ustalilismy, ze najblizszy sklep masz blsko, dajmy na to 500 m, a zabka b daleko. Nie chce cie urazic, ale slowa zabka to taki synonim - sklepu za rogiem - nie chodzilo mi o typowa zabke, napisales ze masz ja 3,5 km dalej wiec zakladalem ze wiesz o co chodzi, ale....ty wolisz jak to lewak, najpierw napisac ze nie masz zabki ,a potem ze masz inny sklep o nazwie rozpucha i z tego zrobic problem. Natomiast nie wypowiedziales sie, czy dla ciebie nie ma problemu puszczac dzieci do sklepu , gdy bedzie tak duzo imigrantow nieznanego pochodzienia!

Opublikowano
1 minutę temu, Siedzacybyk napisał(a):

Natomiast nie wypowiedziales sie, czy dla ciebie nie ma problemu puszczac dzieci do sklepu , gdy bedzie tak duzo imigrantow nieznanego pochodzienia!

A za moich czasów jeździła czarna Wołga i łapała dzieci.😂

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v