Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jacuś, wiesz dlaczego wieś się tak zmieniła i rozwinęła?

Bo tacy jak ty się z niej wyprowadzili.

A wiesz czemu o przedmieściach często chodzą mało pochlebne opinie?

Bo tacy jak ty się tam osiedlili.

Opublikowano

panie jacku, to co wymieniłem to sa podstawy,moze niepotrzebne dla przyszlego mechanika, ale jak najbardziej dla lekarza. za to jakby wygladala edukacja mechanika, gdyby z matmy usunęli chociazby rozwiazywanie pola figur, obwod itp. moze polski mozna byloby zreformowac, ale oni wola ograniczyc biologie. skad dziecko ma wiedziec ,ze ma isc na biol-chem jesli nawet nie bedzie wiedzialo co to biologia. a jesli odpuscimy nauki przyrodnicze, pozbedziemy sie lekarzy. mozna zadac pytanie, na jakim poziomie mozna ukierunkowywać dzieci, by ich nie skrzywdzic?! natomiast plastyka, technika, muzyka, wiedza o spoleczenstwie to powinny byc przedmioty dodatkowe, wybierane jako fakultety dla chętnych. tylko ze tego nie ruszaja, jak by na zlosc wszystkim! a na pewno mi!😡

Opublikowano

Anomalie pogodowe zimy 1680 roku. "Takie były gorąca, że trzeba było nosić letnie ubranie"

Anomalie pogodowe zimy 1680 roku. "Takie były gorąca, że trzeba było nosić letnie ubranie"
{| W ostatnim czasie przyzwyczailiśmy się do łagodnych zim. Żadna jednak nie była tak ciepła, by zasiewanie pól rozpocząć już w styczniu, a w lutym chodzić w letnich ubraniach. Takie właśnie anomalie dotknęły Polskę w XVII wieku, o czym pisał najpopularniejszy polski pamiętnikarz Jan Chryzostom Pasek. |}
Opublikowano
11 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Siusiumajtek, to zawsze siusiumajtek..

Panie starszy .... 

Cieszę się że jestem jeszcze siusiumajtek

Tobie zostało tylko granie szeryfa na AF...

Siedzisz tu z tym swoim psiapsi od świtu do nocy i  się dowartosciowujecie , gdzie jeden tam i zaraz drugi  z pomocą ....😂

Jak mając żonę można codziennie siedzieć tu do północy ????

Konar nie płonie ? 🤔🤔🤔

• Haha 2
Opublikowano
11 minut temu, pawel885 napisał(a):

Siedzisz tu z tym swoim psiapsi od świtu do nocy i  się dowartosciowujecie , gdzie jeden tam i zaraz drugi  z pomocą ....😂

Nie becz..

Chłopaki nie płaczą...😆

Opublikowano

niedziela a do pracy trzeba isc.troche sie poobijac ,troche popracowac ,byle do wieczora..z zapowiadanych 20mm zostala tylko prognoza .

8 godzin temu, witejus napisał(a):

Ciekawym kiedy zmienisz zdanie😆

I to jest to twoje osiągnięcie, to cię napawa dumą?🤣

a ty co osiagnales ?? bo jakos niczym sie nie chwalisz. dzieci pewnie w krakowie, a ty w piwnicy siedzisz i nosa z niej nie wychylasz..

ty bys nie mial szans w takiej firmie pracowac -bo ich nie ma..

8 godzin temu, Agrest napisał(a):

Jacuś, wiesz dlaczego wieś się tak zmieniła i rozwinęła?

Bo tacy jak ty się z niej wyprowadzili.

A wiesz czemu o przedmieściach często chodzą mało pochlebne opinie?

Bo tacy jak ty się tam osiedlili.

znowu bajki piszesz-ja sie wyprowadzilem ?? gdzie i po co ??

u nas zeby dziecko nauki skonczylo wystarczy mu bilet miesieczny kupic a nie mieszkanie..

no.. przedmiescia lipska to zla slawa sa owiane,nic dziwnego ze w 30 lat prawie 20 % mieszkancow ubylo-pewnie z radomia do afryki odlecieli 😂

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał(a):

ty co osiagnales

No może ty zacznij od tych osiągnięć...

PrZypomne...to że urodziłeś jako podwawelski, to nie twoja ...wina...🤭

18 minut temu, pawel885 napisał(a):

Sławek już się pytał co dziś Ci się przyśniło ? 

Napisałeś jak mija dzień 

😂😂😂😂

O jaki zaciekawiony moimi snami...oj ty zboczusiu ty...🤭

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał(a):

gdybym ojcu pokazal ile mam pola to by sie bardzo zdziwil ..a twoj ??

Dzierżawy to nie twoja własność...

I...to nie ja twierdzę jaki to rozwojowy...

Opublikowano
24 minuty temu, jacus napisał(a):

jakos niczym sie nie chwalisz

Niestety nie mam czym, nie mam kupy gnoju pod domem.

26 minut temu, jacus napisał(a):

dzieci pewnie w krakowie,

Najstarszy jest w trakcie robót wykończeniowych domu i wynosi się na wieś

Opublikowano
Godzinę temu, jacus napisał(a):

u nas zeby dziecko nauki skonczylo wystarczy mu bilet miesieczny kupic a nie mieszkanie..

A to nie taniej byłoby od razu dyplom kupić?🤣

• Haha 2
Opublikowano
Godzinę temu, jacus napisał(a):

I stąd twoje wyobrażenia o innych regionach. 

Teraz rozumiem. U nas jednak oprócz biletu i frekwencji wymagali jeszcze nauki. 

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał(a):

Teraz rozumiem. U nas jednak oprócz biletu i frekwencji wymagali jeszcze nauki. 

Jest też kolejna sprawa. Z tego widać że to my, mieszkańcy dziczy napędzamy popyt na mieszkania, bo musimy kupować je dzieciom.🤣 

Opublikowano

https://wydarzenia.interia.pl/ukraina-rosja/news-potezny-atak-rosji-na-kijow-sa-ofiary-smiertelne,nId,21322794

i maja odwet uryńce po co ruszali kacapski Biełogard , zawsze jest tak że uryńce dronem pistona strzela a za to dostają łomot od kacapów , ciekawe kto wygra na tej logice .

Do tego wynika że osoby zgineły od własnych rakiet i szczątków zestrzelonych dronów - tak właśnie działaja uryńce że więcej zrobią szkód cywilom własnym niż ruskie pociski niszczące jakieś cele , tak samo było przy wymianie jeńców gdy zestrzelili samolot ze swoimi bo podejrzewali że broń jest na pokładzie samolotu :) . Niech sami zrobią autodestrukcję i motywują to tym że nie pozwolili by kacap ich zabił ( sami to zrobią :) )

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

gdybym ojcu pokazal ile mam pola to by sie bardzo zdziwil ..a twoj ??

bez odbioru .do pracy na 7  a juz za 10 🤣

no to mu pokaż 🤣

Screenshot_20240826-140142 (1) (1).png

Zara opylisz te nie swoje pola za miliony 🤣

Screenshot_20240419-140129 (1).png

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 2
Opublikowano
19 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

jestem ciekawy, czy po wojnie beda dochodzic ,czy na wschodzie ukrainy, w latach 2014 dochodzilo do czystek, tak jak pisza niektorzy?!

Będą, tak, jak prowadzi się badania w byłej Jugosławii.

Godzinę temu, mirro napisał(a):

A to nie taniej byłoby od razu dyplom kupić?🤣

Cicho, bo się wyda o Collegium Humanum

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, witejus napisał(a):

Ciekawym kiedy zmienisz zdanie😆

nie sądzę abym zmienił bo trzeba sporego intelektu by potrafić prowokować innych nie odsłaniając celu czy przyczyn tych prowokacji.
Mamy tu typowych trolli propagandowych którzy nawet jeśli obiekt propagowany ma jakieś wady to idą w zaparte a jeśli obiekt trollowany ma jakieś pozytywy to też jak by wręcz zabroniono im bodaj przemilczania takowych a muszą negowań nawet nienegowalne.

Tym razem jeszcze nie powymieniam Was z nicków ale Ty @witejus doskonale wiesz o kim piszę czy to propisowskich czy propopapranskich czy prokonfiarskich mam na myśli, (ruskie niemieckie chińskie czy jankeskie trolle to osobna kwestia i może innym razem). Ci ostatni mają najtrudniejsze zadanie bo muszą obiektywizm markować jako mniejszość bo jeśli tego nie potrafią to właśnie ktoś taki jak @jacus bezlitośnie wyłapie i całkiem celnie ośmieszy czy sprowokuje do bezsensu agresji takowych bo akurat elektorat konfy to emanacja pogardy pomieszanej z kompleksami.
Najmniej atakuje popaprańców tylko sam siebie wykreował na zdystansowanego luzaka i doskonale wie że nikt Go poważnie tu nie traktuje to i agitator z Niego żaden i tylko tym owym popaprańcom bardziej szkodzi niż pomaga jeśli ulgowo traktuje ktoś taki na kogo się tu wykreował.
Jednego na pewno nie zaprzeczysz - kreuje się na osobowość jaką mało kto by się zgodził sam siebie zaakceptować i celowo pominąłem w nawiasie niemieckich trolli ale tylko jako podejrzenie bo to potrafi zanegować całkiem wiarygodnie gdy kto przyciśnie tak że prosty i nieskomplikowany umysł by tego nie potrafił a czy wyrafinowany intelekt używa swego potencjału kreatywnie czy destruktywnie to zupełnie inne kryterium i jedno nie jest zależne od drugiego i tu nie ma dyskusji - destruktor i szkodnik a do tego niegłupi.

z takimi to ni dziw że się austro węgierskie cysorstwo rozleciało i nikłe szanse na bodaj namiaskę restytucji gdy bezpośredni spadkobiercy prus i rosji mają się nadal bardzo dobrze ;)

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, jahooo napisał(a):

Cicho, bo się wyda o Collegium Humanum

a co to tylko to "kolegium" w Polsce jest tylko drukarnią bezwartościowych dyplomów? Wszystkie bez wyjątku uczelnie to tylko przedsięwzięcia liczone na zysk lub pozycję własną a jak najniższą swych absolwentów by konkurencji przesadną samodzielnością nie zrobili.
Monopolizacja certyfikowania Wiedzy w Polsce a i coraz bardziej w całej xujni sprawiła że Wiedza prawdziwa i skuteczna w stosowaniu zanikła już prawie ze szczętem i więcej wart dzisiaj samouk pasjonat niż profesor ze wszystkich polskich i przeważającej większości europejskich uczelni a kto wie czy już i tych europejskich nie wszystkich
tak się szybko wszystko stacza w tej xujni że nie nadążam z rozpoznaniem na ile :D

Edytowane przez dysydent
  • Like 2
Opublikowano
9 minut temu, dysydent napisał(a):

Wszystkie bez wyjątku uczelnie to tylko przedsięwzięcia liczone na zysk lub pozycję własną a jak najniższą swych absolwentów by konkurencji przesadną samodzielnością nie zrobili.

Nooooooo wszystkie. Cyrk wyszedł z kształceniem obcokrajowców na kierunku lekarskim w Akademii Medycznej. Ano absolwentom w kraju ojczystym zrobiono test kompetencyjny i wyszło że nie umieją nic. Więc akademia została wywalona jako usługodawca w kształceniu tychże studentów i duży pieniążki przepadły. Oczywiście wstyd pozostał, ale to mniej boli niż utrata środków.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

to jeden z przykładów (o którym - oczywiście - nie wiedziałem jak o większości innych) i nic innego bym nie miał czasu robić gdybym zamierzał wskazywać podobne to i co do zasady przyjąłem im kto ma "mocniejsze" dyplomy tym jest mniej wiarygodny w praktycznych kompetencjach i lepiej na takowym w czymkolwiek nie polegać choćby i w biznesie bo można - nomen omen polec z tym biznesem :P 

Opublikowano
14 minut temu, dysydent napisał(a):

to jeden z przykładów

Dlatego najlepiej byłoby najpierw kupić se dyplom z wybranej przez siebie specjalności a potem zgłosić się do punktu kształcenia aby wtłoczono przydatną w tej dziedzinie wiedzę.

Inna sprawa że teraz przekazuje się informację zaś wiedza przestaje być pożądana.