Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

jeśli w przedawnionych i nieistotnych dla nas sprawach to i ta prokuratura warta przetrzepania

Ano warta. Ale za PiS nie uświadczyłbyś prokuratora, który powiedziałby że kończy śledztwo smoleńskie. 🤣

Opublikowano (edytowane)

i wice versa w śledztwie przeciwko "srebrnej" itp.

no jak pisałem -1 vs -1

robactwo prawnicze miast porządek pilnować tylko jeszcze przyspiesza "rozkład padliny"

patrz nawet na to forum; w sprawie nierozstrzygalnej zaczęli się gnojem obrzucać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, dysydent napisał(a):

patrz nawet na to forum; w sprawie nierozstrzygalnej zaczęli się gnojem obrzucać

Gdyby nie te teorie o "stalinowskich przesłuchaniach" i przyczynieniu się do śmierci, to myślę, że większość z nas nawet by nie usłyszała że ta pani nie żyje ... Kobieta o ile dobrze pamiętam po 60-tce, nic nadzwyczajnego, że ludzie w jej wieku umierają, i póki nie ma dowodów, a PiS takich nie ma, to śmierć należy traktować jak zwyczajną śmierć przeciętnego obywatela z być może nie rozpoznaną tą czy inną chorobą ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
16 minut temu, dysydent napisał(a):

Bo my już jak Tutsi i Hutu jesteśmy. Jakby powiedzieli w TV, że trzeba się mordować, to byśmy to sobie uczynili. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Gdyby nie te teorie o "stalinowskich przesłuchaniach" i przyczynieniu się do śmierci, to myślę, że większość z nas nawet by nie usłyszała że ta pani nie żyje ...

ja przyznaję że nie wiedział bym kto to w ogóle był

nekrolog na pewno jakiś by się pojawił

i mało kto by przeczytał

no chyba żeby dodano w tym nekrologi że przyczyna zgonu nieznana a zgon w kilka dni po wielogodzinnym przesłuchaniu

tak że jednak sam los zadecydował i tak czy inaczej sprawa by zwróciła uwagę

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Gdyby nie te teorie o "stalinowskich przesłuchaniach" i przyczynieniu się do śmierci,

Nooooooo to jest sposób aby sprawdzić jak to było. Trzeba aby naczelnik PiS poddał się dobrowolnie przesłuchaniu w stylu stalinowskim. Pan Prezes IPN powinien sprostać tej roli, bo i dostęp do dokumentów szkoleniowych ma a i boks ćwiczył.🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

A myślisz, że ja bym wiedział ?? Tą od rad nadzorczych, co to pod koniec PiSowskich rządów wylądowała w takiej radzie w Orlenie to kojarzę, ale o istnieniu tej dowiedziałem się po jej śmierci.

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

Kojarzę, bo była w programie "Ucho prezesa". 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, dysydent napisał(a):

no chyba żeby dodano w tym nekrologi że przyczyna zgonu nieznana a zgon w kilka dni po wielogodzinnym przesłuchaniu

tak że jednak sam los zadecydował i tak czy inaczej sprawa by zwróciła uwagę

W nekrologu by to raczej nie wystąpiło, bo rodzina jakoś odcina się od teorii Jarosława i jego kolegów ...

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

bo rodzina jakoś odcina się od teorii Jarosława i jego kolegów ...

Pan Prezes każe PiSowki nekrolog w gazetach publikować. A ten może mieć treść ciekawą.

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Pan Prezes każe PiSowki nekrolog w gazetach publikować. A ten może mieć treść ciekawą.

O ile może jest i jakaś kropla prawdy w tezach Prezesa, to tym co teraz robi spowoduje, że ona zniknie, coś jak z Komisją parówkową Antoniego i teorią zamachu w Smoleńsku ...

Opublikowano

Orlen i Naftogaz podpisały umowę kupna-sprzedaży amerykańskiego gazu ziemnego, który trafi do ukraińskich odbiorców w kwietniu - poinformował Orlen we wtorkowym komunikacie prasowym. Umowa obejmuje dostawę ok. 100 mln m sześc. gazu ziemnego.

to dzięki gazoportowi (i gazowcom) orlen może zarabiać na handlu gazem

Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał(a):

Jak dobrze że PO go wybudowała za swoich rządów ;) A podobno niszczą wszystkie inwestycje rozpoczęte przez PiS. Jakoś tej rozpoczętej przez rząd Marcinkiewicza z PiS nie zniszczyli ...

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak dobrze że PO go wybudowała za swoich rządów ;) A podobno niszczą wszystkie inwestycje rozpoczęte przez PiS. Jakoś tej rozpoczętej przez rząd Marcinkiewicza z PiS nie zniszczyli ...

peowcy lubią się ogrzewać w czyimś cieple, bo sami nic nie potrafią zrobić

inwestycji nie udało im się zniszczyć, ale dali radę sabotować i opóźnić o kilka lat

7 minut temu, Ulman napisał(a):

zapytaj putina dlaczego przestał przesyłać gaz do europy, może się zlituje nad tobą i podeśle ci kila m3 :D pamiętaj poinformować, że zawsze o nim dobrze pisałeś :D 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, nie napisał(a):

peowcy lubią się ogrzewać w czyimś cieple, bo sami nic nie potrafią zrobić

inwestycji nie udało im się zniszczyć, ale dali radę sabotować i opóźnić o kilka lat

Tak, tak, przynajmniej zbudowali coś przydatnego, w przeciwieństwie do przekopu, elektrowni w Ostrołęce czy fabryki elektrycznych czajniczków, a nie, przepraszam, tego ostatniego PiS nie zdążył spieprzyć xD 

Brak dostępnego opisu zdjęcia.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, nie napisał(a):

Orlen i Naftogaz podpisały umowę kupna-sprzedaży amerykańskiego gazu ziemnego, który trafi do ukraińskich odbiorców w kwietniu - poinformował Orlen we wtorkowym komunikacie prasowym. Umowa obejmuje dostawę ok. 100 mln m sześc. gazu ziemnego.

cholera wie w jakiej roli Orlen na tej umowie? Czy tylko usługodawcy terminalowo sieciowego czy jeszcze głównego i jedynego płatnika? ;)

jednego jestem pewien kto żyrantem - budżet RP

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał(a):

cholera wie w jakiej roli Orlen na tej umowie? Czy tylko usługodawcy terminalowo sieciowego czy jeszcze głównego i jedynego płatnika? ;)

jednego jestem pewien kto żyrantem - budżet RP

piszą, że handlują

słyszałeś o sukcesie ruskich? :D 

Przedstawiciele Rosatomu zaprezentowali światu szereg wyjątkowo ciekawych informacji. Jak twierdzą, tamtejsi inżynierowie skończyli prace nad silnikiem plazmowym, z wykorzystaniem którego można byłoby w około trzydzieści dni dostać się z Ziemi na Marsa.

oni bez silnika mają odlot

Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał(a):

Śledztwo ruszyło w kwietniu 2018. Czemu pis przez 5 lat ich nie wsadził do paki?

Bo tak działa prokuratura w PL. Jak jest jakiś peowski prokurator albo taki któremu zależy tylko na swojej pracy to przeciągają śledztwa aż zmieni się władza a później umarzają najczęściej jak przychodzi nakaz z góry. Tak samo sądy które z niezależnością i sprawiedliwością nie mają nic wspólnego. Czasami sądy każą wznawiać śledztwo.

Tak jak w tym przypadku - mieli czarno na białym, postawili zarzuty jakimś płotkom i tyle.

W sprawie giertycha prokuratura też nie dopatrzyła się przestępstwa i umorzyła postępowanie mimo iż ewidentny przewał no i kasa się znalazła - na koncie żony 🤣🤣🤣.

Umarzają, wznawiają i tak leci. Przecież będą wznawiać śledztwo z wypadku z beatą szydło i inne pisowskie sprawy.

• Haha 3
Opublikowano
16 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Bo tak działa prokuratura w PL. Jak jest jakiś peowski prokurator albo taki któremu zależy tylko na swojej pracy to przeciągają śledztwa aż zmieni się władza a później umarzają najczęściej jak przychodzi nakaz z góry. Tak samo sądy które z niezależnością i sprawiedliwością nie mają nic wspólnego. Czasami sądy każą wznawiać śledztwo.

Tak jak w tym przypadku - mieli czarno na białym, postawili zarzuty jakimś płotkom i tyle.

W sprawie giertycha prokuratura też nie dopatrzyła się przestępstwa i umorzyła postępowanie mimo iż ewidentny przewał no i kasa się znalazła - na koncie żony 🤣🤣🤣.

Umarzają, wznawiają i tak leci. Przecież będą wznawiać śledztwo z wypadku z beatą szydło i inne pisowskie sprawy.

To co Ziobro kazał umorzyć to śledztwo? Z jakiej góry mogły przyjść w latach 2016 do 2023 naciski by umarzać śledztwo? Ty myślisz nad tym co piszesz?