Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

A Pan na to że to broń i bawić się nią nie należy

wtedy powinna z plecaka wyciągnąć swoją :D 

• Haha 3
Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał(a):

Dzisiaj u młodszej córki w szkole gościli Panowie z WCR z pogadanką. Opowiadali, opowiadali aż córka zapytała czy mogłaby obejrzeć karabinek co przywlekli ze sobą. A Pan na to że to broń i bawić się nią nie należy. Na to ona że broń to już widziała a ta jest inna i chciała obejrzeć. Niestety apetyt nie został zaspokojony bo usłyszała kolejne nie. To albo niech tej broni nie zabierają ze sobą, albo niech się przygotują na ewentualność takich próśb. 

takie jest właśnie podejście wielu "żołnierzy" do cywilów

czasem nie mają pojęcia, że ci "cywile" mają większą wiedzę o wojsku od tych "zawodowych żołnierzy" a to, że nie służą, wynika tylko z uprzedzeń do stylu życia tej organizacji

pamiętam moje pierwsze zajęcia w jednostce na Majdanku w Lublinie - dla kadrowych to było coś nowego, oderwanie się od rutyny codziennej w wojsku, a z drugiej strony była ciekawość, entuzjazm, masa pytań

no i przede wszystkim - wszytskiego można było dotknąć, rozebrać, złożyć, wziąć do ręki

pocisk od T72 miał chyba w rękach każdy, żeby się przymierzyć, ile waży

ciekawe, ilu z tych chłopaków, co wtedy ze mną byli, poszło do armii na stałe, tego chyba nikt nie wie, ale było fajnie

Opublikowano
19 minut temu, mirro napisał(a):

Dzisiaj u młodszej córki w szkole gościli Panowie z WCR z pogadanką. Opowiadali, opowiadali aż córka zapytała czy mogłaby obejrzeć karabinek co przywlekli ze sobą. A Pan na to że to broń i bawić się nią nie należy. Na to ona że broń to już widziała a ta jest inna i chciała obejrzeć. Niestety apetyt nie został zaspokojony bo usłyszała kolejne nie. To albo niech tej broni nie zabierają ze sobą, albo niech się przygotują na ewentualność takich próśb. 

Ciekawa ,,innowacyjna" metoda rekrutacji😆

Opublikowano

https://www.onet.pl/informacje/newsweek/biograf-elona-muska-on-popada-w-szalenstwo-to-skutek-stresu-i-uzywek/7vtx0nj,452ad802

28 minut temu, jarecki napisał(a):

a bo to nie  wiem czy to gmina czy jakaś fundacja ale zapewniam Cię żę programy żywnosciowe działają w kazdej gminie 

chwile szukalem ..

gops daje skierowania do caritasu.

zywnosc wydaj w brzegach kolo wieliczki.. to wycieczka na caly dzien dal kogos kto nie ma samochodu.

26 minut temu, witejus napisał(a):

Weź się ogarnij, już mi się nie chce odpowiadać na te bzdury.

Gie mnie obchodzi co robi kieleckie, ja nie kieleckie.

a diecezja jaka u ciebie ?? po rozbiorach jakos nie zmienili...

19 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Człowiecze...ja nie potrzebuje się tak dowartościowywać...

Ty masz jakąś ...traumę ztym...

Ta działka, to tylko jedna twoja?😆

mam jeszce inne ale nie wiem czy bys to psychicznie zniosl 😂i bylby bonifacy 12 

Opublikowano
Teraz, jacus napisał(a):

mam jeszce inne ale nie wiem czy bys to psychicznie zniosl 😂i bylby bonifacy 12 

Zniosę, zniosę.

Zapewniam cię że nie chciał bym ciebie doganiać....o nie....

Wolę swoje śmieci...😆

Opublikowano

ale to miasto to mniejsze niz wsie u nas . najwieksza wies w gminie jest niewiele mniejsza a niedlugo bedie wieksza.

ja do miasta mam daleko.do najblizszego to jade co pare lat 😂

Opublikowano
Teraz, jacus napisał(a):

ale to miasto to mniejsze niz wsie u nas . najwieksza wies w gminie jest niewiele mniejsza a niedlugo bedie wieksza.

ja do miasta mam daleko.do najblizszego to jade co pare lat 😂

Mi jak eskę za chwilę zrobią to chwila i w Lublinie...tylko po co ja tam...

...jutro jadę...nie lubię miast.

...napisz lepiej kto i za co podkablowal nas?

Opublikowano

w temacie o motorach 🤣.

kiedys gdy wracalem z krakowa to glowa mnie bolala potem do wieczora..a pozniej caly rok dzien w dzien sie trafialo i czlowiek przywykl,. 

Opublikowano
11 godzin temu, witejus napisał(a):

To ci co im wódkę dowoził?

Jad z ciebie się leje i żółć gardzisz ludźmi i łatwo tym się podkładasz. Więc cię zapytam dlaczego tak nisko oceniasz was wyborców pisu? Że to tylko pijaki? Akurat oni nie piją. Ale nie ważne wyborca to wyborca pis ich traci.

10 godzin temu, nie napisał(a):

Sukces negocjacji USA-UA w Arabii Saudyjskiej! Uzgodnione, że:

1. USA natychmiast wznawiają wymianę informacji wywiadowczych i przywracają pomoc wojskową.

2. UA zgodziła się na 30-dniowe zawieszenie broni z możliwością przedłużenia. 

A Ruskie co na to? Też zgodzili się nie strzelać czy będą dalej swoje robić?

10 godzin temu, dysydent napisał(a):

no w sumie tak
bo nawet za bajoro nie uciekną tak im Zelenski załatwił

a czekaj - Kanada
co też ryzykowne bo i tam jak się temu "Trumpu" uda i do jankesowni przyłączy...

Na razie nowy premier Kanady się z Trump em nie pierd.... Walnął im cła na prąd i powiedział, że jak będą dalej skakać to im go wyłączy. A problem jest bardzo poważny bo dotyczy wschodniego wybrzeża w tym NY.

Opublikowano
mirro napisał:

A widzisz. Sam stałem na festynie zwanym przysięga. UKM? Umiesz? Proszę bardzo. Połowa suwadło puszczała to z mety zjeby - oddawaj, gówno umiesz. Chcesz się dowiedzieć? Powiem. Moździerz szejsiona? Niema problemu.. Grot? Biada jak upuścisz to patrz gdzie częsci odpadają. I tak każdy lazł do aliantów na półcalówkę.

witejus napisał:

19 minut temu, mirro napisał(a): Ciekawa ,,innowacyjna" metoda rekrutacji😆

A jak Prigożyn rekrutował po wię

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, witejus napisał(a):

A to mi ulżyło, znaczy się ci co im wódkę woził to wyborcy PO.

Nie ośmieszaj się już. Ośmieszasz swój niski poziom nie mój. Ostatnio masz słabe poranki kilka dni temu kopniak od Muska teraz znowu ci nie wyszło. Ty kawy chyba nie pijesz na forum ciśnienie ci skoczy od rana.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
witejus napisał:

Ciekawa ,,innowacyjna" metoda rekrutacji😆

W czasie gdy Prigożyn rekrutował po więźniach od nas jeździli na promocje do zakładów wychowawczych - to wiesz...

Opublikowano
25 minut temu, DTaras napisał(a):

A widzisz. Sam stałem na festynie zwanym przysięga.

Noooo to współczuję. Festyn to jednak troche inna impreza.

Ale swoją drogą, to moje dziewczyny nie spełniają standardów "cnót niewieścich" promowanych przez Pana Czarnka. Gdzieś jakiś błąd wychowawczy chyba popełniłem.😂

Opublikowano
27 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ty kawy chyba nie pijesz

Nawet tego nie wiesz, właśnie teraz piję.Ty oczywiście nie masz czasu na kawę ,bo musisz orać na forum na rzecz Tuska i ślepo odbijać do mnie piłeczkę.

Opublikowano (edytowane)

A te upaińskie nasienie żebrzące sobie wymyśliło pokój na 30 dni :)  by mieć wakcaje od wojny i mieć więcej czasu na żebranie :) . Niech tak dalej robia to ukraina w książkach bedzie przykładem jak rozwalic państwo :) , co ci banderowcy chcą wojne prowadzić przez 100 lat ???? czy czekaja aż wszyscy wyjadą ze skorumpowanego kraju . Juz maja problem z poborem a grają na czas ??? Gdzie tu logika ? Zamiast dążyć do pokoju to jakieś obejścia chcą stosować :) byle by było dej dej dej dej dej dej dej dej dej dej dej  

https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-ue-odpowiada-trumpowi-naklada-cla-odwetowe-gleboko-zalujemy,nId,7929178

Te urwiszcze niemieckie  specjalnie chce nałożyć cła by utopić rolnictwo "Wśród proponowanych produktów mogą znaleźć się wyroby przemysłowe i rolne, takie jak stal, aluminium, tekstylia, sprzęt AGD czy tworzywa sztuczne. Niewykluczone, że w przyszłości obejmą one także drób, wołowinę, jaja, nabiał, cukier czy warzywa. "

opalacz nałożył cła w sumie na niemieckie samochody i produkty metalowe a te biurwy chcą odwetem utopić UE bo takie cła odwrotne pewnie będą tez z USA. A wszystko po to by Mital u szwaba zarabiał 

Edytowane przez marks50
  • Like 1
Opublikowano

Ja bym się tymi rozmowami tak nie gorączkował jak wy. Bo to dopiero jakieś propozycje rozejmu na które nawet ruscy nic nie odpowiedzieli. Jedyny plus to wznowienie dostaw broni i wywiadu dla UA.

A u Trump a po staremu wczoraj były cła 50 % na Kanadę dzisiaj już nie ma. Trump sprawia, że USA nie ma za sobą już nikogo a chce rzucać wyzwania Chinom zamiast tego rozmienia się na drobne. 

Godzinę temu, marks50 napisał(a):

opalacz nałożył cła w sumie na niemieckie samochody i produkty metalowe a te biurwy chcą odwetem utopić UE bo takie cła odwrotne pewnie będą tez z USA. A wszystko po to by Mital u szwaba zarabiał 

Takie to cła będą jak na Kanadę na jeden dzień. Premier Kanady pokazał jak traktuje się Trump a a wy dalej klęczycie z otwartymi ustami.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Na razie nowy premier Kanady się z Trump em nie pierd.... Walnął im cła na prąd i powiedział, że jak będą dalej skakać to im go wyłączy. A problem jest bardzo poważny bo dotyczy wschodniego wybrzeża w tym NY.

Kanada jest podobnym pryszczem na jankeskiej gospodarce jak Polska na niemieckiej i se możemy nacwaniakować

szkoda czasu i uwagi na takie rewelacje prasowe bo to nie konflikt usa vs kanada a globalizm vs nacjonalizm i podział nie idzie dokładnie po granicach państw

tyle powiem
a gdybym nie pił kawy jak Ty (tak; przeczytałem) to i tyle bym nie napisał bo ostatni ciepły dzień na czas jakiś i...

Edytowane przez dysydent
  • Like 1