Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dysydent napisał:

amen tylko o co Ci z tym "coś trzasło"? że niby tymi takietami w kawałkach w Poznań to się dopiero wstrzeliwują by wybadać rozrzut?  czy coś w tym stylu? no za fakap Zelenskiego cała Ukraina beknie tak że ... mściwa bestia ten Trump nad miarę i to potwierdzony w praktyce już fakt z drugiej strony to wybitnie decyzyjny ale to i z systemu politycznego amerykańskiego wynika kilka dni i tyle decyzji i to wdrożonych i z tymi cłami, "wymordowanymi" kilkudziesięcioma - jak Nawrocki powiada - "puciami", tą bronią na Ukrainę i samymi tymi paktami pokojowymi itd nieruchawa xujnia na tyle potrzebowała by kilku lat. ale to już jako dygresja

Jednak będą podpisywać "metale ziem rzadkich". Trump nadal tym szafuje. Tak jak pisałeś to wał raczej. Znów jak spojrzeć na uran i rudę żelaza uzupełnianą regularnie przez wojsko... Czyli by kopalnię węgla koksującego musieli odzyskać. Zatem czy ten wał czasem nie jest na ruskich i własnych wyborców? Te całe cła na Kanadę i innych muszą się zrekompensować jednak chinole w rosję weszły już głęboko i póki co jej dobrze.

Opublikowano
marks50 napisał:

1 godzinę temu, mirro napisał(a):

użyto środków w postaci jednej rakiety

Banderowcu o to chodzi że FBI ma dowody na to że celowo były rakiety użyte przeciw Polsce i nie ważne czy to była jedna rakieta , złamanie szlabanu czy prowokacja Gliwicka , chodzi o fakt że banderowce zrobili to specjalnie , a żebrak zapewniał ze to nie oni więc sie nie wywinie ze nie maczał w tym palców . Powolutku , krok po kroku świat sie dowie co to jest banderland.

Yyyy to policja federalna i u nas a jurysdykcję? To ile stanów mają stany?

Opublikowano

Idiota który uległ banderowskiej propagandzie że ukraińcy walczą za Polske.

Oni w większości za Ukraine nie chcą walczyć i pospierdalali do Polski i innych krajów.

Kurdupel straszył Polaków że gdyby nie oni to wojska rosyjskie były by juz w warszawie. Pojechał do usa z takim samym tekstem to wy***ali go tylnymi drzwiami za takie teksty.

• Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
jahooo napisał:

Ja też popieram, to zmobilizuje miasta i gminy do budowania infrastruktury i zablokuje lex developer

bez infrastruktury i planu zagospodarowania przestrzennego skończy się wolna amerykanka i dowożenie dzieci autami po 20km do szkoły, nie ma szkoły - nie ma budowania, tylko w gminach to będzie dramat, bo polikwidowali szkoły po wsiach, czyli całkowity zakaz budowania, oj, będzie się działo

Będzie impuls do powrotu szkół zbiorczych... czy to zbiorowe były...

Opublikowano
5 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Oni w większości za Ukraine nie chcą walczyć i pospierdalali do Polski i innych krajów.

Kurdupel straszył Polaków że gdyby nie oni to wojska rosyjskie były by juz w warszawie. Pojechał do usa z takim samym tekstem to wy***ali go tylnymi drzwiami za takie teksty.

wolisz ruskie czołgi pod Przemyślem?

Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Trochę o wspaniałej Ukrainie🤭

Nie tylko ten ukrainiec tak mówi , moi znajomi z ukrainy mówia podobnie , klną na żebraka w jakiej ich sytuacji stawia . a jak zapytałem o te 16 tys pomordowanych kacapow to niby nic o tym nie wiedzą choć jeden wiedział bo aż poczerwieniał ale temat się urwał . Niestety po tych wszystkich wyczynach nie wiem jak w ogóle ten kraj będzie funkcjonował i czy w ogóle bedzie po tym jak wyjda wszystkie afery , na razie trampek zarzadał audytu z wydanej pomocy ale czy im sie choć w przyblizeniu uda zestawienie ??? gdy na dzień dobry żebrak mówi że dostał tylko 70 mld a 100 mld oczekuje że mu wpłynie na konto :) dej dej w akcji :) 

Opublikowano
3 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

gdyby rosjanom faktycznie w 2022 roku udało się zająć Ukrainę w dwa czy trzy tygodnie, tak, jakplanowali, mielibysmy z nimi granicę o długości z czasów ZSRR, oni dodatkowy sprzęt i rekrutów, myślę, że inaczej byście spiewali, gdzyby rosja wywierała naciski na Polskę

można szczekać na ukraińców, ale od kilku lat to tam rosjanie się wykrwawiają i szczerze mówiąc, wolę, żeby to jeszcze trochępotrwało, nawet, jeśli mamy bezpłatnie wysyłać tam wyposażenie

lepiej oni niż my, taka jest trudna prawda

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

Jedyne ruskie czołgi pod Przemyślem to moga być te które podarowaliśmy urynie i nimi nas zaatakują bo nadal roszcza sobie prawa do tych tereny niewdzięczne s...y . więc nie siej fermentu lewackiego , juz dzis wszystkie media chwala trampka czyli po niedzielnym ekscesie teraz bedą pokutowąć niewyparzona gębę . Ruski na logikę to predzej zają by pólnoc jak by chciał na hu.. by był mu Przemyśl ??? Ta propagandowa wydmuszka o ruskich już na Polaków nie działa .

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ale oni nie muszą walczyć za Polskę mogą ogłosić, że mają nas gdzieś. I tak warto im dawać broń by tłukli ruska. I przelewali swoją krew byśmy my kiedyś nie musieli przelewać naszej.

Czym dłużej ukruy leją rusa tym dla nas lepiej. Dla was wrogów ukrów też powinno być lepiej bo się wykrwawiają. Brutalna prawda taka jest i nie wiem dlaczego tak wielu z was tego pojąć nie może. 

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

To jest właśnie ta kretyńska narracja na potrzeby wojenki , jak żebraka , że kacap taki mocny i bójcie sie Polacy że was zaatakuje by za chwili stwierdzać że mocny nie jest bo sobie z uryna nie moze poradzić :) , to jest mentalność Kalego i dobieranie teorii na potrzeby propagandy . Ale jak dalej będziecie opowiadac bzdury ze uryna walczy za nas a nachętniej byście wysłali tam polskie wojska to wtedy zgod , miał by kacap pretekst by z Kaliningradu co najmniej straszyć , mało tego wtedy angole, trampki i France jak zwykle by powiedzieli że nie maja zamiaru umierac za Polskę bo sama zaczeła . Juz trampek zapowiedział ze jak jewropa wyśle wojska to na własna odpowiedzialność i artykuł 5 nie bedzie zastosowany , 

Edytowane przez marks50
  • Haha 1
Opublikowano
50 minut temu, marks50 napisał(a):

Banderowcu o to chodzi że FBI ma dowody na to że celowo były rakiety użyte przeciw Polsce

Słuchaj no synu dzika i nornicy. Chcesz się wyzywać od banderowców czy wymieniać poglądy?

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

Słuchaj no synu dzika i nornicy. Chcesz się wyzywać od banderowców czy wymieniać poglądy?

słuchaj, ten bot się zafiksował anty-ukraina i dopóki mu rosjanie nie wydymają całej rodziny, to będzie do 5 minut wrzucał posty o banderowcach, koń z klapkami na oczach ma szersze horyzonty niż on, co zrobisz

gdyby miał trochę pojęcia o świecie, może miałby trochę refleksji, ale tanio sprzedał zboże i wini za to ukrainę

• Like 1
Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

wymieniać poglądy

Do kiedy trzymasz z banderowcami to sam się wpisujesz w ich dokonania . Ja argumentów  daje masę , niektórzy mówia że za dużo ale polemika z wami to wyuczone formułki . Sam przyznajesz ze masz rodzine tam ale nigdy nie powiedziałem że sa banderowcami ale każdy kto chwali co robią ukraińcy to sam się wpisuje w ta grę . Powiedz otwarcie że banderowce to zbrodnicza organizacja,że to co wyprawiaja ukraińce z czerwonoczarną szmatą to kuriozum    i przeproszę cię że nazywałem Cię banderowcem bo zazwyczaj banderowcom nie przechodzi przez gardło takie orzeczenie .

Opublikowano
Teraz, marks50 napisał(a):

Ja argumentów  daje masę ,

Jesteś tutaj jedynym, który chce wysyłać żołnierzy polskich na ukrainę, tłukąc w kółko, że władze tak chcą. Gdy zapytałem o potwierdzenie tego "chcenia" przez władzę nastała cisza. Poproszę więc argument, ze tak jest. Bo na razie robisz za trola.

• Like 2
Opublikowano
14 minut temu, marks50 napisał(a):

To jest właśnie ta kretyńska narracja na potrzeby wojenki , jak żebraka , że kacap taki mocny i bójcie sie Polacy że was zaatakuje by za chwili stwierdzać że mocny nie jest bo sobie z uryna nie moze poradzić :) , to jest mentalność Kalego i dobieranie teorii na potrzeby propagandy . Ale jak dalej będziecie opowiadac bzdury ze uryna walczy za nas a nachętniej byście wysłali tam polskie wojska to wtedy zgod , miał by kacap pretekst by z Kaliningradu co najmniej straszyć , mało tego wtedy angole, trampki i France jak zwykle by powiedzieli że nie maja zamiaru umierac za Polskę bo sama zaczeła . Juz trampek zapowiedział ze jak jewropa wyśle wojska to na własna odpowiedzialność i artykuł 5 nie bedzie zastosowany , 

Kretyńska narracja to jest twoja. Ja bym nawet stwierdził, że masz obsesje. 

4 minuty temu, jahooo napisał(a):

słuchaj, ten bot się zafiksował anty-ukraina i dopóki mu rosjanie nie wydymają całej rodziny, to będzie do 5 minut wrzucał posty o banderowcach, koń z klapkami na oczach ma szersze horyzonty niż on, co zrobisz

gdyby miał trochę pojęcia o świecie, może miałby trochę refleksji, ale tanio sprzedał zboże i wini za to ukrainę

Niestety nienawiść do UA przesłania im całe myślenie. 

1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

A co mi ci ruscy zrobili że mam ich nienawidzić i cieszyć się jak giną?

No to po co powołujesz się na Kaczyńskiego, ze przed Rosją przestrzegał. Skoro Rosja jest ok to Kaczyński prezydent gadał bzdury? CI może nic nie zrobili ale nie znaczy, ze nie zrobią. Polityka Rosji od carów jest taka, ze Polska to jest ich teren do podbicia.  Co robili być może twoim przodkom by te podboje utrzymać to chyba nie musze tłumaczyć. A tych inżynierów to po co nam na granicę z BY wysyłają?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, jacek1296 napisał(a):

który chce wysyłać żołnierzy polskich na ukrainę

o wysłaniu Polskich żołnierzy jest masa informacji od ukraińskich włodarzy ( żebrak chciał byśmy bronili ich nieba nad ukrainą , mer Lwowa powiedział że polsk wyśle żołnierzy ale po wyborach  i było jeszcze parę takich kwiatków , po zachodniej stronie podobna narracja że wojska wyślą angole i france oraz dwa inne kraje (oficjalny komunikat) po niedzielnym spotkaniu i trzeba byc naiwnym by nie sądzić ze chodzi o Polskę ,We francuskich mediach takze było opisywane ze zołnierze z Polski pojada ale po wyborach - tak więc tych inforamcji jest masa że nie wspomnę o TT gdzie tam wprost ukraińce mówią że wcześniej lub później to nas do tej wojny wciągną . Teraz sytuacja diametralnie sie zmienia bo to trampek rozdaje karty i wszystko może sie wydarzyć 

Teraz proszę o dowody że nas kacap zaatakuj? z jakiego powodu ? 

bo narazie to nas zaatakowali ukraince w Przewodowie i to jest fakt czy zamierza ktoś z tym dyskutować ????

Edytowane przez marks50
Opublikowano
10 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

A co mi ci ruscy zrobili że mam ich nienawidzić i cieszyć się jak giną?

rozbiory,39,katyń, 50 lat okupacji i walki z patriotami. mało? 

Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

To wymieniaj po kolei: ukraińcy, niemcy, czesi, słowacy, litwini, szwedzi itd.

tam i się ucywilzowali( oprócz ukr) a rus nadal toczy ta parole i Putin jawnie się do historii odwołuje 

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Kaczyński przestrzegał przed Rosją jako krajem, rządzącymi i ich zapędami i.perialistycznymi. A po ludzki jest mi szkoda ludzi którzy tam giną.

A pamiętasz jak Kaczyński mówił potem przyjdzie kolejna mój kraj. I co teraz rusków i ukrów których ponoć nie lubisz ci szkoda jak giną a potem swoich rodaków być może ciebie być może przyszłych pokoleń ci nie szkoda?

21 minut temu, marks50 napisał(a):

o wysłaniu Polskich żołnierzy jest masa informacji od ukraińskich włodarzy ( żebrak chciał byśmy bronili ich nieba nad ukrainą , mer Lwowa powiedział że polsk wyśle żołnierzy ale po wyborach  i było jeszcze parę takich kwiatków , po zachodniej stronie podobna narracja że wojska wyślą angole i france oraz dwa inne kraje (oficjalny komunikat) po niedzielnym spotkaniu i tzeba byc naiwnym by nie sadzić ze chodzi o Polskę ,We francuskich mediach takze było opisywane ze zołnierze z Polskimpojada ale po wyborach - tak więc tych inforamcji jest masa że nie wspomnę o TT gdzie tam wprost ukraińce mówią że wcześniej lub później to nas do tej wojny wciągną . Teraz sytuacja diametralnie sie zmienia bo to trampek rozdaje karty i wszystko moze sie wydażyć 

Teraz proszę o dowody że nas kacap zaatakuj? z jakiego powodu ? 

bo narazie to nas zaatakowali ukraince w Przewodowie i to jest fakt czy zamierza ktoś z tym dyskutować ????

O rabatem zacząłeś wierzyć ukrom których tak nie lubisz. Banderowcy ci powiedzieli a ty uwierzyłeś?

A z jakiego powodu na granice z BY przywożą nam inżynierów? Z takiego samego powodu może zaatakować nas rusek.

Z polskich polityków to na razie TYLKO Kaczyński JAKO JEDYNY podczas jednej z wizyt w Kijowie mówił wprost o wysłaniu tam polskiego wojska. Na szczęście już nie rządzi.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
31 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

rozbiory,39,katyń, 50 lat okupacji i walki z patriotami. mało? 

to samo robili wszyscy inni sąsiedzi, jakich mamy - mamy wszystkich nienawidzić dookoła ?

Opublikowano

Dobrze że wspomniano te znamienne wystapienie bo nadaje nowy kontekst szczególnie od 2 minuty gdy mówi o "narzuceniu obcego języka " no to przypomnijcie co zrobili ukraińce z ruskim języku ??? i dlaczego wymordowali 16 tys kacapów na wschodniej ukrainie , dlaczego na zakarpaciu palili węgierskie szkoły ??? 

A co do samej wypowiedzi Kaczyńskiego oto nie powiedział  że ruski na pewno zaatakuje tylko stwierdził że ; "być może przyjdzie kolej na mój kraj " to lakoniczne powiazanie że może i zaatakuje a może i nie a przed wszystkim postawił diagnozę że nasi 'sąsiedzi z północy'' uwazają że powinniśmy im podlegać czyli mówił w kontekście wpływów ale jak dzis popatrzymy co zrobiła z nas UE  i niemcy to podlegamy sasiadom ale z zachodu , łamanie ludzkich charakterów .... lepiej sami posłuchajcie co mówił kiedyś a jak jest dzis w kontekście UE ? Ze słów Kaczyńskiego jednak wynika jedno że Europą środkowo wschodnią mają  sie liczyć - i kto dzis się liczy z Polska jak dej dej nawet nas nie szanuje .

• Haha 1