Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

W papierze nie płacą?

nie wiem a tylko piszę że w razie by w papierze to nie brać, tylko w bilonie a będą się upierać to negocj..
a czekaj, moga Trumpa se na negocjatora wynajać  skaptować; ostatnio chętny do takiej fuchy tylko może zwyzywać ;)

21 minut temu, mirro napisał(a):

A to u Lema mogłoby znaleźć zastosowanie w dziełach jego.

nom i dawno temu już napisał książkę p.t. "Fiasko"
w niej też jedna cywilizacja usiłowała pogodzić wojujące państwa innej
się rozebaniem całej planety skończyło

Edytowane przez dysydent
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, nie napisał(a):

podczas polskiej prezydencji w eu tusk zajmuje się atakowaniem trumpa

tymczasem spotkania zwołują kolejno: macron, starmer i meloni

tusk zrobił z polski kraj trzeciej kategorii i to w czasie braku przywództwa w europie

Ale jak go atakował? Masz jakieś przykłady czy to kolejne fejki? Podaj mi coś z ostatniego tygodnia gdzie Tusk atakuje Trumpa. Czy ty serio nie widzisz, że waszym przekazem nikt się nie interesuje i tymi rzekomymi atakami Tuska na Trumpa które zmyślacie. Jesteście po prostu zdesperowani Nowogrodzki stoi przed widmem nie wejścia do drugiej tury i peron wam odjeżdża.

2 godziny temu, nie napisał(a):

tak właśnie robią, naradzają się, szukają rozwiązania

a tusk ze strachu siedzi w norze i czyści niemieckie buty, bo to szczyt jego możliwości i widzę, że chcesz mu w tym pomóc, tutaj szczyt ambicji widzę

Tak szykują rozwiązania. Chcą wysłać wojsko na UA. Dlatego to oni mają inicjatywę a my jak rozumiem ponad politycznymi podziałami nie chcemy wysyłać tam wojska. Więc co mamy do zaoferowania w sprawie UA?

1 godzinę temu, marks50 napisał(a):

nikt sie nie boi ale za banderowców umierać nikt nie zamierza o czym mówimy od 3 lat , sami ukraińce sobie winne wprowadzając ustawę o mowie ukraińskiej i likwidując podwójne obywatelstwo , czyli ruski na ukrainie musiał stać się ukraińcem albo wypad - takie mieli rozumowanie ukry i się przejechali . A że kacapy tak samo cywilizowani to ze swojej strony zaczeli kręcić kurkami a do tego zrobili interwencje zbrojną , tak to jest jak dwóch głupich się zejdzie to mamy taki efekt. To samo było podczas 2WŚ zeszli się szwab kacapem i wymyślili ze podziela sie Polską . Tak i teraz nikt z Polaków nie będzie pomagał banderowcom bo historia pokazuje że nie mamy za co pomagać banderowcom bo nie dość że mordowali Polaków i to bestialsko to nawet nie umieją utrzymać tego co ukradli .Smutne fakty ale fakty .Dlatego przestrzegam przed połaczeniem nawet jakąś unią , paktem z ukrainą bo oni w genach maja nienawiść do nas a do tego po uchwaleniu ustawy że może być tylko jedna narodowość to oznacza że nie tolerują innych .To takie eskimosi tych terenów że tylko oni reszta to goje maja płacic na nich no to sie dziś z takim nastawieniem komik zdziwił :) 

Ty nie rozumiesz podstawy podstaw. Zaklamkowałeś się na banderowców. Ale zrozum banderowcy bez ruska to bezpieczniejsza Polska. Walka banderowców z ruskiem to osłabianie ruska to bezpieczniejsza Polska. Dla ciebie Polska nie ważna aby tylko banderowców zniszczyć. To jest obsesja.

Godzinę temu, nie napisał(a):

nie powinno być dzisiaj nikogo w polsce, kto nie krytykował by tego co obecnie wyczynia tusk

ale widać są tacy, którym tusk może narobić na głowę a oni słowa krytyki nie wypowiedzą

co robi pis?

będąc w opozycji utrzymuje bardzo dobre, można by wręcz powiedzieć, że najlepsze w europie, stosunki z trumpem, który jest obecnie głównym rozgrywającym światowej polityki

gdy tym czasem tusk wraz z całym rządem (i popierającymi go idiotami, nie piszę, że jego wyborcami, bo nawet wśród wyborców po jest dzisiaj wielu krytyków obecnych poczynań tuska) wyzywa bez przerwy trumpa od idiotów, psychopatów, ruskich agentów i hitlerów

dobrze, że chociaż próbują, może ze strachu coś mądrego wymyślą :D 

Rozwiń woje urojenia co wyczynia Tusk obecnie?

Krótkie te stosunki nawet w sypialni 7 minut wstyd a co dopiero publicznie.

Jak wyzywa bez przerwy Trumpa kiedy ostatnio wyzywał jak dzisiaj wyzywał? Jesteś po prostu oszustem.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
28 minut temu, dysydent napisał(a):

w niej też jedna cywilizacja usiłowała pogodzić wojujące państwa innej
się rozebaniem całej planety skończyło

A widzisz faktycznie "Fiasko". I teraz okazuje się że Trump też to czytał i dlatego III wojną światową straszył. Kuźwa on nawet wie jak te jego mediacje się skończą. Oooo teraz to mnie nastraszyłeś.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, mirro napisał(a):

Oooo teraz to mnie nastraszyłeś

ja czy Lem zza grobu? Jego wizjonerskie fatum aż nad statystycznie sprawdzalne jak dotąd
zgaduję że tę książkę (jej treść) znasz choćby pobieżnie
To była... jest ostatnia ze znaczących większych książek w bibliografii Lema i jako nazbyt przeintelektualizowana uznana za mniej znaczaca ale ... a wiesz że strach streszczać bo przyczyna tytułowego fiaska był zakapioryzm jednego z owych "negocjatorów" z rodzaju tych co pierwej robią a myślą później

15 minut temu, mirro napisał(a):

Trump też to czytał

nieee, gdyby czytał to wczorajszej burdy by nie było no i Trump przeintelektualizowaną książkę?
po dwakroć nie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Fiasko... W 16 roku bodaj byłem... powiedzmy rozmawiałem z koleżką z linii rozgraniczenia na wschodzie ukrainy. Zawsze prz

ed ostrzałem na ich kierunku dzwonili i się przestrzegali. Postrzelali i wracali na miejsce. Efekt był i udawało się to co najważniejsze - ludzie nie ginęli. Ukraińcy załatwiali donbasowym wycieczki na zachód a tamtym przechodziła pomału ochota do wojaczki. Ciekawe, że w czasie wojny to samo działo się w rejonie Sum. Szczyt w co ruskie trafiali to lasy i pola. Aż do ruskiego najazdu na Charków i późniejszego wjazdu w kierunku Kurska

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, nie napisał(a):

dlaczego polski premier wraz z całym rządem atakują trumpa, który jest polsce bardzo przychylny?

Elon Musk podał dalej wpis, uderzający w Tuska

Elon Musk podał dalej wpis opatrzony wizerunkiem Tuska i powielający narrację z "Gazety Polskiej".

ZXJfd3AudTkrBBIAbg54LGhcRlAxHQUrPgJGH2MAeGJoSQ1eIBI_K2UHAEVuBTY5KQMMXC0RPyoVERQdMgM9ejc

Elon Musk powiela hasła, które kilka dni temu opublikowała "Gazeta Polska". "Śledztwo Gazety Polskiej ujawnia, że miliony dolarów amerykańskich podatników, gdy prezydentem był Joe Biden, szły do polskich grup pracujących na rzecz osłabienia PiS i promowania lewicowej polityki" - brzmi wpis, który podał dalej w mediach społecznościowych.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Walka banderowców z ruskiem to osłabianie ruska to bezpieczniejsza Polska

Od tego osłapiania kacapów to przez sankcje jewropa ledwo kaszle a ruski dozbroił sie jak przy zimnej wojnie - jakie to osłabianie ??? szukaj głupszych od siebie by ci w te bajki uwierzyli . Sama Polska rozbroiła się bo za twarde mieliśmy dostać leopardy i co ??? rozbrojeni . Za migi mieliśmy dostać f-35  i co? rozbrojeni . Nie dość ze na 100 polaków przypadało niecałe dwie bronie to i to po części oddali .Ja dziękuję za takie osłabianie kacapów , jak pisałem wcześniej to za dziesięć lat przy takim osłabianiu to my zdechniemy . A wtedy narodzi się jakiś despota w kacapi i to bedzie problem .Może właśnie na tym polega plan by pod pozorem lipnej wojny na urynie osłabić kraje takie jak Polska bu banderland mógł łatwiej zająć ziemie Polskie banderowcu .

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, marks50 napisał(a):

Sama Polska rozbroiła się bo za twarde mieliśmy dostać leopardy i co ??? rozbrojeni . Za migi mieliśmy dostać f-35  i co? rozbrojeni

Sugerujesz że PiS nas rozbroił?

Ciekawe co to miało na celu....?

• Like 1
Opublikowano

To miało na celu że ciurlali sie pisowcena podkarpaciu i wykonywali polecenia komika i rozbrajali Polskę , nic nowego że byli sługami z resztą jak dzisiejszy rządzący np. Tłusk zadeklarował że da urynie 1,5 mld - tak więc to ta sama hołota co uważa że są sługami uryny , że szczepy sa OK, zielony ład OK , może grają przed nami że PiS nie lubi UE ale z musu sie na wszystko zgadza a platforma lubi UE i zgadza się za poklepanie p0 plecach ale efekt zawsze ten sam , robią to co im helmuty karzą tak więc tylko się ośmieszacie wykazując niby różnice po miedzy POPiSowcami a to ta sama magdalenka jak z przed lat .

Opublikowano (edytowane)

Ale trampek dobrze robi niema nic za darmo a ten frajerów znalazł i myslał ze ten taki sam będzie.

A tak naprawdę byli reportarze ze ludzie na Krymie wolą być w Rosji niż w Ukrainie

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
5 minut temu, Strongman napisał(a):

Ale trampek dobrze robi niema nic za darmo a ten frajerów znalazł i myslał ze ten taki sam będzie.

żeby się nie zdziwił jak będzie chciał pomocy z Chinami od Europy 

Opublikowano

I tej unni przyjdzie koniec,kiedyś ludzie myśleli ze nigdy prl się nie skonczy a się skończył i unia się skończy nic nie jest wieczne jedno się kończy następne zaczyna i tak w koło.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

żeby się nie zdziwił jak będzie chciał pomocy z Chinami od Europy 

Ale przecież upa nie jest w NATO. Kto kazał Europie się rozbroić kasy na wojsko nie było i nie ma ale na pedałowanie i te różne lgbt+ Kasa jest, ściągają ciągle z ludzi haracze, jakieś zielone Łady, etsy inne chujesy. Ludzie ciężko pracują i wszystko oddają praktycznie w podatkach i w innych datkach dla państwa. W telewizji coś trąbią o średniej krajowej? Widziałeś takie pieniądze kiedyś? Mówiąc o normalnej pracy to zwykłego przeciętnego Polaka. 

Opublikowano
3 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Ale przecież upa nie jest w NATO. Kto kazał Europie się rozbroić kasy na wojsko nie było i nie ma ale na pedałowanie i te różne lgbt+ Kasa jest, ściągają ciągle z ludzi haracze, jakieś zielone Łady, etsy inne chujesy. Ludzie ciężko pracują i wszystko oddają praktycznie w podatkach i w innych datkach dla państwa. W telewizji coś trąbią o średniej krajowej? Widziałeś takie pieniądze kiedyś? Mówiąc o normalnej pracy to zwykłego przeciętnego Polaka. 

o ziemię się zabijają podbijają jeden drugiemu do 150tys za 4 klase. nie widzę żeby źle było na wsi 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Mateusz1q napisał(a):

o ziemię się zabijają podbijają jeden drugiemu do 150tys za 4 klase. nie widzę żeby źle było na wsi 

Bo mleko w cenie pewnie krowiarze kupują ziemię. Za takie pieniądze.

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
3 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

Szczerze mi się wydaje ze to bardziej na pokaz niż na zysk ale tak jest ze płacą dużo ,za byle co 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Polska powinna być za rozbrojenie Ukrainy i co do tego ja nie mam żadnych wątpliwości tylko nie należy mieszać wdzięczności z przesadnym zaufaniem; co z resztą z tego samego przykładu/przypadku wynika.
Mieli byśmy nie jednego nuklearnego dzikusa od wschodu a dwóch przy czym ten ukraiński byłby dużo jeszcze gorszy od ruskiego i choć to drugie to tez tylko moje prywatne zdanie ale nie spodziewam się wielu wobec niego oponentów natrafić

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Donald Tusk
Dear @ZelenskyyUa, dear Ukrainian friends, you are not alone.

Karol Nawrocki
Nakręcanie antyamerykańskich nastrojów przez partię Tuska i Trzaskowskiego jest nie tylko skrajnie głupie, ale także niebezpieczne dla Polski. 
Nie pozwólmy tej nieodpowiedzialnej ekipie zniszczyć naszego bezpieczeństwa w imię obcych interesów.

"Polska wykonała świetną robotę". Nie marnujmy tego emocjonalnymi wpisami D. Tuska. Zamiast podsycania sporu zajmijmy się budową porozumienia USA-UA. To kwestia naszego bezpieczeństwa.

ładnie się naćpał

• Haha 1
Opublikowano
15 godzin temu, mirro napisał(a):

Roman powiedz w końcu o co Ci chodzi, bo obejrzałem ten film już dwa razy i dalej nie ogarniam.

eeee to ja zadam ci pytanie na co ty głosowałeś na co ty liczyłeś ? krótka pamięć jak to ludowcy obiecali ze zajmą się , skargami na rolników pracach polowych itp ? udogodnienia dla rolnictwa lepsze przepisy ........ 

a dzisiaj dzięki spierdalaj ? obiecali fiołki w Neapolu a jest gówno w polu  , jak to powiedział nie bd nic zmieniane ani interpretowane , a no filmie e zwrócono na uwagę ze to PSL które obiecało , teraz 🤣

wiec nie udawaj ile to oglądasz .... 

Dlatego proponujemy:

1. a) Panele obywatelskie,
  2. b) Referenda,
  3. c) Wysłuchania ludowe,
  4. d) Prawo tworzone wspólnie z ludźmi.
  5. Braterstwo pokoleń

a teraz spierdalajcie 🤣

image.png

Opublikowano
dysydent napisał:

Polska powinna być za rozbrojenie Ukrainy i co do tego ja nie mam żadnych wątpliwości tylko nie należy mieszać wdzięczności z przesadnym zaufaniem; co z resztą z tego samego przykładu/przypadku wynika. Mieli byśmy nie jednego nuklearnego dzikusa od wschodu a dwóch przy czym ten ukraiński byłby dużo jeszcze gorszy od ruskiego i choć to drugie to tez tylko moje prywatne zdanie ale nie spodziewam się wielu wobec niego oponentów natrafić

Ruscy mają tę broń i co? Użyli jej? Ale kalkulują jej użycie z innych kierunków. Cały ten Donbas. Czy zdobywanie go jest konieczne przez wyburzanie? A może chodzi o to, że jak się teren zniweluje to nikt tam nie będzie chciał wracać, sprawy własności się same rozwiążą, żolnierzom wystarczą namioty a kopalnie będzie można ustawić w dowolnym miejscu. Połacie ziemi będzie można rozdzielić od linijki.

• Thanks 1