Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
36 minut temu, nie napisał(a):

Poseł PiS Robert Telus poinformował w czwartek, że Prawo i Sprawiedliwość proponuje nową ustawę dotyczącą stworzenia instytucji rzecznika rolników, który miałby chronić "przed złym prawem, firmami i instytucjami".

ktoś chętny? :D 

8 lat mieli i się nie udało ?? A jak zboże techniczne jechało to udawali że nie widzą ...

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

8 lat mieli i się nie udało ??

i bardzo dobrze, kolejny głupi pomysł na zwiększenie zbędnej biurokracji

jeszcze powinno być zlikwidowane ministerstwo rolnictwa

Opublikowano
5 minut temu, nie napisał(a):

i bardzo dobrze, kolejny głupi pomysł na zwiększenie zbędnej biurokracji

Tak jak wiele innych pomysłów twoich mocodawców ... Prezes się już zdecydował czy wyśle wojsko na Ukrainę czy nie, bo dzisiaj mówi tak, jutro nie xD

Opublikowano
50 minut temu, witejus napisał(a):

Jak całe wojsko spierniczy to ciekawe kiedy i do czego wrócą.

Myślę są tacy co by zostali. 

Opublikowano
53 minuty temu, nie napisał(a):

stworzenia instytucji rzecznika rolników

Rzecznik to jak z konsultacjami społecznymi . Sąsiedzie mogę ci narobić na wycieraczkę ??? Sasiad protestuje i tak przez tydzień była konwersacja a po tygodniu leży kloc na chodniczku , Sasiad biegnie do sąsiada z pretensjami że jak mógł to zrobić na co usłyszał : konsultacje społeczne były ? Były wiec o co chodzi . Tak samo z rzecznikiem , powołajcie go sobie rolnicy a rząd wtedy zrobi co zechce a jak rolnicy wyjda na ulice to powiedza ze niema problemu bo chcieliście rzecznika to z nim będą rozmawiać . Stary numer z odkurzaczem czy to za Sawickiego czy za Ardanowskiego zawsze podczas protestów była odpowiedz ze jest 130 zwiazków rolniczych i oni bedą rozmawiać tylko z nimi a nie z rolnikami . Do tego też potrzebny jest rzecznik by miastowym tłumaczyć że rolników pałują dlatego bo zamiast używać związki zawodowe czy rzecznika to na ulice wyszli . Nic nowego. 

https://wiadomosci.wp.pl/nieoficjalnie-sikorski-z-nagla-wizyta-w-usa-7127236266535712a

Patrzcie jak promują Sikorskiego Sorosa gadzinówki , ja to nawet powiem że to prawda że zdradek ma jechać do USA tylko nie do końca to prawda bo nie na zaproszenie a po wykonanie zadania , nie by sie spotkac z kimś ważnym a z kolegą klubu bimberberg , i nie na do USA a do Laponi eskimoskiej :) 

Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał(a):

wojsko nie wiedziało o spadających szczątkach rakiety, ponieważ Polska Agencja Kosmiczna nie znała zmienionego maila w wojsku 

idioci rządzą polską

stan rozkładu państwa

Tym się różnią od pisu, że jak ktoś d zmoczy to go wywalają a pis chronił.

Poseł PiS Robert Telus poinformował w czwartek, że Prawo i Sprawiedliwość proponuje nową ustawę dotyczącą stworzenia instytucji rzecznika rolników, który miałby chronić "przed złym prawem, firmami i instytucjami".

ktoś chętny? :D 

Pis już chronił rolników każąc nie sprzedawać zboża by było miejsce na to z UA. Pis chronił rolników waląc podwyżki nawozów o 50 % od tak a nawozy leżały już gotowe w magazynach. Pis chronił rolników zielonym ładem który Wojciechowski przepisał z programu psi. Jeszcze mało zaszkodzili to dalej chcą szkodzić.

• Like 2
Opublikowano
58 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

.. Prezes się już zdecydował czy wyśle wojsko na Ukrainę czy nie, bo dzisiaj mówi tak, jutro nie xD

To będzie Legion Prezesa. I ten Legion zostanie obsadzony najwierniejszymi. Będa to zaprawieni w boju i nie znający strachu ludzie.

Teraz, hubertuss napisał(a):

No to teraz wywalą maila. Bo to jego wina.🤣

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
19 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

To że Trump jest niebezpiecznym debilem było wiadomo już od dawna, tylko sam nie myślałem że to aż taki idiota ...

NO coś ty przecież to bożyszcze pisu mąż opatrznościowy który miał pogonić rudego. 😄

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, hubertuss napisał(a):

Pis już chronił rolników każąc nie sprzedawać zboża by było miejsce na to z UA. Pis chronił rolników waląc podwyżki nawozów o 50 % od tak a nawozy leżały już gotowe w magazynach. Pis chronił rolników zielonym ładem który Wojciechowski przepisał z programu psi. Jeszcze mało zaszkodzili to dalej chcą szkodzić.

mówisz, że pis jest tak potężny, że wszyscy go słuchają i wykonują jego polecenia? :D ile jeszcze razy będziesz powtarzał te brednie?

17 minut temu, hubertuss napisał(a):

kowal zawinił, cygana powiesili bo tusk się wściekł :D 

• Haha 1
Opublikowano

Pi snie jest potężny pis oszukiwał rolników  tyle. Słuchali nie słuchali trzymali sprzedali minister z pisu działał na szkodę rolnika i tyle. Nie ważne ilu rolników wykonało jak piszesz polecenie ważne, ze minister z pisu takie rady dawał. Wiedział, że szkodzi ale dawał.

Opublikowano
16 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

za tuska wywala, takich co sa niepotrzebni, swoich beda chronili :)

szefowa CBA zeznawała jako świadek na "komisji" ws. Pegasusa.  Posłowie mogli jej zadawać pytania na posiedzeniu niejawnym, gdzie mogła swobodnie odpowiadać na wszystkie pytania. Niestety komisja zechciała pytania obarczone tajemnicą śledztwa i tożsamości agentów operacyjnych zadawać na transmitowanej publicznie komisji. Dlaczego, wybrano wariant publiczny zamiast niejawny? Czy "komisji" zależy na rozwiązaniu sprawy, czy o show, jaki musi trwać w mediach?

W efekcie szefowa CBA musiała odmawiać odpowiedzi na część pytań, zasłaniając się tajemnicą, wybrała etykę i trzymanie się zasad, zamiast brać udział w tym show.

Na efekt jej decyzji nie trzeba było długo czekać. Tusk przyjął jej rezygnację.

tak jak mówiłem, stały numer: kowal zawinił, cygana powiesili bo tusk się wściekł

zrobiła z peowskiej komisji idiotów to ją wywalili

po to stan (nie)umysłu

18 minut temu, hubertuss napisał(a):

Pi snie jest potężny pis oszukiwał rolników  tyle. Słuchali nie słuchali trzymali sprzedali minister z pisu działał na szkodę rolnika i tyle. Nie ważne ilu rolników wykonało jak piszesz polecenie ważne, ze minister z pisu takie rady dawał. Wiedział, że szkodzi ale dawał.

tobie zaszkodziło ciągłe oglądanie tvn-u

zbadaj chronologię wydarzeń i nie rób z siebie idioty

Opublikowano
Godzinę temu, nie napisał(a):

tobie zaszkodziło ciągłe oglądanie tvn-u

zbadaj chronologię wydarzeń i nie rób z siebie idioty

Wystarczy że ty z siebie robisz. Każdy pamięta jak było. A jak tam wasz idol Trump przyjedzie do Polski pogonić rudego? Znowu życie z was zakpiło co?

Opublikowano (edytowane)

W efekcie szefowa CBA musiała odmawiać odpowiedzi na część pytań, zasłaniając się tajemnicą, wybrała etykę i trzymanie się zasad, zamiast brać udział w tym show.

Co wybrała? Etyke? To jej psi obowiązek wiedzieć co może powiedzieć na takim posiedzeniu a czego nie mówić, bo ma klauzulę. To nie żadne zasłanianie się, tylko zachowanie tajemnicy służbowej. Jak będą chcieli to zadadzą pytania na posiedzeniu niejawnym albo wystąpią o zwolnienie z tajemnicy, Tylko dla dobra wszystkich takie przesłuchanie też powinno być niejawne.

O już znalazłem.

https://wiadomosci.wp.pl/news-wp-szefowa-cba-odchodzi-7127258780785440a

"Jej odmowa udzielania odpowiedzi na pytania w trybie jawnym spotkała się jednak z krytyką ze strony członków komisji oraz przedstawicieli rządu. Wiceszef komisji, Marcin Bosacki, stwierdził, że Kwiatkowska-Gurdak mogła udzielić więcej informacji i zbyt szeroko interpretowała swoje prawo do nieujawniania pewnych danych."

Iiiiiii tutaj jak najbardziej popieram Panią. Pewne dane moga być ujawnione członkom komisji, ale nie powinny fruwać ot tak w przestrzeni publicznej. Wąskie groni, owszem bo są ujawniane w konkretnym celu i konkretnym ludziom. Poza tym jeśli zaczęłaby sypać na komisji, to w służbach już nikt by z nią nie rozmawiał.

To chcieli zrobić, to metoda Antoniego Maciarewicza i wiemy jak była głupia i szkodliwa.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Antoni stwierdził ostatnio iż samolot z silnikami na biegu jałowym to to samo co pizgający pełną mocą oraz że przywalenie szlifem w lotnisko to to samo co rozwałka w lesie... Nic się chlopak już nie zmieni...

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, mirro napisał(a):

Co wybrała? Etyke? To jej psi obowiązek wiedzieć co może powiedzieć na takim posiedzeniu a czego nie mówić, bo ma klauzulę. To nie żadne zasłanianie się, tylko zachowanie tajemnicy służbowej. Jak będą chcieli to zadadzą pytania na posiedzeniu niejawnym albo wystąpią o zwolnienie z tajemnicy, Tylko dla dobra wszystkich takie przesłuchanie też powinno być niejawne.

O już znalazłem.

https://wiadomosci.wp.pl/news-wp-szefowa-cba-odchodzi-7127258780785440a

"Jej odmowa udzielania odpowiedzi na pytania w trybie jawnym spotkała się jednak z krytyką ze strony członków komisji oraz przedstawicieli rządu. Wiceszef komisji, Marcin Bosacki, stwierdził, że Kwiatkowska-Gurdak mogła udzielić więcej informacji i zbyt szeroko interpretowała swoje prawo do nieujawniania pewnych danych."

Iiiiiii tutaj jak najbardziej popieram Panią. Pewne dane moga być ujawnione członkom komisji, ale nie powinny fruwać ot tak w przestrzeni publicznej. Wąskie groni, owszem bo są ujawniane w konkretnym celu i konkretnym ludziom. Poza tym jeśli zaczęłaby sypać na komisji, to w służbach już nikt by z nią nie rozmawiał.

To chcieli zrobić, to metoda Antoniego Maciarewicza i wiemy jak była głupia i szkodliwa.

była zwolniona z zachowania tajemnicy, ale peowski debil zadawał jej pytani, na które powinna odpowiadać tylko na posiedzenie niejawnym, więc odmawiała odpowiedzi

a ty zamiast wierzyć peowskim debilom, zapoznaj się ze stanowiskiem prawników zasiadających przy tej komisji idiotów, którzy potwierdzili, że mogła nie odpowiadać na określone pytania, pomimo nacisków i prób wymuszania odpowiedzi przez peowskich idiotów

Opublikowano
7 minut temu, nie napisał(a):

a ty zamiast wierzyć peowskim debilom, zapoznaj się ze stanowiskiem prawników zasiadających przy tej komisji

Albo ja jestem pojebany, albo Ty nie zrozumiałeś co napisałem.

13 minut temu, DTaras napisał(a):

. Nic się chlopak już nie zmieni...

Iiiii takim zapamięta go historia.

• Haha 1
Opublikowano
11 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Słychać wycie, znakomicie  🤣 a Karolek nadal obija worek bokserski czy dzisiaj biega z żulami po parku ?? A może ma dzień kontaktów międzynarodowych z Ukrainkami w pokoiku hotelowym ?? xD

co jak co ale kto tu jest największym przegranym i oszukanym ...   chociaż byś zamilczał 

image.png.e094c13bfdb5e34ce4b9147c6e55bf34.png

• Haha 3
Opublikowano
10 godzin temu, DTaras napisał(a):

Ostatecznie w Poznań trafić się nie udało - no chyba, że celem była A2 i węzeł w Komornikach. To blisko. Tak naprawdę to i komunikat by nic nie pomógł.

oczywiście że by nie pomógł i dlatego żałosne te tłumaczenia bo można by zrozumieć iż tłumaczą że jak by skrzynka mailowa była aktualna to by nie spadło
qwa to i ministra obrony mamy durnia?
no na to by wychodziło

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, dysydent napisał(a):

tłumaczenia bo można by zrozumieć

@dysydent, co myślisz o tym co Tramp głosi? Znaczy odnośnie wojny na Ukrainie...

Jakie twoje zdanie o tym?

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał(a):

oczywiście że by nie pomógł

A ja bym wezwał ambasadora USA i przekazał że tak się nie godzi bo Muskowe śmieci lecą na nasze głowy. Obywatel USA, prywatny biznes obywatela USA a tu uspołecznianie kosztów, bo kużwa śmieci odpady z tego biznesu do nas. To nie starczy tych śmieci co z Niemiec ciężarówkami zwozili? Ale nieeee bo amerykańskie śmieci to z kosmosu muszą naparzać nam na łby.

7 minut temu, dysydent napisał(a):

dopiero siadłem do kompa i jestem .. no "wczorajszy"

Oooooo przepraszam, ale ja tam wyznaję zasadę że na kacu do kompa nie siadam.

• Haha 1