Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Teraz, hubertuss napisał(a):

Roman sam się wstydź głupoty wypisujesz brednie, że Zero w Brukseli bo tam szkoły dobre dla dzieci. To ja się pytam jak dojna zmiana rządziła, że u nas nie dobre.

chał chał co napisał soros ?  

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Roman sam się wstydź głupoty wypisujesz brednie, że Zero w Brukseli bo tam szkoły dobre dla dzieci. To ja się pytam jak dojna zmiana rządziła, że u nas nie dobre.

Demografia sprawia że większość szkół przyjmuje jak leci , kiedyś do lokalnego liceum w Łochowie ciężko było się dostać było i było jednym z lepszych w okręgu 50 km , teraz biorą jak leci a i tak w klasach nie ma kompletu 

Opublikowano (edytowane)

Ok prawda ale są w PL dobre licea oblegane. Ale w przypadku Zera nie chodzi o żadne szkoły. Po prostu wstyd na ulicę wyjść jemu czy zonie. Jak się narobi gnoju w koło siebie będąc u władzy to i dzieciakom ciężko żyć. Takie to są efekty bycia u władzy co niektórych. Kurski tez z granicą mieszka. 

PS papier z LO w robocie do niczego nie potrzebny liczy się papier ze studiów jak już. A po polskich LO absolwenci bez problemu mają otwarte drzwi do wszelkich możliwych uczelni na świecie. Nie trzeba LO w Belgii szukać.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

NO tak w Polsce ciężko by jej było o dobra robotę kolejny efekt wspaniałego rządzenia męża. Zero w ostatnich wyborach do PE też chyba startował.

• Like 1
Opublikowano
51 minut temu, jarecki napisał(a):

Akurat czytałem ten artykuł z linku i jest napisane że żona Ziobry równiez pracuje w parlamencie UE więc gdzie mają mieszkać ? Z Polski dojeżdżać codzien ? 

To co już w Polsce nie ma pracy dla ludzi z jej wykształceniem?

• Haha 2
Opublikowano

Katarzyna Pełczyńska, Minister Funduszy i Polityki Regionalnej.

Nasza koalicja zobowiązała się do zwiększenia dostępności mieszkań, w tym poparcia społecznego budownictwa. 

Dlatego:

W koalicyjnym budżecie zagwarantowaliśmy 1,1 mld zł na budownictwo społeczne.
Pod koniec 2024 r., w porozumieniu z ministrem Domańskim, zapowiedzieliśmy kolejny 1 mld zł – obiecaliśmy to samorządom i mieszkańcom setek gmin.

Tymczasem właśnie „tylnymi drzwiami”, obcięto środki na społeczne budownictwo do zaledwie 618 mln zł. To 4 razy mniej niż za rządów PiS w 2023!

Nie tędy droga! Jako koalicja musimy dotrzymywać słowa. 

ministry pod..........szają sobie pieniądze :D 

Opublikowano
15 minut temu, hubertuss napisał(a):

Celę pisze się z ogonkiem

Przecież to jest ta sama epopeja co kadencję. I tylko dopiszę - nikomu jeszcze z polityków ani ich protegowanych z tego powodu włos z głowy nie spadł, bo ci, co są u steru, robią to samo. Dużo wrzasku, żadnych efektów, bo inaczej w następnej kadencji ci co sa obecnie, oprócz wypierdolenia ze stołków, musieliby się liczyć z odsiadką. A tak luzik, nachapią sie do końca kadencji i spokojna głowa. A za "bezpodstawne" aresztowanie jeszcze się odszkodowanie od skarbu państwa kiedyś zwinie. No i darmowa reklama w mediach jest.

Opublikowano (edytowane)

Jednak Wąsik i Kamiński gdyby nie Duda już by siedzieli. A i tak trafili do paki. Troszkę jednak coś się zmienia. Zostali obaj prawomocnie skazani i raczej odszkodowania im państwo nie da.

Opublikowano
47 minut temu, hubertuss napisał(a):

I wtedy wchodzi Tusk cały na biało 😁 

A uśmiechnięci wyborcy budzą się ze snu zimowego 🤭

Opublikowano

w MEN rzadza idioci! chcą wprowadzic ferie jesienne,jak w danii, ale nie powiedzieli,ze w dani rok szkolny zaczyna sie 15 sierpnia. podobno nauczyciele sa przeciazeni 😂 a srednia etatu nauczycielskiego w polsce to 1.75 podobno. no k...a, zbyt ciezka praca,to wezme sobie dodatkowe godziny!!! KO odp...la z ta ministra nowacka jakiej niezle jaja!!!

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, jahooo napisał(a):

Celę pisze się z ogonkiem

niekoniecznie
jeśli ma się ambicje na więcej niż jedną :P

no i kto powiedział że dla siebie?
choć - "kto politycznym oponentom cele szykuje ten sam w nich ląduje"

tyczy dowolnej opcji politycznej

świntuch :/

xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
41 minut temu, Wpaw napisał(a):

I wtedy wchodzi Tusk cały na biało 😁 

A uśmiechnięci wyborcy budzą się ze snu zimowego 🤭

A coś merytorycznie dasz rady czy tylko tak ci żalu się ulało z rana?

Opublikowano
25 minut temu, hubertuss napisał(a):

A coś merytorycznie dasz rady czy tylko tak ci żalu się ulało z rana?

Co mnie obchodzi że pisior pójdzie siedzieć? Przyjdzie następny. Ja oczekuje inwestycji, rozwoju państwa a nie zwijania przez bandę nieudaczników. Przecież ten rząd to jakaś porażka, gorszego nie bylo.

Opublikowano
Godzinę temu, dysydent napisał(a):

z tytułów prasowych
"Rafał Trzaskowski o administracji Trumpa: mamy bardzo podobne interesy"

świntuch

Iiiiiii bardzo podobnie się nimi zabawiamy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v