Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polska potrzebuje uzdrowienia -   finansów .

Po upadku komunizmu kluczowym wyzwaniem dla wielu państw stało się przekształcenie gospodarki centralnie planowanej w rynkową. Chiny dokonywały tego, nie rezygnując z kontroli partii, natomiast kraje byłego bloku wschodniego musiały działać w warunkach politycznego i gospodarczego chaosu. Polska rozpoczęła reformy jako pierwsza, jeszcze przed rozpadem ZSRR.

Pod koniec 1989 roku premier Tadeusz Mazowiecki powierzył Leszkowi Balcerowiczowi funkcję ministra finansów, prosząc go, by stał się „polskim Erhardem”, twórcą niemieckiego cudu gospodarczego. Program Balcerowicza, znany jako „terapia szokowa”, miał błyskawicznie przeobrazić polską gospodarkę. Jego efekty i metody wzbudziły jednak ogromne kontrowersje. Balcerowicz był jednocześnie chwalony za odwagę i skuteczność oraz ostro krytykowany za społeczne koszty reform. Stał się postacią budzącą skrajne emocje – od propozycji Nagrody Nobla po oskarżenia o „gospodarcze ludobójstwo”. Szczególnie negatywnie oceniali go rolnicy, którzy najmocniej odczuli skutki przemian...

Leszek Balcerowicz .

https://www.facebook.com/photo?fbid=1260280519448221&set=a.472504314892516

Może być czarno-białym zdjęciem przedstawiającym tekst „11 KRAJOWI E WALNE ZGROMADZENID FORUM FORU EKOLOGICZ OGICZ EKOL UNII WOLNOŚCI”

1 godzinę temu, mirro napisał(a):

Jemu wystarcza. Pewnie nawet darzy ją uczuciem.🤣

Może być zdjęciem przedstawiającym co najmniej jedna osoba i tekst „MY 1989 2019 niby nieskonczonosć O0 Będziemy się zamieniali co kilka lat I nikt nadym na ym nie straci”

Opublikowano
10 minut temu, mirro napisał(a):

Wreszcie konkretne pytanie. 

PO rządzi źle, trzeba zagłosować na PiS!

PiS rządzi źle, trzeba zagłosować na PO!

PO CO ZMIENIAĆ TAK JEST OD 1990 ROKU I NIECH TRWA JESZCZE 100 LAT .

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Polski wyborca FB/VISFORVOLUNTARY”

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Widać jaka to jest kategoria drogi. Żeby droga była S to nie może być tam ruchu pieszego ... Ale to trzeba jeździć żeby to wiedzieć a nie być inwalidą jeżdżącym autobusem.

wyciagneli ci juz ten cewnik ? bo widac ze cos mocno uwiera 🤣

gdy zostane impotentem to kupuje motor ..

3 godziny temu, jarecki napisał(a):

Z Krakowa do myslenic cały czas coś robią i jest kilka odcinków S a za chwilę przejście dla pieszych i ograniczenie prędkości i faktycznie może nie być odwołania S prędkość regulowana znakami to już jak się zjedzie z A4 na węźle do Zakopanego  , węzeł Opatowice lub jakoś tak 

ale tomus skad o tym moze wiedziec jesi nidzie nie jezdzi ??

opatkowice .. 

3 godziny temu, jarecki napisał(a):

to jest jedną chyba z gorszych dróg S Kraków -mylenice  nawet na tych nowych odcinkach ciężko tam poszaleć z tak wyprofilowanymi i głębokimi zakrętami , 

temu wlasnie planuja nowym szlakiem zrobic droge..

w dzien ruch jest taki ze nie poszalejesz i tak .

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jacus napisał(a):

wyciagneli ci juz ten cewnik ? bo widac ze cos mocno uwiera 🤣

Już dawno wyciągnęli, jestem zdrowy, a ty jak byłeś inwalidą tak nim nadal jesteś, tu nic się nie zmieniło ...

2 minuty temu, jacus napisał(a):

ale tomus skad o tym moze wiedziec jesi nidzie nie jezdzi ??

No właśnie jeździ i wie, jak są piesi to nie ma drogi ekspresowej, nie ma tu jakiejkolwiek filozofii, chyba, że jest się Obatelem Polski A i jedyne czym się jeździ to autokar ... To, że są 2 pasy w jednym kierunku nie oznacza, że to droga ekspresowa czy autostrada ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
57 minut temu, racyl napisał(a):

Codziennie się upokarzasz włażąc w d*pę tuskowi i jego przystawkom 

Nie chcę się im zająć np ochroną zdrowia to się zajmują kierowcami czy ostro zakończonymi płotami 

Ty możesz sobie tak pisać ja ci twoje upokorzenie pokazuje na faktach. I nie histeryzuj już z tymi kierowcami normalnym ludziom to nie przeszkadza. 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Ty możesz sobie tak pisać ja ci twoje upokorzenie pokazuje na faktach. I nie histeryzuj już z tymi kierowcami normalnym ludziom to nie przeszkadza. 

Tacy jak Ty to nie mają się czym martwić bo nie mają samochodu tylko popierdalają hulajnogą 😄

Upokarzasz się swoim lewactwem każdego dnia tutaj 😄

Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał(a):

Tacy jak Ty to nie mają się czym martwić bo nie mają samochodu tylko popierdalają hulajnogą 😄

Upokarzasz się swoim lewactwem każdego dnia tutaj 😄

Już widzę idziesz w urojenia. I twierdzisz, że się nie upokarzasz?

Opublikowano
10 minut temu, DTaras napisał(a):

Ja we czwartek jadę do Torunia.

A ja Waszemu naczelnemu jadę pogratulować kolejnej gwiazdki generalskiej. Tak przy okazji. 

Opublikowano

Yyy ... Nic nie wiem ale długo to ka tu nie popracuję. Pulkowniki mnie wyebio za wpisanie w rozkaz rzeczywistego stanu technicznego auta. Za stary jestem na te głupiznę...

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, DTaras napisał(a):

Pulkowniki mnie wyebio za wpisanie w rozkaz rzeczywistego stanu technicznego auta. Za stary jestem na te głupiznę...

Kuźwa, wczoraj rano, na rondzie mało baby w Yarisce pod naczepę nie zgarnąłem. To jakieś fatum. Parę lat wstecz podobny numer mi też baba odwaliła.  Jak kuźwa władować się między wózek a naczepę? 

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał(a):

PO CO ZMIENIAĆ TAK JEST OD 1990 ROKU I NIECH TRWA JESZCZE 100 LAT .

Niech sobie trawa. Stabilnie przynajmniej. I szansa na 100 lat istnienia, to też nie w kuj dmuchał. 

Opublikowano

A tak po prawdzie - typowa przypadłość. Przetaczają się dwie osie to bańka rejestruje, że pojazd przejechał. A tu jeszcze niespodzianka w postaci kilku wleczonych...

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Leszy napisał(a):

I szansa na 100 lat istnienia, to też nie w kuj dmuchał. 

Aaaaa potem nakręcą drugą część filmu "1000 lat po Ziemi" gdzie Kaczyński będzie witał kosmitów.

6 minut temu, DTaras napisał(a):

A tu jeszcze niespodzianka w postaci kilku wleczonych...

Noooo faktyczni. Dwie przeszły a tu jeszcze pięć. Może se na dwa pojazdy podzieliła.

Opublikowano
4 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jarek już kompletnie odlatuje, a rozwój demencji wspomaga depcząca mu po piętach Konfederacja, biedaczek nie wie co robić, a bycia tym słabszym w koalicji nie przeżyje xD 

I bardzo dobrze. "Wielki" wódz robi świetną robotę dla swoich oponentów. Im więcej go w mediach tym lepiej. I weselej.

Opublikowano
Godzinę temu, mirro napisał(a):

Kuźwa, wczoraj rano, na rondzie mało baby w Yarisce pod naczepę nie zgarnąłem. To jakieś fatum. Parę lat wstecz podobny numer mi też baba odwaliła.  Jak kuźwa władować się między wózek a naczepę? 

"na suwak" chciała pewnie w pas ruchu wjechać