Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, jahooo napisał(a):

dokładnie, sprawa się rypła i teraz mieszają sie dwa tematy,

Nic się nie miesza. Dobrze jest, jak jest. Ja tylko sie zastanawiam. Co te PiSowce mają z pędem do działek i ziemi? Kiedyś chcieli Leppera ubrać w sprzedaż ziemi a teraz poszli krok dalej i sprzedają jak się da? Łone jakieś dziwne som.

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano
13 minut temu, jacek1296 napisał(a):

Łoooo tez mi nowość. Przecież kiedyś pisałem o tym co kupili, co robią i że chleba z tego nie będzie , bo sam pomysł był zjebany u podstaw. Ale niiieeeee, bo to ratowanie przetwórstwa być miało. Tylko że oni płukali jabłka, przez czas jakiś. niczego nie przetwarzali.

Opublikowano

upsssssssssss rozmowa 

Najważniejsze pytania

umowa jest tak skonstruowana ze gdy zostanie plan zatwierdzony CPK  budowy działka zostanie wykupiona po cenie sprzedaży podpisał sie pod tym prezes KOWR z PSL i 2 lata o tym wiedział  i gdyby chciał to by zablokował i nic nie zrobił przez 2 lata 

polecam afera jak za rudego ................... w pizdu 

🤣

jeśli KOWR zechce odkupić grunt, będzie to możliwe już w przyszłym roku. Niezbędne jednak jest podjęcie kilku decyzji administracyjnych. Chodzi o przyjęcie przez rząd strategii dotyczącej rozwoju biznesu w otoczeniu CPK […]. Dokument otworzy drogę do przyjęcia przez gminy planów ogólnych, co z kolei pozwoli zmienić przeznaczenie gruntów" - pisze "Puls Biznesu".

Wielgomas zapewnił, że w takim scenariuszu KOWR miałby prawo odkupu gruntu za kwotę z dnia nabycia. Wirtualna Polska podawała, że transakcja opiewała na 22,8 mln zł.

🤣

- Pismo będzie zawierało oczekiwanie zwrotu nieruchomości, w związku z tym, że te tereny są inwestycyjne. Jest tylko kwestią czasu, kiedy zaistnieją przesłanki, o których mowa w umowie notarialnej - podkreślił.

😂

Opublikowano (edytowane)

Ktoś kłamie tylko nie wiadomo kto. Ranonw rmf platfus mówił że ziemi nie mozna odkupić. Pisowcy mowią że można. Przecież to nie jest jakaś tajna umowa- pokazali by jak to wygląda i tyle.

Chyba chodzi tylko o grzanie tematu.

Z tego co widziałem ogłozenia przetargowe w kowrze to we wszystkich był punkt że kowr moze odkupić grunty w ciagu 5 lat. 

Edytowane przez Krzysztof81
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ktoś kłamie tylko nie wiadomo kto. Ranonw rmf platfus mówił że ziemi nie mozna odkupić. Pisowcy mowią że można. Przecież to nie jest jakaś tajna umowa- pokazali by jak to wygląda i tyle.

Pewnie odkupić można ale pod pewnymi warunkami, a nie na tupnięcie nóżką ...

A tak poza tym, to jakby ktoś nie sprzedał to teraz by nie trzeba zastanawiać się nad odkupieniem ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Co chwile umowa się zmienia..

Może każda strona ma swoją z zupełnie inna treścią??

11 godzin temu, GRZES1545 napisał(a):

Czemu pytasz ? Uwiera  cię pajacuś? Szukaj chętnego w twoim otoczeniu może ktoś w tym smrodzie półprzytomny da sie namówić .

U nas szurow i foliarzy też pełno.

Głupich nie sieją..

5 godzin temu, witejus napisał(a):

Znajdziesz w obecnej koalicji oszustów, kto nie szczekał jak tusk kazał, lub uznał że jest dla niego zagrożeniem to już go dawno niema w partii. Wyp...ł wszystkich którzy mieli cokolwiek oleju w głowie, lub sami odeszli. Zostały same barany, nieuki.

Zupełnie jak w pisie.

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Pewnie odkupić można ale pod pewnymi warunkami, a nie na tupnięcie nóżką ...

A tak poza tym, to jakby ktoś nie sprzedał to teraz by nie trzeba zastanawiać się nad odkupieniem ...

To po co kłamać? WJak jest przetarg ogłoszony przez kowr to jest standardowy zapis o odkupie i nic tam nie ma o jakis warunkach itp.

Albo peowcy klamią żeby ugrać punktow albonw kowrze ktos zachachmęcił ostro.

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie bez powodu to tak szybko sprzedawali, zgody z Wód Polskich załatwiali żeby to się dało tak łatwo odkupić ...

Opublikowano
15 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Chyba chodzi tylko o grzanie tematu.

Z tego co widziałem ogłozenia przetargowe w kowrze to we wszystkich był punkt że kowr moze odkupić grunty w ciagu 5 lat. 

Trybunał konstytucyjny PIS owski uznał za niezgodny z konstytucją zapis za działkę można odkupić bez względu na jej przeznaczenie , musi być interes publiczny a puki co działka ta jest rolna i w MPZP nie jest przeznaczona pod tory czy budowę Cpk ,  

Teoretycznie trybunał zrobił dobrze , bo np . Przepisując czy sprzedając działkę kowr lub Lady państwowe mogły odkupić po cenie z aktu 

Więc KOWR nie może odkupić w obecnej formie 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, jarecki napisał(a):

Trybunał konstytucyjny PIS owski uznał za niezgodny z konstytucją zapis za działkę można odkupić bez względu na jej przeznaczenie , musi być interes publiczny a puki co działka ta jest rolna i w MPZP nie jest przeznaczona pod tory czy budowę Cpk ,  

Teoretycznie trybunał zrobił dobrze , bo np . Przepisując czy sprzedając działkę kowr lub Lady państwowe mogły odkupić po cenie z aktu 

Więc KOWR nie może odkupić w obecnej formie 

Czyli suma suma sumarum ch*ja ta działka jest potrzebna pod CPK?

Bo wtedy mogli by odkupić?

To teraz peowcy uznaja już wyroki trybunału konstytucyjnego? 

Jak orzekł ze komisje sledcze są nielegalne czy w innych sprawach stwierdził na szkode PO, to był nielegalny i uchwaly nic nie znaczą, a teraz juz jest legalny i znaczą. Dziwne zaprawde dziwne.

To cos jak neosedzia orzeka na szkode - nie uznajemy, jak in plus to uznajemy . Nawet zurek się do tego stosuje.

Pogubiłem się.

Edytowane przez Krzysztof81
  • Haha 1
Opublikowano

Studium firmy doradczej Frontier Economics na zlecenie Niemieckiej Izby Przemysłowo-Handlowej (DIHK) alarmuje:

"Utrzymanie dotchczasowego modelu transformacji energetycznej doprowadzi do deindustrializacji Niemiec."

Niedobór energii z OZE przy niekorzystnych warunkach pogodowych oraz kosztowne budowanie mocy rezerwowych, gigantyczne koszty modernizacji sieci i system handlu emisjami -to wiodące czynniki, które utrzymają trend wzrostu cen energii elektrycznej dla odbiorców indywidualnych i przemysłu.

Część niemieckich przedsiębiorstw nie ma w tych warunkach absolutnie żadnych szans przetrwania - alarmuje DIHK.

no niemożliwe, kto by się spodziewał

znowu potwierdza się moje powiedzenie: głupi jak niemiec

• Haha 1
Opublikowano

Uprawa  tytoniu przeznaczona do likwidacji . 

Gromadzka: Polska nie zgodzi się na likwidację upraw :D  Nie godzili się na - Mercosur i na nowelizację umowy z Ukrainą . :D

Ministerstwo Rolnictwa uspokaja plantatorów: Polska nie pozwoli na wygaszenie upraw tytoniu. - Zrobimy wszystko, by głos polskich rolników został usłyszany i respektowany - zapewnia wiceminister Małgorzata Gromadzka.

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/wiadomosci-rolnicze/rolnictwo-w-polsce/gromadzka-polska-nie-zgodzi-sie-na-likwidacje-upraw-2552659?fbclid=IwY2xjawNx245leHRuA2FlbQIxMABicmlkETA4ZGl6Q0xDQkFWVlVmS1NKAR7YusAIhpuAbMj1VXjVUtWUDeiypSj6sechUat

uprawa tytoniu, twarz ministra rolnictwa i wiceminister rolnictwa

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

To po co kłamać? WJak jest przetarg ogłoszony przez kowr to jest standardowy zapis o odkupie i nic tam nie ma o jakis warunkach itp.

Taka mała sprawa zdaje się umyka. Aaaaa jest nią Vat, Zdaje się że grunty rolne są na zerowym a inwestycyjne już nie. Czyli nawet gdyby po cenie zakupu, to do zapłacenia jest ten vat , czy nie?

Dalej to koszty.

Godzinę temu, galan99 napisał(a):

Ministerstwo Rolnictwa uspokaja plantatorów: Polska nie pozwoli na wygaszenie upraw tytoniu. - Zrobimy wszystko, by głos polskich rolników został usłyszany i respektowany - zapewnia wiceminister Małgorzata Gromadzka.

Rak płuc i kliniki pulmunologiczne  też będą wsłuchiwać się w ten głos i będą wam wdzięczne.🤣NFZ również.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Widać po wczorajszym strzale z liścia pisiorki odżyły i wróciły na forum.

13 godzin temu, GRZES1545 napisał(a):

Że Ty nie masz dość jak dostajesz szmatą od platfusow pk ryju...Ale to elektorat bardziej tępy niż pisowski to się nie dziwię. 

A jakieś konkrety dasz rady czy jeszcze ryj boli po wczorajszym? Elektorat tępy to ty nawet badania socjologiczne to potwierdzają 

13 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

PO czy tam KO jest już trupem to teraz najlepszą obroną jest atak. Teraz zmiana nazwy, szerzenie wartości prawicowych włacznie  z włażeniem konfie w dupe, a za rok przed wyborami podmiana premiera. 

Jeszcze ewentualnie zostaje wariant Rumuński.

Pocieszenia zawiedzionego pisiora. 

13 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Będzie przynajmniej  można się pośmiac jak będą padać na kolana przed Konfederacją. Tusk bedzie za rok  maszerował w marszu nkepodległości z przekreśloną flagą UE.

Widzę wiara w pis i rządy w 2027 roku u ciebie poważnie się zachwiała. Dzisiaj spotykam faceta zagorzali pisior. Coś tam zeszło się na politykę. A on mi się pyta wiesz co znaczy CPK. Ja nie chcąc rozróby mówię Centralny Port Komunikacyjny. A on, że nie Cały Pis Kradnie. Zagorzały pior krytykujący Tuska jak leci sam mi to powiedział. 

10 godzin temu, nie napisał(a):

jprd, ale czubki

napisałem tylko, że chwaliłem bosaka i bryłke za niektóre wypowiedzi i już z pisowca zostałem antypisowcem konfiarzem:D 

jak można mieć tak wyprany mózg? zero myślenia, w głowie tylko propaganda peowska, nic więcej

Jak można mieć wyprany mózg to ty akurat Goebbels powinieneś sam wiedzieć 

7 godzin temu, witejus napisał(a):

Znajdziesz w obecnej koalicji oszustów, kto nie szczekał jak tusk kazał, lub uznał że jest dla niego zagrożeniem to już go dawno niema w partii. Wyp...ł wszystkich którzy mieli cokolwiek oleju w głowie, lub sami odeszli. Zostały same barany, nieuki.

Normalka w Polsce Kaczyński po 2010 roku porobił grube czystki wywalając tych którzy nie chcieli wierzyć w zamach. Sporo zdolnych i mądrych ludzi z pisu poleciało. Tak to u nas niestety działa. 

7 godzin temu, jarecki napisał(a):

Takim dobrym przykladem obecnej koalicji jest sytuacja z byłym marszałkiem Senatu grodzkim , mimo oskarżeń nie ustąpił a i sama koalicja nic z tym nie zrobiła 

Jakich oskarżeń? Przecież to lipa była po 20 czy 30 latach sobie po przypominali, ze w łapę dali i nawet nikt udowodnić nie umiał.

6 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Polska ma gówno do powiedzenia nie tylko na ten temat. Ogólnie to my już nie jesteśmy niepodległym krajem.

Jeszcze polityka obronna jeat troche niezależna ale też to juz ostatki.

Nawet Batyra nie chcieli poprzeć a jeździł prosił. Europa po prostu wybrała przemysł gdzie jest więcej miejsc pracy kosztem rolnictwa nawet tak bardzo rolnicza Francja. 

4 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Pisowcy to jednak głupi, załatwiać taką działke  za za jakieś gifty. Z PO to kilkaset tys na kampanie plus na campus a nie jakieś gówna. Kraść czy robić jakieś przekręty to trzeba umieć.

No w pisie jednak nie umieją dlatego kolejne afery jak grzyby po deszczu. Zaraz może Zero posadzą albo w Budapeszcie zostanie. Kraść kradli ale jednak nie umieją 

• Haha 1
Opublikowano

Co do odkupu działki to ciekwe jak wygląda sprawa sprzedaży pod SSE [ specjalne strefy ekonomiczne ] mam działki w MPZP pod działalność i przy sprzedaży np czy gminna mogła by skorzystać z prawa wykupu po cenie z aktu ?

3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Jakich oskarżeń? Przecież to lipa była po 20 czy 30 latach sobie po przypominali, ze w łapę dali i nawet nikt udowodnić nie umiał.

Telus też jest narazie podejrzewany , ziobro też można domiemywać o ich niewinnosci to po co ich oskarżasz żę coś ukradli ? 

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał(a):

Telus też jest narazie podejrzewany , ziobro też można domiemywać o ich niewinnosci to po co ich oskarżasz żę coś ukradli ? 

Ja myślę że obydwaj powinni uzyskać status pokrzywdzonego w swoich aferach i mieliby spokój. Tylko trza wystąpić,🤣 Dają każdemu.

1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

To cos jak neosedzia orzeka na szkode - nie uznajemy, jak in plus to uznajemy . Nawet zurek się do tego stosuje.

Pogubiłem się.

Podejrzewam że rozważania te, prowadzisz na trzeźwo. Nigdy więcej, pod żadnym pozorem nie rób tego zanim się zdrowo nie nawalisz. Nawalony uzyskujesz tak potrzebną w tym wypadku elastyczność i zdolność odczuwania pozazmysłowego. Inaczej popadniesz w depresję i stracisz zdolności poznawcze.🤣

• Haha 2
Opublikowano
12 minut temu, mirro napisał(a):

Ja myślę że obydwaj powinni uzyskać status pokrzywdzonego w swoich aferach i mieliby spokój. Tylko trza wystąpić,🤣 Dają każdemu.

Podejrzewam że rozważania te, prowadzisz na trzeźwo. Nigdy więcej, pod żadnym pozorem nie rób tego zanim się zdrowo nie nawalisz. Nawalony uzyskujesz tak potrzebną w tym wypadku elastyczność i zdolność odczuwania pozazmysłowego. Inaczej popadniesz w depresję i stracisz zdolności poznawcze.🤣

Przestan chłopie chlać bo to do niczego dobrego nie prowadzi.

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, jahooo napisał(a):

działke rolną można bez problemu pozbawić drzew, a inwestycyjną to już o wiele większe koszty 

Jest mowa o działkach to pogadamy . 

Taka działka komu przypadnie przecie   - Elektrownia Atomowa nigdy nie powstanie . Zaś działka pozostanie .

Od wielkiej wycinki 300 hektarów lasu zaczynają się przygotowania do budowy pierwszej polskiej elektrowni jądrowej

Elektrownia jądrowa. W sosnowym lesie pomiędzy wsiami Sasino, Słajszewo i Kopalino (gmina Choczewo na Pomorzu), w odległości niecałego kilometra od morskiego brzegu, rozpoczęły się prace przygotowawcze związane z budową pierwszej w Polsce elektrowni atomowej

Słajszewo w gminie Choczewo (powiat Wejherowo). To tu ma powstać elektrownia atomowa

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał(a):

Od wielkiej wycinki 300 hektarów lasu zaczynają się przygotowania do budowy pierwszej polskiej elektrowni jądrowej

Noooo faktycznie, lasu szkoda a przecież mogli ją bez przeszkód budować tak bardziej po prawo na tym błękitnym. Teren płaski i drzew nie ma. 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v