Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Znając ich pazerność na stołki,  będa próbować przytulić się do Tuska wszelkimi sposobami.

A to PiS nie pazerny na stołki ?? U nas w powiecie PiS rządzi i chyba już wszędzie gdzie się tylko da wsadzili swoich ... Nawet w najlepszym liceum w powiecie wymienili porządnego dyrektora na wf-istę, alkoholika ...

Opublikowano
20 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A to PiS nie pazerny na stołki ?? U nas w powiecie PiS rządzi i chyba już wszędzie gdzie się tylko da wsadzili swoich ... Nawet w najlepszym liceum w powiecie wymienili porządnego dyrektora na wf-istę, alkoholika ...

U mnie w powiecie wrócił do władzy PSL i w ramach zemsty teraz zaczęła się jazda - nie robia nic w powiecie, poza remontami dróg tam, gdzie są radni z PSL. Reszta powiatu to biała plama/ Tak że ja bym nie generalizował - ludzie dzielą się nie na PO PSL czy PiS tylko zwyczajnie po ludzku na mądrych i głupich, niestety, ci  mądrzy jakoś się do polityki nie garną, tylko głupki i cwaniaki.

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

niestety, ci  mądrzy jakoś się do polityki nie garną, tylko głupki i cwaniaki.

A dlaczego mają się garnąć ?? Złodziejami nie chcą być, a uczciwie w polityce nie zarobią tyle co w sektorze prywatnym ...

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

A dlaczego mają się garnąć ?? Złodziejami nie chcą być, a uczciwie w polityce nie zarobią tyle co w sektorze prywatnym ...

i to jest ten problem - polityka zmieniła się w złodziejską mafię, jak się raz umoczysz, to trzymasz gębę na kłódkę i robisz, co ci każą

a ludzie, którzy coś w życiu osiągnęli uczciwą pracą, nie mają szans, w dodatku ta mafia domaga się od nich, aby zatrudniali ich pomazańców w swoich firmach i innych przywilejów

dla mnie powinien wystąpić pewien reset w polityce, nie mam tylko pomysłu, jaki

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

Z 30-40 razy wywalić w powietrze gmach przy wiejskiej zapełniając go za każdym razem 560 nowymi osłami i może cokolwiek się poprawi ;) 

• Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Teraz zmiana nazwy, szerzenie wartości prawicowych włacznie 

Nie ma czegoś takiego jak wartości prawicowe. Dodając przymiotnik prawicowe, bądź lewicowe, bądź jakikolwiek inny kończy się wartość tych wartości.🤣

11 minut temu, jahooo napisał(a):

1- startując w wyborach na posła możesz zostać posłem, ale nie możesz być równocześnie ministrem

2- zlikwidować natychmiast gabinety polityczne przy misterstwach.

• Like 1
Opublikowano

to jest tylko łatka, która ma za zadanie zdystansowac część ludzi do człowieka lub partii

bo niektórzy nie potrafią ze zrozumieniem przeanalizowac, jakie cele ma partia, tylko jak im się przyklei łatkę "prawicowi nacjonaliści" to od razu są zaszufladkowani

PiS w swoich działaniach jest częściowo bardziej lewicowy, niż kiedyś PZPR, a jednak mówi się o nich "prawica" i "nacjonaliści" (częściowo)

natomast KO to niby "liberałowie" - co oni takiego liberalnego wprowadzili ? jeśli liberalizm ma polegać na nicnierobieniu i utrwalaniu tego, co zastali po PiS, przy okazji zaś robieniu wielkiego szumu medialnego, to ja takiego liberalizmu nie rozumiem

dla mnie liberalizm to minimalizacja podatków i aparatu państwowego, likwidacja zbędnych przepisów, aby rynek regulował się sam przez umowy dwustronne, naturalny proces uwalniania gospodarki od wpływów państwa i prywatyzacja tam, gdzie jest to możliwe i celowe

ja nic takiego nie widzę w rządach w Polsce tzw. "liberałów" - mnożą tylko zbędne przepisy i bariery biurokatyczne, ich praca polega tylko i wyłącznie  na produkowaniu zadrukowanego papieru

9 minut temu, mirro napisał(a):

Nie ma czegoś takiego jak wartości prawicowe. Dodając przymiotnik prawicowe, bądź lewicowe, bądź jakikolwiek inny kończy się wartość tych wartości.🤣

1- startując w wyborach na posła możesz zostać posłem, ale nie możesz być równocześnie ministrem

2- zlikwidować natychmiast gabinety polityczne przy misterstwach.

dołożę - jawny lobbing, albo rejestrujesz się jako lobysta i co miesiąc składasz dostępną publicznie deklarację, dla kogo lobbujesz i w jakiej sprawie, albo lądujesz na dołku jako szpieg lub łapówkarz, jak tego nie robisz

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jahooo napisał(a):

ja nic takiego nie widzę w rządach w Polsce tzw. "liberałów"

Bo ich przeciwnicy tak długo przezywali ich liberałami, aż ludzie w to uwierzyli, tym bardziej że przezywani nie protestowali.🤣

PiS sam się nazwał prawicą i co? Jest nią?🤣

Edytowane przez mirro
  • Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał(a):

PiS sam się nazwał prawicą i co? Jest nią?🤣

PiS to narodowi socjaliści, tylko ten zlepek słów się trochę źle kojarzy, z taką partią polityczną za naszą zachodnią granicą jakieś około 90 lat temu ;) 

Opublikowano
14 minut temu, jahooo napisał(a):

dołożę - jawny lobbing, albo rejestrujesz się jako lobysta i co miesiąc składasz dostępną publicznie deklarację, dla kogo lobbujesz i w jakiej sprawie, albo lądujesz na dołku jako szpieg lub łapówkarz, jak tego nie robisz

Sikorski brał grube tysiące dolarów od arabusów za "doradctwo" no i co? No i nic. To jest sposób na legalne branie lapówek, cos takiego jak łapowki w służbie zdrowia czy characze za ochrone lokali. Po prostu przestępcy poprzechodzili z pełnego nielegala w szarą strefe i tyle. 

Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

W sumie Ci się nie dziwię, że rezygnujesz z obrony PiSu, bo tego już nie da się obronić, a i wiele takich szczurów jak ty się tutaj pojawiło, co to PiS popierali a teraz wolą Konfe czy Brauna xD 

3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

@nie już ma dość jak sam pisze mokrej szmaty na swoim ryju. Pis się nie patyczkuje ostatnio ze swoimi wyborcami i nie szczędzi im razów. Miałą być odnowa moralna pozamykanie Tuska i połowy po po 2015 roku a tu tylko kolejne akty złodziejstwa i przekrętów.

Teraz pisiorki przenoszą się na konfę a tam też niezłe kwiatki patrząc na wyczyny Berkowicza. Ciekawe czy Ikea opublikuje te nagrania.

jprd, ale czubki

napisałem tylko, że chwaliłem bosaka i bryłke za niektóre wypowiedzi i już z pisowca zostałem antypisowcem konfiarzem:D 

jak można mieć tak wyprany mózg? zero myślenia, w głowie tylko propaganda peowska, nic więcej

każdemu, kto krytykuje rząd tuska trzeba przykleić łatkę i wyśmiać, jednego dnia wyzywamy kogoś od pisowca a drugiego dnia, tego samego człowieka wyzywamy od konfiarza lub braunisty, bez znaczenia, tutaj logika nie obowiązuje, tutaj najważniejsza jest dobro partii, kundle zawsze szczekają jak pan każe

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Jebać karać nie ma samowoli  co - Urszula zadecydowała to jest święte i tak ma być . Polska niema nic do gadania .

https://www.facebook.com/reel/3892680391023912

Dziennikarka RMF FM usłyszała w Brukseli, że jeśli Polska, Słowacja i Węgry nie zniosą embarga na żywność z Ukrainy, Komisja Europejska gotowa jest rozpocząć procedury o naruszenie unijnego prawa.

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „PAP/ Ronald Wittek Nieoficjalnie: Komisja Europejska gotowa wszcząć procedury przeciwko Polsce. Chodzi o zywnosć z Ukrainy onet WIADOMOŚCI LINK LINKW W KOMENTARZU”

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Już kilka razy ich nie było i wracali więc wiesz xD Z tych co się obecnie wg sondaży kwalifikują do Sejmu to na nikogo nie zagłosuje ... Konfa, Braun, Lewica pojeby, PO i PiS złodzieje, no i na kogo głosować ?

Przecież obecny PSL na jednym wozie z tymi co wymieniłeś. Może twój kolega jest i spoko bo loklalny ale przyklepuje u kracze tak jak mu każą kamyczki i tuski. Także nie wiem czy jest się czym chwalić, a tym bardziej pluć na wyborców innych jak sam modrzejszego wyboru nie zrobiłeś.

Opublikowano

jestem ciekawy opinij w tej sprawie hubertusa. w koncu jest rolnikiem, z jednej strony "chwalmy Tuska"i xyjnie, a drugiej emargo na zywnosc? co wybierze nasz kolega, rolnik, polityk centro-lewicowy? zwolennik nadrzednosci prawa unij w polsce?

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacek1296 napisał(a):

W żadnej innej formacji nie znajdziesz takiego skundlenia.

Znajdziesz w obecnej koalicji oszustów, kto nie szczekał jak tusk kazał, lub uznał że jest dla niego zagrożeniem to już go dawno niema w partii. Wyp...ł wszystkich którzy mieli cokolwiek oleju w głowie, lub sami odeszli. Zostały same barany, nieuki.

Edytowane przez witejus
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, witejus napisał(a):

Wyp...ł wszystkich którzy mieli cokolwiek oleju w głowie, lub sami odeszli. Zostały same barany, nieuki.

To o Kurduplu z Żoliborza ??

Żeby ziemię ważną dla CPK sprzedawać za tubki owocowe z swoją mordą to rzeczywiście trzeba być baranem xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

Takim dobrym przykladem obecnej koalicji jest sytuacja z byłym marszałkiem Senatu grodzkim , mimo oskarżeń nie ustąpił a i sama koalicja nic z tym nie zrobiła 

Oni będą łapać i sadzić tylko pisowców. Takie peowskie standardy.

• Like 1
Opublikowano

Widzę że poziom lemingozy nie spadł :D Donald T. załatwił lemoingozie Mercosura, dopomogę od banderowców też, Orlena sprowadził na prawidłowe tory i znowu 40 % lewego paliwa, zamiast przejąć rafinerię schwedt Orlen dopomaga szwabskiej konkurencji, mafie vatowskie znowu mają żniwa, na Odrze rezerwata zrobił, port kontenerowy sprzedał, 30 % zrealizował ze 100 konkretów na 100 dni oczywiście po 2 latach, jeszcze ustawy pedalskie, łańcuchowe i o likwidacji ferm, jeszcze tylko musi 500 ton złota przejąć z NBP i możeeeeeeeeeeeeeeeee dostanie od Ursuli upragniony stołek.

Opublikowano
5 minut temu, tracker napisał(a):

30 % zrealizował ze 100 konkretów na 100 dni oczywiście po 2 latach

10% a nie 30%, tusk to patologiczny kłamca

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v