Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napiszę więcej - Ukraińcy juz teraz mają swoich posłów w naszym parlamencie, a nawet w Europarlamencie. A UE dąży do tego, żeby każdy, kto w danym kraju przebywa, mógł w nim głosować w wyborach. Niemcom się marzy sytuacja jak z plebiscytami w latach 20-tych, gdy pociągami przywozili na przykłąd na Śląsk "miejscowych wyborców" z głębi Niemiec.

• Like 1
Opublikowano

A rectangular gold bar sculpture covered in numerous small tooth-like protrusions, placed on a light surface with subtle shadows highlighting its metallic texture and detailed dental forms.

sztabka złota przeznaczona na rynek niemiecki :D 

----------------------------------------------------

A blue directional street sign mounted on a metal pole under a gray cloudy sky shows text in Polish and English. The left part reads Najwyzsza Izba Kontroli with an arrow pointing left and 600m distance. The right part reads Ambasada Izraela above Embassy of Israel but misspelled as Embassasy of Israel with a red-tipped arrow pointing right and 380m distance. The sign has a white background with black text and blue borders.

nie ma przypadków, są tylko nomen omen, znaki :D 

Opublikowano
15 minut temu, jahooo napisał(a):

Napiszę więcej - Ukraińcy juz teraz mają swoich posłów w naszym parlamencie,

Łoooooo to może i ministrem rolnictwa który zostanie😂

• Like 1
Opublikowano

Image

udział trzaskowskiego w konkursie chopinowskim

--------------------------------------------------------------------------

Black-and-white photograph showing several people in 1940s attire including men in suits hats and uniforms and women in dresses gathered around a large fallen concrete structure that appears to be a toppled monument or statue base with irregular stone shapes resembling limbs or abstract forms partially buried in grass under trees with a flagpole and another pole in the background the scene suggests destruction or removal of a public artwork in an outdoor urban park setting.

a taki zagrali niemccy wirtuozi, wyższa kultura

Opublikowano
Godzinę temu, nie napisał(a):

A rectangular gold bar sculpture covered in numerous small tooth-like protrusions, placed on a light surface with subtle shadows highlighting its metallic texture and detailed dental forms.

sztabka złota przeznaczona na rynek niemiecki :D 

----------------------------------------------------

A blue directional street sign mounted on a metal pole under a gray cloudy sky shows text in Polish and English. The left part reads Najwyzsza Izba Kontroli with an arrow pointing left and 600m distance. The right part reads Ambasada Izraela above Embassy of Israel but misspelled as Embassasy of Israel with a red-tipped arrow pointing right and 380m distance. The sign has a white background with black text and blue borders.

nie ma przypadków, są tylko nomen omen, znaki :D 

Znak stoi na ulicy Wawelskiej..przypadek..nie sądzę 🤣

Opublikowano

Maciej Berek przewodniczący Komitetu RM

Prezydent, który chce czynić ze swojego urzędu środek konkurencyjny i przedstawiać projekty ustaw we właściwości rządu, próbuje robić coś, czego Konstytucja nie przewiduje. Prezydent, który oczekiwałby, że będą uchwalane jego inicjatywy, powinien się upewnić, czy ma w parlamencie większość. Skoro jej nie ma, nie ma szansy, żeby jego projekty konkurencyjne do rządowych stawały się podstawą pracy.

czy wszyscy peowcy są tacy głupi? pytanie retoryczne

Image

tak mu trzeba odpowiedzieć 

Rząd który oczekiwałby, że będą podpisywane jego ustawy powinien upewnić się, że ma w pałacu prezydenckim człowieka, który takie ustawy popiera. :D :D 

ale ich boli nawrocki :D a dopiero dwa miesiące jest prezydentem, jeszcze się nawet nie zaczął rozkręcać :D 

Opublikowano
35 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie wiem co bierzesz ale zmniejsz dawkę o połowę xD 

Rafał Trzaskowski:

"Ja słyszałem, że mój konkurent mówił, że o 30 proc. obniży osobiście ceny prądu. Myśmy to właśnie zrobili".

ja tylko cytuję twojego rafałka :D 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

9 października 1610 roku Hetman Stanisław Żółkiewski wkroczył osobiście na Kreml, gdzie oczekiwała go duma bojarska. Wówczas przedstawiciele wszystkich stanów złożyli przysięgę na wierność polskiego Króla. 

Rosja na  dwa lata przestała praktycznie istnieć jako suwerenne państwo.

Tylko Polakom się to udało.

Opublikowano
19 godzin temu, nie napisał(a):

spodobał ci się sebuś co? :D zmienia zdanie jak trzaskowski :D lubisz takich niezdecydowanych :D 

powiedział obrońca 100 konkretów tuska :D 

ryj cię nie boli od uderzeń mokrą szmatą? :D :D 

A to pytasz w oparciu o swoje doświadczenia? W końcu jesteś od tego ekspertem.  Wytykacie rządowi 100 konkretów a wasz gamoń kilku nie potrafił spełnić. I to jest właśnie ta szmata na twoim ryju.

11 godzin temu, jarecki napisał(a):

Słyszałeś Tomek , znowu NBP obniżył stopy % już zaczyna być widać jak wolniej rośnie 😭 czy przyrasta

Inflacja maleje to raz dwa już w kampanii wyborczej były naciski ze strony wyborców Batyra. Pisowski elektorat też ma kredyty a wszyscy wiedzą, że to człowiek pis tym kieruje.

18 godzin temu, jahooo napisał(a):

Napiszę więcej - Ukraińcy juz teraz mają swoich posłów w naszym parlamencie, a nawet w Europarlamencie. A UE dąży do tego, żeby każdy, kto w danym kraju przebywa, mógł w nim głosować w wyborach. Niemcom się marzy sytuacja jak z plebiscytami w latach 20-tych, gdy pociągami przywozili na przykłąd na Śląsk "miejscowych wyborców" z głębi Niemiec.

Np na pewno Niemcom się marzy by w ich parlamencie zasiadali przedstawiciele bardzo wielu bardzo licznych  grup emigranckich taka jak turecka, ruska czy polska. Mam nadzieje, że już zakończyłeś weekendową balangę i wytrzeźwiałeś z takich przemyśleń.

Opublikowano
9 minut temu, hubertuss napisał(a):

A to pytasz w oparciu o swoje doświadczenia? W końcu jesteś od tego ekspertem.  Wytykacie rządowi 100 konkretów a wasz gamoń kilku nie potrafił spełnić. I to jest właśnie ta szmata na twoim ryju.

Inflacja maleje to raz dwa już w kampanii wyborczej były naciski ze strony wyborców Batyra. Pisowski elektorat też ma kredyty a wszyscy wiedzą, że to człowiek pis tym kieruje.

Np na pewno Niemcom się marzy by w ich parlamencie zasiadali przedstawiciele bardzo wielu bardzo licznych  grup emigranckich taka jak turecka, ruska czy polska. Mam nadzieje, że już zakończyłeś weekendową balangę i wytrzeźwiałeś z takich przemyśleń.

Niestety, nie można się doszukiwać logiki w działaniach niemiec, zwłaszcza wobec innych krajów, a na swoim podwóreczku pewnie się przed takimi skutkami jakoś zabezpieczyli. Wystarczy poczytać, co się procesuje w PE i jaki jest lobbing. 

Rząd na 100 konkretów miał dwa lata i o wiele większe możliwości niż prezydent, ale widzę , że prezydent cię w d... piecze - no i dobrze.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nie ma co usprawiedliwiać Nawrockiego i atakować rządu. Wielu już po miesiącu dopytywało o 100 konkretów. A logicznie myślący wiedział, że nigdy wszystkiego nie zrobią bo żaden rząd nie zrobił. To samo z Nawrockim każdy logicznie myślący wiedział, że nie zrobi bo nie może zrobić. Bo nie ma takiego prawa. Ani nie umie dogadać się z rządem - ja wam podpisze to a wy mi zrealizujcie to. Dlatego @nie swędzi dziś gęba od mokrej szmaty nie pierwszy raz zresztą

PS mnie tu nic nie piecze bo wiedziałem, ze nie zrealizuje bo nie może zrealizować. Prezydent w Polsce nie wiele może. Jeśli chodzi o rządzenie/ Tylko ciemny pisowski lud uwierzył, ze Nawrocki coś zrealizuje. Może jedynie sypać piach w tryby rządowi i blokować. Ale kreatywnego nic zresztą od razu przybrał wersję wojny totalnej z rządem.

A wszystko to sprowadza się do tego ,ze pomimo słabego rządu Tuska który rządzi tak sobie są w koalicji kłótnie. Notowania Po i PiS są praktycznie równe. Pomimo ataków na rząd ze strony opozycji i prezydenta to nic nie daje. Poparcie pisu nie rośnie. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Inflacja niby maleje a jest gorzej jak było, druga sprawa Tusk zadłuża nas po uszy, ponoć już mają pomysł zabrać rezerwy złota z NBP na pokrycie długu.

Opublikowano
19 minut temu, hubertuss napisał(a):

Nie ma co usprawiedliwiać Nawrockiego i atakować rządu. Wielu już po miesiącu dopytywało o 100 konkretów. A logicznie myślący wiedział, że nigdy wszystkiego nie zrobią bo żaden rząd nie zrobił. To samo z Nawrockim każdy logicznie myślący wiedział, że nie zrobi bo nie może zrobić. Bo nie ma takiego prawa. Ani nie umie dogadać się z rządem - ja wam podpisze to a wy mi zrealizujcie to. Dlatego @nie swędzi dziś gęba od mokrej szmaty nie pierwszy raz zresztą

Jeśli ktoś liczy na realizację jakichkolwiek obietnic wyborczych i w tej intencji głosuje, to jest po prostu naiwny, że nie określę tego dosadniej

W interesie kraju jest, aby rząd dogadał się z prezydentem, a prezydent z rządem, ale niektórzy już widzę rozpoczynają kampanie przed kolejnymi wyborami. Ja się wcale nie dziwię, że w podobnej sytuacji jak dziś Piłsudski si wk.... i pogonił rząd na cztery strony świata, tyle, że się to dla Polski wcale o wiele lepiej nie skończyło.

Opublikowano

Donald nie jest głupi i wie że same PO wyborów nigdy nie wygra. Kombinują teraz utworzyć nową partyjke satelicką jak Polska 2050 czy kiedyś Nowoczesna. Rudy to chytry, a narod to idioci, uwierzą nowemu Hołowni czy innemu malowańcowi.

• Like 3