Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał(a):

Oooooo Panie. I wstąpiłbyś a podążał nawet drogą dobrego muzułmanina?

Religia żydowska, czyli judaizm .

Wiara islamu opiera się na całkowitym zawierzeniu jedynemu Bogu, Allahowi .

Konstytucja gwarantuje wolność wyznania 73,3% obywateli Rosji to chrześcijanie (71% prawosławni .

A w Polsce panuje DURNOTA a obecnie to pokoleniowa będzie . 

Opublikowano
13 minut temu, jarecki napisał(a):

bardzo mądry gość , nie da sie nic budować w oparciu na rynku usług , uslugi mogą być dodatkiem , kiedyś przyjdzie ten czas żę bedzie trzeba ograniczyć wydatki budżętowe a wtedy padnie rynek usług , 

Tylko to jest efekt wieloletnich zaniedbań. A najbardziej związków zawodowych które po 89r myślały że będą rządzić w zakładach produkcyjnych ...

• Thanks 2
Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

tak bo nadal tak uważam , 

nawet po tym co widzisz jak xujnia już jawnie się stacza gospodarczo a Chiny postrzegasz za wschodzącą potęgę?

cholera o Logice zapomniałem jako przedmiot nauczania już od podstawówki :|

Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał(a):

Yyyyyy jeszce jedno pytanie. Skoro do 18 roku życia aby "wypisać się " z zajęć trza mieć kwit od rodzica, a 18 lat to 4 klasa średniej wzwyż, to jakim cudem to uczniowie się wypisali? Przecież 4 klasy to nie 86%? Zdaje się że to nie uczniowie tym razem zadecydowali? 

zdaje się, że nie ogarniasz rzeczywistości

Opublikowano

CHINY , nie da się być na ciągłym wzoroscie bo coś musi się zepsuć , zależy na ile im się uda skolonizować gospodarczo swiat , teraz wykupili media markt i saturn więc przepływy trochę sie będą zmieniały , czy USA bez kolonizacji gospodarczej byłby by potęgą ?  nie .  sama produkcja jaka by nie była to za mało by zostać potęgą 

5 minut temu, dysydent napisał(a):

nawet po tym co widzisz jak xujnia już jawnie się stacza gospodarczo a Chiny postrzegasz za wschodzącą potęgę?

Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał(a):

pier**licie durnoty .

RADA UE TO SĄ ZWIĄZKI ZAWODOWE DECYDUJĄ O WSZYSTKIM NIKT NIEMA PRAWA PODWAŻAĆ USTALEŃ .

https://agroprofil.pl/wiadomosci/rada-ue-zmieni-kwoty-na-eksport-z-ukrainy-donosza-ukrainskie-media/?fbclid=IwY2xjawNTC9JleHRuA2FlbQIxMQABHggXoS4DGr3GWq9YrLJL5YDlBeyCjirz2rQbLA46KPT8oTJT3Lhe3qkReAXc_aem_7NpygdJAfhwaWy8rY_dKUw

A wiec nie produkować w Polsce bo niema takiej potrzeby - chyba tylko po to żeby za darmo rozdawać to można .

Rada UE zmieni kwoty na eksport z Ukrainy donoszą ukraińskie media .

obraz-12.png.webp

Opublikowano
mirro napisał:

5 minut temu, nie napisał(a):

w warszawie ponad 86% uczniów szkół średnich wypisało się z edukacji zboczeńców

Aaaaa na co się zapisali?

Jak religia była na ostatniej lekcji to się wszyscy wypisaliśmy...

• Haha 2
Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

A co to za zarośnięty żul ???

Kolejny prawicowy idiota jak Memcen któremu przeszkadza wszystko co niemieckie ale nowy Mercedes już jest dobry ?? xD

Ooooo jaaa guuut Mercedes. Maschinenpistole tyż guuuut.🤣

55 minut temu, nie napisał(a):

zdaje się, że nie ogarniasz rzeczywistości

ZAprawdę powiadam Ci. Istnieje taka możliwość. Ale przecież są dobrzy ludzie , którzy mnie tak nie zostawią. Co nie?🤣

• Haha 1
Opublikowano
49 minut temu, mirro napisał(a):

ZAprawdę powiadam Ci. Istnieje taka możliwość. Ale przecież są dobrzy ludzie , którzy mnie tak nie zostawią. Co nie?🤣

Do Piłata cię zaprowadzić zaś Piłat zapyta zgromadzonych ludzi co poczynić z tobą . Ciekawe co by z tobą poczynili ?. 

Opublikowano
41 minut temu, galan99 napisał(a):

Do Piłata cię zaprowadzić zaś Piłat zapyta zgromadzonych ludzi co poczynić z tobą . Ciekawe co by z tobą poczynili ?. 

do legionu warrusa.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

No co zmądrzał 😛

nie zmądrzałem tylko nie da się wszystkich fabryk zamykać , wchodzi coraz bardziej robotyzacja to tych ludzi bedzie mniej potrzebnych , rynek usług w Polsce będzie zyskiwał , nawet wynajęcie koparki do wykopu fundamentu to rynek usług itd 

25 minut temu, nie napisał(a):

tacy sami mordercy

a jak hamas zrobił wjazd na izrael zabijając ludzi to musiało się tak skończyć , czym rózniło się działanie ukrainców poza skalą mordujących Polaków tyle lat mineło a dalej w pamięći żyje ., ilu żydów hamas zabił 1200 ? 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

Wraca normalność ceny masła i mleka do normalnych poziomów . 

Masło dobrej jakości w cenie 4 zł są szanse na 3,5 zł za kostkę 200 g .  Kosztowało 11 zł .

Mleko 1 l w cenie 1,35 zł .   kosztowało 5 zł .

Sery potaniały w końcu normalność zawitała .

Tylko jeden smutek dla Polski bo straci rynek .

Polska traci rynek zbytu na etanol. To większe zagrożenie niż Mercosur dla rolnictwa .

Amerykański etanol wkracza do Europy

Wizyta Donalda Trumpa w Wielkiej Brytanii przypieczętowała umowę rolną wartą około pięciu miliardów dolarów. Kluczowym jej elementem jest bezcłowy dostęp dla amerykańskiego etanolu na brytyjski rynek, szacowany na 1,4 miliarda litrów. Już w tym roku na Wyspy ma trafić dodatkowe 677 milionów litrów biopaliwa. Sekretarz rolnictwa USA, Brooke Rollins, zapowiedziała nawet pomoc Brytyjczykom w przejściu z paliwa E10 na E15 .

To o ten zakład skarbu Państwa sprzedają . Polska tylko  z nazwy .

Najpierw zwolnienia, potem sprzedaż? Enea pod ostrzałem, a pracownicy na bruk .

https://udostepnijto.pl/udostepnij/najpierw-zwolnienia-potem-sprzedaz-enea-pod-ostrzalem-a-pracownicy-na-bruk

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Ukraina dusi się nadmiarem zboża. Polski rolnik może to odczuć

Spółdzielnia, która zaledwie dwa lata temu zakończyła kolejny etap rozbudowy bazy magazynowej ma do spłacania kredyty. – Musimy spłacać nasze zobowiązania, a gdy ceny nie rosną mamy olbrzymi problem – przyznaje Koba.

Czy jest realne, że nie będziecie przyjmowali kukurydzy w skupie? – Myślę, że do tego nie dojdzie, ale zaproponujemy rolnikom ceny adekwatne do bieżącej sytuacji – zaznacza przedstawiciel "Farmera".

Wiadomo, że na sytuację cenową w Polsce wpływ będzie miało to, co obecnie dzieje się w Ukrainie.

Okazuje się, że tamtejsze porty, które są regularnie atakowane przez rosyjskie drony i rakiety mają problemy z wysyłaniem transportów zboża w świat przez Morze Czarne. Taka sytuacja doprowadziła do zapchania ukraińskiego rynku.

– Od moich znajomych z Ukrainy wiem, że sytuacja stała się kryzysowa i tamtejsze firmy chcą pozbyć się jak najszybciej milionów ton zbóż, które zalegają w magazynach. Boję się nawet pomyśleć, co stanie z cenami, jeżeli ziarno trafi do naszego kraju – przyznaje Zbigniew Koba.

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/wiadomosci-rolnicze/komenatrze-rolnikow/kukurydza-pod-znakiem-zapytania-nie-wiemy-czy-w-ogole-bedziemy-skupowac-2539402?fbclid=IwY2xjawNTaHNleHRuA2FlbQIxMABicmlkETBXZG9ac0xIbjRKRUtMdGYwAR4DG2MNwYH-ljn

DLA PRZYPOMNIENIA . 2 LATA JUŻ RZĄDZĄ ROZJEBALI WSZYSTKO .

HOŁOWNIA OTWARCIE GROZI TUSKOWI! WYGADAŁ DATĘ UPADKU RZĄDU

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, galan99 napisał(a):

Spółdzielnia, która zaledwie dwa lata temu zakończyła kolejny etap rozbudowy bazy magazynowej ma do spłacania kredyty. – Musimy spłacać nasze zobowiązania, a gdy ceny nie rosną mamy olbrzymi problem – przyznaje Koba.

Aaaaaa ktoś obiecywał że będa rosły? Cuś sie nie zgadza w optymistycznym biznes planie?

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, mirro napisał(a):

Aaaaaa ktoś obiecywał że będa rosły? Cuś sie nie zgadza w optymistycznym biznes planie?

Ukrainy wiem, że sytuacja stała się kryzysowa i tamtejsze firmy chcą pozbyć się jak najszybciej milionów ton zbóż, które zalegają w magazynach. Boję się nawet pomyśleć, co stanie z cenami, jeżeli ziarno trafi do naszego kraju . Już trafia będzie bardziej trafiać do Polski i nie zatrzyma twój idol Tusk .

Na chwilę obecną zalega w Polsce 12 milionów ton pszenicy Sam Minister Rolnictwa się wypowiedział . Której niema gdzie sprzedać unia niema gdzie sprzedać . A pszenica cały czas napływa do Polski .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, mirro napisał(a):

Pozdrów go ode mnie.

Sam to robisz co dnia pozdrawiając  Tuska .

Będzie się wsadzać ale twych idoli .

Edytowane przez galan99