Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

wystarczy że NBP pomaga wpłatą wypracowanego zysku 🙃, banki PKO SA ; PKO są zarządzane przez prezesa powołanego przez podwładnych premiera , zresztą jak zyskami możę operować prezes Orlen to tak samo mogły by banki z tym żę główną stawkę okresla NBP pożyczkową z drugiej strony łatwiejszy dostęp do kasy mogły by spowodować żę ludzie którzy mają minimalna zdolność kredytowa uzyskali by pożyczkę a spłata była by problematyczna 

Opublikowano
nie napisał:

23 minuty temu, DTaras napisał(a):

Yhm. To w Polsce nie były inne śledztwa prowadzone? Racyl. Ten temat najbardziej spalił skoczek - akrobata wobec którego można mieć uzasadnione podejrzenia dotyczące mocodawców i to wcale nie z PiSu.

Negatyw - te czołgi i armaty co obiecał, ze może kupi - to na wodę są? Czy czołg to pałer sam w sobie czy element systemu?

czyli zgadzasz się z kłamczykiem idiotą?

Niewiem. Wiem, ze Błaszczak pozawierał umowy ramowe. Nic nie kupił ale negocjacje zamknął...

dysydent napisał:

w kosztach partycypować? powiadasz to jakieś jaja głupka czy celowe szyderstwo? a jakież wojsko ma dochody? w zyskach tylko pozwól a będziemy mieli najnowocześniejszą armię ... no może nie na planecie ale w okolicy bo z takim poligonem jak za miedzą a pomału to i już u siebie mamy ... ma ktoś tak na dziś na całej planecie lepszy?

Jesteś usprawiedliwiony PGZtem...

dysydent napisał:

Teraz, mirro napisał(a):

PGZ

miała czas i to ile tego czasu b wojna który to już rok na Ukrainie i co? tekturowych dronów nie ma oferty czym wyłapać i pozestrzelać tuż nad granicą? a spi..ajcie mi z takimi "fachowcami"
na zbity pysk

Jest coś takie - tylko nie z PGZetu.

nie napisał:

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

a teraz leć przeproś Tomczyka

wiedziałem, że o to chodzi :D i kto tu broni?

pomodliłeś się już do jego zdjęcia? jprd jaki fanatyk, sekciarz 🤮🤮

5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Błaszczak obudził się w 2023 jak rusek bombardował Lwów

i dlatego wcześniej, gdy spał, wydatki na armię wzrosły o prawie 60% :D 

skąd oni was biorą? z fabryki idiotów?

Wydatki na armię... wypłatę dla żołnierza odjąłeś? Weź pod uwagę aktywną rezerwę, wot a nawet kucharki powciągane ze słuzby cywilnej...

Opublikowano

Ukraina wspiera finansowo agresję na własny kraj (czyli Ukrainę). Tak wynika z artykułu na portalu Kresy.

Niech mi ktoś powie, że ta wojna nie jest dziwna!

image.jpeg.4b219db1316b64888e13986cd1c63db1.jpeg

• Like 1
Opublikowano
racyl napisał:

55 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

To w takim razie WOT i zwiększanie liczebności armii to porażka PiSu ?? 

Jak to mówią z niewolnika nie ma robotnika. 

Ludzie w WOT to są tacy co chcą pracować w wojsku  a nie brani na siłę 

Na śmiciówce ale jednak trzeba im płacić.

nie napisał:

17 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jeszcze mniej ... Dlatego trzeba liczyć w % PKB albo % wydatków budżetowych, wtedy to ma sens, a nie podając suche kwoty w PLN ...

ty nawet nie wiesz co to pkb :D

2015r - 37mld

2021r - 58mld  

peowska ekonomia

Właśnie że pisowska... Wczorajsze miliardy dzisiejszym nierówne.

• Like 1
Opublikowano

Zaskakujące sceny w trakcie manewrów Rosji i Białorusi. Na miejscu pojawili się Amerykanie .

W poniedziałek amerykańscy oficerowie obserwowali manewry wojskowe Rosji i Białorusi Zapad-2025. Minister obrony Białorusi Wiktor Chrenin powiedział im, że mogą przyjrzeć się "wszystkiemu, co ich interesuje

Działania wojsk na poligonie pod Borysowem obserwuje 17 misji wojskowo-dyplomatycznych z Azerbejdżanu, Węgier, Wietnamu, Iranu, Kazachstanu, Chin, Kuby, Rosji, Serbii, USA, Sudanu, Turkmenistanu, Turcji, Zambii, Zimbabwe, Peru i Indonezji. Ponadto manewry relacjonuje około 150 dziennikarzy z 15 krajów . Gdzie jest POLSKA ?.

RUDY ZAMKNĄ GRANICĘ . Nie prowadzimy wojny z Rosją . POLSKA BYŁA ZAPROSZONA NA OBSERWACJE RUDY NIE SKORZYSTAŁ . Akcja - TROPIMY  drony ze styropianu  . :D

Opublikowano
racyl napisał:

1 minutę temu, DTaras napisał(a):

Na śmiciówce ale jednak trzeba im płacić.

to są chętni ludzie z wyboru więc w czym problem 

W tym, że WOT nie daje stabilizacji to i chęci na długo nie wystarczą. Będąc we WOT mozesz się powołać do pracy jak jest praca ale po powołaniu jesteś jak na okręcie a powszechnie wiadomo iż praca marynarza wybitnie prorodzinna nie jest. Zatem gdy sobie obliczysz że popracujesz 30 dni w miesiącu a na łykendy weźmiesz służbę. To niewykonalne ale optymistycznie ujmując taki szeregowy zarobi jakieś 9,92 zł za godzinę...

galan99 napisał:

Zaskakujące sceny w trakcie manewrów Rosji i Białorusi. Na miejscu pojawili się Amerykanie .

W poniedziałek amerykańscy oficerowie obserwowali manewry wojskowe Rosji i Białorusi Zapad-2025. Minister obrony Białorusi Wiktor Chrenin powiedział im, że mogą przyjrzeć się "wszystkiemu, co ich interesuje

Działania wojsk na poligonie pod Borysowem obserwuje 17 misji wojskowo-dyplomatycznych z Azerbejdżanu, Węgier, Wietnamu, Iranu, Kazachstanu, Chin, Kuby, Rosji, Serbii, USA, Sudanu, Turkmenistanu, Turcji, Zambii, Zimbabwe, Peru i Indonezji. Ponadto manewry relacjonuje około 150 dziennikarzy z 15 krajów . Gdzie jest POLSKA ?.

RUDY ZAMKNĄ GRANICĘ . Nie prowadzimy wojny z Rosją . POLSKA BYŁA ZAPROSZONA NA OBSERWACJE RUDY NIE SKORZYSTAŁ . Akcja - TROPIMY  drony ze styropianu  . :D

Fajnie. A wiesz że większość tego ćwiczenia odbywa się zawsze w Rosji?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, DTaras napisał(a):

W tym, że WOT nie daje stabilizacji to i chęci na długo nie wystarczą. Będąc we WOT mozesz się powołać do pracy jak jest praca ale po powołaniu jesteś jak na okręcie a powszechnie wiadomo iż praca marynarza wybitnie prorodzinna nie jest. Zatem gdy sobie obliczysz że popracujesz 30 dni w miesiącu a na łykendy weźmiesz służbę. To niewykonalne ale optymistycznie ujmując taki szeregowy zarobi jakieś 9,92 zł za godzinę...

Fajnie. A wiesz że większość tego ćwiczenia odbywa się zawsze w Rosji?

Polska nie prowadzi wojny wiec w czym problem ?.   ZAMKNĄĆ GRANICĘ PO CO - COŚ TU ŚMIERDZI Z DRONAMI ZE ZE  STYROPiANU .

Wielu jest obserwatorów .

Działania wojsk na poligonie pod Borysowem obserwuje 17 misji wojskowo-dyplomatycznych z Azerbejdżanu, Węgier, Wietnamu, Iranu, Kazachstanu, Chin, Kuby, Rosji, Serbii, USA, Sudanu, Turkmenistanu, Turcji, Zambii, Zimbabwe, Peru i Indonezji. Ponadto manewry relacjonuje około 150 dziennikarzy z 15 krajów

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

wystarczy że NBP pomaga wpłatą wypracowanego zysku 🙃, banki PKO SA ; PKO są zarządzane przez prezesa powołanego przez podwładnych premiera , zresztą jak zyskami możę operować prezes Orlen to tak samo mogły by banki z tym żę główną stawkę okresla NBP pożyczkową z drugiej strony łatwiejszy dostęp do kasy mogły by spowodować żę ludzie którzy mają minimalna zdolność kredytowa uzyskali by pożyczkę a spłata była by problematyczna 

kryteria przyznawania pożyczek to osobna sprawa i niekoniecznie musi zostac poluzowana restrykcyjna polityka w tym zakresie

natomiast opłaty jakie mamy, są, według oficjalnych danych eurostatu - najwyższe w europie, koszt kredytu w naszym kraju po prostu poraża względem innych państw, niekoniecznie tych ze strefy euro

jak czytam o nadspodziewanie dobrych wynikach banków, to się ciężkie słowa cisną na usta, bo to jest w naszym kraju oligopol, a nie żadn akonkurencja względem siebie

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, nie napisał(a):

ty nawet nie wiesz co to pkb :D

2015r - 37mld

2021r - 58mld  

peowska ekonomia

No i ?? Podaj to w %% PKB durniu. Dobrze wiem co to jest PKB ... To co podajesz to puste kwoty, które bez punktów odniesienia nic nie znaczą ... Wiesz co to np inflacja ??

Proste pytanie. Kiedy kupię więcej bułek, czy gdy mam 100zl a bułka kosztuje 1zl czy jak mam 200zl a bułka kosztuje 2zl ?? I dodam że te bułki stanowią ciagle 3% domowego budżetu, to kiedy więcej wydawałem na bułki względem moich dochodów ?? 

Ale wiem że do Ciebie to nic nie przemówi, bo ty jesteś tak głupi że nie wiesz że pieniądz nie ma stałej wartości ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Znowu Błaszczak?

Dokładnie spada na niego .

Nic nie zmienia jak by byli uśmiechnięci to samo by było z samych wypowiedzi jak byli w opozycji jak darli ryja niema co się pytać tylko szpryca .

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał(a):

Dokładnie spada na niego .

Noooo to widać że PiSowsy Ministrowie Obrony Narodowej, to generalnie lubią zamykać swoich żołnierzy. Jeden za Nangar Khel a drugi za szczepionki. Widać takie łone som.🤣

Opublikowano
33 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

No i ?? Podaj to w %% PKB durniu. Dobrze wiem co to jest PKB ... To co podajesz to puste kwoty, które bez punktów odniesienia nic nie znaczą ... Wiesz co to np inflacja ??

Proste pytanie. Kiedy kupię więcej bułek, czy gdy mam 100zl a bułka kosztuje 1zl czy jak mam 200zl a bułka kosztuje 2zl ??

dlatego funkcjonuje pojęcie "siła nabywcza pieniądza" odnośnie danego kraju, bo przekładając na przykład zarobki niemców, to teoretycznie mają w złotych polskich 3-4x więcej, ale przekładając na ich ceny i podatki, to dalej jest więcej, ale już nie tak różowo

PKB to wartość produksji - aby wzrosła, wystarczy produkować bardziej zaawansowane, droższe produkty, czyli zamiast śrubek - samochody, tylko do tego trzeba ogarniętych polityków, którzy stworzą stabilne warunki dla takiej działalności, a w UE mamy oszołomów, którym się marzy skansem w europie, bez emisji CO2

Opublikowano
7 godzin temu, nie napisał(a):

"Mininister Blaszczak z modernizacją armii obudził się wtedy, kiedy było już słychać jak bombardują Lwów" - wiceminister obrony narodowej Cezary Tomczyk w radiu Zet.

zakłamany idiota, za jakich debili ma swoich wyborców?
.

Tak tak wiemy Błaszczak zwany przez Dorna trzeciego bliźniaka intelektualny deficyt. To przygłup i down. To nawet po nim widać trochę Kupił f 35 bez systemu kierowania/dowodzenia bez którego możemy sobie nimi polatać Kolejne samoloty fa 50 z Korei bez uzbrojenia. Do tego nasza armia będzie miała 3 rodzaje czołgów. To dokonania tego głupka w MON takie najbardziej widoczne. 

4 godziny temu, nie napisał(a):

następny wyprany z myślenia

znawca wojska :D dobre świadectwo sobie wystawiłeś

Ty Goebbels myślisz, że jak zakrzyczysz coś i nawyzywasz to ci uwierzą. Ale takich jak wy o których nawet Kurski mówił, że ciemnym ludem jesteście który wszystko kupi wielu tu nie ma. Błaszczak niby rozwijał armię ale osłabiał jej potencjał co pokazałem konkretnie na przykładzie samolotów które niby byśmy mieli ale pożytku z nich wielkiego już nie. Jedne nie miały by czym strzelać a drugie bez systemu dowodzenia miały by poważnie ograniczone zdolności bojowe. To sa konkrety a nie twoje wyzwiska. 

Opublikowano

wczoraj samoloty mialy przerwe ale dzisiaj lataja ostro i to nisko..korytarze zmienili czy co ??

nawet wojskowy helikopter lecial..

9 godzin temu, racyl napisał(a):

Nie mierz wszystkich swoją lewacka miarą 

wiem prawacka jest inna .. tworki , choroszcz i kobierzyn to wasze sanktuaria 🤣

9 godzin temu, DTaras napisał(a):

Jak to mówią: facet z faktami nie dyskutuje. Śledztwo wykazało by, ze to co leci musi tak czy inaczej spaść na ziemię, że lotnisko to nie byl żaden dżejefkej tylko pas betonu w lesie, że pilot chcial dobrze i wyszło jak zwykle oraz że nawet jak kontrolerzy byli trzeźwi to z tego barakowozu we mgle niczego tego rozmiaru nie byli zdolni bezpiecznie sprowadzić i patrz punkt poprzedni. Po xuj to znów trącasz?

nawet prezes nie doszedl[nomen omen ] do prawdy i chyba juz nie zdazy.

7 godzin temu, nie napisał(a):

"Mininister Blaszczak z modernizacją armii obudził się wtedy, kiedy było już słychać jak bombardują Lwów" - wiceminister obrony narodowej Cezary Tomczyk w radiu Zet.

zakłamany idiota, za jakich debili ma swoich wyborców?
.

a ty z zasiegu jakiego szpitala mieszkasz ??  tez lubelsczyzna -ojczyzna swirow ?? przynajmniej na af .

7 godzin temu, witejus napisał(a):

Z Polski A

ee skad z kieleckiej obasti. kraju latajacych siekier..

6 godzin temu, galan99 napisał(a):

Powoli do Iraku pojechali wojska NATO na wojnę Amerykańską i Polacy mieli obiecane 3 rafinerie a co dostali od  Iraku - zginęło 22 polskich żołnierzy i  ponad 800 zostało rannych.  Tak @mirro .

Ukraina to nie Irak . Na Ukrainie niema wojsk NATO nie szkolą się tylko Polscy mają tam się szkolić przecie to jak przyłączenie się do wojny .

kto ci tak opowiadla ??  jakie rafinerie ??

husajn czy napoleon o tym gadal ??  

Opublikowano
8 minut temu, nie napisał(a):

dzisiaj w choroszczy mieliście bajki o samolotach? :D 

Nie wiem co wy w Choroszczy mieliście ale to ty sam pokazujesz jaki masz poziom. Ja ci pisze konkrety jak Błaszczak "zbroił" nasze lotnictwo a ty mi opowiadasz co robisz w Choroszczy.

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał(a):

wczoraj samoloty mialy przerwe ale dzisiaj lataja ostro i to nisko..korytarze zmienili czy co ??

Może jeszcze nieodcholowali tego co wczoraj z pasa wypadł 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v