Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, witejus napisał(a):

Jaka premierka? co tam ci się wylęgło w pijanym łbie?

Pijany łbie wymieniłeś nazwisko zapytałem czy ona jest premierką, że ma coś tu do powiedzenia ważnego.

6 godzin temu, Roman176 napisał(a):

jesteś zadowolony z prezydenta ? 

czego ty się naćpałeś ? 

Ja niczego wystarczy, że ty tutaj wiecznie odklejony.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
31 minut temu, hubertuss napisał(a):

premierką

Ty już do reszty zgłupiałeś? już nie umiesz prawidłowo mówić po polsku tylko posługujesz się lewackim bełkotem.Premierka🤣🤣, idiota.

Opublikowano
10 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Taniej nie kupisz ale mniej dołożysz jako podatnik. Popatrz dookoła coraz więcej paneli na domach coraz więcej elektrycznych aut. Ludzie sami powoli zaczynają rozumieć co dobre. Ciemnoty coraz mniej.

Nam polakom jak zwykle się nie opłaci ale koncesję na złoże  czy istniejącą kopalnie chętnie zagraniczni inwestorzy przejeliby. Z tym nie opłacaniem i sprzedawaniem podmiotom zagranicznym to już trochę w Polsce było przypadków czy to sie naprawdę nie opłacało 😄

10 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Taniej nie kupisz ale mniej dołożysz jako podatnik. Popatrz dookoła coraz więcej paneli na domach coraz więcej elektrycznych aut. Ludzie sami powoli zaczynają rozumieć co dobre. Ciemnoty coraz mniej.

Ciemnota myśli, że dzięki panelom może być nie zależna 😄. co niektórym to się wydaje że jak kupią panele, magazyn energii i elektryka to zaraz mogą byc nie zalezni. Wszystko jest tak skonstruowane żebyś mając te rzeczy i tak musiał płacić mimo że chcesz być ekologiczny, niezależny i oszczędny .

Ludzie rozumni to wiedzą, że jak mają swobodę wyboru, opłacalność danego rozwiązania to wybiorą to tańsze.

Nie ma swobody wyboru jest narzucanie woli w postaci obciążania opłatami od samochodów spalinowych, ogrzewania itp które w konsekwencji stają się drogie przez z góry narzucone ideologię . Jeszcze gdyby cała europa odpowiadała za jakieś co najmniej 50% zanieczyszczeń planety to można zrozumieć chęć ratowania planety 

Ciemnota to są ci ludzi co nie rozumieją że te wszystkie ekologiczne rozwiązania nie są wybierane w zdrowej rynkowej konkurencji 

• Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, racyl napisał(a):

Ciemnota to są ci ludzi co nie rozumieją że te wszystkie ekologiczne rozwiązania nie są wybierane w zdrowej rynkowej konkurencji 

Yyyyyyy takiej jak Lidl z Biedronką?🤣

Opublikowano

Na powstanie lidlów w polsce to też jakieś ktos dostał dotacje . biedronka to chyba nic nie dostała 

Z resztą nikt nikogo tam nie zmusza chodzić a jak już gdzieś postawią to ciężko wygrać jakiemuś spożywczakowi z nimi .

Jedni i drudzy tak samo wyzyskują rolników 

Opublikowano
10 godzin temu, jahooo napisał(a):

bo tak z częścią tego narodu jest - brakuje im 200-300 lat , aby dogonić zachodnią cywilizację

jak prezydent nie pozwolił na dalsze bezpodstawne rozdawnictwo - od razu kwik

im brakuje tyle do was ile wam do nas ..

jako hisoryk nie powinienes pisac bredni..

zreszta ty i onuca to jestescie ukrianskiego pochodzenia...co by wile tumaczylo wkontekscie twoich i jego pisaniny..

10 godzin temu, Ulman napisał(a):

To nie jest żaden naród tylko roszczeniowe, pazerne, niewdzięczne stepowe plemię. Nasi debile chcą im wszystkim na siłę wciskać 800+ którego nawet pracujący nie powinni dostawać. Cieszę się że wielu osobom to otworzy oczy na to z kim mamy do czynienia

po tobie to widac najlepiej 😂

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ooo, i już wiadomo dlaczego Jacuś wybiera autobusy zamiast samolotów xD

a poroze takie solidne .kilkunastoletnie to ile moze wazyc ??

ty na tym oll incluziwie to chlejes tak od rana do wieczora ?? 

gdzie jestes z zona i dziecmi ?? 

w glowe ci sie zrobilo od transferu autokarem z lotniska do hotelu ??

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, jacus napisał(a):

ty na tym oll incluziwie to chlejes tak od rana do wieczora ?? 

gdzie jestes z zona i dziecmi ?? 

w glowe ci sie zrobilo od transferu autokarem z lotniska do hotelu ??

Widzisz. Ja nie jeżdżę na wakacje aby się nachlac, ale pewnie krakowiaczek tak robi ... Wolę coś obejrzeć, poznać kulturę miejsca w którym się znalazłem, coś niemożliwego dla alkoholika spod Krakowa żyjącego mitami wielkości Polski A ...

A co do poroża to ja i siebie go nie widzę ;) za to brzuch wieprza spod Krakowa wielu tu widziało ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Sad 1
Opublikowano
45 minut temu, jacus napisał(a):

im brakuje tyle do was ile wam do nas ..

Taaa...

Wiem, miałem już nie reagować, ale czasem się nie da...

Screenshot_20250825_211148_TikTok.jpg

Screenshot_20250827_083537_Chrome.jpg

Opublikowano
racyl napisał:

W dzień jest nadwyżka a Ty i tak nie kupisz taniej😁. 

Zależy jak się ustawisz. Inna sprawa, że gdyby wszyscy mogli kupić taniej to zimą płaciłbyś ze siedem koła za megawatogodzinę - taki ten węgiel tani ...

hubertuss napisał:

Aaa możesz nie przeginać?

galan99 napisał:

Policję natychmiast i strasz wyposażyć w samochody elektryczne skoro to takie wspaniałe i rolnikom traktory elektryczne skoro . Ludzie sami powoli zaczynają rozumieć co dobre. Ciemnoty coraz mniej.

Policja już dawno śmiga elektrykami a straż pożarna korzysta z akumulatorowych masztów oświetleniowych. Wóz z zabudowanym power packiem elrktrycznym lub hybrydowym może być bardziej uniwersalny niż Ci się wydaje.

dysydent napisał:

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Dwa-bilety-albo-nie-lecisz-Otyli-na-celowniku-linii-lotniczych-8998575.html

to i w transporcie pasażerskim też już od tonokilometra liczą?
idąc w tym kierunku to anorektycy powinni za połówkę

nowego znaczenia nabiera zwrot - "stracić na wadze"

W tym zawsze liczyli. Na tej kanwie powstały tanie linie lotnicze. Jak startujesz przy temperaturze powietrza w okolicy 50 stopni celsjusza to musisz uwzględniać wszystko. Spadek mocy i siły nośnej potrafi upierdzielić maksymalną masę startową o 15 procent.

Opublikowano
13 minut temu, DTaras napisał(a):

Zależy jak się ustawisz. Inna sprawa, że gdyby wszyscy mogli kupić taniej to zimą płaciłbyś ze siedem koła za megawatogodzinę - taki ten węgiel tani ...

była mowa o zielonej energii a nie węglu

Powiedz to zielonym wariatom że w zimie na samej ekologii nie dadzą rady 😄

Opublikowano
racyl napisał:

Na powstanie lidlów w polsce to też jakieś ktos dostał dotacje . biedronka to chyba nic nie dostała 

Z resztą nikt nikogo tam nie zmusza chodzić a jak już gdzieś postawią to ciężko wygrać jakiemuś spożywczakowi z nimi .

Jedni i drudzy tak samo wyzyskują rolników 

Zobaczysz co się będzie odpierdzielać jak wejdzie butelkowa waluta... Miał być system spójny czyli butla oddana w biedrze miała skutjować prostym zwrotem kasy lub kuponu do każdego sklepu który jest w systemie. Tak zamiąchali, ze Automat dwufrakcyjny to kasa rzędu 60 koła netto, ręczny zbiór wymaga aby butelka pozostała niezgnieciona i zdatna do skanowania więc trzeba mieć halę na te plombowane worki i modlić się aby kurier z worami czegoś nie odpier..lił. Zatem wracamy do automatów. Leasing spłaci się przy tych 10 groniach od butelk dla przyjmującego w piętnaście lat gdzie musisz zapewnić ze trzy wymiany rozdrabniacza po 2 do 3,5 keuro. W chwili obecnej exele u operatorów (7 bodaj) tak to policzyły, że model biznesowy opiera się o sprzedaż automatów po te 6 dych netto lub skanerów wartych 200 zł za jakiegoś tauzena. Lidl u mnie w mieście wybudował przedsionek z automatem. Gmina ma obowiązek zorganizować taki punkt. To zgadnijcie do kogo pobiegną włodarze? Ja pier... lę. Przeczekam pierwszą głupiznę i o ile w 2027 będę jeszcze się bawił w sklep to pomyślę. Najgorzej, że zwykłej butelki po piwie nie możesz jak wcześniej rozliczyć na kasie - masz piwo to musisz do systemu wejść...

racyl napisał:

była mowa o zielonej energii a nie węglu Powiedz to zielonym wariatom że w zimie na samej ekologii nie dadzą rady 😄

To jest mix. Długo już. Zapora w Solinie ma ze sześćdziesiąt lat a Polska korzysta z łącza ze skandynawią. I tak jak pozamarzały rlektrownie Szwedom a te na dizla nie dawały rady to brali od nas z węgla a latem na odwrót. Nie możesz mówić o zielonej czy czarnej energii. Trzeba mówić o systemie. Ktoś twierdzi że system w ujęciu rocznym ujedzie na samej zielonej? Nie zwracam uwagi na oszołomów. Ktoś twierdzi, ze węglowa jest tania? Popatrz wyżej.

Opublikowano

Czy energia jest zielona czy brudna i tak płacimy tak samo.

Na tej samej dzielnicy jeden oddaje zieloną energię za grosze albo do niej jeszcze dopłaca a drugi płaci stale jak za tą brudną ze wszystkimi ects itp 

Podobno tak wszystkim chodzi o planetę a zamiast KPO przeznaczać na programy dofinansowania dla zwykłego kowalskiego na energię odnawialną to się daję po pół miliona biznesmenom na głupoty .

W ciągu dnia jest nawet nadprodukcja energii odnawialnej a kowalski płaci najdrożej jeśli ma taryfy 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, DTaras napisał(a):

Policja już dawno śmiga elektrykami a straż pożarna korzysta z akumulatorowych masztów oświetleniowych. Wóz z zabudowanym power packiem elrktrycznym lub hybrydowym może być bardziej uniwersalny niż Ci się wydaje.

W tym zawsze liczyli. Na tej kanwie powstały tanie linie lotnicze. Jak startujesz przy temperaturze powietrza w okolicy 50 stopni celsjusza to musisz uwzględniać wszystko. Spadek mocy i siły nośnej potrafi upierdzielić maksymalną masę startową o 15 procent.

https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=1871136993818226

Cała ochrona środowiska to jedno wielkie gówno ściema .

https://www.facebook.com/watch?v=2246582619107188

Pralnia pieniędzy . https://www.facebook.com/reel/1130172515639000

Teraz tylko domkną system z Energią i co rok więcej płacić bo skarbiec się nie domyka i z tych waszych wiatraków będą kasę wyciągać coraz więcej .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

wiecie jaka jest najtansza energia ??

ta niezuzyta...

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Widzisz. Ja nie jeżdżę na wakacje aby się nachlac, ale pewnie krakowiaczek tak robi ... Wolę coś obejrzeć, poznać kulturę miejsca w którym się znalazłem, coś niemożliwego dla alkoholika spod Krakowa żyjącego mitami wielkości Polski A ...

A co do poroża to ja i siebie go nie widzę ;) za to brzuch wieprza spod Krakowa wielu tu widziało ...

to ty nawet pic nie umiesz ?? 

jedz do gdanska -podobno nawet neptuna przeroslo 😂

3 godziny temu, Agrest napisał(a):

Taaa...

Wiem, miałem już nie reagować, ale czasem się nie da...

Screenshot_20250825_211148_TikTok.jpg

Screenshot_20250827_083537_Chrome.jpg

w domu wszyscy zdrowi ??

• Haha 1
Opublikowano

Dziękuję za po raz kolejny zadane to pytanie. Jak widać król jest nagi i wystrzelał się z odzywek. A takim bystrym i elokwentnym się zdawał..

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, witejus napisał(a):

Ty już do reszty zgłupiałeś? już nie umiesz prawidłowo mówić po polsku tylko posługujesz się lewackim bełkotem.Premierka🤣🤣, idiota.

Wiedziałem o co ci chodzi i o co tak się prujesz. I powiem ci musisz mieć naprawdę gówniane życie, że na takie pierdoły tak ci wkurw rośnie i żółć się leje że musisz wyzywać. Mam w d*pie tę ideologie może być kobieta premier albo premierka mam na to wywalone. A ciebie szczują jak psa i ty warczysz.

12 godzin temu, racyl napisał(a):

Nam polakom jak zwykle się nie opłaci ale koncesję na złoże  czy istniejącą kopalnie chętnie zagraniczni inwestorzy przejeliby. Z tym nie opłacaniem i sprzedawaniem podmiotom zagranicznym to już trochę w Polsce było przypadków czy to sie naprawdę nie opłacało 😄

Ciemnota myśli, że dzięki panelom może być nie zależna 😄. co niektórym to się wydaje że jak kupią panele, magazyn energii i elektryka to zaraz mogą byc nie zalezni. Wszystko jest tak skonstruowane żebyś mając te rzeczy i tak musiał płacić mimo że chcesz być ekologiczny, niezależny i oszczędny .

Ludzie rozumni to wiedzą, że jak mają swobodę wyboru, opłacalność danego rozwiązania to wybiorą to tańsze.

Nie ma swobody wyboru jest narzucanie woli w postaci obciążania opłatami od samochodów spalinowych, ogrzewania itp które w konsekwencji stają się drogie przez z góry narzucone ideologię . Jeszcze gdyby cała europa odpowiadała za jakieś co najmniej 50% zanieczyszczeń planety to można zrozumieć chęć ratowania planety 

Różne zakłady po 1989 roku w Polsce sprzedały różne rządy czasami za bezcen ale o kopalnie jakoś inwestorzy się nie bili w łapę pieniędzy nie dawali by kupić. 

Co do paneli i niezależności znam faceta co jest niezależny linie od chaty odłączył. To oczywiście margines. Większość tak nie myśli co nie oznacza, że panele nie pozwalają im jeździć np elektrykiem za darmo. W sensie nie tankują i nie kupują prądu przynajmniej latem.

Jak nie ma swobody wyboru co ty bredzisz. Ideologia to jest właśnie u takiej ciemnoty ,ze niby coś jest przymusowe nie bardzo wiadomo za wszystko trzeba płacić. Przecież auta spalinowe vs elektryki kosztują podobnie, elektryki dłuższy czas były nawet droższe. Jaki tu przymus?

7 godzin temu, DTaras napisał(a):

Ale ja nie przeginam ani trochę. Nawet na takiej prowincji jak Siemiatycze gdzie znasz pi razy drzwi ludzi widać coraz więcej aut elektrycznych i paneli na dachach. 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Mam w d*pie tę ideologie

Jak widzę nie masz, pranie mózgu przez onety , tefałeny, i inne lewackie media przyniosło efekty.Premierka🤣, tego nawet w tefałenach jeszcze nie wymyślili.😆

Opublikowano (edytowane)

Człowieku naprawdę nie ośmieszaj się naprawdę twoje życie takie puste jest że takimi gównami się przejmujesz?

main_01po_prostu_kultywowanie_zdrowych_typowych_polskich_warto_ci.jpg

Gdybym miał tak zryty beret to bym ciebie poprawiał, że nie premier a premierka ale mi to wisi. Ja się takimi pierdołami jak ty nie zajmuje i się nie wkur z byle powodu.

Opublikowano

Dla mnie takie ukobiecanie nazw na siłę  jest niepoważne. No cóż, niektórzy przeżyli Stalinogród, przeżyjemy i "premierkę". 

Co do elektryków - problem jest taki, że w dzień, gdy mógłbym ładować z paneli auto, jadę dopracy i tam stoi na parkingu. Owszem, mogę tam nałądowac auto - ale nie będzie tanio, a większość firm nalicza chore kary za postój na ładowarce, musiałbym więc pilnować kiedy auto się naładuje, wyjść z pracy i przeparkować. Pod warunkiem, że znajdę wolne miejsce. A jak wróce do domu to już jest po ptokach. Chyba, że magazyn energii ze 30kWh , ale to koszt nie mniejszy niż zakup auta. Dużo ludzi puka się w czoło, i trochę mają rację - co to za ekologia, jak prąd z węgla. Poza tym - wytworzenie auta elektrycznego to ogromne obciążenie dla środowiska, według wyliczeń - większe niż auta spalinowego. Do tego - niby kupujesz auto, a co chwila producent coś w nim grzebie zdalnie. I do tego bezustanna inwigilacja zdalna. To jest moim zdaniem chore. Gdzieś w tym wszystkim producenci zatracili zdrowy rozsądek. Znam w okolicy dwa przypadki aut elektrycznych i w obu jest to sporadyczne wykorzystanie auta do wyjazdów do sklepu. Auta ładują się w dzień z paneli, a jak właściciel wróci z pracy autem spalinowym, jedzie elektrykiem po zakupy, bo i więcej parkingów dla elektryków, i na buspasy można wjeżdżać. Rozmawiałem - to w zasadzie tylko z tego są zadowoleni, bo eksploatacja jakoś ich taniością nie poraża. W upał - włączysz klimę, zasięg drastycznie spada, w zimie - też, chociaz trochę mniej niż z klimą. 

Obaj użytkują auta powiedzmy budżetowe, więc z zasięgiem nie poszaleje. Mają zamiar zaraz po gwarancji się ich pozbyć - zobaczymy, na ile to wykonalne. 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

nie ośmieszaj się naprawdę twoje życie takie puste

Sam się ośmieszasz lewackim bełkotem, a teraz skaczesz jak wesz na grzebieniu😆

Co do mojego życia to gówno wiesz jakie ono jest, lewacki pustaku.

4 minuty temu, jahooo napisał(a):

Mają zamiar zaraz po gwarancji się ich pozbyć - zobaczymy, na ile to wykonalne. 

Za ułamek ceny ktoś się skusi.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v