Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeszcze nie , zawsze można z rządu odejść jak się nie podoba , w przeciwnym razie żadna ustawa by nie przeszła bo zawsze coś komuś przeszkodzi a tak to krótko i temat .

Opublikowano

https://wiadomosci.onet.pl/krakow/dzwon-zygmunt-nie-zabil-na-czesc-nawrockiego-pierwszy-taki-przypadek/h0bz8r0

23 minuty temu, witejus napisał(a):

Ty coś zrozumiałeś z tego?

a ty ??

18 minut temu, Agrest napisał(a):

Zluzuj konie, bo sam uwierzysz w potęgę swoich zarobków

za pare lat tez pojdziesz na etat.jesli bedziesz mial gdzie 🤣

wedlug ciebei ile zarabiam i jaki bedzie zysk z ha kukurydzy przy cenie mokrej w rejonie 450 zl ??

zluzuj majty zanim zaczniesz liczyc ..

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał(a):

To że tobie nic nie wyszło, nie oznacza że i inni tak skończą..

Ludzie potrafią inaczej ...🤷

Opublikowano
5 minut temu, jarecki napisał(a):

jeszcze nie , zawsze można z rządu odejść jak się nie podoba , w przeciwnym razie żadna ustawa by nie przeszła bo zawsze coś komuś przeszkodzi a tak to krótko i temat .

A to od teraz wszystkie ustawy muszą przejść? 🤪

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, jacus napisał(a):

wedlug ciebei ile zarabiam

26-27 zł na godzinę bruto

4 minuty temu, andrzej78 napisał(a):

A to od teraz wszystkie ustawy muszą przejść? 🤪

uztawy ,, światopoglądowe " raczej nie 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
11 minut temu, jacus napisał(a):

https://wiadomosci.onet.pl/krakow/dzwon-zygmunt-nie-zabil-na-czesc-nawrockiego-pierwszy-taki-przypadek/h0bz8r0

a ty ??

wedlug ciebei ile zarabiam i jaki bedzie zysk z ha kukurydzy przy cenie mokrej w rejonie 450 zl ??

zluzuj majty zanim zaczniesz liczyc ..

Choćby 1500 zostało to ty tej kwoty mentalnie nie ogarniesz.

Kup kredki i zacznij od prostrzych zadań. To nie powinno cię przerosnąć

Screenshot_20250806_113122_Facebook.jpg

Opublikowano (edytowane)

PO-łgłówki w końcu nadszedł ten dzień, tak długo przez was oczekiwany, skończyła się kadencja Andrzeja Dudy

wreszcie możecie .................. zamówić nowy zestaw pampersów :D :D 

i zapas

Image

------------------------------------------------------------------------

MHP, drugi co do wielkości holding rolny i czołowy przetwórca drobiu na Ukrainie, sfinalizował przejęcie 92% udziałów w hiszpańskiej spółce Uvesa, największego producenta drobiu w Hiszpanii. 

Edytowane przez nie
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał(a):

Ja bym się zapytała ile ma na etatacie  a ile z nagodzin do tego etatu. A nie ile ma na godzinę brutto podawać od razu. 

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Czy coś oprócz JA u niego się liczy🤔

Opublikowano
mirro napisał:

PIORiN też widzi tę głupotę gdy środki na tej samej substancji , ale różnych nazwach handlowych, mają różny zakres rejestracji w roślinach, Wiadomo że chodzi o kasę do zapłacenia w procesie rejestracji środka, albo prawa autorskie substancji czynnej. Jeżeli to sie nie zmieni a kontrola będzie bezwzględna, to faktycznie problem może wystąpić.

Może ale nie musi skoro bada się ślady określonych substancji. Zamiennie dla przykładu stosuje się farmaceutyki gdzie owe środki ostrożności przenosi się między lekami a ostatnie słowo ma zawsze lekarz. Moim zdaniem ścieżka jest i kontrola będzie musiała mieć solidne argumenty aby być bezwzględna. Choćby patrząc na to iż ilość wody, adjuwant, ciśnienie, prędkość i pogodę dobiera pryskacz wg mocno ogólnych zaleceń a i odmiana rośliny i rodzaj gleby miewa znaczenie. Chyba rola takich jak wy - starych wyjadaczy - w taką sprężynę uruchomić.

nie napisał:

PO-łgłówki w końcu nadszedł ten dzień, tak długo przez was oczekiwany, skończyła się kadencja Andrzeja Dudy

wreszcie możecie .................. zamówić nowy zestaw pampersów :D :D 

i zapas

------------------------------------------------------------------------

MHP, drugi co do wielkości holding rolny i czołowy przetwórca drobiu na Ukrainie, sfinalizował przejęcie 92% udziałów w hiszpańskiej spółce Uvesa, największego producenta drobiu w Hiszpanii. 

Co tam negatyw? Zaskoczyło Cię, że to nie niemcy, że sami się będą musieli bronić i że sypie się narracja o złym Tusku co wszystko niemcom oddaje?

damian303 napisał:

37 minut temu, Agrest napisał(a): To będzie wszystko ujednolicone. Kupiłeś środek na 2 ha, z ewidencji zastosowałeś na 1,2 bo dawki przekroczyć nie możesz, w magazynie masz miex̌ na 0,8ha.   Aktualnie w integrowanej robią pod to podchody. Jest rubryka ile zakupiłeś danych środków i czy się zgadza co wpisałeś w rejestr. Ale jak nie wszystkiego w integrowanej to nie problem to obejść. Dawki na ha powoli zastępują dawki na m3 w etykietach.

Samo dawkowanie w litrach na ha czy m sześcienny przy procentowym a więc wagowym udziale środka w płynnym koncentracie to już jest uproszczenie związane z technologią podania. A podchody? Są terminy ważności środka przed otwarciem i po otwarciu, opryskiwacz może się spier..lić a część środków można utylizować po rozcieńczeniu w uprawie oraz można kupować zgodnie z planem a plany mogą być weryfikowane przez rozmaite czynniki. W mojej opinii niema co srać żarem na zapas.

jahooo napisał:

Zmieni się, bo dopóki w unii rządza niemcy - będą naciskać na likwidację indywidualnych gospodarstw

Ale niemcy są pełne małych gospodarstw więc wystarczy z nich brać przykład jak ten trend niwelować.

jarecki napisał:

Niemcy narazie są sami pogubienie ze sobą i muszą się odnaleść , chyba dziś wyszedł raport iż chińskie marki samochodowe sprzedały więcej samochodów w europie niz mercedes a to dopiero poczatek ekspansji , kiedyś chyba Merkiel przyjeła strategie żę Kraj tem ma się skupić na produkcji chemi szeroko rozumianej ale chyba nieprzewidziała żę tani gaz z rosji możę się skończyć 

Z tymi chińskimi autami to jest tak, że ich silnik półtora litra rozwijany jest przez konsorcjum w zasadzie zachodu z chinami i jakiś taki on oplowski... Poza tym owe tanie samochody są nie bez powodu tanie jak się okazuje i mi ta motoryzacja już przechodzi. Temat tego ile rząd chiński do tego interesu dopłaca to temat dodatkowy.

Opublikowano
mirro napisał:

Aaaaaa w dupsku mam to chińskie badziewie. Mercedes- only.

Aaale Mercedes niema w dupsku silnika horse 1,5 litera co te chińskie badziewia pędzi. Więc kupuj tego MLa póki jeszcze coś z sensownym przebiegiem się trafia. Choć kutwa mój 642 niema dodatkowego separatora oleju na odpowietrzeniu skrzyni korbowej i nie tylko przebieg ma znaczenie. Chyba catch-can a pora założyć... Dzięki Ci motoryzacyjna boziu za sklepy tuningowe.

Opublikowano
Teraz, jarecki napisał(a):

w zasadzie to i w europie żadna wieksza inwesytcja nie jest realizowana bez dotacji czy to rzadowej czy unijnej , długofalowe zwolnienia z podatków itd .

a w chinach Rosji czy innej Brazyli to jak, jest? oligarchia wspierana przez państwo. chłoph wam się od dobrobytu poprzewracało i narzekacie sami już nie wiecie na co 

Opublikowano
galan99 napisał:

Wystarczy to co mam w uprawach będziesz musiał dobrze stękać na uprawie pszenicy .

Ulman albo się popisuje albo pszenica nie jest jedynym miejscem do odcinania kuponów dla niego. Tak, że nie mierz go własną miarką.

Opublikowano
5 minut temu, DTaras napisał(a):

Więc kupuj tego MLa póki jeszcze coś z sensownym przebiegiem się trafia.

z niemiec bez CEPIK z małym przebiegiem 🤣 ale  Mirro to z salonu odbiera 

Opublikowano
8 minut temu, DTaras napisał(a):

Aaale Mercedes niema w dupsku silnika horse 1,5 litera co te chińskie badziewia pędzi. Więc kupuj tego MLa póki jeszcze coś z sensownym przebiegiem się trafia. Choć kutwa mój 642 niema dodatkowego separatora oleju na odpowietrzeniu skrzyni korbowej i nie tylko przebieg ma znaczenie. Chyba catch-can a pora założyć... Dzięki Ci motoryzacyjna boziu za sklepy tuningowe.

Oj te 642 niby fajne ale. 647 to jest dopiero motorek.

Opublikowano
8 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

a w chinach Rosji czy innej Brazyli to jak, jest? oligarchia wspierana przez państwo. chłoph wam się od dobrobytu poprzewracało i narzekacie sami już nie wiecie na co 

ja nie narzekam jeszcze na Ukrainie tak samo jest oligarchowie zawineli kase z UE na budowe kurników itd , tylko zauważam żę te dotacje powodują wzrost kosztów to tak samo jak program mój prąd czy termomodernizacja bez tych programów da się o okolo 30 % taniej zrobić 

Opublikowano
jacus napisał:

Yyyy czyli przy zmianie prezydenta dzwon po raz pierwszy nie odpierdzielił dzwonnika? Może napęd założyli...

jarecki napisał:

Od wczoraj już niema ustaw - prezydent goni rząd do roboty. Są ustawki..

jarecki napisał:

w zasadzie to i w europie żadna wieksza inwesytcja nie jest realizowana bez dotacji czy to rzadowej czy unijnej , długofalowe zwolnienia z podatków itd .

Skala jak zwykle jest najważniejsza.

hubertuss napisał:

8 minut temu, DTaras napisał(a):

Oj te 642 niby fajne ale. 647 to jest dopiero motorek.

647 byłby fajny gdyby mu się założenia zgodziły. Nie wytrzymał konkurencji z 646. I żebym nie był zajarany pięciocylindrowcami to bym Ci racji nie przyznał...

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

ludzie to jest petycja jakis swirow ...

12 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

a ze tych co potrafia inaczej nie nalezysz to drobny szczegol..

co bedziesz robil gdy zlikwidujesz hodowle ?? ile masz hektarow lubelskich czarnoziemow VI klasy ??

pojdziesz do zony do pracy ?

11 godzin temu, jarecki napisał(a):

zamien brutto na netto i bedziesz blisko.

11 godzin temu, Agrest napisał(a):

Choćby 1500 zostało to ty tej kwoty mentalnie nie ogarniesz.

Kup kredki i zacznij od prostrzych zadań. To nie powinno cię przerosnąć

Screenshot_20250806_113122_Facebook.jpg

dobrze ze psychiatra nie kazal ci kolorowac porzeczek i agrestow -moglbys nie wyjsc z psychozy 🤣

na pewno bede cos takiego niedlugo kolorowal -z wnuczka 😂

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jacus napisał(a):

ze tych co potrafia inaczej nie nalezysz to drobny szczegol..

No już tyle razy pisałem że potrafię....że i ty powinieneś załapać.... 

Ziemia to głównie 4 klasa.

Chociaż jest i ok3 ha 3.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, jacus napisał(a):

zamien brutto na netto i bedziesz blisko

a , bo przez agencję ochrony było by pewnie brutto . To za tyle można pracować .Wiekszosc cieżko tyle na godzine wyciągnąć z gospodarstwa jak policzyć dobrze roboczogodziny 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
9 minut temu, jarecki napisał(a):

a , bo przez agencję ochrony było by pewnie brutto . To za tyle można pracować .

Wierz w Jasuskowe bajki. Ponad piątkę zarabia, Żona pracuje, dzieci na swoim, a On w czerwcu 10 tyś chciał pożyczyć na urlopowy wyjazd. Taki on bogaty, jak i zgrabny. Przez blisko 20 lat leje tu wodę o życiu w dobrobycie. 

• Haha 1